جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 256
قصص العقائدیة فی التوحید والعدل والنبوة والإمامة والمعاد
نویسنده:
محسن النوری الموسوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دارالکاتب العربی,
چکیده :
کتاب حاضر کتابی است در نوع خودش بسیار جالب که با استفاده از قصه ها و داستان ها به دنبال تقویت اصول دین مردم می باشد. وجود قصه و داستان کمک بسیار زیادی میکند برای جا انداختن مطلب. فقط نکته ای که به ذهن می رسد این است که کاش قصص موضوع بندی میشد مثلا مشخص بود داستان های توحید کدام اند یا عدل و ... که در کتاب مشخص نشده است.
امامة فی جذورها القرآنیة
نویسنده:
عبدالله دشتی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کویت: ,
چکیده :
بحث امامت جزء اصول دین اعتقادات تشیع می باشد. این کتاب به بررسی این مبحث مهم از طریق قرآن و آیات آن میباشد. بررسی اینکه حجت های بعد از رسول در قرآن بیان شده اند، آل محمد ص در قرآن کریم و... که با استفاده از آیات اشاره می کند به بحث امامت .
معرفة المعاد المجلد 1
نویسنده:
محمدحسین حسینی طهرانی؛ مترجم: عبدالرحیم مبارک
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دار الحجة البیضاء,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«معرفة المعاد»، یکی از آثار ارزشمند علامه طهرانی بشمار می‌ رود. معاد یکی از اصول عقاید پنج گانه شیعه است و در این زمینه سخنان زیادی گفته شده و کتب فراوانی نگارش یافته است. ایشان با استفاده از آیات قرآنی و اخبار معصومین علیه‌ السّلام و ادله عقلی و مطالب ذوقی کیفیت سیر و حرکت انسان در دنیا و نحوه تبدل و نشأت غرور به عالم حقائق و ارتحال او به سوی خدا را به نحو وافی وافر مطرح کرده‌ اند. مولف همچنین درباره عالم برزخ، نحوه خلقت فرشتگان، نفخ صور، حشر و نشر مردم در صحرای قیامت، حساب و کتاب، میزان، صراط، شفاعت، بهشت و دوزخ بحث مستوفایی به عمل و در خلال مباحث به داستان‌ های جذاب و شیرینی اشاره می‌ کند. این مباحث در حدود ده مجلد خواهد شد که قسمت معاد شناسی از دوره علوم و معارف اسلام را تشکیل می دهد. اهم عناوين و مباحث جلد اول عبارتند از: المجلس‌ الاوّل‌: في‌ الحقائق‌ و الاعتباريّات، المجلس‌ الثاني‌: في‌ الحياة‌ المؤقّتة‌ و الحياة‌ الدائمة‌، المجلس‌ الثالث‌: في‌ علّة‌ الخوف‌ من‌ الموت، المجلس‌ الرابع‌: في‌ انّ العمر هو الرأس مال‌ الافضل‌ لتكامل‌ الإنسان، المجلس‌ الخامس‌: في‌ تجانس‌ النوم‌ و الموت‌، المجلس‌ السادس‌: فعل‌ ملائكة‌ قبض‌ الارواح‌ و ملك‌ الموت‌ عين‌ فعل‌ الله‌ سبحانه‌، المجلس‌ السابع‌: في‌ انّ قبض‌ الروح‌ و مشاهدات‌ حال‌ النزع‌ تحدث‌ بالباطن‌ و تساميه‌‌‌
رسالة التطهیریة
نویسنده:
المیرزا محمد باقر الأسکوئی الأحقاقی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب رساله التطهیریه کتابی ارزشمند و دقیق درباره آیه تطهیر درباره اهل بیت و پاک کردن خدا اهل بیت را از هر نوع رجس و الودگی ... کتاب حاضر به بررسی ایه تطهیر به شکلی دقیق و موشکافانه می پردازد که تک تک کلمات ایه را در فصلی جداگانه بحث می کند و ثابت می کند ایه تطهیر مخصوص پنج تن آل عبا می باشد نه همسر و... پیامبر.
تعلیقات کافی؛ پی نوشت هایی بر کتاب الحجة اصول کافی
نویسنده:
آیت اللّه شیخ محمدرضا جعفری؛ مترجم: مینا اسکویی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: بنیاد فرهنگ جعفری,
چکیده :
کتاب حاضر برگردان فارسی تعلیقه ها و پی نوشت های مرحوم علامه آیت الله شیخ محمد رضا جعفری بر ترجمه انگلیسی کتاب کافی می باشد. ایشان با رویکرد آموزه های کلامی _ امامتی برکتاب الحجه اصول کافی و با استفاده از دانش وافر خود در علوم مختلف اسلامی به ایراد توضیحاتی ذیل احادیث این باب به ویژه در برخی مباحث که موجب اتهامات فراوان به مذهب تشیع شده است، پرداخته و به صورت بسیار محققانه به ردّ آن اتهامات همّت گماشته است. وی با استفاده از ذکر وضعیت اجتماعی و اعتقادی جامعه اسلامی در زمان اهل بیت علیهم السّلام، خواننده کتاب را به خوبی با فضای دوران زندگانی اهل بیت علیهم السّلام آشنا نموده و به این ترتیب درک بسیاری از احادیث برای مخاطب آسان تر شده است.
