جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تفکر درباره دین: بسط علم شناختی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Aaron C. T. Smith (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
چگونه دین کار می کند: به سوی علوم شناختی جدید دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ilkka Pyysiäinen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یافته‌های اخیر در علوم شناختی و روان‌شناسی تکاملی، بینش‌های مهمی را در مورد فرآیندهایی ارائه می‌کند که باورها و رفتارهای مذهبی را در محیط‌های فرهنگی مختلف و در میان آن‌ها جذب‌کننده‌های کارآمد می‌کند. برجستگی خاص ایده‌های دینی مبتنی بر این واقعیت است که آنها «ضد شهود» هستند: آنها با انتظارات شهودی ما از نحوه رفتار عادی موجودات در تضاد هستند. ایده‌های ضد شهودی فقط توسط ذهنی تولید می‌شوند که قادر به عبور از مرزهایی است که حوزه‌های هستی‌شناختی مانند افراد، موجودات زنده، و اشیاء جامد را از هم جدا می‌کند. تکامل چنین ذهنی فقط در نوع انسان اتفاق افتاده است. اینکه چگونه انواع خاصی از ایده های ضد شهودی برای استفاده مذهبی انتخاب می شوند از زوایای مختلفی مورد بحث قرار می گیرد. بنابراین ملاحظات شناختی با سنت های دین تطبیقی ​​مرتبط است.
خدا چه می داند؟ دسترسی عوامل فراطبیعی به اطلاعات استراتژیک و غیراستراتژیک اجتماعی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Benjamin G. Purzycki,Daniel N. Finkel,John Shaver,Nathan Wales,Adam B. Cohen,Richard Sosis
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نظریه های تکاملی و شناختی کنونی دین معتقدند که مفاهیم عامل ماوراء طبیعی از سیستم های شناختی مانند نظریه ذهن و شناخت اجتماعی سرچشمه می گیرند. برخی استدلال می کنند که این مفاهیم برای حفظ نظم اجتماعی با به حداقل رساندن رفتار ضد اجتماعی تکامل یافته اند. اگر این نظریه ها درست باشند، مردم باید اطلاعات مربوط به دانش استراتژیک اجتماعی عوامل ماوراء طبیعی را سریعتر از دانش غیر استراتژیک پردازش کنند. علاوه بر این، دانش کارگزاران از رفتارهای اجتماعی غیراخلاقی و غیرهمکاری باید به ویژه در دسترس مردم باشد. برای بررسی این فرضیه‌ها، ما زمان پاسخ به سؤالات مربوط به دانش منسوب به چهار عامل مختلف - خدا، بابانوئل، یک دولت نظارتی ساختگی، و بیگانگان دانای کل اما غیر مداخله‌گر - را اندازه‌گیری کردیم که از نظر دانایی، نگرانی اخلاقی، و توانایی آنها متفاوت است. مجازات کردن، و چقدر ماوراء طبیعی هستند. همانطور که پیش‌بینی می‌شد، شرکت‌کنندگان به سؤالات مربوط به دانش استراتژیک اجتماعی کارگزاران سریع‌تر از دانش غیراستراتژیک پاسخ می‌دهند، اما تنها زمانی که عاملان قادر به تنبیه باشند.
