جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1351
تفسیر ابن سینا: علم و فلسفه در اسلام قرون وسطی: مجموعه مقالات دومین کنفرانس گروه مطالعاتی ابن سینا
نویسنده:
Avicenna;Avicenna Study Group. Conference;Avicena;Avicenne
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده ماشینی : این جلد دوازده مقاله در مورد جنبه‌های مختلف مشارکت‌های فلسفی و علمی ابن سینا ارائه می‌کند و به این موضوعات از روش‌شناسی‌های فلسفی، تاریخی و فلسفی نزدیک می‌شود. این اثر از نظر مفهومی به چهار بخش تقسیم می شود: (1) روش شناسی، (2) فلسفه طبیعی و علوم دقیق، (3) الهیات و متافیزیک و (4) میراث ابن سینا. بخش اول ملاحظاتی را برای تشخیص آثار اصیل از شبه ابن سینا ارائه می دهد. بخش دوم به موضوعاتی می پردازد که در فیزیک، روانشناسی، ریاضیات و نظریه های پزشکی ابن سینا با آن مواجه می شوند. بخش سوم به موضوعاتی می پردازد که از منابع الهیاتی برای اثبات وجود خدا و علم خداوند به جزییات گرفته تا جایگاه معماها در متافیزیک ابن سینا و نیز رابطه صورت و ماده در اندیشه ابن سینا می پردازد. بخش پایانی به تأثیر تاریخی ابن سینا بر متفکران بعدی مانند غزالی و همچنین تأثیرات بعدی او در ایران می‌پردازد. -- توضیحات ناشر
کتاب راهنمای آکسفورد در باره الهیات اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
by Khaled El-Rouayheb (Editor), Sabine Schmidtke (Editor)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالعه فلسفه اسلامی در چند سال اخیر وارد مرحله جدیدی شده است. هم شریعت دریافتی فیلسوفان اسلامی و هم روایت از درس فلسفه اسلامی در مرحله زیر سؤال و بازنگری اساسی قرار دارند. بیشتر مطالعات غربی قرن بیستم در مورد فلسفه عربی یا اسلامی بر دوره ای از قرن نهم تا دوازدهم متمرکز شده است. این معیاری از تحولی است که در حال حاضر در این زمینه در حال انجام است که بر خلاف سایر آثار مرجع، کتاب راهنمای آکسفورد تلاش کرده است تا به هر قرن، از نهم تا بیستم، تقریباً وزن یکسانی بدهد. کتاب راهنما همچنین از این جهت منحصر به فرد است که 30 فصل آن به جای شخص یا موضوع محوری کار محور است، به ویژه با بهره گیری از نسخه ها و ترجمه های جدید اخیر که باعث تجدید علاقه و بحث پیرامون اصول فلسفی اسلامی شده است. کتاب راهنمای فلسفه اسلامی آکسفورد به دانشجوی پیشرفته و محقق فعال در فلسفه اسلامی، الهیات و تاریخ فکری، درک قوی از شکل ظاهری یک اثر در فلسفه اسلامی و دید عمیقی از مسائل، مفاهیم و استدلال های موجود می دهد. در خطر است. مهمتر از همه، پرتره ای به روز از مطالعات معاصر در مورد فلسفه اسلامی را ارائه می دهد.
فلسفه اسلامی از پیدایش تا کنون: فلسفه در سرزمین نبوت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Seyyed Hossein Nasr (سید حسین نصر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مروری جامع بر سنت فلسفی اسلامی.
فرهنگ فلسفه کمبریج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Audi (رابرت آئودی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هر «فرهنگی» مانند این فقط به اندازه مشارکت کنندگانش خوب است، و در بیشتر موارد، مشارکت کنندگان فرهنگ کمبریج فلسفه به اندازه کافی در زمینه خود متبحر هستند تا بتوانند خلاصه و خلاصه ای واضح و مختصر از موضوعات مطرح شده ارائه دهند. این بدان معنا نیست که فرهنگ لغت عبارات مبهم‌تری ندارد، جایی که - یا به این دلیل که مواد به سادگی قابل هضم نیستند یا به این دلیل که نویسنده قادر به ساختن آن نیست - همه چیز متراکم می‌شود، و هدف لغت نامه ای مانند این - برای اینکه یک متفکر یا ایده به سرعت در دسترس افراد مبتدی باشد که به طور تصادفی به آنها برخورد کرده اند (معمولاً در برخی ظرفیت های مماسی) در کار خود - خنثی می شود. متأسفانه (برای کسی مثل من که در الهیات مدرن کار می کند)، دوره زمانی که معمولاً توسط این فرهنگ لغت پیچیده باقی می ماند مدرنیته است. اگر به فلسفه پسا دکارتی علاقه دارید، ممکن است ارزش بررسی چند گزینه دیگر را داشته باشد. اما اگر به توانایی‌های خواندن و تفکر انتزاعی خود اطمینان دارید، این یک کار عالی و بیشتر جامع است.
