جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
شریف سیدمصطفی, شاه حسینی افسر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش مورد بررسی رابطه همبسته بین میزان مشارکت معلمان در تصمیم گیری در امور مدارس با روحیه آنان در شهرستان های شهرضا و دهاقان، در سه مقطع آموزش ابتدایی، راهنمایی و متوسطه می باشد. این پژوهش در شمار تحقیقات همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 3392 نفر می باشد. نمونه آماری با استفاده از روش تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، 150 نفر انتخاب گردید که پاسخ گوی دو پرسش نامه محقق ساخته روحیه و مشارکت بودند. پایایی پرسش نامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ برآورد گردیده است؛ پایایی پرسش نامه روحیه 0.81 و پایایی پرسش نامه مشارکت 0.87 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آمار استنباطی و نرم افزار spss صورت گرفته است. یافته های حاصل از آزمون ضریب همبستگی نشان داد که بین مشارکت معلمان در امور مدارس با روحیه آنان رابطه وجود دارد (p≤0.01). نتایج حاصل از آزمون t نشان داد که بین میزان مشارکت معلمان و روحیه آن ها با توجه به جنسیت تفاوت وجود دارد (p≤0.05). نتایج حاصل از آزمون واریانس نشان داد که بین میزان مشارکت معلمان در امور مدارس و روحیه آن ها بر حسب مقطع آموزش تفاوت وجود دارد (p≤0.01).
صفحات :
از صفحه 83 تا 100
نویسنده:
اعتمادزاده هدایت اله, جعفری سیدابراهیم, عابدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
وجود شادمانی و دوست داشتن اوضاع و شرایط موجود، آثار قابل توجهی در سلامت روانی،‌ بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن و عملکرد تحصیلی دارد. در این پژوهش سعی شده است عوامل آموزشی، کالبدی و سازمانی موثر بر شادمانی دانش آموزان مدارس راهنمایی شهر اصفهان از نظر مدیران و مربیان پرورشی بررسی گردد. این پژوهش، با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته بسته پاسخ بوده است. حجم نمونه پژوهش،‌ مشتمل بر 88 نفر مدیر و 96 مربی پرورشی است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مدیران و مربیان پرورشی، هر سه عامل آموزشی، کالبدی و سازمانی را در شادمانی دانش آموزان موثر می دانند. همچنین، در متغیرهای دموگرافیک مربیان پرورشی بر عوامل سازمانی تاکید بیشتری داشته اند، در حالی که افراد با مدارک تحصیلی فوق دیپلم، بر عوامل آموزشی تاکید بیشتری داشته اند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 100
نویسنده:
شمسی پور حمید, بشارت محمدعلی, صادقیان سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
براساس پژوهش های انجام شده، افسردگی هم در شکل گیری (ایجاد) و هم در پیش آگهی بیماری های قلبی عروقی و از جمله بیماری کرونری قلب نقش دارد. هدف پژوهش حاضر این بود که با بررسی رابطه استرس زناشویی و علائم افسردگی، نقش کیفیت روابط زناشویی را در علائم افسردگی زنان مبتلا به CHD تعیین و با زنان سالم مقایسه کند. شصت زن مبتلا به CHD و شصت زن سالم که از لحاظ سن و سطح تحصیلات با گروه زنان مبتلا به CHD همتا بودند، با اجرای پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و مقیاس استرس زناشویی استکهلم (SMSS) در این پژوهش شرکت کردند. نتایج پژوهش نشان داد که میان استرس زناشویی و علائم افسردگی هم در زنان مبتلا به CHD و هم در زنان سالم رابطه معنی دار وجود دارد. علائم افسردگی در زنان مبتلا به CHD شایع تر از زنان سالم بود، اما میان استرس زناشویی این دو گروه تفاوت معنی دار وجود نداشت. نتایج پژوهش حاضر همچنین نشان داد که در میان زنان مبتلا به CHD به ترتیب سه عامل استرس زناشویی، چربی خون بالا و مصرف داروهای بتا بلوکر بیشترین توان پیش بینی واریانس علایم افسردگی را داشتند. نتایج پژوهش حاضر در این مقاله تبیین و تشریح خواهند شد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 37
نویسنده:
حدادی کوهسار علی اکبر, روشن چسلی رسول, اصغرنژادفرید علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر به بررسی مقایسه ای رابطه هوش هیجانی با سلامت روان و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان شاهد و غیرشاهد می پردازد. بدین منظور از میان کلیه دانشجویان شاهد و غیرشاهد (دختر و پسر) مقطع تحصیلی کارشناسی دانشگاه تهران که در سال تحصیلی 83-82 مشغول به تحصیل بودند، تعداد 300 نفر (150 شاهد و 150 غیرشاهد) به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. جهت جمع‌ آوری داده ها نیز از پرسشنامه 33 ماده ای هوش هیجانی شرینگ، پرسشنامه 28 ماده ای سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر و معدل کل واحدهای دوره لیسانس استفاده شد. نتایج بدست آمده با استفاده از شاخص های آماری همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل واریانس چندمتغیره (manova) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج بیانگر عدم همبستگی بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی، همبستگی معنادار با سلامت روان و همبستگی معنادار بین سلامت روان و پیشرفت تحصیلی است. از سوی دیگر، مقایسه میانگین های دو گروه شاهد و غیرشاهد نشان دهنده تفاوت معنادار در هوش هیجانی کل و عدم تفاوت معنادار در دو جنس، عدم تفاوت معنادار در هوش هیجانی کل و عدم تفاوت معنادار در دو جنس، عدم تفاوت معنادار دو گروه شاهد و غیر شاهد در سلامت روان کل و تفاوت معنادار در دو جنس است.
