جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
غباری بناب باقر, یوسفی نمینی آوازه سادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های دلبستگی به خدا و میزان توکل در دانشجویان دانشگاه تهران بود. در این پژوهش چهارصد و نود و چهار دانشجو (299 زن، 195 مرد) از میان 8 دانشکده دانشگاه تهران شرکت کردند، برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، از پرسشنامه ارتباط با خدا (ATG؛ رووات و کرکپاتریک، 2002) و پرسشنامه راهیابی در حوادث و رخدادهای زندگی (QADHS؛ غباری و همکاران، 1382) استفاده شد. بررسی نتیجه همبستگی چندگانه نشان داد که بین ابعاد توکل به خدا و دلبستگی، ایمن همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. درحالی که بین ابعاد توکل به خدا و سبک های دلبستگی اضطرابی و اجتنابی، همبستگی منفی و معنادار وجود داشت. همین نتیجه در مورد تفویض امور به خدا و ابعاد آن با سبک های دلبستگی به خدا نیز تکرار شد. هم چنین، تحلیل داده ها نشان داد که دختران دانشجو در نمره توکل و تفویض امور به خدا بالاتر از پسران بودند. مقایسه دختران و پسران در سبک های دلبستگی اجتنابی بیش تری برخوردار بودند. از لحاظ وضعیت تاهل میان دانشجویان مجرد و متاهل، تفاوت معناداری از جهت توکل، تفویض و یا سبک های دلبستگی مشاهده نشد.
صفحات :
از صفحه 121 تا 141
نویسنده:
قربان جهرمی رضا, غلامعلی لواسانی مسعود, رستگار احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه باورهای معرفت شناختی و اضطراب رایانه، با توجه به نقش واسطه ای اهداف پیشرفت و ارایه مدل اضطراب رایانه، بر اساس روش تحلیل مسیر است. برای این منظور، 375 دانشجوی کارشناسی دانشگاه تهران (218 دختر و 157 پسر)،‌ به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب و به پرسشنامه ای متشکل از مقیاس های اضطراب رایانه، اهداف پیشرفت و باورهای معرفت شناختی پاسخ دادند. نتایج پژوهش، به طور کلی نشان داد که رابطه باورهای معرفت شناختی و اضطراب رایانه، مورد تاثیر اهداف پیشرفت است، به طوری که توانایی ثابت از طریق اهداف تبحری، دانش قطعی از طریق اهداف تبحری و اجتناب- عملکرد و یادگیری سریع، به واسطه اهداف اجتناب- عملکرد بر اضطراب رایانه، اثر غیرمستقیم دارد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 121
نویسنده:
حقیقت فرشته, رسول زاده طباطبایی سیدکاظم, شایگان نژاد وحید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش بررسی الگوهای زیستی-روانی-اجتماعی با استفاده از ارزیابی رابطه یک متغیر روان شناختی (نیرومندی «من» با شدت درد در بیماران (M.S) بود. بدین منظور دویست و سی و هفت بیمار (192 زن، 45 مرد) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مراجعه کننده به انجمن (M.S) شهر اصفهان، در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد که پرسشنامه های چندوجهی درد (MPI-52؛ کرنز و همکاران، 1985) و نیرومندی «من» (PIES-32؛ مارکستروم، سابینو، تورنر، برمن؛ 1997) را تکمیل کنند. یافته ها نشان داد که میان نیرومندی «من» و شدت درد ادراک شده در بیماران مبتلا به (M.S) رابطه منفی معناداری مشاهده می شود. هم چنین یافته ها نشان داد که در نوع پیشرونده ثانویه بیش ترین میزان شدت درد و کم ترین میزان نیرومندی «من» گزارش شده است. این پژوهش شواهد تجربی در حمایت از الگوی زیستی-روانی-اجتماعی فراهم آورده و نشان می دهد که عوامل روان شناختی نیز در تجربه شدت درد موثر هستند. برخی از مولفه های نیرومندی «من» (امید و کارآیی)، شدت بیماری و سن می توانند شدت درد را در این بیماران پیش بینی کنند. تحلیل مانوا نیز نشان داد که در نوع پیشرونده ثانویه بیش ترین میزان شدت درد و کم ترین میزان نیرومندی «من» گزارش شده است. این پژوهش شواهد تجربی در حمایت از الگوی زیستی- روانی- اجتماعی فراهم آورده و نشان می دهد که عوامل روان شناختی نیز در تجربه شدت درد موثر هستند.
