جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
کتاب راهنمای تاریخ فلسفه تحلیلی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Beaney (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
آیا فیلسوفان تحلیلی فریب‌ خورده‌اند؟ بررسی کتاب «ایده‌‌های تهی: نقدی به فلسفۀ تحلیلی» نوشتۀ پیتر آنگر
نویسنده:
تیموتی ویلیامسون؛ ترجمۀ: محسن اسلامی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ترجمان علوم انسانی,
چکیده :
پیتر آنگر، فیلسوف تحلیلی آمریکایی است که کتاب‌ها و مقالاتش عمدتاً در متافیزیک، معرفت‌شناسی و اخلاق‌اند. چند مقالۀ او در دفاع از نوعی ضدواقع‌گرایی در متافیزیک در دهه هشتاد پراستناد و مهم بوده‌اند. در ۲۰۰۶ عمدۀ مقالاتش در دو جلد نسبتاً حجیم از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد (با عنوان: Philosophical papers) منتشر شد. با این حال، می‌توان آثار سابق او را با توجه به کتاب اخیرش، از نو فهمید. در این مطلب تیموتی ویلیامسون، معرفت‌شناس، متافیزیک‌دان و منطق‌دان انگلستانی، کتابِ «ایده‌های تهی» را بررسی می‌کند. ویلیامسون می‌کوشد استراتژی و استدلال اصلی آنگر را خلاصه و ارزیابی کند. او در عین شمردن فضایلی برای کتاب، نشان می‌دهد که ایدۀ اصلی آنگر پذیرفتنی نیست و استدلال‌های او مخدوش‌اند.
فلسفه با نگاه علمی [کتاب عربی]
نویسنده:
برتراند راسل؛ تلخیص و تقدیم: زکی نجیب محمود
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: مکتبه الانجلو المصریه,
چرخش تحلیلی: تحلیل در فلسفه تحلیلی اولیه و پدیدارشناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Beaney
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه، با مشارکت فیلسوفان برجسته، فلسفه تحلیلی را در زمینه وسیع تری قرار می دهد و آن را با روش شناسی مهم ترین سنت رقیب آن در فلسفه قرن بیستم - پدیدارشناسی - مقایسه می کند، که توسعه آن از بسیاری جهات به موازات توسعه فلسفه تحلیلی است. چرخش تحلیلی برای مورخان فلسفه عموماً، فیلسوفان تحلیلی و پدیدارشناسان بسیار جالب خواهد بود.
زبان و تجربه گرایی: پس از حلقه وین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Siobhan Chapman
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب نگرش به تجربه‌گرایی در مطالعه زبان را از فلسفه زبان اواسط قرن بیستم و زبان‌شناسی امروزی مقایسه می‌کند. این کتاب بر پاسخ به پوزیتیویسم منطقی حلقه وین، به ویژه در کار فیلسوف بریتانیایی جی.ال. آستین و کار بسیار کمتر شناخته شده فیلسوف نروژی آرنه ناس، تمرکز دارد.
قضاوت و حقیقت در فلسفه تحلیلی اولیه و پدیدارشناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Textor
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پرسش نسل‌های فیلسوف را به خود مشغول کرده است. فیلسوفان تحلیلی اولیه مانند فرگه، راسل و ویتگنشتاین و همچنین پدیدارشناسانی مانند برنتانو، هوسرل و رایناخ نحوه تفکر فیلسوفان را در مورد این پرسش تغییر دادند. مقالات این کتاب به بررسی و ارزیابی مشارکت آنها می پردازد و به ما کمک می کند تا مراحل آنها را دوباره دنبال کنیم. با انجام این کار، تصویر واضح تری از قضاوت و مفهوم مربوط به حقیقت به دست خواهیم آورد.