عقلانیت در روش کلامی ابن میثم و شواهد آن
نویسنده:
احمد بهشتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حديث ايران,
چکیده :
این نوشتار، نخست نگاهی گذرا دارد بر روش های کلامی اشعری، معتزلی و شیعی. آنگاه با توجه به این که ابن میثم یکی از چهره های درخشان و ماندگار در حوزه کلام شیعی است، به بررسی روش کلامی او پرداخته و با مروری بر برخی از مهم ترین آثار و ارایه شواهد متعددی از آرا وی ثابت کرده است که روش کلامی او عقلی است. از ویژگی های این نوشتار این است که علاوه بر تبیین روش کلامی ابن میثم، خواننده را با مواردی که وی در برابر فیلسوفان و متکلمان- به حکم عقلانیت روش- موضع گیری کرده، آشنا می سازد و از این رهگذر، معلوم می دارد که او همواره پیرو استدلال است و همین که به دلیلی عقل پسند دست یابد، از مخالفت با آرا دیگران باک ندارد. بدیهی است که این نوشتار در پی نقد آرا وی نیست.
صفحات :
از صفحه 7 تا 28
رجعت از ديدگاه قرآن و سنت از منظر فريقين
نویسنده:
نسيم‌حيدر زيدي
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پژوهش، با استناد به آيات قرآن و روايات، ديدگاه‌هاي شيعه و اهل سنّت در مورد ماهيت رجعت و امکان آن مطرح شده و دلايل قائلين و منکران رجعت تبيين گرديده است. نويسنده در چهار فصل، ضمن انعکاس ديدگاه‌هاي مختلف در مسأله رجعت در ميان شيعيان، به معرفي و تبيين سير تاريخي نگارش کتاب‌هاي معتبر و متعددي پرداخته که در اين زمينه به نگارش درآمده اند. در فصل اول، پس ازطرح کلياتي در مورد مفهوم لغوي و اصطلاحي رجعت، تاريخچه مباحث مربوط به رجعت، جايگاه اعتقاد به رجعت در ميان شيعيان، رابطه رجعت با ساير اعتقادات شيعيان، مانند اعتقاد آنان به معاد و ظهور امام عصر( بررسي شده است. در همين جهت نگارنده به تبيين ديدگاه‌هاي اهل سنت و غلات در مورد رجعت پرداخته و پس از تبيين اهميت اعتقاد به رجعت، اين اعتقاد را از ضروريات مذهب شيعه عنوان نموده و در ادامه اهداف ائمه( را از تبليغ فراوان مسأله رجعت، بيان کرده است. فصل دوم، علاوه بر اشاره به راه‌هاي اثبات رجعت و امکان وقوع آن از منظر عقل و نقل، به بررسي وقوع رجعت در زمان‌هاي گذشته از زبان قرآن و روايات، مقام وقوع رجعت در آيات و روايات و وقوع اجماع در مسأله رجعت از ديدگاه شيعه و اهل سنت پرداخته است. در فصل سوم، محدوده رجعت از منظر آيات و روايات و نمونه‌هايي از روايات حوادث رجعت مطرح گرديده و اختياري بودن رجعت براي منتظران حضرت مهدي اثبات شده است. طرح برخي از اشکالات مهم مطرح شده در زمينه رجعت و لوازم آن و نيز ارائه پاسخ به اين اشکالات، مبتني بر دلايل عقلي و نقلي مباحث فصل چهارم را تشکيل مي‌دهند.
لا جبر و لا تفویض از نظر قرآن و حدیث
نویسنده:
علی محمد جلوه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه دارای سه بخش با این عنوان هاست: بخش اول، دیدگاههای مختلف و نقد و بررسی آنها: نظری به تاریخچه جبر و اختیار، توضیحی درباره چگونگی امر بین الامرین، اختیار امانت بزرگ الهی، شواهدی بر اختیار؛ بخش دوم، شبهات مختلف و پاسخ آنها: در این بخش هشت شبهه جبریون مطرح و به آنها پاسخ داده شده است؛ بخش سوم، بداء در قرآن و حدیث: تعریف بداء، فایده بداء، نمونه های بداء در قرآن کریم، بداء در احادیث.
