جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
چرخش به تجربه در الهیات معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Donald L. Gelpi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Paulist Pr,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «روی به تجربه» یکی از مشخصه های الهیات کاتولیک معاصر بوده است. اما اگرچه امروزه تقریباً در تمام جنبش‌های الهیات اصلی به عاملی حیاتی تبدیل شده است، مشکلات عمده هم در تعریف و هم در استفاده از آن باقی مانده است. تئولوژیست دونالد گلپی بر طیف وسیعی از الاهیات مدرن تمرکز می کند: مسیح شناسی عهد جدید ادوارد شیلبیککس، الهیات رهایی بخش آمریکای لاتین، الهیات فرآیندی، و تومیسم متعالی و غیره. در تمام این موارد، چرخش به تجربه نتایج منفی برای الهیات به همراه داشته است، زیرا سازه‌های تجربه آن‌ها به اندازه کافی تجربه اجتماعی معمولی انسانی و تبدیل فیض آن تجربه توسط ایمان مسیحی را توضیح نمی‌دهند. نویسنده با استفاده از پیشنهادهای چارلز پیرس و جوزیا رویس، ساختاری جدید و بهتر از «چرخش به تجربه» را که ماهیت سه گانه، واقع گرایانه و اجتماعی است، استدلال می کند. چرخش به تجربه در الهیات معاصر کتاب راهنمای محکمی است که زمینه اجتماعی الهیات را توضیح می دهد: چگونه کلمات و تجربه ارزش ها را در جامعه بیان می کنند. چگونه می توان "خدا" را برای عصر مدرن بیان کرد. چگونه به «بازیابی» زبانی زبان دست یابیم. اهمیت تجربه در الهیات امروزی چیست؟ این اثر پیشگامانه یک مشارکت علمی مهیج است که برای کتابخانه‌های همه کسانی که با الهیات همگام هستند، مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
الهیات و فلسفه قاره ای معاصر: مرکزیت یک دیالکتیک منفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Colby Dickinson (کلبی دیکنسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield International,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این کتاب این است که فلسفه مدرن قاره‌ای، به‌ویژه حوزه‌های فرعی پدیدارشناسی، اگزیستانسیالیسم، هرمنوتیک، ساختارشکنی، نظریه انتقادی و تبارشناسی را با حوزه الهیات معاصر وارد گفتگو کند. کولبی دیکنسون روشی را نشان می دهد که در آن دیالکتیک منفی یا نفی نفی ممکن است به ما کمک کند تا مرزهای نازک (یا وجود ندارد) بین فلسفه و الهیات قاره ای را درک کنیم، زیرا متفکران برجسته هر دو حوزه با ورود خود به عصر جدید دست و پنجه نرم می کنند. با رو به زوال جایگاه «مقدس» در حوزه عمومی، ما باید بیش از هر زمان دیگری به چگونگی بازگشت فلسفه قاره‌ای به ریشه‌های کلامی مشخص توجه کنیم. دیکنسون از طریق نقشه‌برداری تبارشناسی فیلسوفان قاره‌ای قرن بیستم، ریشه‌های همیشه حاضر یهودی-مسیحی تفکر فلسفی مدرن غرب را برجسته می‌کند. مقوله های متضاد مانند ماندگاری/استعلایی، تناهی/بی نهایت، جهانی/جزئی، موضوع/ابژه در مرکز آثار متفکرانی چون آگامبن، ماریون، واتیمو، لویناس، لاتور، کاپوتو و آدورنو قرار دارند. این کتاب استدلال می‌کند که استفاده از یک دیالکتیک منفی به ما امکان می‌دهد از تثبیت ظاهری با دوگانگی‌های موجود در آن حوزه‌ها فراتر برویم و شروع به اجرای مجدد فلسفه و الهیات کنیم.