رابطه ی نفس (ذهن) و بدن و رهیافت های موفق و ناموفق آن
نویسنده:
محسن ایزدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مساله رابطه نفس (ذهن) و بدن یکی از مسایلی است که فلاسفه و دانشمندان همواره به آن اهتمام داشته اند. هر چند برای پیشینیان نیز مسلم بود که در انسان، دو نوع متفاوت از حالات و رویدادها هستند که تاثیر علی- معلولی بر یک دیگر دارند، امروزه علومی مانند فیزیولوژی اعصاب به نتایج مهمی در این مساله دست یافته اند. بعضی از فلاسفه در تبیین حالات و رویدادهای جسمانی و ذهنی، معتقد به فیزیکالیسم هستند. فلاسفه دیگر ضمن ابطال فیزیکالیسم، اثبات کرده اند که انسان مرکب است از جوهری جسمانی و جوهری غیرجسمانی. لکن اکثر این فلاسفه (دوگانه گرایان) در ارایه توجیهی عقلی برای چگونگی ارتباط این دو جوهر، ناموفق بوده اند. به نظر می رسد ملاصدرا با استفاده از اصولی نظیر «حدوث جسمانی نفس»، در حل مساله رابطه نفس و بدن موفق بوده است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 132
ماتریالیسم و امکان آگاهى
نویسنده:
رضا صادقى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
ماتریالیسم نوعى انحصارگرایى در حوزه وجود است که در دوران مدرن نخست در چارچوب فلسفه‏ هاى مکانیکى و با تکیه بر اتمیسم طرح شد. با اینکه این بیان از ماتریالیسم به دلیل جزم ‏اندیشى حاکم بر آن اکنون طرفدار چندانى ندارد، هنوز پیش ‏فرض‏ هاى ماتریالیستى در معرفت‏ شناسى حضورى پر رنگ دارند. این نوشتار با نگاهى انتقادى به بررسى لوازم این پیش ‏فرض‏ها در ارتباط با دو مؤلفه آگاهى و اختیار می پردازد. در این مسیر از فیزیک‏ گرایى، رفتارگرایى، الگوى کامپیوترى ذهن و معرفت‏ شناسى طبیعت شده به ‏منزله رویکردهایى ماتریالیستى که در معرفت‏ شناسى معاصر حضور دارند بحث خواهد شد و در نهایت لازمه مشترک این رویکردها مبنى بر تعین ‏گرایى و امکان پیش‏ بینى رفتارهاى فردى و جمعى انسان‏ها مورد نقد قرار خواهد گرفت. روش بحث، تحلیلى است و نتیجه این پژوهش بر ناکارآمدى رویکردهاى ماتریالیستى در حوزه علوم انسانى تأکید دارد.
صفحات :
از صفحه 59 تا 84
نگاهی به مبادی و مسائل فلسفه اطلاعاتِ لوچیانو فلوریدی
نویسنده:
محمد خندان, غلامرضا فدایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه قم,
چکیده :
فلسفه اطلاعات عنوانی است که لوچیانو فلوریدی، فیلسوف معاصر ایتالیایی، برای اشاره به یک حوزه جدید در مطالعات فلسفی عنوان کرده است. فلسفه اطلاعات در زمره آن دسته از فلسفه های مضاف است که هم دارای جنبه پدیدارشناختی است و هم دارای جنبه فرانظریه‌ای. این بدان معنی است که فلسفه اطلاعات از یک سو متکفل تحقیق انتقادی درباره ماهیت مفهومی و اصول اساسی اطلاعات، از جمله دینامیک های اطلاعات، کاربرد اطلاعات و علوم مربوط به اطلاعات است و از سوی دیگر، معطوف به اخذ و کاربرد روش شناسی‌های مبتنی بر نظریه اطلاعات و رایانش برای حل مسائل فلسفی است. در مقاله حاضر، پس از تبیین سیر تاریخی ظهور فلسفه اطلاعات در تاریخ تفکر غرب، مسائل هجده گانه مطرح در آن به اجمال تبیین می‌شود.
صفحات :
از صفحه 5 تا 39
آموزش میان رشته ای: نوآوری علوم شناختی در آموزش فلسفه ذهن
نویسنده:
محمود تلخابی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله در نظر دارد پیامد علوم شناختی را به منزله مطالعه ای بین رشته ای در آموزش فلسفه ذهن بررسی کند. علوم شناختی با پرداختن به بررسی یکپارچه ذهن در روش شناسی پژوهشی خود، این امکان را به وجود آورده که شیوه ها و فنون جدیدی در زمینه روش های آموزش فلسفه ذهن به کار گرفته شود. برای روشن ساختن نوآوری پداگوژیک حاصل از علوم شناختی در فلسفه ذهن، ابتدا مفروضه های معرفت شناختی علوم شناختی بررسی شده است. این بررسی نشان می دهد آموزش فلسفه ذهن مستلزم توجه هم زمان به دانستنی ها و مهارت هاست. مسئله دیگر، تنوع شایستگی ها و تفاوت های دانشجویان این رشته است که با اتخاذ رویکرد بین رشته ای می توان با تشکیل گروه های مطالعاتی نامتجانس، از آن به عنوان یک فرصت بهره برد. بدین ترتیب با بهره گیری از منابع آموزشی متعدد در بررسی یکپارچه ذهن می توان الگوی غیرخطی حل مسئله را به کار گرفت و علاوه بر روش تبیین که در سنت فلسفی جاری بوده از شیوه های شبیه سازی کامپیوتری و مطالعات تجربی (مانند علوم اعصاب) برای مطالعه یکپارچه ذهن، فرصت های یادگیری دانشجویان را غنا بخشید.