جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > پژوهشنامه اقتصادی > 1391- دوره 12- شماره 44
نویسنده:
التجایی ابراهیم, ریاحی خدیجه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش به دنبال بررسی تاثیر برخی عوامل موثر بر هزینه تولیدی تورم زدایی در کشورهای در حال توسعه است. این هزینه که غالبا با عنوان نسبت فداکاری شناخته می شود (و ما نیز در این مقاله همین عنوان را به کار می گیریم)، به صورت واکنش انباشته تولید به واکنش غیرانباشته تورم در مواجهه با شوک پولی انقباضی تعریف می شود. با آگاهی از نسبت فداکاری می توان تا حدودی آثار سیاست های کنترل تورم را ارزیابی کرد و با شناخت عوامل موثر بر این نسبت می توان توصیه های سیاستی را برای کاهش تاثیر منفی سیاست تورم زدایی بر تولید ارایه کرد. این مقاله، به منظور محاسبه نسبت فداکاری، از بین روش های مختلف، الگوی SVAR سه متغیره را برگزیده و با استفاده از داده های سالانه، از سال 1985 تا سال 2008، نسبت فداکاری را برای چهل کشور در حال توسعه منتخب محاسبه کرده است. سپس، با تعریف شاخص های درجه باز بودن اقتصاد، تحرک سرمایه، درجه استقلال بانک مرکزی و تورم اولیه برای کشورهای مورد نظر، با استفاده از مطالعات میان-کشوری، اثر این متغیر ها را بر نسبت فداکاری می سنجد. یافته های این مطالعه نشان می دهند که متغیرهای تورم اولیه و درجه استقلال بانک مرکزی بر نسبت فداکاری اثری منفی دارند و در مقابل، این نسبت از درجه باز بودن اقتصاد و تحرک سرمایه تاثیری مثبت می پذیرد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 24
نویسنده:
حسن زاده علی, عسگری بهنام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
استقلال بانک مرکزی از آن رو اهمیت دارد که اگر این نهاد به تامین کننده کسری بودجه دولت ها تبدیل شود، در این صورت با وظیفه اصلی خود، یعنی کنترل تورم و حفظ ثبات قیمت ها در تعارض قرار می گیرد؛ از این رو، این مطالعه حاضر، به بررسی تاثیر استقلال بانک مرکزی بر نظام مدیریت نقدینگی برای ایران و 21 کشور صادرکننده نفت، در دوره زمانی 2008-1994 می پردازد. برای این منظور از مدل های اقتصادسنجی، در قالب روش داده های تابلویی، استفاده شده است. در این مطالعه شاخص GMT مورد استفاده قرار می گیرد.نتایج تخمین برای کشورهای صادرکننده نفت با درجه استقلال ضعیف تر، گویای آن است که این گروه از کشورها هنگام افزایش قیمت نفت، با سیاست های انبساطی پولی در قالب رشد بالای نقدینگی رو به رو می شوند، در حالی که نتایج تخمین برای کشورهای صادرکننده نفت با درجه استقلال قوی تر، نشان می دهد این گروه از کشورها هنگام افزایش قیمت نفت، می توانند، سیاست های پولی کنترل شده تری اتخاذ کنند.
صفحات :
از صفحه 175 تا 198