به سوی یک ارتدکس سخاوتمندانه: چشم‌اندازهای الهیات پسا لیبرال هانس فری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jason A. Springs (جیسون ای. اسپرینگز)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هانس فری، یکی از تأثیرگذارترین متکلمان آمریکایی در قرن بیستم، عموماً یکی از بنیانگذاران الهیات پسا لیبرال به شمار می رود. فری هرگز تفکر خود را به طور سیستماتیک بیان نکرد و به دلیل ناسازگاری، متناقض بودن و به اندازه کافی سختگیرانه مورد انتقاد قرار گرفت. جیسون اسپرینگز در اینجا به دنبال ارزیابی مجدد کار فری است. با این استدلال که الهیات هانس فری را نمی توان بدون توجه دقیق به تعادل پیچیده علایق و تأثیرات کلامی و فلسفی او درک کرد، اسپرینگز تعامل با انگیزه مسیحیت فری با لودویگ ویتگنشتاین، کلیفورد گیرتز و اریش اورباخ و همچنین استفاده او از زبان عادی را تأیید می کند. فلسفه و بینش‌های فلسفی غیربنیاد، در حالی که وامداری جهت‌گیری او را به الهیات کارل بارت روشن می‌کند. علاوه بر این، با قرار دادن آثار فری در گفتگوی انتقادی با تحولات اندیشه پراگماتیست و نظریه فرهنگی از زمان مرگ وی، این بازخوانی می‌خواهد بسیاری از سوءتفاهم‌هایی را که میراث الهیات او را آزار می‌دهد، حل کند. ویژگی مسیحی، بین رشته‌ای و محاوره‌ای الهیات فری که او آن را «ارتدوکس سخاوتمندانه» توصیف می‌کند - راهی برای صداهای الهیات دانشگاهی که هم حرفه خود را به کلیسای مسیحی جدی بگیرند و هم نقش خود را به عنوان گفتگو در گفتمان آکادمیک.
ادوارد شیلبیککس و الهیات معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lieven Boeve, Van Stephan Erp, Frederiek Depoortere
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
T&T Clark Int'l ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از مقالات متکلمان مشهور به بررسی نقش اندیشه ادوارد شیلبیکس در الهیات معاصر می پردازد.
فراتر از توحید: الهیات کثرت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Laurel C. Schneider (لورل سی اشنایدر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: لورل اشنایدر خواننده را به سفری روشن از خاستگاه "منطق یکتا" - که اخیراً توحید نامیده شده است - تا عصر مدرن می برد، جایی که توحید به طور فزاینده ای در پرداختن کافی به تجربیات معنوی، علمی و اخلاقی در جهان شکست خورده است. جهان در حال تغییر اشنایدر در بخش اول، خط سیری را از تاریخ باستانی توحید و کثرت در یونان، اسرائیل و آفریقا از طریق ارزش‌گذاری قسطنطنیه‌ای از منطق یگانه، تا چالش‌های قرون وسطایی و مدرن برای این منطق در شعر و علم ترسیم می‌کند. او رویکردی جایگزین و سازنده را در بخش دوم دنبال می‌کند: «منطق کثرت» که قبلاً در سنت‌های مسیحی وجود دارد که در آن پیچیدگی زندگی و حضور خدا ممکن است بهتر بیان شود. بخش سوم از درون آن کثرت، به بررسی پیامدهای این الاهیات رادیکال و واقع گرایانه جدید برای پرسش هایی می پردازد که در زیر ساخت الهیات نهفته است: مسائل مربوط به تعلق و ملی گرایی، امکان عشق، و وحدت. . اشنایدر در این اثر مبتکر الهیات معاصر نشان می دهد که یگانه در کثرت الهی گم نشده است و به رغم انتزاعاتش، کثرت الهی واقع بینانه و دنیوی است و در نهایت انتزاع آن غیر ممکن است.
