جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1130
انسان‌شناسی و الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Douglas Davies (داگلاس دیویس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Berg Publishers ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انسان شناسی و الهیات مسیحی به طور سنتی دین را به روش های کاملاً متفاوتی تفسیر کرده اند و اغلب به عنوان دشمنی با یکدیگر تصور می شوند. در واقع، یک نگرانی اساسی برای تجربه انسانی در قلب هر دو رشته نهفته است. این کتاب ابداعی نگاهی تازه به مضامین کلیدی انسان‌شناسی و الهیاتی دارد و پیچیدگی‌های تأثیر متقابل آنها را در طول تاریخ و زمان حال بررسی می‌کند. فداکاری، تجسم، آیین، تجسم، نمادگرایی، هدیه و قدرت همه به گونه‌ای مرتبط هستند که بر رفتار و باورهای دینی نور جدیدی می‌تابانند. تجزیه و تحلیل دقیق مناسک اساسی مسیحی نشان می دهد که چگونه آنها به تولید معنای عاطفی و الهام بخشیدن به ایده های فلسفی کمک می کنند، و نشان می دهد که چگونه بدن به عنوان وسیله ای برای باورهای مذهبی عمل می کند. دیویس از طریق بررسی این مسائل و موارد دیگر نشان می دهد که چگونه مناسک مذهبی به مردم کمک می کند تا از نظر هویت خود ایمن شوند. این هجوم قابل دسترس به قلمرو جدید برای انسان شناسان، الهی دانان، یا هر کسی که به دین علاقه دارد و به دنبال تفسیرهای جدیدی از موضوعات آشنا است، خواندنی ضروری است.
الهیات روایی و الهیات اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alexander Lucie-smith (الکساندر لوسی اسمیت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Pub Co ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تفکر اخلاقی امروزه خود را بین امر جزئی و کلی سرگردان می یابد. کار Alasdair Maclntyre در مورد روایت، که در اینجا همراه با Stanley Hauerwas و H. T. Engelhardt مورد بحث قرار گرفت، با بازگشت به روایت و کنار گذاشتن توهم یک دلیل بی‌جسم که ادعا می‌کند می‌تواند توضیحی منسجم ارائه دهد، آسیب‌های وارد شده توسط روشنگری را جبران کند. همه چيز. جان رالز با تکیه بر میراث امانوئل کانت دقیقاً همین را مطرح کرد - نظریه ای که برای همه موارد مناسب است. حق با کیست؟ آیا باید جهان شمولی را کنار گذاشت؟ آیا ما باید فقط در مورد اخلاقیات با عباراتی نسبی و محدود به مکان و زمان فکر کنیم؟ الکساندر لوسی اسمیت با بررسی ماهیت خود روایت و نیز روایات خاص رالز و سنت آگوستین تلاش می کند به این پرسش ها پاسخ دهد. روایت‌ها به همان اندازه که در تاریخ و تجربه شخصی ریشه دارند، محدودیت‌هایی را که بر آن‌ها تحمیل می‌شود تحت فشار قرار می‌دهند. این ادعای لوسی اسمیت است که هر روایتی که به اخلاقیات زیسته اشاره می کند در پس زمینه یک افق بی نهایت وجود دارد. و بنابراین این است که جزئی و ریشه‌دار نیز می‌توانند ما را از امر کلی و تغییرناپذیر آگاه کنند.
