جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 53
آثار العلوية
نویسنده:
محمد بن احمد ابن رشد؛ محقق: سهیر فضل الله ابو وافیه، سعادعلی عبدالرزاق؛ ناظر: زینب محمود خضیری؛ مقدمه نويس: ابراهیم مدکور
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: ,
چکیده :
کتاب «الآثار العربیة» متن عربی تلخيصی است كه ابن رشد از كتاب ارسطو یعنی متئورولوگیا كرده است و در آن به مباحث طبیعی و جوی پرداخته شده است. آثار علوی، یا کائنات الجو، عنوانی است که فلاسفه اسلامی در مورد مباحث مربوط به پدیده‌ های جوّی به کار برده‌ اند. در نظر این دانشمندان، آثار علوی یکی از ۸ بخش اصلی دانش های طبیعی است که «باز نماینده و خبر دهنده بود از حادثه‌ هایی که در هوا پیدا شود چون رعد و برق و باران و برف و شگفتی هایی که بر زمین بود چون بیرون آمدن چشمه‌ ها و روان گشتن کاریزها و رودها از کوه ها و آن چیزها که در زمین تولد کند مانند جوهرهایی که آن را فلزات گویند و انواع کبریت (گوگرد) و زیبق (جیوه) و زاج و مانند این». زمینه اصلی این مباحث کتاب متئورولوگیای ارسطو است که توسط یحیی بن بطریق از مترجمان دوره مأمون عباسی، از سریانی به عربی ترجمه شده است. این کتاب از لحاظ ریشه‌ یابی عقاید مربوط به زمین‌ شناسی و هواشناسی و چگونگی تکوین نظریه‌ های مربوط به طبیعیات، در میان مسلمانان اهمیت بسزایی دارد و از سده ۳ق/۹م توجه اهل فن را به خود برانگیخته و اینان در توضیح و یا تکمیل آن کتاب ها نوشته‌ اند. ابن رشد با این استدلال که اگر اجرام سماوی دارای نفس بودند حرکت های یکنواخت و یک جهت نداشتند عالم نفوس فلکی یا ملکوت را از کیهان شناسی خویش حذف کرد و فضای صمیمیت و آشنایی مستقیم عقل و طبیعت را گستراند که نتیجه این پیوند را در تفسیر و برداشت ابن رشد از عقل فعال به خوبی و روشنی می توان دید. وی اگرچه عقل فعال را جوهر مفارق می داند لیکن آن را مغایر و مباین نفس انسانی (عقل انفعالی) نمی داند بلکه پیوسته به آن می داند به گونه ای که نفس انسانی از هم جوشی و هم سنخی با عقل فعال به شناخت و معارف عالیه دست می یازد. در این کتاب ابن رشد اشتباه های ابن سینا و ابونصر فارابی را در مورد آفرینش بیان می کند و سپس افاضه آن نیروی واحد را که پدیدآورنده همه پدیدگان می شود شرح می دهد.
The groundbreaking physics of Averroës
نویسنده:
Nader El-Bizri
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تغییر و تداوم در کیهان‌شناسی اوائل دوره مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Patrick J. Boner
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نجوم مدرن اولیه که به عنوان نقطه اشتعال انقلاب علمی تلقی می شود، شاهد انفجار مجازی ایده ها در مورد ماهیت و ساختار جهان بود. این مطالعه به بررسی این نظریه‌ها در زمینه‌های فکری گوناگون می‌پردازد و دیدگاه ما را از علم مدرن به‌عنوان جانشینی مستقیم برای فلسفه طبیعی ارسطویی به چالش می‌کشد. این نشان می دهد که چگونه ستاره شناسان با استفاده از ایده های قدیمی به روش های جدید و شناسایی مفاهیم ظریف تر از عقلانیت کیهانی، با نوآوری های آسمانی برخورد کردند. با شروع کرات سماوی Peurbach و پایان دادن به مفاهیم تکاملی ستاره جدید Mira Ceti، یک مرحله محوری در درک ما از جهان به عنوان یک مکان تغییر دائمی را بررسی می کند که الگوهای عمیق تر نظم و ثبات کیهانی را تأیید می کند.
آنتونیانا مارگاریتا اثر گومز پریرا (2 جلد): اثری درباره فلسفه طبیعی، پزشکی و الهیات
نویسنده:
García-Valverde, José Manuel;Maxwell-Stuart, Peter
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill ,
فلسفه فیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roberto Torretti
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه جامع فلسفه فیزیک هم موضوع را به افراد غیرمتخصص معرفی می کند و هم شامل کمک های اصلی و مهم بسیاری برای متخصصان این منطقه است. فیزیک مدرن به عنوان بخشی از فلسفه متولد شد و تا به امروز یک دغدغه فلسفی مناسب برای وضوح و انسجام ایده ها را حفظ کرده است. بنابراین، هر مقدمه ای برای فلسفه فیزیک باید بر توسعه مفهومی خود فیزیک متمرکز شود. این کتاب این پیشرفت را از گالیله و نیوتن از طریق ماکسول و بولتزمن تا اینشتین و بنیانگذاران مکانیک کوانتومی دنبال می کند. همچنین بحث از فیلسوفان مهم فیزیک در قرن هجدهم و نوزدهم و بحث های قرن بیستم وجود دارد.
