جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
فلسفه مادی و جدایی انسان [کتاب عربی]
نویسنده:
عبدالوهاب المسيری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریه، بیروت - لبنان: دارالفکر، دارالفکر المعاصر,
پیتر ون اینواگن: ماتریالیسم، اراده آزاد و خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ludger Jansen,Paul M. Näger (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب در مورد فلسفه فیلسوف تأثیرگذار معاصر پیتر ون اینواگن بحث می کند. با نگاهی به مسائل همیشگی فلسفی از دیدگاه مدرن، فلسفه پیتر ون اینواگن به طرز ماهرانه‌ای مواضعی را که آشتی ناپذیر تلقی می‌شوند ترکیب می‌کند: ناسازگاری در مورد اختیار، ماتریالیسم، ارگانیسم، خداباوری و واقع‌گرایی در مورد موجودات داستانی. همانطور که خوانندگان متوجه خواهند شد، استدلال های او شوخ، شگفت انگیز و عمیق است. این کتاب شامل سخنرانی پیتر ون اینواگن مونستر در سال 2015 در مورد اراده آزاد، و همچنین یازده مقاله از کنفرانس مونستر است که موضوعات اصلی فلسفه او را مورد بحث قرار می دهد، و پاسخی به هر مقاله توسط خود پیتر ون اینواگن. این کتاب با معرفی فلسفه او و مرتبط ساختن آثار او با دیگر دیدگاه های معاصر، مورد توجه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متخصصان فلسفه است.
خدا و نفس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Thomas Geach
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Schocken Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه نه مقاله در مورد موضوعات مرتبط با عنوان، بسیاری از افکار گیچ را در مورد موضوعاتی مانند معاد، اثبات قیاسی وجود خدا، نقش خدا در اخلاق، مادی گرایی و رابطه زمان و نماز گرد هم می آورد.
الهیات و مادی گرایی جدید: حوزه‌های اختلاف ایمانی
نویسنده:
John Reader (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب استدلال می‌کند که ضعف‌های شناسایی‌شده در تعامل الهیات اخیر با ماتریالیسم جدید را می‌توان با ترکیب بینش‌های رئالیسم مسیحی رابطه‌ای با موفقیت برطرف کرد. مضامین مرکزی موضوعات رابطه‌ای و آپوفاتیک هستند زیرا نشان‌دهنده رشته‌های متفاوت اما اساسی یک الهیات ماتریالیستی هستند. این رابطه به کار دلوز و تأثیر آن بر متفکران کلیدی ماتریالیست جدید مانند دی لاندا، برایانت و برایدوتی اشاره دارد، اما از رئالیسم مسیحی رابطه‌ای توسط لاتور و بدیو تکمیل شده و با اشاره به مفهوم آپوفاتیک که در کلر و کرنی یافت می‌شود. . این کتاب با بررسی مفاهیم متعالی، عاملیت انسانی و روشنگری جدید، به حوزه‌های عملی‌تر زیبایی‌شناسی و فناوری می‌پردازد و با پاسخی به آخرالزمان معاصر تغییرات آب و هوایی به پایان می‌رسد. "فراتر از میان" بودن مستلزم ایجاد فضاهای مخالف وفادار و حفظ تنش بین امر رابطه ای و آپوفاتیک در الهیات است.
زوال ماتریالیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edited by ROBERT C. KOONS , GEORGE BEALER
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کشف ایران: تقی ارانی، جهان وطنی رادیکال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کشف ایران تاریخ ناسیونالیسم ایرانی را از طریق زندگی و کار تقی ارانی، بنیانگذار اولین مجله مارکسیستی ایران، دنیا، از نو بررسی می کند. آرانی در تلاش خود برای تصور آینده ای برای ایران که به روی ثروت های علمی جهان مدرن و تنوع تاریخی مردم خود باز باشد، ماتریالیسم مارکسیستی و اخلاق جهانی پیشرفت را با هم ترکیب کرد. او در پی آن بود که ایران را با گذشته‌اش پس از اسلام آشتی دهد که توسط ناب‌گرایان ایرانی طرد شده بود و توسط همتایان سنت‌گرایشان رمانتیک شده بود، در حالی که حال آن را به سمت غرب مدرن در تمام جنبه‌های پیچیده و متضادش جهت‌داد. همانطور که علی میرسپاسی نشان می دهد، جهان وطنی آرانی این خرد متعارف را پیچیده می کند که انحصارگرایی نژادی یکی از ویژگی های حل نشدنی ناسیونالیسم ایرانی قرن بیستم بود. در فضاهای فرهنگی مانند دنیا، آرانی و معاصرانش بحث های پر جنب و جوشی درباره هویت ملی، تاریخ و جایگاه ایران در دنیای مدرن داشتند. علی میرسپاسی در کاوش در زندگی کوتاه اما چشمگیر و نوشته های آرانی، تصویری از ایران بین دو جنگ را به عنوان تحت سلطه دولت پهلوی به چالش می کشد تا فضاهای فکری حاصلخیزی را که ناسیونالیسم مدنی در آن شکوفا شده بود، آشکار کند.