پارادوکس مور: نقد بازنمودگرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ulla Schmid
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: به طور گسترده فرض می شود که کلمه باور طبقه خاصی از حالات ذهنی را مشخص می کند، نگرش به نمایش دادن چیزی به عنوان مورد. این کتاب با تمرکز بر نقشی که مفاهیم روان‌شناختی در زبان بازی می‌کنند و نحوه استفاده از آنها در عمل، نقد بازنمایی‌گرایی را ارائه می‌کند. با ارائه یک مفهوم جایگزین از معنای آنها، راه جدیدی برای مقابله با پارادوکس مور پیدا می کند.
خود و جهان: از فلسفه تحلیلی تا پدیدارشناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
.Christensen, Carleton B
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Walter de Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب از سنت پدیدارشناختی هوسرل و هایدگر استفاده می‌کند تا بسط دیگری از تز جان مک داول ارائه کند که برای درک چگونگی ارتباط ذهنیت خودآگاه با جهان، ادراک باید به عنوان یک وحدت واقعی از خودانگیختگی درک شود. "مفهوم" و پذیرش ("شهود"). این توضیح بدیل اجازه می دهد تا نقد مک داول از دونالد دیویدسون روشن شود و مفهوم دیگری از تجربه ادراکی ایجاد شود که به ادعای مک داول مفهوم روشنی می دهد که ذهنیت خودآگاه ذاتاً با جهان خود در ارتباط است که شک و تردید در مورد دومی باید وجود داشته باشد. نامنسجم همچنین امکان توسعه نقد دقیق‌تر و تاریخی‌تری از متافیزیک را فراهم می‌کند که فرد را مجبور می‌کند تجربه ادراکی را به گونه‌ای تفسیر کند که نحوه تأثیر ذهنیت خودآگاه بر جهان را نادرست نشان دهد. این نشان می دهد که بسیاری از دیدگاه های فرافلسفی مک داول به طور ضمنی هوسرلی هستند و اگر مک داول آنها را بیشتر توسعه می داد، از فرافلسفه متناقضی که از ویتگنشتاین می پذیرد اجتناب می کرد. در نتیجه، ضعف مرکزی در موضع هوسرل را نشان می دهد که فرد را از هوسرل به هایدگر می برد. این کتاب با عباراتی نوشته شده است که برای فیلسوفان تحلیلی قابل دسترسی است و بنابراین آنها را قادر می سازد تا تفاوت های اصلی بین رویکردهای تحلیلی و پدیدارشناختی به نیت و خودآگاهی را ببینند.
وجود خدا: بیان و کاربرد فراهستی شناسی فرگه‌ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stig Børsen Hansen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه زمینه جدیدی را در مورد مسئله وجود خدا ایجاد می کند. این کتاب به طور مبتکرانه ای دانش کتاب مقدس را با تجزیه و تحلیل وجود برگرفته از نوشته های فیلسوف گوتلوب فرگه ترکیب می کند. این نشان می دهد که نقطه قوت رویکرد فرگه تأکید آن بر مفاهیم نام خاص و محمول است. این به نوبه خود نور جدیدی بر عناصر مهم زبان الهیاتی می افکند. در نهایت، رویکرد فرگه در این کتاب در برابر ایراداتی که از خوانش‌های لودویگ ویتگنشتاین از کتاب Tractatus Logico-Philosophicus گرفته شده است، دفاع می‌شود.