صفحات :
از صفحه 27 تا 46
نویسنده:
کرامتی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله، اثریادگیری مشارکتی را در تدریس مفهوم انرژی در درس فیزیک بررسی می کند. تکنیک های یادگیری مشارکتی برای گروه آزمایشی و روش تدریس متداول برای گروه کنترل به کار گرفته شد. نمونه مورد مطالعه، 200 نفر از دانش آموزان سال اول دبیرستان های شهر مشهد بودند. معلومات قبلی دانش آموزان در زمینه مفهوم انرژی، با استفاده از مقیاس خود ساخته پیشرفت تحصیلی انرژی مورد ارزیابی قرار گرفت. پیشرفت دانش آموزان پس از اجرای روش های تدریس نیز با همین مقیاس تعیین شد. نتایج،‌ حاکی از تاثیر قابل توجه یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در گروه آزمایشی بود. این نتیجه، نشان دهنده موفقیت یادگیری مشارکتی در مقابل روش تدریس متداول است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 49
نویسنده:
ارجمندنیا علی اکبر, افروز غلامعلی, ساداتی سمیه سادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر، بررسی علل معلولیت ها در کودکان و نوجوانان مناطق شهری و روستایی ایران است. در پژوهش حاضر، 3857 نفر کودکان و نوجوانان استثنایی (1346 دختر و 2511 پسر) که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند، شرکت داشتند. داده های پژوهش از طریق چک لیست محقق ساخته افروز (1382-1387) جمع آوری گردید و سپس از طریق روش های آمار توصیفی (فراوانی و درصد فراوانی) و استنباطی (خی دو)، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که عوامل ارثی در %40.2، شرایط دوران بارداری در %24.25، مشکلات زمان تولد در %14.8 و بیماری ها و حوادث بعد از تولد در %13.3 از موارد بروز معلولیت نقش داشته اند. بنابراین، با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بیش از 40 درصد کودکان و نوجوانان استثنایی سنین مدرسه، به دلیل عوامل ارثی دچار معلولیت شده اند. به عبارت دیگر، بیشترین علل فراوانی کودکان و نوجوانان استثنایی مربوط به عوامل ارثی است.
صفحات :
از صفحه 203 تا 217
نویسنده:
غباری بناب باقر, نبوی محمد, شیرکول ماندانا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر کشف عوامل موثر بر فرسودگی شغلی معلمان نابینا، ناشنوا، و عادی است. 176 معلم زن و مرد از مدارس عادی، نابینا، و ناشنوای مقطع راهنمایی انتخاب شدند و پرسشنامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ و مقیاس درجه بندی تیپ A و تیپ B (بورتنر) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی دو متغیره و رگرسیون چند متغیره (مدل همزمان) استفاده گردید. یافته ها نشان می دهد که اوقات فراغت، و سن پیش بینی های مناسبی برای متغیر ملاک (خستگی عاطفی) می باشند و جنسیت، پیش بینی مناسب برای متغیرهای ملاک (خستگی عاطفی، و دگرگونی شخصیت است. تیپ های شخصیتی، پیش بین مناسبی برای متغیر ملاک (خستگی عاطفی، دگرگونی شخصیت، و فقدان موفقیت فردی) است. متغیرهای نوع مدرسه، تحصیلات، وضعیت تاهل، تعداد فرزندان، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، محیط روانشناختی- اجتماعی، و تعداد شغل در معادله رگرسیون وارد نشدند و پیش بین های مناسبی برای متغیر های ملاک (خستگی عاطفی، دگرگونی شخصیت، و فقدان موقعیت فردی) تلقی نگردیدند.
صفحات :
از صفحه 109 تا 135
نویسنده:
شاهی یوسف, افروز غلامعلی, میرزمانی بافقی سیدمحمود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مهارت های اجتماعی و مشکلات رفتاری دانش آموزان با نشانگان داون مدارس استثنایی شهر تهران بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان دختر و پسر دبستانی 7 تا 12 سال با نشانگان داون در مدارس استثنایی شهر تهران در سال تحصیلی 1385-86 تشکیل دادند. برای انتخاب نمونه، از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد که در مجموع، 129 کودک دارای نشانگان داون (58 دختر و 71 پسر) انتخاب و پرسشنامه ها در اختیار معلمان آن ها قرار گرفت. در این مطالعه، جهت سنجش میزان مهارت های اجتماعی و مشکلات رفتاری، از پرسشنامه نظام درجه بندی مهارت های اجتماعی (SSRS) گرشام و الیوت استفاده گردید. جهت تحلیل داده ها، از آزمون t گروه های مستقل استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که در مقیاس های همکاری، قاطعیت، خویشتن داری، برون گرایی و بیش فعالی بین دخترها و پسرها تفاوت معناداری وجود دارد (p<0.001). در مقیاس درون گرایی، تفاوت معناداری بین دو گروه دختر و پسر مشاهده نشد (p=0.42). از یافته های به دست آمده، می توان نتیجه گیری کرد که در کودکان با نشانگان داون، دخترها دارای مهارت های اجتماعی بیشتری نسبت به پسرها هستند و پسرها مشکلات رفتاری بیشتری نسبت به دخترها دارند.
