جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30253
 بررسی تطبیقی کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان با احکام اسلام
نویسنده:
هادی آشفته
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق شامل دو بخش است: بخش اول شامل کلیات موضوع است و از سه فصل تشکیل شده است: در فصل اول تاریخچه کنوانسیون مورد بررسی قرار گرفته است و همچنین مفاد این کنوانسیون و اصول کلی حاکم بر آن در واقع مروری کلی است بر کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان. در فصل دوم به جهت آشنایی با روحیات زن و مرد، ماهیت هر یک از آنها از دیدگاههای مختلفی چون قرآن، روانشناسی و جامعه شناسی مورد بررسی قرار گرفته که با این کار آشنایی بیشتری نسبت به آنها حاصل می شود. فصل سوم هم با نام تبعیض به دنبال بیان معنای آن و موضع قرآن در مورد این مسأله است همچنین نظر قرآن در مورد تساوی و تشابه که دو امر کاملاً متفاوت است. در ادامه اشاره ای به مقام انسانی زن در اسلام شده و فلسفه ایجاد وضع نامشابه بین زن و مرد بیان گردیده است. بخش دوم: در این بخش که شامل نه فصل است و قسمت اصلی تحقیق به حساب می آید به بررسی موارد اختلاف کنوانسیون با حکومت و شرع اسلامی پرداخته است و در هر فصل پاسخ به سؤالاتی از جمله: چرا شهادت یک مرد برابر شهادت دو زن است؟ چرا مرد بیشتر از زن ارث می برد؟ علت دو برابر بودن دیه زن نسبت به مرد چیست؟ و صحبت در مورد تفاوت حق در طلاق، حضانت و تعدد زوجات. مسأله حجاب نیز که از اهمیت بسیاری برخوردار است و از موارد اختلاف کنوانسیون با شرع اسلامی است در فصل هفتم به صورت مفصل مورد بررسی قرار گرفته است و در فصل هشتم نیز علت عدم برخورداری زن از تصدی برخی مشاغل. در پایان نیز برای جمع بندی مطالب به نظریات برخی علماء و دانشمندان اسلامی اشاره شده است.
 معاد در قرآن
نویسنده:
اعظم شفیعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از این تحقیق ارایه تعریف و توصیفی دقیق پیرامون مسئله معاد در قرآن است. همچنین به بررسی نظرات مفسران قدیم و معاصر درباره جهان پس از مرگ می پردازد. در ابتدا امکان معاد را از طریق دلایل نقلی و عقلی به اثبات رسانده و سپس عقیده به معاد را از دیدگاه فطرت و ملل مختلف مورد بررسی قرار می دهد. بعد از آن علایم و نشانه های قیامت، نامهای قیامت و علت آن، معاد جسمانی و اینکه انسانها چگونه محشور می شوند و نامه اعمال آنها چگونه می باشد و شاهدان اعمالشان در قیامت چه کسانی هستند مورد بحث قرار می گیرد. سپس مسئله حسابرسی اعمال و گذراز پل صراط و شفاعت گنهکاران به تفصیل بیان می شود و در انتها به بررسی بهشت و جهنم می پردازد.