آینده دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gianni Vattimo (جیانی واتیمو), Richard Rorty (ریچارد رورتی) ,(زابالا سانتیاگو) Santiago Zabala
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: columbia university press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه ریچارد رورتی و جیانی واتیمو از سنت های فکری متفاوت و متمایز سرچشمه می گیرند، در نقد سنت متافیزیکی متحد هستند. چالش هایی که آنها مطرح می کنند فراتر از فلسفه است و مستلزم بازنگری در مبانی اعتقاد به خدا و زندگی دینی است. آنها تأکید می کنند که رد حقیقت متافیزیکی مرگ دین را ضروری نمی کند. در عوض راه‌های جدیدی برای تجسم مذهبی بودن می‌گشاید -- راه‌هایی که بر خیریه، همبستگی و کنایه تأکید دارند. این همکاری منحصربه‌فرد، که شامل گفت‌وگوی بین دو فیلسوف است، نه تنها به دلیل ادغام پراگماتیسم (رورتی) و هرمنوتیک (واتیمو) بلکه به دلیل شناخت محدودیت‌های اعتقاد مذهبی سنتی و سکولاریسم مدرن قابل توجه است. رورتی در «آنتیکلریکالیسم و ​​الحاد» در مورد اثر واتیمو «باور» بحث می‌کند و استدلال می‌کند که پایان متافیزیک راه را برای دینی ضد ذات‌گرا هموار می‌کند. تصور رورتی از دین، که با انگیزه های خصوصی تعیین شده است، برای تولید این وعده انجیل طراحی شده است که از این پس خداوند بشریت را به عنوان یک خدمتکار، بلکه به عنوان یک دوست در نظر نخواهد گرفت. در «عصر تفسیر»، واتیمو، که هم یک کاتولیک معتقد و هم منتقد کلیسا است، تطابق شگفت‌انگیز مسیحیت و هرمنوتیک را در پرتو انحلال حقیقت متافیزیکی بررسی می‌کند. همانطور که در هرمنوتیک، تفسیر در مسیحیت مرکزی است، که جهان را با اصل درونی آشنا کرد و تجربه واقعیت عینی را در "گوش دادن و تفسیر پیام ها" منحل کرد. گفت و گوی پر جنب و جوشی که این جلد را به پایان می رساند، با مدیریت و ویرایش سانتیاگو زابالا، آینده دین را همراه با جنبه های سیاسی، اجتماعی و تاریخی که مشخصه جهان پسامدرن، پست متافیزیکی و پس از مسیحیت معاصر ما است، تحلیل می کند.
درآمدی به الاهیات نظام‌مند
نویسنده:
نويسنده: ولفهارت پانن‌برگ؛ مترجم: عبدالرحیم سلیمانی‌اردستانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: مرکز مطالعات‌ و تحقیقات ‌ادیان ‌و مذاهب,
چکیده :
این اثر در واقع چهار درس گفتار است که در آن خطوط اندیشه‏های پانن برگ یکی از الهی‏دانان برجسته پروتستان تحت عنوان الهیات نظام‏مند بیان شده است. وظیفه این الهیات این است که حقیقت انجیل و اعتقادات کلیسا را از اشکال ناپایدار زبان و اندیشه تمیز داده و آن حقایق را برای زمان خود تبیین کند. پانن برگ در ادامه آموزه خدا را به عنوان مثال مطرح کرده و چگونگی سازگاری و انسجام عناصر این آموزه را بیان می‏کند. نویسنده در فصل دوم به مشکلات خداشناسی مسیحی در عصر حاضر می‏پردازد. وی معتقد است عالم الهیات نباید بر نظام فلسفی خاص تکیه کند بلکه باید با گفتگو به تبیین حقیقت آموزه خدا بپردازد. آموزه خلقت و مسیح‏شناسی عنوان دو بحث بعدی کتاب است که با رویکرد نقد تاریخی بررسی شده‏اند.