معنا و ضرورت: پژوهشی در معناشناسی و منطق وجهی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Carnap (رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Clarke Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: معنا و ضرورت- مطالعه در معناشناسی و منطق مدال توسط RUDOLF C RNAP. پیشگفتار: هدف اصلی این کتاب توسعه روشی جدید برای تحلیل معنایی معنا، یعنی روشی نوین برای تحلیل و توصیف معانی عبارات زبانی است. این روش که روش بسط و تعمیم نامیده می‌شود، با تعدیل و گسترش مفاهیم عرفی خاص، به‌ویژه مفاهیم کلاس و دارایی، توسعه می‌یابد. این روش با روش‌های معنایی مختلف دیگری که در فلسفه سنتی یا نویسندگان معاصر استفاده می‌شوند، در تقابل قرار می‌گیرد. این روش‌های دیگر دارای یک مشخصه هستند. در تضاد، روش پیشنهادی در اینجا یک عبارت را می گیرد، نه به عنوان نامگذاری هر چیز، بلکه به عنوان دارای یک قصد و یک پسوند. این کتاب را شاید بتوان جلد سوم از مجموعه ای دانست که من آن را مطالعاتی در معناشناسی نامیده ام که دو جلد آن پیشتر منتشر شده است. با این حال، کتاب حاضر علم پیشینیان را پیش فرض ندارد، بلکه مستقل است. اصطلاحات معنایی استفاده شده در جلد حاضر به طور کامل در متن توضیح داده شده است. روش حاضر برای تعریف اصطلاحات L به عنوان مثال، L-true، به معنای منطقی درست، تحلیلی با روش‌هایی که در مقدمه قبلی بر معناشناسی مورد بحث قرار گرفت، متفاوت است. اکنون فکر می‌کنم روش استفاده شده در این جلد برای زبان‌هایی با ساختار نسبتاً ساده رضایت‌بخش‌تر است. پس از تحليل معنا، دومين مبحث اصلي مورد بحث در اين كتاب، منطق وجهي است، يعني نظريه ي جهات از قبيل وجوب، اقتضا، امكان، محال و غيره. نظام هاي گوناگوني از منطق وجهي توسط نويسندگان مختلف ارائه شده است. با این حال، به نظر من، ساختن یک سیستم رضایت بخش قبل از اینکه معانی روش ها به اندازه کافی روشن شود، ممکن نیست. من همچنین معتقدم که این روشن‌سازی را می‌توان با همبستگی هر یک از مفاهیم مودال با یک مفهوم معنایی واکنش‌دهنده، به عنوان مثال، ضرورت با L-truth به بهترین نحو به دست آورد. مشاهده خواهد شد که این روش همچنین منجر به روشن شدن و حذف معماهایی می شود که منطق دانان در ارتباط با مدالیته ها با آن مواجه شده اند. در پیشگفتار جلد دوم مطالعات معناشناسی، قصد خود را برای انتشار کتابی در زمینه منطق وجهی به عنوان جلد بعدی اعلام کردم که از جمله شامل سیستم‌های نحوی و معنایی است که روش‌ها را با کمی‌سازی ترکیب می‌کند. با این حال، کتاب حاضر هنوز تحقق کامل آن وعده نیست، بلکه تنها شامل تحلیل‌ها و بحث‌هایی درباره روش‌ها است، مقدماتی برای ساختن سیستم‌های مودال. خود سیستم‌ها در اینجا آورده نشده‌اند. در مقاله‌ای که در جای دیگری به کتاب‌شناسی منتشر شده است، یک حساب دیفرانسیل و انتگرال و یک سیستم معنایی را بیان کرده‌ام که روش‌ها را با کمیت‌سازی ترکیب می‌کند، و برخی از نتایج مربوط به این سیستم‌ها را خلاصه کرده‌ام. یک نمایشگاه جامع‌تر از نتایجی که قبلاً پیدا شده‌اند و آن‌هایی که هنوز پیدا نشده‌اند باید برای زمان دیگری باقی بماند. بررسی‌های منطق مودال که منجر به روش‌های توسعه‌یافته در این کتاب شد، در سال 1942 انجام شد و اولین نسخه این کتاب در 10 سال در سال 1943 در خلال مرخصی‌ای که توسط دانشگاه چیکاگو اعطا شد و توسط بنیاد راکفلر تأمین مالی شد، نوشته شد. . مایلم از هر یک از این مؤسسات برای کمک آنها تشکر کنم. پروفسور آلونزو چرچ و دبلیو وی کواین اولین نسخه را ارائه کردند و در مکاتباتی گسترده با من بحث کردند...