جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2273
حوزه‌های ایمان: الهیات و مطالعات دینی در قرن بیست و یکم [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
David F. Ford (Editor), Ben Quash (Editor), Janet Martin Soskice (Editor)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
کلیدواژه‌های اصلی :
مفهوم حدیث تقدم کفر بر شرک
نویسنده:
رسول موسوی جروکانی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تغایر مفهومی کفر و شرک بحث‏های دامنه‏داری را در سده‏های نخستین اسلام پدید آورد. یکی از فروعات آن، بحث تقدم کفر بر شرک است. چهار حدیث در مکتب اهل‏بیت: به صراحت این موضوع را بیان کرده‏اند. پرسش اصلی در نوع تقدم کفر بر شرک و گونه کفر و شرک در این احادیث است. این پژوهش به روش نقلی - تحلیلی، با توجه به قواعد فقه‏الحدیث به پاسخ آن پرداخته است. پژوهش‏‏های حدیثی، چهار دیدگاه را به دست می‏دهد: 1. تقدم زمانی کفر بر شرک؛ 2. تقدم کفر معصیت بر شرک؛ 3. تقدم کفر عنادی بر شرک جهلی؛ 4. تقدم سببی کفر بر شرک. این پژوهش با تشکیل خانواده حدیث و استخراج فضای صدور حدیث و شواهد درون‏متنی و برون‏متنی به این نتیجه دست یافته است که نظریه تقدم کفر بر شرک از نوآوری‏های مکتب اهل‏بیت: در رویارویی با اندیشه‏های فرقه‏های منحرف شیعی، مانند «بتریه» و «سلیمانیه» است. اهل بیت تقدم زمانی کفر را شاهدی بر تقدم رتبی آن گرفته و کفر محاربین را کفر جحودی دانستند که رتبه آن از شرک عبادی بالاتر است.
فرهنگ جدید بین‌المللی الهیات عهد جدید (مجموعه 4 جلدی)	[کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Colin Brown (general editor) (کالین براون)
نوع منبع :
کتاب , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Zondervan,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فرهنگ لغت بین‌المللی جدید الهیات عهد جدید، اولاً، بزرگ‌نمایی اساسی عهد الهیات آلمانی است. در اولین انتشار خود به زبان آلمانی، به عنوان یک اثر مرجع اصلی شناخته شد و از آن زمان به عنوان ابزاری مهم برای درک الهیات و پیام کتاب مقدس، به طور گسترده‌تری مورد تحسین قرار گرفت. ترجمه و انتشار آن به زبان انگلیسی، همراه با اصلاحات و اضافات گسترده، منبع اطلاعاتی بی نظیری است که برای وزیران، معلمان، و هر کسی که علاقه مند به مطالعه و آموزش کتاب مقدس است، ارزشمند است. برخی از ویژگی های اصلی آن عبارتند از: - بحث های مختصر در مورد اصطلاحات اصلی الهیات کتاب مقدس - مرتب شده به ترتیب حروف الفبای انگلیسی - بدون نیاز به دانش یونانی و عبری - بحث در مورد استفاده از هر اصطلاح کلیدی در یونانی کلاسیک، عهد عتیق، نگارش خاخام، و عهد جدید - واژه نامه اصطلاحات فنی - کتابشناسی کامل - نمایه های کاملی که انبوه اطلاعات موجود در این مجلدها را به راحتی در دسترس قرار می دهد.
 آینده فلسفه دین قاره ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Crockett, Clayton; Putt, B. Keith; Robbins, Jeffrey W
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آینده فلسفه دین قاره ای چیست؟ این مقالات آینده‌نگر به متفکران و جنبش‌های جدیدی می‌پردازد که از زمان نسل دریدا، دلوز، فوکو، و لویناس برجستگی پیدا کرده‌اند و این که چگونه فلسفه دین قاره‌ای را در سال‌های آینده تغییر خواهند داد. آنها به راه‌هایی نگاه می‌کنند که مفاهیمی مانند آزادی، حاکمیت و پسااستعمار این نسل جدید را با الهیات سیاسی و مسیرهای فکری جدیدی که در پی رئالیسم نظری و یافته‌های اخیر در علوم اعصاب و روان‌شناسی تکاملی گشوده شده است، درگیر کرده است. خوانندگان مسیرهای جدیدی را در این حوزه چالش برانگیز و مهم تحقیق فلسفی کشف خواهند کرد.