صفحات :
از صفحه 23 تا 40
نویسنده:
افروز غلامعلی, علی پور احمد, زایجانی شادنوش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور مقایسه گروه خون والدین کودکان با نشانگان داون و والدین کودکان عادی و بررسی ترکیب گروه های خونی پدر و مادر کودکان با نشانگان داون، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 240 نفر از والدین دانش آموزان با نشانگان داون (120 نفر تهران، 60 نفر ارومیه، 60 نفر اصفهان) مدارس کودکان استثنایی و 240 نفر از والدین کودکان مدارس عادی انتخاب شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه، مصاحبه ساختاری و بررسی پرونده های پزشکی و در صورت نیاز با آزمایش خون، گروه خون و ارهاش والدین کودکان با نشانگان داون و کودکان عادی تعیین شد. تحلیل نتایج، با استفاده از آزمون مجذور کا و z نشان داد که بین گروه خون مادر و فراوانی تولد کودک با نشانگان داون، رابطه معناداری وجود ندارد. اما بروز نشانگان داون از پدران دارای گروه خونی O- و O+ بیشتر و از پدران با گروه خونی B+ کمتر بود. بررسی فراوانی ترکیب گروه خونی والدین کودکان با نشانگان داون، نشان داد که ترکیب گروه های خونی (مادر O-، و پدر O+) و (مادر A+، و پدر A-)، با سطح اطمینان 95%، موجب بروز نشانگان داون در کودک می گردد. همچنین، هر گاه گروه خونی هر دو والد منفی باشد، هیچ کودکی با نشانگان داون ملاحظه نمی شود. این نتایج، چشم اندازی نو را در حیطه سبب شناسی نشانگان داون مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 179 تا 202
نویسنده:
خدایاری فرد محمد, پرند اکرم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هراس اجتماعی یکی از اختلالات اضطرابی است. افراد با هراس اجتماعی از موقعیت های اجتماعی و صحبت با دیگران می ترسند و از حضور در اجتماع پرهیز می کنند. این اختلال بر کارکردهای شغلی و تحصیلی افراد مبتلا تاثیر بسیار دارد. یافته های پژوهشی نشان داده اند که آموزش خانواده در کنار به کارگیری روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی موثراست. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی خانواده درمانی توام با روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی است. روش پژوهش حاضر مطالعه موردی است. در این مطالعه دو آزمودنی 18 و 20 ساله که با استفاده از مصاحبه بالینی، ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR و آزمون های تشخیصی مبتلا به هراس اجتماعی تشخیص داده شده بودند شرکت کرده اند. نتایج این پژوهش بیانگر نقش خانواده در ایجاد، نگهداری و در نتیجه درمان هراس اجتماعی است. نتایج نشان دهنده کارآیی خانواده درمانی با تاکید بر رویکرد شناختی- رفتاری است. همسویی و ناهمسویی یافته ها در پایان مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 142
نویسنده:
وکیلی هریس شهرام, حجازی الهه, اژه ای جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
احساس کارآمدی معلم عبات است از باورهای معلم درباره توانایی ها و قابلیت هایش برای دستیابی به پیامدهای مطلوب در خصوص درگیر کردن دانش آموزان در فعالیت های تحصیلی و داشتن اثر مثبت بر یادگیری آنان. بر این اساس، با هدف تعیین رابطه بین کارآمدی معلم و ویژگی های معلم (جنسیت و تجربه) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، سیصد و شصت و چهار معلم (188 زن، 175 مرد) آموزش ابتدایی از نواحی پنجگانه شهر تبریز به شیوه نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها در دو مرحله انجام گرفت. ابتدا مقیاس احساس کارآمدی معلم (OSTSE، تشانن – موران و وولفولک هوی، 2001) و پرسشنامه ویژگی های محقق ساخته معلم در مورد معلمان اجرا شد. در مرحله دوم، میانگین نمرات سالانه دانش آموزانی که معلمان آنان در پژوهش شرکت داشتند، محاسبه شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که احساس کارآمدی معلم 60 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی می کند. مولفه درگیر کردن دانش آموزان بهترین پیش بینی کننده پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. تجربه معلم 1 درصد از تغیرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی کرد. نتایج هم چنین نشان داد که بین تجربه معلم و کارآمدی معلم رابطه مثبت و معنادار وجود دارد، اما تفاوت معنادار بین کارآمدی معلمان زن و مرد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان آنان مشاهده نشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که احساس کارآمدی معلم عاملی تعیین کننده در پیشرفت تحصیلی محسوب می شود.
صفحات :
از صفحه 171 تا 189