العالم او كتاب النور
نویسنده:
رنه ديكارت مترجم: إميل خوري
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
بررسی پدیده تخلخل و تکاثف در طبیعیات فلسفه اسلامی (بحثی منتقدانه از منظر دانش فیزیک)
نویسنده:
سعید انواری، عباس انواری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«تخلخل» و «تکاثف» دو اصطلاح در علم طبیعیات هستند که در معانی متعددی به کار رفته اند. در این مقاله معانی مختلف این دو اصطلاح، اعم از حقیقی، غیرحقیقی، و مجازی، و تفاوت آن ها با نمو و ذبول، سمن و هزال، ورم و نیز زیادت و نقصان مصنوعی بیان شده و به شرح انواع مختلف آن ها از قبیل: طبیعی و قسری، ذاتی و عرضی، جسمانی و روحانی پرداخته شده است. سپس با بیان دلایل فلاسفه مشاء و ارائه آزمایش های تجربی در اثبات تخلخل و تکاثف حقیقی، به نقد و بررسی این دلایل از منظر دانش فیزیک پرداخته و نشان داده شده است که گرچه به برخی از این دلایل ایراداتی وارد است، در مجموع می توان از تخلخل و تکاثف حقیقی دفاع کرد و سخن مخالفان این نوع از تخلخل و تکاثف، همچون شیخ اشراق، صحیح به شمار نمی آید.
صفحات :
از صفحه 23 تا 53
درسگفتار مرز میان علم و فلسفه
مدرس:
هادی صمدی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فلسفه طبیعی اسحاق نیوتن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jed Z. Buchwald, I. Bernard Cohen (ed.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The MIT Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالعات نیوتن در نیم قرن گذشته دستخوش تغییرات اساسی شده است زیرا کارهای بیشتری از او کشف شده و جزئیات بیشتری از زندگی و زمینه فکری او آشکار شده است. این جلد در مطالعات اخیر نیوتن دو رشته را مشخص می کند: پیشینه فکری اندیشه علمی نیوتن و هر دو جنبه خاص و کلی علم فنی او. این مقالات ادعاهای جدیدی در مورد روش‌های ریاضی، تحقیقات تجربی و انگیزه‌های نیوتن، و همچنین تأثیری که حضور طولانی او بر علم در انگلستان داشت، ارائه می‌کنند. کتاب به دو بخش تقسیم می‌شود. مقاله‌های بخش اول، انگیزه‌های نیوتن و منابع روش او را روشن می‌کنند. مقالات بخش دوم به بررسی فلسفه ریاضی نیوتن و توسعه مکانیک عقلانی و دینامیک سماوی می پردازند. یک ضمیمه شامل آخرین مقاله ریچارد دبلیو. وستفال، زندگی نامه نویس نیوتن است که به بررسی برخی از راه هایی می پردازد که ریاضیات در عصر نیوتن در تعقیب ها و حوزه هایی غیر از مکانیک نظری یا عقلانی مورد استفاده قرار گرفت.
مفهوم های جِرم در فیزیک و فلسفه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Jammer
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم جرم یکی از اساسی ترین مفاهیم در فیزیک است که از نظر اهمیت فقط با مفاهیم مکان و زمان قابل مقایسه است. اما بر خلاف موارد اخیر که موضوع مطالعات فیزیکی و فلسفی بیشماری هستند، مفهوم جرم به ندرت مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا ماکس جامر، فیلسوف و مورخ برجسته فیزیک، یک مطالعه مختصر، اما جامع، منسجم و مستقل از مفهوم جرم را همانطور که در فیزیک معاصر تعریف، تفسیر و به کار می‌رود و به طور انتقادی در فلسفه علم مدرن این کتاب با تمرکز بر نظریه های ارائه شده پس از اواسط دهه 1950، اولین کتاب در نوع خود است که جدیدترین تحقیقات تجربی و نظری در مورد ماهیت جرم و نقش آن در فیزیک مدرن، از قلمرو ذرات بنیادی تا کیهان شناسی را پوشش می دهد. از کهکشان ها این کتاب با تجزیه و تحلیل دشواری های مداوم تعریف جرم اینرسی به شیوه ای غیر دایره ای آغاز می شود و این سؤال مرتبط را مورد بحث قرار می دهد که آیا جرم یک مفهوم مشاهده ای است یا نظری. سپس مفهوم جرم را در نسبیت خاص و این مسئله ظریف را بررسی می کند که آیا جرم نسبیتی تنها مفهوم مشروع جرم است و آیا با جرم کلاسیک (نیوتنی) یکسان است یا خیر. این با تجزیه و تحلیل انتقادی از مشتقات مختلف از رابطه جرم-انرژی معروف E = mc2 و تفاسیر متناقض آن دنبال می‌شود. جمر سپس فصلی را به تمایز بین جرم اینرسی و گرانشی و نسخه‌های مختلف اصل به اصطلاح هم ارزی اختصاص می‌دهد که نیوتن اصول خود را با آن آغاز کرد، اما همچنین به نقطه شروع نسبیت عام اینشتین تبدیل شد که جایگزین فیزیک نیوتنی می‌شود. این کتاب با ارائه نظریه‌های دینامیکی جهانی و محلی اخیراً در مورد منشاء و ماهیت جرم به پایان می‌رسد. این کتاب که قرار است به مرجع بسیار مورد مشورت فیلسوفان و فیزیکدانان تبدیل شود، همچنین برای خوانندگان عمومی غیرحرفه ای علاقه مند به مبانی فیزیک نوشته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 53