الهیّات تاریخ: پژوهش در مبانی کلامی فلسفة تاریخ، گردش فرجام شناسانه در اندیشه جوآکیم فیوره‌ای (1202-1135م) و اندیشة تاریخی-کلامی (نقد و بررسی)
نویسنده:
عبدالله ساجدی, هوشنگ خسروبیگی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سده ­های میانه، دوره­ای درخشان از امکانات فلسفی است که مقدمات ظهور مبانی دنیای مدرن را فراهم کرده است. نسبت میان دورة مدرن و دورة پیش از آن و انتقال و دگرگونی مفاهیم در این فرآیند، بحث بسیار بنیادی است. تفکر تاریخی ریشه­ های خود را در مبانی کلامی دارد و از وجوه گوناگون، از تفکر فرجام ­شناسانة دینی هم ریشه گرفته است با تأکید بر این امر که تاریخ صرفاً گذشته نیست، بلکه آینده و انتظارآن نیز هست و همین امر، نقش اساسی در اندیشة تاریخی برعهده دارد. این پژوهش متکی بر نقد کتاب « الهیات تاریخ؛ پژوهش در مبانی کلامی فلسفه تاریخ؛ گردش فرجام­شناسانه در اندیشة جوآکیم فیوره­ای و اندیشة تاریخی-کلامی نگارش یافته است. این اثر با نگاه ویژه به اندیشة فرجام ­شناسی یهودی-مسیحی، تحولات سده­ های میانه را که نقشی اساسی در فهم دقیق تفکر تاریخی دارد، بررسی می ­کند. درخصوص الهیات یهودی و مسیحی تأکید بر اندیشه ­های یوآخیم فیوره ­ای است. یوآخیم اندیشة فرجام ­شناسانه و غایت مند را در الهیات به عنوان یکی از راه­ های ترقی و پیشرفت انسان امروزی قلمداد می­ کند. مقالة حاضر با بیان برخی از آرای یوآخیم فیوره­ای، سعی در فراهم کردن نمایی کلی از پرسش و گمانه ­هایی در مورد الهیات تاریخ در نگاه او را دارد و در نهایت، نقد و پرسش­ هایی را که وارد کرده، تاحدودی مطرح و پاسخ را بیان می ­کند.
پس از مسیحیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
translated by Luca D’Isanto ؛ Gianni Vattimo (جیانی واتیمو)
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سرنوشت مسیحیت از زمان اعلام معروف "مرگ خدا" توسط نیچه چگونه بوده است؟ امکان رونق دین، به ویژه مسیحیت، در عصر پست مدرن ما چیست؟ در این کتاب تحریک‌آمیز جدید، جیانی واتیمو، فیلسوف، سیاستمدار برجسته ایتالیایی و تنظیم‌کننده قانون اساسی اروپا، به این سؤالات انتقادی می‌پردازد. وقتی یک معلم سابق از واتیمو پرسید که آیا هنوز به خدا اعتقاد دارد، پاسخ او این بود: "خب، من معتقدم که ایمان دارم." این اعلامیه متناقض ایمان به‌عنوان پایه‌ای برای ارائه‌ای درخشان درباره مسیحیت در هزاره جدید - عصری که با عدم اطمینان عمیق در عقاید مشخص می‌شود - و گزارشی شخصی از چگونگی بازیابی ایمان خود واتیمو از طریق نیچه و هایدگر است. او ابتدا استدلال می کند که سکولاریزاسیون در واقع تحقق پیام مرکزی مسیحیت است و ما را برای شیوه جدیدی از مسیحیت آماده می کند. او سپس توضیح می دهد که تز نیچه فقط به «خدای اخلاقی» مربوط می شود و جایی برای ظهور «خدایان جدید» باز می گذارد. سوم، واتیمو مدعی است که شرایط پست مدرن تکه تکه شدن، ضد اروپا محوری و پسااستعماری را می توان در پرتو تز یواخیم فیوره در مورد «عصر معنوی» تاریخ به طور مفید درک کرد. در نهایت، واتیمو برای ایده «فکر ضعیف» استدلال می کند. از آنجا که فلسفه در عصر مابعدالطبیعه تنها می‌تواند تصدیق کند که «همه چیز تفسیر است»، که «واقعی» همیشه نسبی است و نه «حقیقت» سخت و سریعی که زمانی فکر می‌کردیم، اندیشه معاصر باید خود و ادعاهایش را اینگونه بشناسد. ضعیف» در مقابل ادعاهای بنیادگرایانه «قوی» گذشته متافیزیکی. واتیمو نتیجه می گیرد که این عوامل باعث می شود که دین و خدا دوباره به موضوعی جدی برای فلسفه تبدیل شوند و اکنون فلسفه باید رسماً دین را درگیر کند.