روح یک خدای ضعیف: تجسم مجدد مشیت الهی پس از نقد هستی‌شناسی [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Wendy Theresa Crosby: وندی ترزا کرازبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سؤال این پایان نامه این است که آیا و چگونه مشیت الهی می تواند در چارچوب الهیات ضعیف خدا عمل کند؟ در حالی که نظریات مشیت الهی به طور سنتی به خدای قدرتمندی بستگی دارد که قادر است همه چیز را به پایان برساند، من استدلال می‌کنم که مشیت برای امید و مشارکت مسیحی ضروری است، حتی اگر خدا دوباره ضعیف تصور شود. این پایان نامه مفهوم مشیت را در الهیات ضعیف خداوند از طریق درک روح القدس توسعه می دهد که غیرکلی و وابسته به پاسخ خلقت است. بنابراین، مشیت به جای اینکه علیرغم اعمال ما پیروزی را تضمین کند، به عمل انسان قدرت می بخشد. پایان نامه با بررسی سه رویکرد معرف به آموزه مشیت الهی در مسیحیت آغاز می شود: الگوی مشیت کالوینیستی پل هلم، مدل مشیت تومیستی مایکل دادز، و مدل فرآیند مشیت جوزف براکن. این سه رویکرد به منظور کشف مجموعه‌ای از معیارها برای بازشناسی آموزه مشیت مسیحی در چارچوب الهیات ضعیف خدا تحلیل می‌شوند. سپس، الهیات ضعیف خدا و نقدهای آن از هستی‌شناسی از طریق کار جان کاپوتو معرفی می‌شود. در حالی که معیارهای مشیت در سیستم کاپوتو کاملاً متفاوت است، مشیت همچنان به عنوان دعوت یا اصرار خداوند عمل می کند. کار مایکل ولکر شباهت‌هایی را بین دعوت و روح‌القدس آشکار می‌کند و امکان بازاندیشی کامل‌تر از مشیت را فراهم می‌کند. برخی از پیامدهای این مشیت تخیلی مجدد در نتیجه با استفاده از طوفان کاترینا به عنوان مطالعه موردی برای مشیت و الهیات ضعیف خدا بررسی شده است.
فلسفه و دین: ارزیابی فلسفه دینی و دین فلسفی [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Casimir Kingston Chukwunonyelum Ani: کازیمیر کینگستون چوکونونیلوم آنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین ادعاهای معتبری درباره معرفت، زندگی می کند و تلاش می کند مشکلات زندگی را از طریق ایمان حل کند. اما این ادعاها بر اساس پوشش نازکی از معرفت شناسی جزمی که نمی تواند از آزمون های عقلانیت قضاوت صحیح و معرفت حتمی مورد نیاز عبور کند، اطاعت از سوی بشر را می طلبد. از نظر فلسفه. به عنوان حوزه مقدسات و مقدسات، دین بیشتر اطاعت از مسلک ها و رشته های مختلف را می طلبد. سرنوشت بشر در ترازوی و مقیاس ایمان جزمی از جایی است که همه ارزش ها، اصول و عقاید خود را از آنجا می گیرد. به این ترتیب، ارزیابی مجدد رابطه بین ادعای دینی باستانی به عقلانیت و موقعیت معرفت‌شناختی فلسفه برای توانمند ساختن بشر برای شناخت اصول واقعی جزم‌گرایی موضوعیت پیدا کرده است. بر اساس یک تحلیل فلسفی، هیچ ایده‌ای از قرار گرفتن در معرض مصونیت نیست. اعم از ارزیابی عقلانی و متافیزیکی. تلاش‌های گذشته برای ارزیابی عقاید اعتقادی و جزمی منجر به تضاد مستقیم شده است. تقابل دین و فلسفه. در این مقاله سعی خواهد شد ارزش ها و اندیشه هایی که توسط حامیان دین به عنوان معتبر شناخته می شوند، مورد ارزیابی قرار گیرد. دین و فلسفه پس از رویارویی با رشته جدیدی به نام فلسفه دین ظهور کردند. علاوه بر این، رابطه بین دین و فلسفه ارزش کاوش و تحلیل انتقادی بیشتری را دارد تا محققان بتوانند ادعاهای اساسی اقتدار ادیان را بشناسند و درک کنند.
خدا و زمان: دیدگاه نئوبرگسونی [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Matyáš Moravec: ماتیاش موراوک
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پایان نامه از بینش های کلیدی فلسفه هنری برگسون (1941-1859) برای ارائه مدل جدیدی از رابطه خدا با زمان استفاده می کند. فصل 1 مقدمه‌ای بر فلسفه برگسون در برابر پس‌زمینه «فلسفه برگسون» راسل است. این دو موضوع کلیدی را از برگسون در بحث من ارائه می دهد: رابطه بین زمان و مکان (فصل 2-4) و رابطه بین اراده آزاد و جبر (فصل 5). فصل دوم یک وظیفه دوگانه دارد. نخست، پاسخی برگسونی به استدلال مک‌تاگارت برای غیرواقعی بودن زمان ارائه می‌کند. دوم، از متافیزیک زیربنایی استدلال مک تاگارت استفاده می کند تا نشان دهد که دو قلمرو زمانی متمایز را می توان از فلسفه برگسون استخراج کرد: (i) la durée و (ii) یک نظم زمانی ریاضی که عموماً توسط فلسفه تحلیلی به عنوان سری B طبقه بندی می شود. فصل 3 این چارچوب دولایه را به هستی شناسی های زمانی در فلسفه تحلیلی مرتبط می کند. من استدلال می کنم که چنین چارچوبی از "ایده آلیسم هستی شناسانه درباره زمان" پشتیبانی می کند. من برای نسبی‌سازی وجود زمانی به نقاط متمایز یا مجموعه‌ای از نقاط فضازمان استدلال می‌کنم که منجر به وابستگی رادیکال ذهن به گسترش زمانی اشیا می‌شود. فصل 4 به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه هستی شناسی مبتنی بر دوره مورد بحث در فصل 3 بر رابطه بین خدا و زمان تأثیر می گذارد. من استدلال می‌کنم که فلسفه تحلیلی نتوانسته جنبه‌های هستی‌شناختی کلیدی رابطه خدا-زمان را به دست آورد و بازگشت به «دانش علی» الهی لازم است. من نشان می‌دهم که وجود اشیاء زمانی از دو منبع سرچشمه می‌گیرد: (1) جنبه زمانی وابسته به ذهن آنها و (2) ذات بی‌زمان آفریده الهی. فصل 5 این چارچوب را در مورد مسئله علم پیشین الهی و اختیار انسان اعمال می کند. من نشان می‌دهم که اگرچه نظریه برگسون می‌تواند از وجود آزادی انسان دفاع کند، اما اندیشه او باید با «علم علّی» الهی جایگزین شود تا دانایی الهی تضمین شود.
