جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 284
فلسفه ژان پل سارتر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Arthur Schilpp
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Open Court Publishing Co,
چرخش تاریخی در فلسفه تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Erich H. Reck (eds.) (اریک اچ. رک)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Palgrave Macmillan ,
اپیکوریسم در خاستگاه مدرنیته [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by Catherine Wilson (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
OUP Oxford,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه برجسته به بررسی نقش کشف مجدد نوشته‌های اتمیست‌های باستان، اپیکور و لوکرتیوس، در بیان نظام‌های فلسفی عمده قرن هفدهم می‌پردازد، و به طور گسترده‌تر، تأثیر آنها بر تکامل علوم طبیعی و اخلاقی را بررسی می‌کند. و فلسفه سیاسی هدف انتقادات فلسفی مستمر و سخت توسط سیسرو، و اهانت از سوی پدران مسیحی کلیسای اولیه، به دلیل آن تعهد سرسختانه به فقدان نظارت الهی و پایان پذیری زندگی، فلسفه اپیکوری دوباره در دوره انقلاب علمی ظاهر شد، زمانی که ارسطویی مکتبی را جایگزین کرد. هم نظریه قرارداد اجتماعی مدرن و هم فایده گرایی در اخلاق بر اساس اصول آن استوار بودند. کاترین ویلسون نشان می دهد که چگونه تصویر متمایز اپیکوری از جهان طبیعی و اجتماعی در فلسفه جا افتاده است، و چگونه حضوری شناخته شده و اغلب ناشناخته در نوشته های دکارت، گاسندی، هابز، بویل، لاک، لایبنیتس، برکلی است. با فصل‌هایی که به فیزیک و کیهان‌شناسی اپیکوری، فلسفه جسمانی یا «مکانیکی»، مسئله فناپذیری روح، زمینه‌های اقتدار سیاسی، ماهیت منازعه‌آمیز فلسفه تجربی، اختصاص یافته است. احساس، کنجکاوی، و نقش لذت و فایده در اخلاق، نویسنده دلیل قانع‌کننده‌ای برای اهمیت ماتریالیسم در فلسفه قرن هفدهم بدون دست کم گرفتن عمق و اهمیت مخالفت با آن، و اهمیت تداوم آن در فلسفه قرن هفدهم ارائه می‌کند. جهان معاصر شعر بزرگ لوکرتیوس، در باب ماهیت اشیا، چارچوب مرجع این تحقیق عمیقاً تحقیق شده در مورد خاستگاه های فلسفه مدرن را فراهم می کند.
 کتاب راهنمای فلسفه آکسفورد در اروپای مدرن اولیه [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by Desmond M. Clarke (Editor), Catherine Wilson (Editor)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتابچه راهنما، بیست و شش محقق برجسته پیشرفت فلسفه را بین اواسط قرن شانزدهم تا اوایل قرن هجدهم بررسی می کنند. پنج بخش کتاب متافیزیک و فلسفه طبیعی را شامل می شود. ذهن، احساسات، و زیبایی شناسی؛ معرفت شناسی، منطق، ریاضیات و زبان؛ اخلاق و فلسفه سیاسی؛ و دین. دوره بین انتشار کتاب De Revolutionibus کوپرنیک و تأملات برکلی در مورد نیوتن و لاک شاهد یکی از اساسی ترین تغییرات در تاریخ طرز تفکر ما در مورد جهان بود. این دگرگونی رادیکال جهان بینی تا حدی پاسخی به چیزی بود که ما اکنون آن را می نامیم انقلاب علمی؛ این به همان اندازه بازتابی از تغییرات سیاسی بود که کمتر اساسی نبودند، که شامل تأسیس دولت-ملت ها و برخی از اولین تلاش ها برای تدوین نظریه حقوق و عدالت بین المللی بود. در نهایت، اصلاحات و پیامدهای آن تضعیف شد وحدت ظاهری کلیسای مسیحی در اروپا و هم باورهای مذهبی که قرن ها پذیرفته شده بود و هم تفسیر کتاب مقدس که بر اساس آن استوار شده بود را به چالش کشید. هندبوک تعدادی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در فلسفه آن دوره را بررسی می‌کند، زیرا اینها هم در متونی که از آن زمان بسیار آشنا شده‌اند و هم در متون فلسفی دیگر که به‌طور نالایق کمتر شناخته شده‌اند، توضیح داده شده‌اند. همچنین به فراتر از فلسفه می رسد تا آشکار شود سیال بودن مرز با علم، و در نظر گرفتن تأثیر بر فلسفه رویدادهای تاریخی و سیاسی - کاوش ها، انقلاب ها و اصلاحات، اختراعات و اکتشافات. بنابراین نه تنها راهنمای مهم‌ترین زمینه‌های تحقیقات اخیر را ارائه می‌دهد، بلکه برخی موارد جدید را نیز ارائه می‌دهد سوالاتی برای مورخان فلسفه که باید دنبال کنند و مناطقی را که برای کاوش بیشتر آماده هستند نشان دهند.
