جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 151
حکایات فی مخالفات المعتزلة من العدلیة و الفرق بینهم و بین الشیعة الامامیة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: محمدرضا حسینی جلالی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع) ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الحكايات في مخالفات المعتزلية من العدلية»، املاى شيخ مفيد بر سيد مرتضى به زبان عربى است كه در آن، آراء و عقايد معتزله را نقد و فرق بين اماميه عدليه را با آنها بيان مى‌ كند. كتاب، در زمان حيات شيخ مفيد نوشته شده است و در واقع جواب‌ هاى ايشان است به سؤال‌ هاى سيد مرتضى. قسمت پايانى كتاب، متشكل است از دوازده روايت از ائمه كه شيعيان را به امورى توصيه كرده‌ اند. اكثر اين روايات، روايات اخلاقى و تعليم آداب صحيح اسلامى مى‌ باشد.
کافئة فی ابطال توبة الخاطئة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المؤتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الكافئة في رد توبة الخاطئة»، نوشته شيخ مفيد، ابو عبد الله محمد بن محمد بن نعمان عكبرى بغدادى، از چهره‏ هاى برجسته فقها و روات شيعه در قرن چهارم هجرى است. استناد اين كتاب، به شيخ مفيد پر واضح است و شخصيت‏ هاى فراوانى از علماى شيعه به آن اشاره كرده ‏اند، از جمله، نجاشى، شيخ طوسى، ابن شهر آشوب، علامه مجلسى، محدث نورى و بسيارى ديگر از علما. اين كتاب، به زبان عربى و درباره جنگ جمل و معرفى سه شخصيت اصلى آن؛ يعنى عايشه، طلحه و زبير است و اينكه آنان آگاهانه به جنگ با امير المؤمنين، على (ع) پرداختند و از اين كار هم توبه نكردند. كتاب ‏هاى شيخ مفيد، در طول هزار سال پيوسته مورد توجه و علاقه علما و فقهاى شيعه بوده است و در نزد آنان از اعتبار و اهميت خاصى برخوردار است. اين كتاب نيز براى شناخت برخى از شخصيت‏ هاى صدر اسلام و مواضع آنان در برابر اهل بيت رسول خدا (ع)، كتابى بس ارزش‏مند و قابل توجه مى‏ باشد. علماى اهل سنت براى اثبات ارزش روايات عايشه و برخى ديگر از شخصيت‏ هاى معارض با اهل بيت و براى توجيه جنگ آنان با حضرت على (ع) مى‏ گفتند: «آنان توبه كرده ‏اند»، تا از اين راه اعتبار آنان را حفظ كرده و خط فكريشان را نيز در جامعه ترويج دهند. شيخ مفيد، با نگارش اين كتاب، خط بطلانى بر تبليغات آنان كشيده و با معرفى شخصيت حقيقى عاملان جنگ جمل، خط فكرى و افكار آنان را در معارضه با اهل بيت رسول خدا (ص) آشكار مى‏ سازد.
فصول المختارة من العیون و المحاسن
نویسنده:
علی بن حسین بن موسی سید مرتضی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المؤتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب «الفصول المختارة»، را سيد مرتضى علم الهدى از كتاب «المجالس» و «العيون و المحاسن» و از املاى شيخ مفيد بر ايشان و ديگر تأليفات شيخ مفيد، گل‏چين كرده و با نام «الفصول المختارة» تدوين نموده است. بسيارى از بزرگان، در منابع روايى، اين كتاب را به شيخ مفيد نسبت داده ‏اند، اما در مقابل، نوه محقق كركى و سيد حسين مجتهد، آن را تأليف سيد مرتضى دانسته ‏اند. با توجه به مقدمه كتاب، مى ‏توان گفت نسبت اين كتاب به سيد مرتضى مناسب ‏تر است، زيرا او اين كتاب را از ميان تأليفات شيخ مفيد جمع ‏آورى نموده است. اين كتاب، به زبان عربى است و حاوى مجموعه مباحثات شيخ مفيد با علماى اهل تسنن، درباره مباحث اعتقادى و كلامى است كه به شكل زيبايى تدوين شده است. شيخ مفيد در اين مباحثات، بسيارى از عقايد شيعه را با بيانى استدلالى و با استناد به عقل و قرآن و روايات اهل بيت عصمت و طهارت (ع) ثابت كرده و بسيارى از شبهات و اشكالات اهل تسنن را بر شيعه، جواب داده است. اين كتاب، از معتبرترين كتب استدلالى و از مجموعه كتاب ‏هاى فقهاى شيعه مى باشد كه در بسيارى از منابع شيعه از آن نقل شده و بزرگان به آن استناد كرده ‏اند و در بسيارى از اجازات علماى بزرگ نام اين كتاب در رديف كتاب‏ هايى است كه به يك‏ديگر اجازه روايت آن را مى ‏داده ‏اند.
