جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 56
نظام سیاسی در اندیشه سیدابوالاعلی مودودی
نویسنده:
نويسنده:سیدمهدی علیزاده‌موسوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: امیرکبیر,
چکیده :
کتاب حاضر، بر اساس چارچوب نظری بحران و به بررسی نظام سیاسی موردنظر «مودودی» می‌پردازد و مبانی کلامی آن را نیز توضیح می‌دهد. در این کتاب سعی شده است از دو چارچوب نظری استفاده شود، تا زوایای مختلف اندیشه «مودودی» روشن گردد. چارچوب نظری حاکم بر کل کتاب، چارچوب نظری است که در کتاب «فهم نظریه سیاسی»، تبیین شده است. اما در فصل چهارم از تحلیل سیستمی که دولت و نظام سیاسی را در قالب یک سیستم و مقتضیات آن بررسی می‌کند، استفاده شده است.
مبادی اسلام و فلسفه احکام: به ضمیمه برنامه‌ انقلاب اسلامی، پایه‌های اخلاقی برای جنبش اسلامی، نظریه اخلاق اسلامی،...
نویسنده:
نويسنده:ابوالاعلی مودودی مترجم:سیدغلامرضا سعیدی به‌اهتمام:سیدهادی خسروشاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: کلبه شروق,
کلیدواژه‌های اصلی :
زندگانی پیامبر گرامی اسلام حضرت محمدبن عبدالله (ص)
نویسنده:
نويسنده:ابوالاعلی مودودی مترجم:عبدالغنی سلیم‌قنبرزهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نشر احسان,
چکیده :
در کتاب حاضر به شرح زندگی رسول مکرم اسلام(ص) پرداخته شده است. این کتاب که براساس عقاید اهل سنت تدوین گردیده، دومین مجلد از مجموعة «سیرت سرور عالم» به شمار می‌آید که دربردارندة شرح زندگی رسول اکرم(ص) از آغاز زندگی تا زمان هجرت به مدینه است. نگارنده در نوشتار خویش می‌کوشد که علاوه بر ذکر این دوره از تاریخ زندگی حضرت محمد(ص) به بیان برخی از مسایل اجتماعی و تاریخ پیامبران پیشین نیز پرداخته و سپس ارتباط هر یک را با وقایع دوران مورد بحث شرح دهد.
تجدید و احیای دین
نویسنده:
نويسنده:ابوالاعلی مودودی مترجم:عبدالغنی قنبرزهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: احسان,
چکیده :
در این کتاب، درباره‌ی فلسفه‌ی زندگی، انواع جاهلیت اسلام، رسالت انبیا، ماهیت کار پیامبران، لزوم وجود مجددان، ماهیت کار تجدید، تفاوت مجدد با پیامبر، و جایگاه مجدد کامل سخن رفته، هم چنین کارنامه‌ی چند تن از مجددان بزرگ امت همچون "عمر بن عبدالعزیز"، "امام غزالی"، "شیخ احمد سرهندی" بررسی می‌شود. در پایان نیز مطالبی درباره‌ی امام مهدی (عج) درج شده و به جایگاه او در نظام دین اشاره گردیده است.
اندیشه‌های اسلامی در سخنان امام ابوالاعلی مودودی
نویسنده:
نويسنده:ابوالاعلی مودودی مترجم:نذیراحمد سلامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: احسان,
چکیده :
ذخیرة ادبی و گنجینة تراوش‌های فکری «سید مودودی» برگرفته از قرآن و سنت رسول الله (ص) است. نوشته‌ها و تراوشات فکری وی تا آنجا گسترش یافت که به اطراف و اکناف شبه‌قارة هند، پاکستان و بنگلادش هم رسید و هزاران انسان آنها را مطالعه کردند. او اعتقاد داشت فعالیت سیاسی بر اساس ویژگی‌های اخلاقی، برگرفته از اصول اسلامی است و طرح این استراتژی، استانداردهایی را در اختیار تودة مردم قرار داد که بر اساس آن بتوانند نیک‌ها را از میان بدها برگزینند؛ از بدها بپرهیرند و نیکان را وارد میدان کنند. سید مودودی و نوشته‌های او برای نخستین بار جدیت، شرافت، پرهیز از تهمت‌های ناروا، متانت و شفاف‌گویی، امانت‌داری و دریافت را در عرصة سیاست، دخالت داده و نشان دادند که سازندگی منوط به عمل است نه به شعارهای توخالی. سید مودودی معتقد است: استراتژی نهضت اسلامی این نیست که با زور و بند، یک سیاست سطحی آرزوی‌ گونه‌ای اصلاح موقت و آتی را در سر بپروراند؛ بکله استراتژی این است که با تربیت تدریجی آحاد ملت، ملت را به سطح مطلوب اصلاح برساند. مجموعة حاضر حاوی سخنان نغز و منتخب بزرگ‌ترین مصلح و اندیشور روزگار کنونی و نظریه‌پرداز اسلامی، سید ابوالاعلی مودودی، است.