صفحات :
از صفحه 73 تا 97
نویسنده:
صمدی معصومه, مزیدی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مولفه های یاددهی - یادگیری یکی از مولفه های اساسی نظام تعلیم و تربیت است. عناصر اساسی این مولفه عبارت از معلم و فراگیر است. مطالعه متون مربوط به این مولفه نشان می دهد که همواره سوالات اساسی در این زمینه در درجه اول از سوی فلاسفه مطرح شده است. علی رغم مطالعه های نظری و کاربردی در حوزه فرایند یاددهی - یادگیری، هنوز هم یکی از مشکلات اساسی نظام های آموزشی معطوف به نقش معلم و فراگیر در این فرایند است. چرایی وجود چنین مشکلی، وجه مساله خیز مقاله حاضر است. مکاتب فلسفی بزرگ که از قرن بیستم به بعد در این حوزه جهت گیری های نظام آموزشی را تحت تاثیر قرار داده اند عبارتند از: تجربه گرایی منطقی و عمل گرایی، علی رغم این که هر یک از دو رویکرد مذکور واجد دلالت های تربیتی هستند، به نظر می رسد که نظام های آموزشی به منظور کاستن از مشکلات خود در این زمینه به توجه همزمان به هر دو رویکرد نیازمندند.
صفحات :
از صفحه 177 تا 198
نویسنده:
نصر احمدرضا, بحرانی سیداحمد, زمانی بی بی عشرت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش به بررسی و مقایسه توانایی حرفه ای آموزگاران دارای مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی با سایر آموزگاران دارای کارشناسی در دوره ابتدایی شهر اصفهان پرداخته است. بدین منظور، شش حیطه اساسی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است که عبارتند از: 1- شیوه های تدریس، 2) میزان فعال نمودن دانش آموزان، 3) شیوه تعامل با دانش آموزان، 4) اطلاعات و دانش تخصصی، 5) شیوه کاربرد مواد و وسایل آموزشی و 6) شیوه های ارزشیابی. با توجه به غیرممکن بودن ارایه همه نتایج به دست آمده، تنها سه حیطه اول در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. روش تحقیق مورد استفاده، پیمایشی و علی - مقایسه ای بوده است. در روش پیمایشی، نظرات مدیران، معلمان و معلمان راهنما، و در روش علی - مقایسه ای، میانگین نمرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. جامعه تحقیق، کلیه آموزگاران معلمان مذکور در مدارس ابتدایی شهر اصفهان بوده است. با استفاده از روش تصادفی ساده تعداد 94 آموزگار، 47 مدیر، 15 معلم راهنما و 3572 دانش آموز به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که آموزگاران دارای مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی در دو حیطه شیوه های تدریس و تعامل با دانش آموزان، به طور معنادار عملکرد بهتری نسبت به آموزگاران سایر رشته ها داشته اند ولی بین عملکرد دو گروه مذکور در میزان فعال نمودن دانش آموزان، تفاوت معنی دار مشاهده نشد، اگر چه میانگین عملکرد آموزگاران با مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی بیشتر از سایرین بوده است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 59
نویسنده:
غباری بناب باقر, راقبیان رویا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در مطالعه حاضر، تاثیر آموزش روش SQP4R، همراه با خود - نظارتی در افزایش درک مطلب دانش آموزان پسر پایه دوم راهنمایی بررسی شد. بدین منظور از 66 دانش آموز پسر پایه دوم راهنمایی از دو کلاس، آزمون درک مطلب خواندن، گرفته شد. به 33 دانش آموز گروه آزمایشی در 5 جلسه 60 دقیقه ای روش SQP4R، همراه با خود نظارتی، با استفاده از متون درک مطلب خواندن پیش آزمون و کارت یادآوری آموزش و الگو داده و پس از این مدت، عملکرد دو گروه، در پس آزمون درک مطلب خواندن که معادل پیش آزمون بود، مقایسه نتایج تحلیل کوواریانس، نشان دهنده تاثیر مثبت راهبردهای فراشناختی بر درک مطلب خواندن دانش آموزان گروه آزمایشی بود. نتایج کاربردی پژوهش حاضر در اصل مقاله به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 67 تا 85
نویسنده:
افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در همه جوامع رشد یافته، یکی از معیارها و شاخصه های موفقیت و کارآمدی نظام آموزش و پرورش، کاربردی بودن برنامه های آموزشی است.به طور کلی، در غالب موارد دوازده سال از گستره عمر پویای کودکان و نوجوانان کشور در کلاس ها و مدارس، با هدایت و نظارت وزارت آموزش و پرورش سپری می گردد.در مجموع، در سایه دوازده سال تلاش، برخی به آموزش عالی راه می یابد، بسیاری دیپلم ناقص و یا دیپلم ردی نامیده می شوند. در واقع، پدیده دیپلم ردی در سال های اخیر اندک اندک بیشتر شده است. اما آن چه که همه، به طور عمده، در زندگی اجتماعی و حرفه ای خود، از آن بهره می برند، یادگیری های کاربردی (خواندن، نوشتن، ریاضیات، دانش عمومی و مهارت های اجتماعی) است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 2
نویسنده:
عابدی صمد, کرم دوست نوروزعلی, رحیمی نژاد عباس, حجازی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف شناسایی متغیرهای آموزشی مرتبط با عملکرد تحصیلی دانش آموزان سوم راهنمایی در درس علوم (بر اساس داده ها و نتایج مطالعه تیمز - آر)، و ارایه الگوی مناسب رگرسیونی، جهت پیش بینی عملکرد تحصیلی آنان صورت گرفت. به همین منظور، کل 5301 نفر دانش آموز پایه سوم راهنمایی شرکت کننده در مطالعه تیمز - آر، که به صورت سرشماری انتخاب شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از بین متغیرهای آموزشی که داده های مربوط به آن ها در مطالعه تیمز - آر جمع آوری شده بود، 9 متغیر از طریق روش غیر آزمایشی با طرح تحقیق همبستگی و با استفاده از روش های آماری، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که همه متغیرهای آموزشی وارد شده در تحقیق، دارای ضریب همبستگی معناداری (در سطح (p<0.01 با متغیر ملاک بودند. همچنین، مدل رگرسیونی جهت پیش بینی متغیر ملاک (پیشرفت تحصیلی) بر اساس متغیرهای آموزشی وارد شده در تحقیق ارایه گردید که از 9 متغیر آموزشی، 8 متغیر در پیش بینی متغیر ملاک نقش داشته و در مجموع، 16.3 درصد از تغییرات، متغیر ملاک را تبیین می کردند و بقیه تغییرات متغیر ملاک (83.7 درصد)، توسط متغیرهای دیگر (متغیرهای فردی، خانوادگی، اجتماعی، و بعضی از متغیرهای آموزشی و...) که محقق آن ها را در نظر نگرفته و وارد مدل نشده اند تبیین می گردد.
صفحات :
از صفحه 133 تا 151
نویسنده:
افروز غلامعلی, علی پور احمد, زایجانی شادنوش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور مقایسه گروه خون والدین کودکان با نشانگان داون و والدین کودکان عادی و بررسی ترکیب گروه های خونی پدر و مادر کودکان با نشانگان داون، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 240 نفر از والدین دانش آموزان با نشانگان داون (120 نفر تهران، 60 نفر ارومیه، 60 نفر اصفهان) مدارس کودکان استثنایی و 240 نفر از والدین کودکان مدارس عادی انتخاب شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه، مصاحبه ساختاری و بررسی پرونده های پزشکی و در صورت نیاز با آزمایش خون، گروه خون و ارهاش والدین کودکان با نشانگان داون و کودکان عادی تعیین شد. تحلیل نتایج، با استفاده از آزمون مجذور کا و z نشان داد که بین گروه خون مادر و فراوانی تولد کودک با نشانگان داون، رابطه معناداری وجود ندارد. اما بروز نشانگان داون از پدران دارای گروه خونی O- و O+ بیشتر و از پدران با گروه خونی B+ کمتر بود. بررسی فراوانی ترکیب گروه خونی والدین کودکان با نشانگان داون، نشان داد که ترکیب گروه های خونی (مادر O-، و پدر O+) و (مادر A+، و پدر A-)، با سطح اطمینان 95%، موجب بروز نشانگان داون در کودک می گردد. همچنین، هر گاه گروه خونی هر دو والد منفی باشد، هیچ کودکی با نشانگان داون ملاحظه نمی شود. این نتایج، چشم اندازی نو را در حیطه سبب شناسی نشانگان داون مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 179 تا 202
  • تعداد رکورد ها : 134