جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 578
ترس و لرز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سورن کی یر کگور؛ مترجم: وولتر لاوری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترس و لرز (به دانمارکی: Frygt og Bæven) یکی از آثار برجسته سورن کی‌یرکگور است. نام کتاب برگرفته از انجیل نامهٔ پولُس به فیلیپیان، آیه 2:12 است : «نه تنها هنگام حضورم، بلکه حال در غیابم، با رغبت بسیار بیشتر هم‌چنان تلاش کنید که نجات خود را با ترس و لرز به انجام رسانید». در این اثر کی‌یرکگور تلاش می‌کند تا وحشت و اضطراب ابراهیم را دریابد آن‌گاه که خداوند به او فرمان می‌دهد که پسرش اسحاق برای قربانی کردن به سرزمین موریا ببرد. کی‌یرکگور ترس و لرز را بهترین کتاب خود می‌دانست؛ او می‌گفت این کتاب برای جاودانه‌کردن ِ نام ِمن کافی است. دیالکتیک تغزلی او، هنر او در وادارساختن ِ ما به حس‌کردن خصلت‌های ویژهٔ این قلمرو مذهب در بالای ما که خود او وانمود می‌کرد پایین‌تر از آن مانده‌است، هرگز چنین ژرف بر ما تاثیر ننهاده‌است و نیز هرگز –و این را خود او نمی‌گوید- روایتش تا این حد با شخصی‌ترین جدال‌هایش در پیوند نبوده‌است. اما همیشه نمی‌توان به‌آسانی اندیشهٔ کی‌یرکگارد را در ورایی اندیشهٔ یوهانس دو سیلنتیو (ظاهراً سورن کی‌یرکگور با این نام مستعار می‌نوشته.)، که این اثر را به او نسبت می‌دهد و البته خود اوست اما نه به تمامی، به چنگ آورد. به گفتهٔ هیرش: «این دشوارترین اثر کی‌یرکگور است که در آن بیش از هر اثر دیگر به هر وسیله در سرگردان‌کردن خواننده کوشیده‌است.»
تاریخ فلسفه غرب؛ و پیوندهای آن با شرایط سیاسی و اجتماعی دوران آغازین تا به امروز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برتراند راسل (Bertrand Russell)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لندن - انگلستان: George Allen And Unwin Ltd London,
چکیده :
کتاب «تاریخ فلسفه غرب» نوشته‌ی «برتراند راسل» است. این مجلد شامل متن کامل سه کتاب «فلسفه‌ی قدیم»، «فلسفه قرون وسطی» و «فلسفه جدید» است. در مقدمه در باب فلسفه آمده است: «آن تصوری از زندگی و جهان که "فلسفی" نامیده می‌شود محصول دو عامل است یکی تصورات دینی و اخلاقی که ما به ارث برده‌ایم، دیگری آن نوع تحقیقی که می‌توان علمی نامید به شرط آن‌که این کلمه را به وسیع‌ترین معنایش به کار بریم. در مورد نسبت دخالت این دو عامل در دستگاه‌های فلسفی نظر فلاسفه بسیار متفاوت است اما وجود مقداری از این دو عامل است که صفت مشخص فلسفه را تشکیل می‌دهد.» در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «امروزه دو طرز نگاه به یونانیان رواج دارد. یکی آن که از زمان رنسانس تا همین زمان‌های اخیر تقریبا در سراسر جهان معمول بود و آن احترام کمابیش خرافی بود نسبت به یونانیان، به عنوان مبدع و مخترع بهترین چیزها و صاحب نبوغ فوق بشری که مردم جدید را نمی‌رسد سودای رسیدن به مقام و مرتبه‌ی آنان را در سر بپرورانند.»
کتاب راهنمای فلسفه قرن نوزدهم راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dean Moyar (دین مویار)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: قرن نوزدهم دوره ای از اصالت های فلسفی خیره کننده است که مشخصه آن درگیری رادیکال با علوم انسانی در حال ظهور است. فیلسوفان قرن نوزدهم که غالباً تحت الشعاع فلسفه قرن بیستم بودند و می خواستند برخی از اصول اصلی آن را رد کنند، دوباره به عنوان چهره های بسیار مهم ظاهر شدند. The Routledge Companion to Neneteenth Century Philosophy یک بررسی و ارزیابی برجسته از کل قرن است. این همراه که به هفت بخش تقسیم شده و شامل سی فصل نوشته شده توسط دانشمندان برجسته بین المللی است، موضوعات، مضامین و فیلسوفان اصلی قرن نوزدهم را بررسی و ارزیابی می کند و اولین تصویر جامع این دوره را در یک جلد ارائه می دهد: فلسفه ایدئالیسم آلمانی به عنوان سیاسی. کنش، از جمله هگلیان جوان، مارکس و توکویل، فلسفه و سوبژکتیویته، از جمله شوپنهاور، کی یرکگور و نیچه، طبیعت گرایی علمی، از جمله داروینیسم، فلسفه نژاد، روانشناسی تجربی و نئوکانتیانیسم فایده گرایی و ایده آلیسم بریتانیایی ایده آلیسم آمریکایی و پراگماتیسم و ​​جهت گیری های منطقی جدید، از جمله برنتانو، فرگه و هوسرل. کتاب Routledge Companion to Nineteenth Century برای دانشجویان فلسفه و برای هر کسی که علاقه مند به این دوره در رشته های مرتبط مانند سیاست، تاریخ، ادبیات و دین است، خواندنی ضروری است.