التفسير السياسى للإسلام فى مرآة كتابات الأستاذ أبى الأعلى المودودى والشهيد سيد قطب
نویسنده:
أبو الحسن الندوى
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: دار آفاق الغد,
نگاه مختصری به اندیشه‌های ابوالاعلی مودودی
نویسنده:
فیاض زاهد، ماجد صدقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 113 تا 134
امکان یا امتناع علم دینی در مقام اثبات
نویسنده:
مجتبی عطارزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
درپی بالا گرفتن تعارض علم و دین درغرب عصر روشنگری ،طرح مقوله «علم دینی» به عنوان راه کار برون رفت از این بحران ،در کانون توجه واقع شد. جوامع اسلامی نیز از شمول این امر بر کنار نبودند چه آن که نوعی دوگانگى محیط هاى علمى این گونه جوامع را فراگرفته بود؛ از یک طرف، میل به حفظ ارزشهاى دینى و اسلامى در آنها وجود داشته و دارد و از طرف دیگر، علومى آموزش داده مى شد که در آنها جایى براى ارزشهاى دینى نیست. افزون بر این، رکود و انحطاط جوامع اسلامى به دلیل بى توجهى به علوم تجربى، اعم از طبیعى و انسانى، و در مقابل، پیشرفت و توسعه جوامع غربى به دلیل استفاده از این علوم، اندیشمندان مسلمان را بر آن داشت تا نسبت به علوم جدید و روشهاى آن بازنگرى عمیقى صورت دهند؛ چرا که احیاى معرفت دینى یا به تعبیرى، نواندیشى دینى، نیازمند نگرش جدید به علومى بود که به طور مستقیم در راستاى معارف دینى قرار نداشتند. برآیند این عوامل، خطور طرح ایجاد «علم دینى » به ذهن پاره اى از اندیشمندان مسلمان در دهه دوم قرن بیستم راباعث گردید.بر اساس این ایده، مدعیان علم دینى باید به نوعى همپوشى در قلمرو علم و دین باور داشته باشند. از آنجا که در قلمرو تلاقى علم و دین، روند دینى کردن یا شدن علوم، نمود آشکارترى دارد، پس در این راستا باید رابطه بین علم و دین با دقت بیشتری مورد کاوش قرارگیرد.
صفحات :
از صفحه 177 تا 206
آسیب شناسی رشد جریان های تکفیری در خاورمیانه
نویسنده:
علی اصغر ستوده، جعفر خزایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در طی چند دهه اخیر اسلام گرایی به یکی از محوری ترین تحولات در جهان امروز تبدیل شده است. با وقوع انقلاب اسلامی ایران و ارائه ی الگوی نظام سیاسی دینی در مقابل لیبرال دموکراسی غربی پتانسیل های اسلام گرایی هر چه بیشتر آشکار شد. با شروع تحولات اخیر در خاورمیانه (انقلابهای عربی) این فرصت به وجود آمد که نظام سیاسی ج. ا. ایران به عنوان یک جایگزین مناسب برای نظام های خودکامه خاورمیانه مطرح شود؛ اما این فرصت با رشد جریان های تکفیری در خاورمیانه که از طرف کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای مورد حمایت قرار می گیرند، با چالش مواجهه شده است. این نوشتار محور کار خویش را آسیب شناسی رشد جریان های تکفیری قرار داده است. از این رو پرسش بنیانی این است گسترش جریان های تکفیری چه تاثیر بازدارنده ای بر رشد اسلام گرایی در منطقه و جهان خواهد داشت؟ رشد جریان های تکفیری از دو بعد اساسی فرایند اسلام گرایی را با چالش مواجهه خواهد نمود، نخست قطبی سازی جوامع اسلامی بر اساس تقابل شیعه و سنی و دیگری کاهش مشروعیت و مقبولیت اسلام گرایی به عنوان یک جایگزین در مقابل لیبرال دموکراسی، این پژوهش در راستای رفع چالش جریان های تکفیری فراروی اسلام گرایی راهکارهایی ارائه نموده که در قالب دو راهکار دیپلماسی ارتباطات گسترده میان گروه ها و کشورهای اسلامی، و مقابله با گسترش جریان های تکفیری قابل بررسی است
صفحات :
از صفحه 5 تا 24
دموکراسی دینی و منتقدان آن
نویسنده:
احمد واعظی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
دموکراسی دینی "فقه محور" یا نظام سیاسی مردم سالاری دینی که نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آن است و شالودۀ بنیادین قانون اساسی آن را تشکیل می دهد؛ این معنی را در خود دارد که قلمرو گسترده ای برای دخالت دین در حیات اجتماعی قائل است و همۀ مناسبات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعۀ اسلامی می باید با عنایت به آموزه های دینی سامان یابند. قانون اساسی حاصل از این نگرش؛قدرت برجسته‌ای به ولی فقیه‌ می‌بخشد و ولایت سیاسی ولی امر در مردم‌سالاری دینی،در واقع نقش‌ ویژۀ فقه را در عرصه‌ی حیات اجتماعی به نمایش می‌گذارد. منتقدان بسیاری این نوع تلقی از دموکراسی دینی را و همچنین‌ عدم توانایی فقه را در تنظیم مناسبات جامعه‌ی نوین امروزی هدف نقد قرارداده اند. این مقاله ضمن بررسی نگرشهای انتقادی به مردم سالاری دینی و دسته بندی اهم رویکردهایی که نظام مردم سالاری دینی سرناسازگاری دارند، درصدد ارائۀ پاسخ های علمی و روشن به این نوع چالش ها برآمده است.
صفحات :
از صفحه 213 تا 237
  • تعداد رکورد ها : 56