قضاوت درباره حق آزادی مذهب یا اعتقاد در دولت لیبرال [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Velasco Ibarra Arguelles, Eugenio Enrique (یوجنیو انریکه ولاسکو ایبارا آرگولز)
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: من در این پایان نامه قوی ترین تضمین قضایی برای حق فردی برای آزادی مذهب یا عقیده را که با اصل آزادی برابر سازگار است، بیان می کنم. با انجام این کار، من یک مفهوم کاملاً لیبرال از آزادی مذهبی را تأیید می کنم، که به برخی از باورها و اعمال به دلیل ارزش ابزاری آنها برای افرادی که آنها را در اختیار دارند و درگیر آنها هستند، مرتبط حقوقی می داند. این تصور کاملاً در تضاد با آنهایی است که باورها و عملکردهای خاصی را از نظر قانونی بر اساس برخی کیفیت های ذاتی مرتبط می دانند. بنابراین، در یک دولت لیبرال، دامنه حق آزادی مذهب یا عقیده با معنایی که افراد برای عقاید و اعمال خاصی قائل می‌شوند تعیین می‌شود. تعهد لیبرال به رفتار با افراد به‌عنوان افراد آزاد و برابر که قادر به شکل‌دهی، بازنگری، و تعقیب تصورات خوداصلاحیت‌آمیز از خوب هستند، باید بدون توجه به معیارهای دیگر، باورها و اعمال مربوط به این حق را شناسایی کرد. تلاش های ستودنی قضایی و علمی برای تحقق بخشیدن به این آرمان، ناخواسته به مفاهیم غیر لیبرال دین بازمی گردد تا مشخص شود که آیا یک عقیده و/یا عمل، در چارچوب یک دعوای خاص، توسط حق مورد بحث حمایت می شود یا خیر. برای رفع این کمبود، لازم است از آنچه من رویکرد غالب می نامم که معافیت های فردی را که از طریق ارزیابی عینی باورها و آزمون صداقت فردی تخصیص داده می شود، تأیید می کند، اجتناب کرد. در عوض، پارادایم لیبرال زمانی به بهترین شکل ارائه می شود که قضات از هرگونه اطلاعاتی در مورد اعتقادات خاص مدعیان و/یا انگیزه های اعمالشان بی بهره باشند. این برخورد قضایی با حق آزادی مذهب یا عقیده به بهترین وجه به ویژگی جهانی آن احترام می گذارد و پتانسیل آن را به عنوان یک حق عمومی برای آزادی آشکار می کند.
چرا تکینگی بیگ بنگ به استدلال کیهان شناختی کلام برای خداباوری کمک نمی کند؟ [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
J. Brian Pitts
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تکینگی کیهانی شواهد ناچیزی برای خلقت در گذشته متناهی و از این رو خداباوری ارائه می‌دهد. نظریه‌های فیزیکی ممکن است معیارهای متریک یا چندگانه نداشته باشند، بنابراین یک «آغاز» باید شامل یک لحظه اول باشد، نه فقط عصر محدود. چه کسی تکینگی ها را نادیده بگیرد و چه آنها را جدی بگیرد، فیزیک هیچ لحظه اولی را مجوز نمی دهد. تشبیه بین بیگ بنگ و فروپاشی گرانشی ستاره ای نشان می دهد که در مورد اول تنها در صورت نیاز به یک ویرانگر در مورد دوم نیاز به خالق است. نیاز و پیشرفت در گرانش کوانتومی و عدم تعیین تئوری ها توسط داده ها، جدی گرفتن تکینگی ها را دشوار می کند. تکینگی نمونه‌ای از شکافی است که احتمالاً با پیشرفت علمی بسته می‌شود و از عمل ویژه الهی جلوگیری می‌کند. بی ربط آشکار کاردینالیته به شیوه های شمارش مجموعه های نامتناهی در نظریه میدان کلاسیک و تحلیل فوریه ذکر شده است.
  • تعداد رکورد ها : 2273