 کتاب راهنمای بلک ول در باره الهیات قرن نوزدهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David A. Fergusson (دیوید ای. فرگوسن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای بلک ول برای الهیات قرن نوزدهم که مجموعه‌ای از مقالات دانشمندان برجسته را گرد هم می‌آورد، گزارشی جامع از مهم‌ترین شخصیت‌های الهیاتی، جنبش‌ها و تحولات فکری که در اروپا و آمریکا در طول قرن نوزدهم پدیدار شد، ارائه می‌کند. این اثر مرجع جدید که نمایانگر به روزترین تحقیقات الهیاتی است، مروری جذاب و روشنگر از دوره ای ارائه می دهد که ایده های نیرومند آن همچنان در الهیات معاصر به حیات خود ادامه می دهد. تحولات فکری که در اروپا و آمریکا در طول قرن نوزدهم پدیدار شد، تحقیقات تازه سفارش شده از دانشمندان برجسته بین‌المللی کتاب مقدس، مورخان و متکلمان را گرد هم می‌آورد که متفکران کلیدی، سنت‌های اعترافات، و جنبش‌های مذهبی عمده آن دوره را پوشش می‌دهد. دیدگاه جهان شناسی، با مقالاتی که الهیات کاتولیک، روسی و پروتستان را پوشش می دهد، شامل تحلیل متفکران برجسته ای مانند کانت و کی یرکگور، تأثیر و اقتدار داروین و علوم طبیعی بر الهیات، و بحث در مورد نقش و تأثیر پایدار قرن نوزدهم «ضد» است. -متکلمان»
الهیات مرگ
عنوان :
سخنران:
همایون همتی
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
در دوران معاصر مرگ از چه جنبه‌هایی مورد توجه قرار می‌گیرد و مرگ پژوهان با چه رویکردهایی به این مسئله می‌پردازند؟ فلسفه‌ی ذهن و فلسفه‌ی اخلاق چه نگاهی به مرگ دارند؟ جامعه‌شناسی مرگ به چه مسائلی می‌پردازد؟
سیر تحول رویکردهای الهیاتی جدید و شاخصه های آنها
نویسنده:
یحیی کبیر ، محسن طاهری صحنه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پرديس فارابی دانشگاه تهران,
چکیده :
در این مقاله سیر تحولات الهیات معاصر از زمان شلایرماخر (به‌عنوان پایه‌گذار الهیات جدید) و تعریفی که متألهان از دین ارائه داده‌اند، بررسی خواهد شد. از نظر شلایرماخر دین صرفاً امری اخلاقی نیست، بلکه تجربه‌ای اسرارآمیز و ابطال‌ناپذیر است و عقل از ایمان جداست. کارل بارت تأکید کرده است که سخن از خدا از جنس و سنخ گزاره نیست، بلکه یک واقعه و رخداد است. راینهولد نایبور در سنت نوارتدوکسی نشان داد که عقل و ایمان دو بستر متمایز و منفک از هم هستند. برخی اگزیستانسیالیست‌ها مثل رودلف بولتمان و پل تیلیخ کوشیدند از کتاب مقدس اسطوره‌زدایی کنند و نشان دهند که گزاره‌های مربوط به خدا همه نمادین و هستند.در الهیات معاصر نگاه نقادانه، هرمنوتیکی، تکثرگرا، متن‌محور، تاریخی و غیرجزمی، به‌همراه نفی اقتدارگرایی غلبه دارد.
صفحات :
از صفحه 579 تا 594
مقایسة الهیات معاصر با الهیات سنتی
نویسنده:
همایون همتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هرچند امروزه مطالعات مقایسه ای در بسیاری از زمینه ها رواج یافته است، ولی در سنـت کلامی و الهیاتی کمتر شاهد چنین مقایسه های علمی و معرفتی هستیم. بی شک در پرتو مقایسه های علمی، بهتر می توان به فهم میرٍاث سنـتی و نیز جریان های الهیاتی و معرفتی معاصر دست یافت. این مقاله، در پی مقایسه الهیات معاصر با الهیات سنـتی است و می کوشد تا با طرح برخی از مهم ترین اوصاف هر دو پارادایم الهیاتی سنتی و معاصر، به فهم این تفاوت ها نایل آید؛ اوصافی مثل مابعدالطبیعی، جزمی، غیرتاریخی، مبتنی بر اقتدارگرایی، مَدرسی و هنجاری بودن و مانند اینها، با اوصاف مقابل و متضاد برای فهم وجوه تمایز الهیات معاصر و سنـتی به کار گرفته شده اند. این مقاله با بیان مثال هایی از الهیات پروتستان و سیر تحول آن، می کوشد تا تصویری دقیق تر از تفاوت ها و سیر تحول الهیات به دست دهد. در الهیات معاصر نگاه نقادانه، هرمنوتیکی، تکثرگرا، متن محور، تاریخی و غیرجزمی، به همراه نفی اقتدارگرایی غلبه دارد. در واقع، این ویژگی های عمده پارادایم الهیاتی معاصر به شمار می روند.