جهان های درهم تنیده: دین، علم، و ماتریالیسم های جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catherine Keller , Mary-Jane Rubenstein
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Fordham University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از لحاظ تاریخی، می توان گفت که الهیات به صورت «ماده هراسی» عمل می کند. مسیحیت پروتستان به ویژه به الهیات امتیاز روح بر بدن و اعتقاد را بر عمل، مطابق با تمایز بین خدای بی‌جسم و جهان بی‌جانی که «او» آفریده است، اعطا کرده است. مانند سایر علوم انسانی، اجتماعی و طبیعی، مطالعات دینی این دوگانگی‌های الهیاتی را وارد یک مدرنیته ظاهراً سکولار کرد، و علاوه بر این، آنها را در تمایز بین یک اروپای عقلانی و «روشن‌فکر» از یک سو و یک اروپای متفاوت عاطفی و «ابتدای» ترسیم کرد. و از سوی دیگر، غیراروپایی «آنیمیست». «ماتریالیسم‌های جدید» که در حال حاضر از طریق نظریه‌های فرهنگی، فمینیستی، سیاسی، و دگرباش سیر می‌کنند، در پی آن هستند که با توجه به عاملیت خود ماده، امتیازات انسانی را جابجا کنند. آنها به دور از انفعال یا بی اثر بودن، به ما نشان می دهند که ماده عمل می کند، می آفریند، تخریب می کند، و دگرگون می شود – و به این ترتیب، بیشتر یک فرآیند است تا یک چیز. دنیای درهم تنیده به بررسی تلاقی دین و ماتریالیسم جدید و قدیم می پردازد. این کتاب با دعوت از انبوهی از دانشمندان میان رشته‌ای در مطالعات علوم، مطالعات دینی و الهیات، دیدگاه‌های تجربی متعددی را در مورد مادیت گردآوری می‌کند: ماده چیست، چگونه تحقق می‌یابد، و چه نوع جهان‌هایی در درهم‌تنیدگی‌های متنوع آن با الوهیت به وجود می‌آیند؟ در حالی که در چند دهه گذشته، هم الهیات و هم مطالعات دینی، زمینه‌های مادی و بوم‌شناسی‌های بدنی زندگی بیش از انسان را در اولویت قرار داده‌اند، جهان‌های درهم تنیده اولین گفتگوی چندصدایی را بین مطالعات دینی، الهیات و بدنه «جدید» ارائه می‌کند. ماتریالیسم.» در اینجا رشته‌ها و سنت‌ها یکدیگر را در چندین زمینه به دقت مشخص شده لمس می‌کنند، تجاوز می‌کنند و یکدیگر را آلوده می‌کنند. و در پاسخگویی به این ارتباط متقابل علم، دین، فلسفه و الهیات، پیچیدگی فزاینده درهم تنیدگی‌های ما یک بافت اخلاقی اضطراری می‌گیرد.