مسئله خدا در فلسفه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leonardo Messinese (لئوناردو مسینی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Davies Group Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مسینی ایده‌های خدا را در فلسفه مدرن از جمله دکارت، هیوم، کانت و هگل بررسی می‌کند و اهمیت معاصر آن‌ها را برای تفکر درباره خدا نشان می‌دهد. در نهایت، اندیشه هگل بزرگترین فرصت برای درک رابطه و تفاوت بین فلسفه و الهیات است. از نظر هگل، خدا به عنوان «استعلای درونی» درک می شود و این بالاترین دستاورد فلسفه مدرن است، برخلاف الهیاتی که خدا را متعالی ناب در ایمان می بیند.
تاریخ کوتاهی از فلسفه مدرن: از دکارت تا ویتگنشتاین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roger Scruton (راجر اسکروتن)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بررسی‌های فلسفی یا به نادیده گرفتن ظرایف مهم تمایل دارند و بنابراین به سادگی اشتباه می‌شوند، یا به آن جزئیات توجه می‌کنند و در نتیجه خواندن آنها غیرممکن می‌شود. با این حال، این کتاب می‌تواند به صورت بسیار کوتاه و خواندنی، مقدمه‌ای قوی برای هر فیلسوف بزرگ دوره مدرن، همراه با بخش‌هایی از آنچه پیش از آن آمده است، ارائه دهد. اسکروتون شما را از مهم‌ترین استدلال‌های هر فیلسوف راهنمایی می‌کند، این که چگونه آن استدلال‌ها در فلسفه‌های قطعی گرد هم می‌آیند، و اینکه آن فلسفه‌ها کجا در طرح وسیع‌تر کل تاریخ فلسفه قرار می‌گیرند. وضوح و ایجاز او این کتاب را برای هر مبتدی علاقه‌مندی در دسترس قرار می‌دهد و توجه او به جزئیات مهم در جریان فلسفه، این کتاب را مخاطبانی در ردیف کسانی قرار می‌دهد که قبلاً شروع کرده‌اند. به طور خلاصه: او هم موضوع خود را با دقت می‌فهمد و هم بسیار روان ارتباط برقرار می‌کند، که این کتاب را به یک مقدمه کاملاً عالی تبدیل می‌کند. من این کتاب را به هر کسی که می‌خواهد در مورد فلسفه چیزهای زیادی بیاموزد، و به هر دانشجویی که می‌خواهد در کلاس‌های فلسفه خود ادامه دهد، توصیه می‌کنم.
درسگفتار درآمدی بر علم منطق هگل
مدرس:
سید حمید طالب زاده
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علم منطق هگل بیش از «پدیدارشناسی روح» یا کتاب‌های دیگر او٬ مستقیماً به حل آن چیزی می پردازد که می‌توان آن را مسئلهٔ متافیزیک یا هستی‌شناسی نامید. همه متفق‌القولند که «علم منطق هگل» تقریباً باید به عنوان سخت‌ترین اثر او لحاظ شود٬ هرچند می‌تواند مهمترین اثر وی تلقی شود؛ در واقع٬ «علم منطق» ممکن است مهم‌ترین اثر دربارهٔ متافیزیک در سراسر تاریخ فلسفه باشد. اثری مانند «علم منطق» هگل که درصدد آشکار کردن بنیان خاص هر تفکر و هستی‌شناسی‌ای است، نه می‌تواند و نه باید از سوی انسان ناطق مورد غفلت قرار گیرد. اینکه هدف علم منطق هگل توصیف یا کشف مقوله‌ها، یعنی توصیف یا کشف مشخصات یا اوصاف عقل است می‌تواند گمراه کننده باشد. می‌توان پیشنهاد کرد منطق هگل تحقیقی است که نهایتاً آشکار می‌کند که چگونه عقل در واقع ساخته می‌شود. (برگرفته از درآمدی بر منطق هگل، یوستوس هارتناک.) درس‌گفتارهای پیش‌رو درس‌های استاد دکتر سید‌حمید طالب‌زاده در باب منطق هگل است که در مقطع کارشناسی در دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۷ تدریس شده است. در این دورهٔ درسی ایشان به صورت مختصر مروری بر «علم منطق» هگل دارند و فرازهای مهم آن را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.
دیدگاه ابن‌رشد و هگل در مورد: رابطه فلسفه و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catarina Belo (کاترینا بلو)
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با مقایسه مواضع ابن رشد و هگل در مورد رابطه بین فلسفه و دین، رابطه بین ایمان و عقل را در یک بافت اسلامی قرون وسطایی و یک بافت مسیحی مدرن بررسی می کند. بلو از طریق تحلیلی عمیق از دیدگاه‌های آوروس و هگل در مورد زبان و روش فلسفی و دینی، بینش‌های جدیدی را در مورد دیدگاه‌های آن‌ها درباره رابطه دانش فلسفی و معرفت دینی ارائه می‌کند. بلو علاوه بر بحث در مورد شباهت ها و تفاوت های مواضع آنها، آثار خاصی را بررسی می کند که هنوز توسط تحقیقات مدرن مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته اند.
  • تعداد رکورد ها : 284