پژوهشی پیرامون عدالت اجتماعی در قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
احمدموسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در قرآن کریم بیست و هشت مرتبه کلمه عدالت و عدل به کار برده شده است که در بیست و پنج آیه ازیازده سوره قرآن است. پنج تعریف عمده برای عدالت شده است: 1 نفی هر گونه تبعیض و رعایت استحقاق ها،2 رعایت حقوق افراد و دادن حق به حق دار،3 قرار دادن هر چیز به جای خود و اعطای حق هر کس به صاحب آن،4 موزون بودن، 5 عدل الهی. عدالت به دو دسته تقسیم می شود: الف) عدل الهی : 1)عدالت تکوینی 2)عدالت تشریعی 3) عدالت جزایی ب) عدالت انسانی: 1) فردی : اخلاقی، فقهی 2) اجتماعی: اداری، اقتصادی، قضایی. از دیدگاه شهید مطهری عدالت اجتماعی بدین معناست: «ایجاد شرایط برای همه بطور یکسان و رفع موانع برای همه بطور یکسان» مصداق های عدالت اجتماعی درقرآن عبارتند از: 1 عدالت در گفتار و سخن خوش 2 عدالت در قضاوت3 عدالت در معاملات روزمره چه در خرید و چه در فروش 4 عدالت در شهادت دادن5 عدالت در نگارش اسناد و قراردادها 6 عدالت در خانواده و نسبت به همسران. یکی از مصادیق عدالت اجتماعی در نهج البلاغه را می توان در فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر فرماندار مصر مشاهده کرد مرکزیت این فرمان در عدالت اجتماعی و ابعاد چهارگانه آن عبارتند از: 1 خدا سالاری 2 مردم سالاری3 شایسته سالاری4 دیوان سالاری تحقق عدالت بدست مردم است و حکومت و مدیریت بستر ساز اقدام مردم برای اجرای عدالت است مهمترین شرایط اجرای عدالت عبارتند از: 1 امنیت 2 مشارکت همه جامعه 3 ترغیب مردم به رصد اعمال حکام و افزایش حساسیت آنها برای اجرای عدالت 4 جلب خوشنودی مردم زمینه سازی برای عدالت اجتماعی عبارتند از: الف) زمینه های فرهنگی ب) زمینه های اقتصادی 1 عمران و آبادی زمین 2 سرمایه گذاری 3 مدیریت کار آمد و برنامه ریزی درست 4 بخش عمومی نه بخش خصوصی 5 صرفه جویی و ریاضت اقتصادی 6 کار و تلاش 7 امنیت و انسجام عمومی8 همکاری دولت و ملت.
 عفت کلام در قرآن
نویسنده:
ندا رنجبر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله با عنوان«عفت کلام در قرآن» در جستجوی پاسخ به پرسشها و ابهاماتی است که در ذهن نگارنده و برخی دانشجویان وجود داشته است و به نظر می رسد پژوهش جدیدی درزمینه آشنایی با کیفیت سخن گفتن و یا به عبارت دیگر آشنایی با فواید و آفات بیان و زبان از دیدگاه قرآن می باشد. این پایان نامه شامل یک مقدمه و سه بخش می باشد. بخش اول به بررسی واژه«عفت» (لغوی و اصطلاحی) و کاربرد عفت کلام با استناد به آیات و روایات می پردازد. هم چنین درباره کلام و بیان تحت، عنوان نقش کلیدی زبان در فرهنگ قرآن و اهمیت زبان و به برخی از آفات زبان اختصاص یافته است. بخش دوم درباره «ادب الهی در تبین معارف قرآنی» می باشد که شامل مفاهیم و تعاریف ادب و هم چنین تعریف اخلاق و جایگاه آن و به مفهوم کنایه و کنایاتی که در قرآن به کار رفته اختصاص یافته است. بخش سوم درباره نقش قرآن در اعتدال بخشیدن کلام و بیان است که در آن به مباحثی درباره پیشگامی قرآن در اعتدال و اصلاح گفتار و شناساندن آفات زبان و اصلاح تعبیرات و راههای گریز از مهلکه های زبان و آموزش شیوه صحیح سخن گفتن پرداخته شده است.
 جلوه های مغفرت الهی
نویسنده:
هاجر فاطمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق به بررسی راه های رسیدن به مغفرت و آثار و نتایج آن از دیدگاه قرآن پرداخته است، و به روش کتابخانه ای جمع آوری گردیده است. کتابهای لغوی، تفسیری، اخلاقی، عرفانی، تربیتی و روانشناسی از جمله منابع مورد استفاده این تحقیق بوده است. این اثر در چهار فصل جمع آوری شده: فصل اول آن تحت عنوان کلیات و مفاهیم است. در این فصل لفظ مغفرت، از نظر لغوی و اصطلاحی تعریف شده، و سپس به رابطه میان مغفرت با عفو و مغفرت با شفاعت پرداخته است. و بیان کرده که مغفرت از صفات فعل خداوند است. فصل دوم به اسباب و موجبات مغفرت در قرآن پرداخته است. و به راه های رسیدن به مغفرت که بعضی از آنها عوامل فردی و بعضی عواملی اجتماعی می باشد، و شرایط آنها اشاره شده، از جمله توبه، استغفار، قبول اسلام، و غیره از عوامل فردی، و احسان به والدین و صداقت در گفتار و غیره از عوامل اجتماعی دست یابی به مغفرت است. نخستین این راه ها توبه و جبران گناهان گذشته می باشد. لذا شرط اول این که انسان مورد مغفرت الهی قرار گیرد و گناهانش بخشوده شود همان توبه می باشد. فصل سوم آثار جلوه های مغفرت الهی از دیدگاه قرآن را بیان می کند. در این فصل، از آثار مغفرت خدا در دنیا و آخرت بحث می گردد. که شامل افزایش نیروی مادی و معنوی، آبادی جامعه، و افزایش رزق و روزی و ... در دنیا و دفع جهنم و اجابت خواسته های بهشتیان و غیره در آخرت می باشد. فصل چهارم به موانع مغفرت از دیدگاه قرآن اختصاص یافته که شامل موانعی همچون سد کردن راه خدا، نفاق، شرک، کفر، عناد، و غیره می باشد. و تبیین شده این امور مانع آمرزش انسان می باشد.