بررسی تحلیلی سیرِ تکاملِ روشِ تحقیق در مطالعات اسلامی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ghulam Mustafa, Farhat Naseem Alvi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خداوند متعال خالق همه هستی است. او برای حفظ وجودش، برای هر شیء عالم بر حسب ماهیتش، همه ضروریات را فراهم می کند. پس او را «رب العالمین» (رب العالمین) می نامند. او انسان را بهترین موجودات آفریده است. او تمامی نیازها را برای بهترین رشد و تکامل انسانها مدیریت کرده است. او هدايت خود را به وسيله پيامبران عزيزش براي بهترين تكامل بهترين مخلوق نازل كرد. اکنون آخرین پیام خداوند «قرآن» و زندگی آخرین پیامبر او، هدایت مطلق (هدایت) بشریت است. تمام نیازهای انسان را به طور طبیعی برآورده می کند. پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله هدايت خداوند را به مردم رساند و در پيشگاه آنان عمل كرد. پس سیره پیامبر اکرم تجلی عملی بعثت خداوند است. او به انسان ها تعلیم داد و از یارانش خواست که پیام او را به کسانی که در آن حضور ندارند برسانند. بدین ترتیب اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روند تدریس را ادامه دادند. اسلام به عنوان شاخه ای خاص از دانش در مراکز مختلف تدریس می شد. مشکلات جدیدی به دلیل تغییر در الگوهای زندگی به وجود آمد، مشکلات جدیدی در آنجا رخ داد. راه حل این مشکلات از طریق فرآیند تحقیق یافت شد. زمانی که اسلام در تمام جهان گسترش یافت، علوم اسلامی در شرق، غرب و کل جهان به عنوان یک رشته خاص مورد مطالعه قرار گرفت. بنابراین، معارف اسلامی بر اساس ماهیت خود، فرایند تحقیق خاص خود را انجام می دهد. در این مقاله، سیر تحول، نیاز و اهمیت پژوهش در اسلام و آینده پژوهش اسلامی بیان خواهد شد.
بنیادهای ماتریالیسم
نویسنده:
جورج نواک؛ ترجمه: پرویز بابابی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: آزادمهر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بحث آغازین کتاب، بررسی ماتریالیسم در مقابل ایده‌آلیسم است که در پی آن مبانی واقعی ماتریالیسم معرفی می‌شود. نویسنده در این مبحث معتقد است: "پایه‌ی مادری، منبع تاریخی و مواد خام برای جهان‌بینی ماتریالیستی را در وهله‌ی نخست باید در کنش‌ها و نتایج کنش‌های جمعی، کنش‌های افراد انسانی جست. این‌ها شامل هم‌کنش‌های گذشته که در تاریخ ثبت شده‌اند و هم‌کنش‌های کنونی است. مبحث بعدی کتاب به جادو و اعتقادات فراطبیعی اختصاص یافته است. در این بخش تصریح شده است: "جادو و خرافات در جایی رونق می‌گیرد که مهار موثر بر طبیعت حاصل از فن‌آوری در دست انسان نیست. مردمان آغازین می‌دانند که مجبورند بذر بکارند و زمین را برای به دست آوردن خرمن کشت بکنند. در عین حال آنان از محدودیت‌هایی که بر کوشش‌های انسان تحمیل شده‌اند آگاهند. آنان برای جبران کمبودهای اقتصادی و اجتماعی‌شان چاره‌ای جز استفاده از روش‌های جادویی ندارند، شگردهای جادو فرض می‌کنند که نیروهای برتر و فراطبیعی وجود دارند که می‌توانند بر سیر رویدادها تاثیرگذارند و بنابراین خنثی می‌شوند یا مغلوب می‌گردند". مباحث بعدی کتاب عبارت‌اند از: خطر سیر فلسفه، انقلاب در تمدن اژه، نخستین فیلسوفان، کمک ملطی‌ها به ماتریالیسم، اتم‌گرایان نخستین، نظرات اتم‌گرایان، پزشکی و تاریخ یونان، سوفسطاییان، آتن و انقلاب سقراطی، افلاطون و ارسطو، دستاوردهای ایده‌آلیست‌ها، فلسفه‌ی اپیکور، ماتریالیسم در تمدن رومی، و کسوف ماتریالیسم.
نقد روایت پاول چرچلند از فیزیکالیسم حذف گرایانه
نویسنده:
عبدالرسول کشفی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
بر مبنای نظریه «دوگانه انگاری» وجود انسان آمیزه ای از دو جوهر کاملا متفاوت، یعنی ماده (بدن) و غیر ماده، (نفس) است. یگانه انگاران، در تقابل با دوگانه انگاران، انسان را با مادی محض (فیزیکالیسم) و یا غیر مادی محض (ایده آلیسم) می دانند. این مقاله می کوشد، ضمن تعریف فیزیکالیسم، به بررسی یکی از شاخه های آن یعنی فیزیکالیسم حذف گرا بپردازد و مخدوش بودن ادله حامیان این نظریه را در اثبات آن نشان دهد.
صفحات :
از صفحه 3 تا 18