قضا و قدر در آئینه آیات و روایات
نویسنده:
مهدیه امامیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
قضاء و قدر یکی از مهمترین حقایق هستی به شمار می روند که همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است. با ظهور اسلام و تعالیم قرآن و سنت، این مسأله به طور عمیق و جدی توسط مسلمانان به طور اعم و اندیشمندان به طور اخص مطرح گردید. این مسأله از یک طرف ریشه در اعتقادات و مسائل ماورائی ( غیب) دارد و از طرف دیگر باعث اثرگذاری در زندگی مادی و معنوی انسان می شود. ما برآنیم که رابطه این دو را کشف کنیم؛ بنابراین تلاش خود را ابتدا جهت مفهوم قضاء و قدر، مراتب و اقسام آن گذاشته سپس به رابطه افعال انسان با " قضا و قدر" یا همان " جبر و اختیار" می پردازیم. یعنی اینکه اعتقاد به قضا و قدر چه اثری در فعل انسان دارد، آیا باعث اجبار او در کارهایش می شود؟ و آیا قضا و قدر نوعی سلب اختیار از انسان است؟ در حالی که، خواهیم گفت که اعتقاد به این مسائل موجب سلب اختیار از او نمی شود، چون او مکلف است و عقاب و ثواب دارد و سپس به مسأله مهم " بدا" و رابطه اش با قضا و قدر پرداخته، و اینکه آیا قضای الهی حتمی است و هیچ تغییری در آن صورت نمی گیرد؟ اگر تغییر صورت می گیرد؟ آیا علم خداوند جهل نخواهد شد؟ در صورتی که حقیقت بدا یکی از مسلّمات اعتقادی شیعه است و روایات فراوانی در این زمینه وجود دارد و بیان می کنیم که مقدرات الهی، علت تامه وقوع شیء نیست، و در تمام امور، حق بدا و تغییر و تبدل برای خداوند محفوظ است. و اراده الهی و خواست او علت تامه نیست. و بعد از گذر از این مسأله، به بحث رابطه قضا و قدر با زندگی معنوی و مادی انسان می پردازیم که این مسأله چه تأثیری در زندگی فردی و اجتماعی انسان گذاشته و چگونه اعتقاد به قضا و قدر بر آینده انسان و نجات او از بحرانهای روانی مؤثر است، و باعث نشاط روحی او می گردد. در این سیر ما از منابع اصیل اسلامی چون قرآن کریم – این کتاب هدایت گر و روشنگر – و روایات گهربار معصومین ( علیهم السلام) و اقوال و بیانات ارزشمند اندیشمندان و علمای اسلامی – که قلم آنها با فضیلت تر از خون شهدا و وجودشان وارثان انبیاء است – بهره برده ایم.
رجعت ازدیدگاه عقل و نقل
نویسنده:
نرجس رضایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
رجعت به معنای بازگشت گروهی از مومنان وکفار محض به این دنیا وحکومت ائمه اطهار ( علیهم السلام ) پس از ظهور حضرت مهدی (عج) وپیش از قیامت ، از ضروریات مذهب شیعه وجدا کننده آن ازدیگر فرق اسلامی به خصوص اهل تسنن است . شماری آیات قران صراحتا وضمنا ، روایات متواتر صحیح السند وتام الدلاله ، ادعیه و زیارات معتبروبرخی اصول عقلانی فلسفی موید این اصل بزرگ اعتقادی واثبات کننده آن می باشد .واقعه مهم رجعت رابطه ای تشکیکی با ظهور حضرت مهدی (عج) و روز قیامت دارد .هدف وغایت آن انتقام از کفار ، شادمانی مومنان ، ظهور حکومت عدل الهی ، محقق شدن نصرت پروردگارو وراثت صالحین برزمین وتکامل برخی نفوس مستعد است . آنچه اهمیت این اصل بزرگ اعتقادی راآشکارتر می نماید اهتمام ائمه اطهار ( علیهم السلام ) به تبیین وتوضیح این امر وتاکید بر ضرورت آن برای تشیع می باشد.از قرون اولیه اسلام تا سال های اخیر ، محققان بزرگ شیعی کوشیده اند در باره این مسئله هرچه بیشتر بحث وبررسی نمایند وشبهات پیرامون آن نظیر بازگشت از فعل به قوه ، تناسخ ، انتساب به غلات شیعه ومذهب یهود را برطرف نمایند .در این پایان نامه علاوه بر بررسی مسائل مذکور ، با روشی عقلانی هم روایات وهم شبهات مورد بررسی قرار گرفته وکوشش شده است جنبه عقلانی بحث پیوسته برنقل حاکم باشد .
  • تعداد رکورد ها : 256