جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
معیارهاى تولید مطلوب در اقتصاد اسلامى
نویسنده:
نادر حقیقى، محمدجمال خلیلیان اشکذرى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
تولید مطلوب در هر نظام اقتصادى تولیدى است که در راستاى اهداف و انگیزه هاى مشخص و با توجه به معیارهاى خاصى در دو سطح خرد و کلان انجام مى گیرد. این معیارها به سیاست گذاران اقتصادى کمک مى کند تا با توجه به اطلاعاتى که بر اساس آنها به دست مى آورند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. این پژوهش به تبیین رویکرد اسلامى نسبت به معیارهاى تولید مطلوب در اقتصاد اسلامى مى پردازد. هدف این پژوهش یافتن معیارهایى براى تولید در اقتصاد اسلامى از متون اسلامى است. پژوهش حاضر همراه با بهره گیرى از روش تحلیلى توصیفى، به طور عمده از روش کشفى و بر اساس آیات، روایات، سیره اهل بیت علیهم السلام و نظرات اندیشمندان اقتصاد اسلامى انجام گرفته است. معیارهایى که براى تولید مطلوب در اقتصاد اسلامى استخراج گردیده است عبارتند از: طیب بودن، اولویت دادن نیازهاى واقعى، رعایت مصالح اجتماعى، کارایى در تولید.
صفحات :
از صفحه 107 تا 122
سفره قرآنی: تأثیرات غذا بر جسم انسان از منظر قرآن
نویسنده:
زینب درودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث تغذیه و آثار آن بر سلامت انسان از نظر قرآن است. یکی از اصول حقیقی و روشن در زندگی همه ی انسان ها، سلامت جسم و روان است که این از بزرگ ترین و گران بهاترین موهبت های الهی است. به همین خاطر خداوند از سر لطف برای بندگان خود نعمت های طیّب نازل نموده تا انسان ها از این نعمت ها، طبق طبع و مزاج خود بهره بگیرند، و همچنین با رعایت آداب غذا خوردن سلامتی خود را تضمین نمایند. البته درصد بیشتر سلامت جسم و روان انسان بستگی به دوران جنینی وی دارد. بدین منظور، که اگر مادر در دوران بارداری برای تغذیه ی خود اهمیت بیشتری قائل شود؛ و از تمامی مواد غذایی مورد نیاز، جنین استفاده کند و همچنین از گناه کردن به خصوص غیبت که در واقع خوردن گوشت مردار به شمار می رود، دوری کند، نه تنها در تربیت فرزند خود موفق خواهد بود، بلکه فرزندی سالم و دارای چهره ای زیبا خواهد داشت. مورد دیگری که سلامت انسان را در بزرگسالی تأمین می کند ،اولین غذایی است که مصرف می کند، و آن شیر مادر است، که دارای فواید بسیار از جهات مختلف، هم برای نوزاد و هم برای خود مادر می باشد. بعد از دوران شیر خوارگی مصرف انواع میوه جات و سبزیجات و فرآورده های حیوانی شروع می شود، که هریک از این مواد غذایی دارای خواص و ارزش غذایی متفاوتی می باشند. از جمله مواد غذایی که در قرآن به آن ها اشاره شده است؛ انواع میوه جات مانند: اَنار، انجیر، انگور، ترنج، خرما، زیتون، موز و سبزیجات نیز مانند: پیاز، خیار، ریحان، زنجبیل، سیر، عدس،کدو، گندم، لؤلؤ و مرجان، ترنجبیل و گزانگبین و همچنین از عسل به عنوان ماده ای مغذّی نیز یاد شده است. در ادامه به بحث در مورد گوشت های حلالی پرداخته ایم که در قرآن از آن ها نام برده شده است از جمله: گوشت بز، بلدرچین، شتر، گاو، ماهی، مرغ، میگو و گوشت های حرام مثل: گوشت مردار، گوشت های بدون ذبح شرعی و گوشت خوک. البته با توجه به مقتضای زمان و روی آوردن به غذا های آماده، نیاز به بررسی در مورد فواید و مضرات فرآورده های گوشتی از جمله سوسیس و کالباس و... واجب دانسته می شود. مواد خوراکی، چه گیاهی و یا گوشتی بر جسم و روان مصرف کنندگان خود تأثیرات بسزایی دارند. که در مورد خواص درمانی هر یک از میوه ها و دیگر خوراکی های قرآنی در کتاب های مختلفی به خصوص کتب تفسیری مثل: تفسیر نور، نمونه، نورالثقلین، مجمع البیان و ... و همچنین کتب روایی از جمله بحار الانوار و وسائل الشیعه روایات بسیاری داریم که مهم ترین روایات را در این مجموعه گردآوری کرده ام. کتاب های دیگری نیز از جمله طب النبی و طب الرضا و کتاب هایی که پزشکان آن ها را نگاشته اند استفاده شده و از سایت های مختلف نیز بهره برده ام، با بررسی این کتاب ها به این نتیجه رسیدم که زمانی انسان می تواند به عبادت معشوق خود بپردازد که روح و جسم سالم داشته باشد و آنانی که دوستدار سلامتی هستند، باید به تغذیه ی خود اهمیت زیاد قائل شوند. واژگانی که در این مجموعه به کار رفته اند از این قرار است.
  • تعداد رکورد ها : 2