الهیات و جامعه در قرن دوم و سوم هجری. جلد 2: تاریخ تفکر دینی در اوایل اسلام
نویسنده:
Josef van Ess
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill ,
چکیده :
چکیده ماشینی : الهیات و جامعه جامع ترین مطالعه تاریخ فکری و دینی اسلامی است که بر الهیات مسلمانان تمرکز دارد. با تأکید بر قرن هشتم و نهم میلاد، این کتاب جزئی ترین مطالعه عروضی درباره مراحل اولیه شکل گیری اسلام است. الهیات و جامعه که در ابتدا بین سال‌های 1991 تا 1995 به زبان آلمانی منتشر شد، یادبودی از دانش و یک شرکت علمی منحصربه‌فرد است که به عنوان یک اثر مرجع بی‌نظیر در آزمون زمان ایستاده است. جوزف ون اس، استاد بازنشسته مطالعات اسلامی و زبان‌های سامی، دانشگاه توبینگن، آلمان، در مورد تاریخ جهان اسلام به طور گسترده منتشر کرده است. کلام و فلسفه اسلامی، به ویژه با توجه به دوره شکل گیری (قرن 8-10) و عصر فتوحات مغول (قرن 13-14). و عرفان اسلامی. معروف ترین اثر او Theologie und Gesellschaft در 6 جلد (de Gruyter 1991-1997) است که اکنون چهار جلد اول آن توسط بریل به زبان انگلیسی منتشر می شود. گوندولین گلدبلوم (1969) ترجمه انگلیسی چندین کتاب و تعدادی مقاله در زمینه مطالعات اسلامی تهیه کرده است که اکثر آنها در اصل به زبان آلمانی منتشر شده اند.
دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی
نویسنده:
عبدالجواد فلاطوری؛ ترجمه: محمدباقر تلغری زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: امیرکبیر | موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران,
چکیده :
ین کتاب رساله استادی مرحوم استاد دکتر عبدالجواد فلاطوری است که در سال ۱۹۷۳ میلادی برای احراز مقام استادی تسلیم دانشکده فلسفه دانشگاه کلن آلمان شده است. موضوع این رساله، بررسی و ریشه یابی علل دگرگونی فلسفه یونانی پس از ورود آن به عالم اسلامی است. در این رساله کوشش شده است تا با مبنا قرار دادن موارد عینی در فلسفه اسلامی که همگی ازجمله مصادیق دگرگردانی فلسفه یونانی است، زمینه پیدایش آنها را ریشه یابی کرده و راه را برای توصیفی مبتنی بر تاریخ سیر تحول فلسفه اسلامی هموار کند. از نظر نویسنده این کتاب، فلسفه اسلامی حاصل برخورد دو جهان بینی از اساس متفاوت، یعنی جهان بینی حاکم بر فلسفه و علوم یونانی و جهان بینی قرآنی است. آنچه از برخورد این دو جهان بینی به وجود آمد فلسفه ای بود که اگر چه در صورت بیشتر یونانی ولی در محتوا عمدتاً قرآنی بود. به عبارت دقیق تر، این فلسفه دیگر نه یونانی صرف بود و نه قرآنی صرف و نه آمیزه و یا التقاطی از آن دو، بلکه یک جریان فکری مستقل و ویژه ای بود که از برآیند (سنتز) آن دو به وجود آمده بود.
شرح نهایة الحکمة
نویسنده:
کمال حیدری؛ تقریرنویس: میثاق طالب
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عراق/ کاظمین: مؤسسة الإمام الجواد (عليه السلام) للفكر و الثقافة,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
کتاب‌شناسی توصیفی فلسفه
نویسنده:
سیدحسن محمدی؛ ویراستار: نظیفه‌سادات موذن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - ایران: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی,
هادى المضلین : در علم کلام
نویسنده:
سبزوارى، هادى بن مهدى
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
الشامل في اصول الدين لامام الحرمين ابي المعالي الجويني
نویسنده:
امام الحرمين ابي المعالي الجويني؛ حققه و قدم عليه: ر. م. فرانك
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: ,
  • تعداد رکورد ها : 1351