غدیر فی الکتاب و السنة و الادب المجلد 11
نویسنده:
عبدالحسین احمد امینی نجفی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دارالکتب الاسلامیه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب» معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی (ع) در واقعه غدیر نوشته عبدالحسین امینی. کتاب در ۱۱ جلد تنظیم شده است و جلد نخست آن به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. امینی حدیث غدیر را یقین‌ آورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر (ص) می‌ داند. وی بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن ۱۴ با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر می‌ کند. او در جلد اول نام ۱۱۰ صحابی و ۸۴ تابعی از راويان واقعه غدیر را گردآورده است. امینی در ۶ جلد بعدی شاعران غدیر را معرفی و اشعار ایشان را نقل کرده است. او در جلدهای پایانی ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سه‌ گانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... می‌ پردازد. امینی برای نوشتن این کتاب به کتابخانه‌ های کشورهای مختلف از جمله هند و مصر و سوریه سفر کرد. نویسنده الغدیر گوید من به بیش از صدهزار کتاب مراجعه کردم و بیش از ده هزار کتاب را کامل مطالعه کردم. نوشتن الغدیر بیش از ۴۰ سال طول کشیده است. درباره الغدیر کتاب‌ ها و پایان‌ نامه‌ های متعددی نوشته شده است.
بحوث قرآنیة فی التوحید و الشرک
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: مؤسسه امام صادق (ع),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحوث قرآنية في التوحيد و الشرك» اثر آيت الله جعفر سبحانى به زبان عربى پيرامون مباحث توحيد و شرك و پاسخگويى به شبهات وهابيت در اين موضوع تأليف شده است. كتاب مشتمل بر يك مقدمه از مؤلف و پنج فصل است. نويسنده در چهار فصل، ايمان و كفر، توحيد و مراتب و اقسامش، حقيقت عبادت و مقومات آن و تعريف عبادت را مورد بررسى قرار داده و در فصل آخر نيز در 12 عنوان به مصاديقى از عبادت و رفع شبهاتى در اين زمينه پرداخته است.
طرائف فی معرفة مذهب الطوائف
نویسنده:
علی بن موسی ابن طاووس
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: خیام,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف»، اثر سيد على بن طاووس حسينى حلى، متوفاى 664 ق است. اين كتاب، به زبان عربى و در اثبات امامت ائمه (ع) و حقانيت مذهب شيعه اثنا عشرى و رد مخالفان آنهاست. سيد، در اين كتاب، خود را يك انسان تازه مسلمان فرض كرده كه بعد از مسلمان شدن، اختلافاتى بين مسلمانان ديده و فرقه ‏هاى متعددى مشاهده كرده است، لذا تصميم به جستجو و تفحص در منابع دينى مى ‏گيرد تا حقيقت امر بر او روشن شود، البته در همان ابتدا تصريح مى ‏كند كه چون شيعيان متهم به غلو و كفر هستند، تنها از كتب اهل سنت استفاده خواهد كرد. بعد از تلاش فراوان، مى ‏بيند كه يكى از اين فرقه‏ ها كه شيعه ناميده مى ‏شود، موافق عقل و قرآن كريم و اخبار وارده در كتب فرقه‏ هاى مختلف است و تضاد و تناقض فرقه ‏هاى ديگر در آن نيست و بدين شكل خود را در سلك شيعيان دوازده امامى قرار مى‏ دهد. مؤلف در كتاب طرائف، همان‏طور كه در ابتداى آن تصريح كرده، تنها از كتب غير شيعى استدلال ‏هاى خود را آورده و به وسيله جدال احسن، مخالفان شيعه را محكوم كرده و با كلام خودشان حجت را بر آنها تمام كرده است.
نقض الوشیعة او الشیعة بین الحقائق و الاوهام
نویسنده:
محسن امین
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
بيروت: مؤسسة الأعلمي للمطبوعات,
چکیده :
«نقض الوشيعة أو الشيعة بين الحقائق و الأوهام»، تاليف علامه سيد محسن امين عاملى، با زبان عربى به رشته تحرير درآمده و در سال 1403 ق - 1983 م براى چهارمين بار تجديد چاپ شده است. كتاب حاضر ردى است بر كتاب الوشيعة، تاليف موسى جار الله كه مؤلفش شبهاتى را بدون انصاف و دليل بر شيعه وارد ساخته است. مولف قبل از پاسخ به شبهات مقدمتا در نقد اقوال و افعال مؤلف الوشيعه مى‏ فرمايد، عقائد اهل سنت و شيعه در جوهره و كليات يكى است، لكن مؤلف الوشيعه عمدا متذكر بعض كتب شيعه شده كه در آنها حق و باطل روايات صحيح و ضعيف آمده كه خود شيعه به آنها معتقد نيست، بلكه در كتب رجالى و فقهى سند و مضمون، صحت و سقم آن را بررسى مى‏ كند و بين آنها و روايات معارض جمع كند. سپس اشاره به ديدار صاحب الوشيعه و آنچه بين آنها در كوفه و تهران گذشته مى‏ كند، جناب علامه سيد محسن امين قبل شروع مطالب از خوانندگان به خاطر عدم نرمى و لطافت در نوشتارش عذرخواهى كرده و مى ‏فرمايد: من مجبور به اين نوع نوشتار شدم، چه بسا حكمت در جواب چنين كتابى اقتضاى اين مطالب را داشته باشد.