الهیات سیستماتیک جلد 1 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
translated by GEOFFREY W. BROMILEY ؛ Wolfhart Pannenberg (ولفهارت پاننبرگ)
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کار اصلی پاننبرگ، آموزه مسیحی خدا با استفاده از تحلیل تفسیری در تعدادی از رشته ها مورد بحث قرار گرفته است. حقیقت، ماهیت وحی، زبانی که برای بحث درباره خدا، تثلیث و الهیات در حوزه عمومی استفاده می شود، موضوعاتی برای بحث هستند.
الهیات سیستماتیک جلد 2 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
translated by GEOFFREY W. BROMILEY ؛ Wolfhart Pannenberg (ولفهارت پاننبرگ)
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: جلد 2 از کار بزرگ پاننبرگ فراتر از بحث بسیار تبلیغ شده در مورد پیش‌گفته‌های سیستماتیک و الهیات خاص در جلد 1 به بیانیه‌های دستوری و جامع در مورد خلقت، ماهیت انسان، مسیح‌شناسی و نجات می‌رود. در سرتاسر، پاننبرگ تسلط گسترده دانش تاریخی و تفسیری و استدلال فلسفی را که به آن شهرت دارد، به ارمغان می آورد.
آلن بدیو: بین الهیات و نفی الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hollis Phelps (هالیس فلپس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: «آلن بدیو: بین الهیات و ضد الهیات» یکی از اولین تحلیل های جامع را از رابطه بین فلسفه و الهیات بدیو ارائه می دهد. این مطالعه تحریک‌آمیز با بررسی طیف گسترده‌ای از نوشته‌های بدیو، بررسی می‌کند که چگونه فلسفه بدیو بر الهیات تکیه می‌کند، حتی اگر او خلاف آن را ادعا کند و فعالانه تلاش کند علیه الهیات کار کند. علی‌رغم پرسش‌های پیچیده‌ای که مورد بحث قرار گرفت - از هستی‌شناسی، نظریه حقیقت و موضوع، فلسفه و شرایط آن، و ضد فلسفه - این کتاب مروری روشن و قابل دسترس از مضامین الهیاتی، مذهبی و کتاب مقدسی را ارائه می‌کند که به فلسفه بدیو جان می‌بخشد.
هانا آرنت و الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Kiess (جان کیس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هانا آرنت را یکی از مهم ترین فیلسوفان سیاسی قرن بیستم می دانند. آثار گسترده‌اش که به خاطر شرح پیش پاافتادگی شر معروف است، موضوعاتی مانند توتالیتاریسم، هولوکاست، بی‌ملیتی و حقوق بشر، انقلاب‌ها و جنبش‌های دموکراتیک، و چالش‌های مختلف جامعه تکنولوژیک مدرن را بررسی می‌کرد. سال‌های اخیر شاهد قدردانی فزاینده‌ای از رابطه پیچیده او با منابع الهیاتی، به‌ویژه آگوستین، موضوع پایان‌نامه دکترای او و متفکری بود که او در طول زندگی‌اش با او درگیر بود. این کتاب بررسی می‌کند که چگونه تعاملات انتقادی و سازنده آرنت با الهیات به افکار گسترده‌تر او و نیز بحث‌های پر جنب و جوشی که کار او در الهیات مسیحی معاصر در مورد موضوعاتی مانند شر، سنت، عشق، کنش سیاسی و زندگی ذهن برانگیخته است، می‌پردازد. هانا آرنت و الهیات، یک تحقیق بین‌رشته‌ای منحصربه‌فرد که مطالعات آرنت، فلسفه سیاسی و الهیات مسیحی را پیوند می‌زند، بررسی می‌کند که چگونه بینش‌ها و تحریکات این روشنفکر عمومی می‌تواند به تنظیم یک دستور کار الهیات سازنده برای قرن بیست و یکم کمک کند.
  • تعداد رکورد ها : 1130