کتاب راهنمای فلسفه قرن بیستم راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dermot Moran (درموت موران)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: قرن بیستم یکی از مهم‌ترین و هیجان‌انگیزترین دوره‌هایی بود که تاکنون در فلسفه شاهد آن بوده‌ایم که با تغییر و تحول فکری در مقیاس گسترده مشخص می‌شود. The Routledge Companion to Twentith Century Philosophy یک بررسی و ارزیابی معتبر برجسته از کل قرن است. این مجموعه با بیست و دو فصل نوشته شده توسط دانشمندان برجسته بین المللی، به پنج بخش واضح تقسیم شده است و برای اولین بار تصویری جامع از این دوره ارائه می دهد: مضامین و حرکات اصلی منطق، زبان، دانش و متافیزیک فلسفه ذهن، روانشناسی و علم. پدیدارشناسی، هرمنوتیک، اگزیستانسیالیسم و ​​نظریه انتقادی سیاست، اخلاق، زیبایی شناسی. همراه با راتلج برای فلسفه قرن بیستم، همراه با حاشیه نویسی بیشتر و یک واژه نامه جامع، برای هر کسی که در صد سال گذشته به فلسفه علاقه مند است، ضروری است، هم برای متخصص و هم برای تازه کار مناسب است.
برداشت کانت از خداوند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Byrne (پیتر بیرن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Pub Co,
چکیده :
پیتر بیرن در این کتاب مطالعه‌ای تفصیلی از نقش مفهوم خداوند در فلسفه انتقادی کانت ارائه می‌کند. بعد از نگاهی به مناقشات تفسیری راجع به نظر کانت درباره خداوند، بیرن انتقادهای کانت از براهین وجود خداوند را بررسی می‌کند. بیرن با وارسی تلقی کانت از زبان دینی، عناصر رئالیستی و ضدرئالیستی این تلقی او را برجسته می‌کند. سپس مفهوم خیر اعلی همراه با مقومات آن هم‌چون سعادت و فضیلت، شرح می‌شود تا بدین جا برسیم که کانت تا چه حد تثبیت می‌کند که ما باید خداوند را مفروض بگیریم و مبنای استدلال قرار دهیم. نفش ظریفی که خداوند بنا به نظر کانت در اخلاق ایفا می‌کند وارسی می‌شود . به دنبال آن تعریف دین هم‌چون بازشناسی وظایف به عنوان فرمان‌های الهی می‌آید. بیرن هم‌چنین کار انتقادی دوباره کانت روی مفهوم لطف و مشیت را مورد بحث قرار می‌دهد. این کتاب با یک بازبینی از رابطه بین فلسفه انتقادی و مسیحیت و بین فلسفه انتقادی و قول به دین طبیعی پایان می‌یابد.
درسگفتار زبان، ذهن و جامعه
مدرس:
مهدی نسرین، حسین شیخ رضایی، علی کرباسی زاده
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
درسگفتار درآمدی بر علم منطق هگل
مدرس:
سید حمید طالب زاده
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علم منطق هگل بیش از «پدیدارشناسی روح» یا کتاب‌های دیگر او٬ مستقیماً به حل آن چیزی می پردازد که می‌توان آن را مسئلهٔ متافیزیک یا هستی‌شناسی نامید. همه متفق‌القولند که «علم منطق هگل» تقریباً باید به عنوان سخت‌ترین اثر او لحاظ شود٬ هرچند می‌تواند مهمترین اثر وی تلقی شود؛ در واقع٬ «علم منطق» ممکن است مهم‌ترین اثر دربارهٔ متافیزیک در سراسر تاریخ فلسفه باشد. اثری مانند «علم منطق» هگل که درصدد آشکار کردن بنیان خاص هر تفکر و هستی‌شناسی‌ای است، نه می‌تواند و نه باید از سوی انسان ناطق مورد غفلت قرار گیرد. اینکه هدف علم منطق هگل توصیف یا کشف مقوله‌ها، یعنی توصیف یا کشف مشخصات یا اوصاف عقل است می‌تواند گمراه کننده باشد. می‌توان پیشنهاد کرد منطق هگل تحقیقی است که نهایتاً آشکار می‌کند که چگونه عقل در واقع ساخته می‌شود. (برگرفته از درآمدی بر منطق هگل، یوستوس هارتناک.) درس‌گفتارهای پیش‌رو درس‌های استاد دکتر سید‌حمید طالب‌زاده در باب منطق هگل است که در مقطع کارشناسی در دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۷ تدریس شده است. در این دورهٔ درسی ایشان به صورت مختصر مروری بر «علم منطق» هگل دارند و فرازهای مهم آن را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.
  • تعداد رکورد ها : 578