نکت
نویسنده:
محمد بن محمد مفید
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: الموتمر العالمی لالفیه الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب «النکت فی مقدمات الاصول» به بررسی مسائل علم کلام و اصول عقائد از دیدگاه عقل و شرع پرداخته است. مؤلف اصطلاحات و مسائل علم کلام را نیز شرح و توضیح داده است. شبهات عقیدتی یکی از خطرناک‌ ترین سلاح‌ های دشمن برای مبارزه با دین و ایمان مردم بوده و هست. شیخ مفید با نگارش این کتاب و با استدلال‌ های روشن و محکم پاسخ آن اشکالات را داده است. در این کتاب، علاوه بر شرح و توضیح اصطلاحات علم کلام، بیانات مفیدی نیز در شرح و توضیح مسائل و کلیات این علم آمده است. مؤلف، این کتاب را به سبکی ساده و روشن نگاشته، تا کسانی که تازه به فراگیری این علم پرداخته‌ اند به راحتی به درک مباحث آن نایل آیند. شیخ مفید این کتاب را به شیوه محاوره و پرسش و پاسخ نگاشته تا با زنده بودن بحث، خواننده بهتر متوجه مباحث کتاب گردد و در عین حال مباحث کتاب را به ترتیب و نظم دیگر کتاب‌ های کلامی نگاشته است. این کتاب اولین کتابی است که توسط علمای شیعه در علم کلام نگاشته شده و از این جهت از ارزش و اعتبار خاصی برخوردار است.
فصول العشرة فی الغیبة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
الموتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الفصول العشرة فی الغیبة» نوشته شیخ مفید، ابو عبد الله محمد بن محمد بن نعمان عکبری بغدادی از چهره‌ های برجسته فقها و روات شیعه در نیمه دوم قرن چهارم هجری است. موضوع اصلی کتاب جواب به مهم‌ ترین شبهه ‌هایی است که درباره وجود مبارک امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در دوران شیخ مفید مطرح بوده است. شیخ مفید در این کتاب با بیانی زیبا و استدلالی محکم و استوار به پاسخ گویی شبهات مخالفین می‌ پردازد. شیخ مفید به درخواست یکی از علما و دانشمندان زمان خود به نام رئیس ابوالعلاء ابن تاج الملک این کتاب را به نگارش درآورده است. ابوالعلاء با ارسال ده شبهه از شبهات مخالفین برای شیخ مفید از ایشان درخواست کرده تا کتابی در پاسخ به این شبهات بنویسد؛ شیخ مفید نیز پذیرفته و با نگارش این کتاب به پاسخ گویی آن شبهات پرداخته است. این کتاب برای شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ویژگی ‌های آن حضرت مانند ولادت و علت غیبت و کیفیت آن و پاسخ گویی به بسیاری از شبهات در این باره، کتابی بس ارزشمند و قابل توجه است. شیخ مفید در این کتاب با استناد به بسیاری از وقایع تاریخی مسلّم و مورد قبول فرقه‌ های مختلف و بیان استدلال‌ های عقلی، با روشی برهانی به طرح عقاید شیعه درباره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف پرداخته است.
غدیر فی الکتاب و السنة و الادب المجلد 10
نویسنده:
عبدالحسین احمد امینی نجفی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بيروت: مؤسسة الاعلمی للمطبوعات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب» معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی (ع) در واقعه غدیر نوشته عبدالحسین امینی. کتاب در ۱۱ جلد تنظیم شده است و جلد نخست آن به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. امینی حدیث غدیر را یقین‌ آورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر (ص) می‌ داند. وی بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن ۱۴ با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر می‌ کند. او در جلد اول نام ۱۱۰ صحابی و ۸۴ تابعی از راويان واقعه غدیر را گردآورده است. امینی در ۶ جلد بعدی شاعران غدیر را معرفی و اشعار ایشان را نقل کرده است. او در جلدهای پایانی ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سه‌ گانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... می‌ پردازد. امینی برای نوشتن این کتاب به کتابخانه‌ های کشورهای مختلف از جمله هند و مصر و سوریه سفر کرد. نویسنده الغدیر گوید من به بیش از صدهزار کتاب مراجعه کردم و بیش از ده هزار کتاب را کامل مطالعه کردم. نوشتن الغدیر بیش از ۴۰ سال طول کشیده است. درباره الغدیر کتاب‌ ها و پایان‌ نامه‌ های متعددی نوشته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 151