 تحقیق در اسناد و مدارک نهج البلاغه تألیف سید شریف رضی
نویسنده:
محمد مهدی جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر شامل ده بخش به شرح ذیل است: 1- زندگینامه امام علی (ع) به اختصار و چند نکته از فضائل ایشان 2- خطبه در صدر اسلام و خطبای نامی 3- اظهار نظر مورخان و نویسندگان قدیم و جدید درباره سخنان امام (ع) 4- زندگینامه سیّد شریف رضی 5- تشکیک مورخان قدیم وجدید در صحت نهج البلاغه و انتساب آن به سیّد مرتضی 6- نظر شارحان نهج البلاغه درباره آن 7- مدارک واسناد نهج البلاغه 8- معرفی منابع و اسناد و رُوات کلمات 9- کارهایی که درباره نهج البلاغه انجام گرفته است 10- تنظیم تاریخی و موضوعی نهج البلاغه
 قضاء و شهادت در قرآن
نویسنده:
مهدی زارع سجل آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق به بررسی احکام قضاء و شهادت در قرآن می پردازد و به روش کتابخانه ای جمع آوری گردیده است. که در سه بخش گنجانده شده است. بخش اول: شامل سه فصل که به ترتیب عبارتند از: معنی لغوی و اصطلاحی قضاء، نگرش کوتاه به تاریخ قضاء، تاریخ قضاءدر اسلام می پردازد. بخش دوم: که اصلی ترین بخش پایان نامه محسوب می شود که عنوان آن قضاء می باشد و به پنج فصل تقسیم می شود. روش دادرسی در اسلام، صفات قاضی، آداب قاضی، وظایف و حقوق قاضی. و آخرین فصل، احکام دعاوی می باشد که خود به دو زیر فصل اقرار و انکار تقسیم می شود. و در آخر بخش سوم که عنوان آن، شهادت می باشد که به تعریف شهادت و شاهد، ارزش شهادت، انواع شهادت، شرایط و صفات شاهد و شهادت می پردازد. و در فصل دوم از همین بخش به احکام سوگند می پردازد.
 داستان حضرت سلیمان(ع) در قرآن و عهدین
نویسنده:
حسن اسمعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق شامل چهار فصل می باشد: فصل اول: شامل کلیات است، و اینکه قصه چیست و چه ویژگی هایی دارد و هدف از ذکر قصه در قرآن چه می باشد و در نهایت تفاوت بین قصه ها در قرآن و عهدین می باشد. فصل دوم: شامل ویژگی های اخلاقی و رفتاری حضرت سلیمان(ع) مانند: ادب و حکمت آن حضرت و همچنین زهد و سلوک آن می باشد. و از دیکر مطالبی که در این فصل گنجانده شده، مباحثی درباره ولادت و وفات حضرت سلیمان(ع) می باشد. فصل سوم: شامل وقایع و حوادث زندگی حضرت سلیمان(ع) مانند: مناظرات آن حضرت با مورچه و سیمرغ و ویژگی های عصر حضرت سلیمان(ع)، حضرت سلیمان و داستان رژه اسبان، حضرت سلیمان(ع) و ساحران بابل، و همچنین مباحثی در مورد بنای بیت المقدس می باشد. فصل چهارم: شامل داستان حضرت سلیمان و ملکه سباء و در نهایت ایمان آوردن ملکه سباء می باشد. دراین فصل این مطالب نیز گنجانده شده: موقعیت جغرافیایی کشور سباء، غایب شدن هدهد، نامه حضرت سلیمان(ع) به ملکه سباء، اندیشه عالی ملکه سباء، عدم تأثیر حضرت سلیمان نسبت به مال، و اعجاز حضرت سلیمان(ع) می باشد.
 سیمای گمراهان و معیار گمراهی در قرآن
نویسنده:
رقیه عزیزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق ارایه شده با عنوان «سیمای گمراهان و معیارهای گمراهی در قرآن» می باشد. که به بررسی مباحثی پیرامون گمراهی و گمراهان پرداخته است. و به روش کتابخانه ای جمع آوری گردیده، که کتاب های تفسیری و علوم قرآنی، اخلاقی، لغات، کلامی، روایی از جمله منابع مهم مورد استفاده می باشد. این تحقیق شامل چهار بخش است. بخش اول، شامل مفاهیم و کلیات موضوع است که از دو فصل تشکیل شده است. در فصل اول سعی شده است که در کنار معنای لغوی و اصطلاحی، وجوه مختلفی که برای ضلالت ذکر کرده اند و هم چنین مفاهیم و مترادفاتی را که کم و بیش در همان معنا و از بافت هایی از همان نوع است، مورد بررسی قرار گیرد. در فصل دوم: با عنوان مصادیق گمراهان، به ذکر مواردی که در کتاب و کلام علمای دین به عنوان گمراه معرفی شده است پرداخته شده، تا با شناخت برخی از مصادیق، تعریفی که از گمراهی در فصل پیش به دست آمده، وضوح بیشتری به خود بگیرد. در بخش دوم: عوامل گمراهی ذکر شده است تا روشن شود آنچه که ممکن است افرادی را به گمراهی بکشاند، ضعف و نارسایی معارف اسلامی نیست بلکه اشکال در جای دیگر است که باید بررسی شود. این بخش شامل سه فصل است. فصل اول عوامل درونی گمراهی: که در این فصل عواملی مانند هوای نفس، نفاق، کفر و بی ایمانی، شرک به خدا و سلطه پذیری و.... به عنوان عامل گمراهی معرفی شده اند. فصل دوم عوامل بیرونی گمراهی: که شامل دوست ناباب، زن و فرزند، تربیت غلط، تغذیه، محیط، شیطان و...می شود. فصل سوم معنای واقعی هدایت و ضلالت خداوند؛ که در واقع این فصل قسمت اصلی تحقیق به حساب می آید و در این فصل در مورد این که خداوندد ر بعضی از آیات هدایت و گمراهی را به خود نسبت داده و هدایت و گمراهی انسان ها را بر اساس مشیت خواسته خود معرفی کرده است را مورد بررسی قرار داده ایم. بخش سوم ابزار گمراهی: در این بخش با معرفی ابزاری که کفار و مشرکین بر طبق شرایط زمان و مکان برای گمراه کردن انسان ها انتخاب می کنند آغاز می شود. که عبارتند از: خشونت و جنگ، محاصره اقتصادی، حرکات منافقانه، وسوسه، شبهه افکنی. بخش چهارم: نتایج و پیامدهای گمراهی است که شامل دو فصل می شود و ملاحظه می شود که در قرآن به صورت دقیقی، بسیاری از این نتایج ذکر شده است. فصل اول: پیامدهای دنیوی گمراهی که شامل، قاوت و سنگ دلی، نابینایی و عدم بصیرت در دنیا، زندگی تنگ و سخت و لعنت (دوری از رحمت پروردگار)، یأس از رحمت خداوند و.. است. فصل دوم:پیامدهای اخروی گمراهی که شامل:عدم بصیرت و نابینایی در قیامت، پشیمانی و حسرت رستاخیز، سقوط در جهنم می شود.
 قناعت و طمع از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
رقیه دهقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قناعت، قانع بودن به مقدار کم، صرفه جویی، بیشتر نطلبیدن، و راضی شدن به اندک چیزی است. طمع ضد صفت قناعت است که یکی از مشهورترین صفات نفسانی مذموم و از نیرومندترین شاخه های دوستی نسبت به دنیا و سرچشمه برخی لغزشها و تباه شدن بسیاری از خوبیها است. که مشکلات و دشواریهای فراوانی را از نظر اخلاقی، اجتماعی وحقوقی به وجود آورده و سبب گمراهی و نابودی انسان است. با توجه به مطالب فوق، اهمیت و ارزش موضوع قناعت و طمع و نقشی که می تواند در زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد روشن می گردد که هم در قرآن و هم در احادیث برای صفت قناعت ارزش خاصی قأیل شده اند و در مقابل آن صفت طمع را مورد نکوهش و مذمت قرار داده اند.
  • تعداد رکورد ها : 30253