جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مبانی نظری و زیربنایی فکری طراحی و تدوین برنامه دوره متوسطه با رشته های تحصیلی چندگانه در نظام تعلیم و تربیت کشور به حدود هشتاد سال قبل برمی گردد. زمانی که در کشور ما مدرک ششم ابتدایی فوق العاده ارزشمند تلقی می شد و در دست داشتن مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه مایه مباهات و سرافرازی بود. چرا که در آن زمان تعداد دیپلمه های کشور فوق العاده اندک بود، اما از بیشترین عزت، احترام و جایگاه برتر اجتماعی برخوردار بودند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 7
نویسنده:
وکیلی هریس شهرام, حجازی الهه, اژه ای جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
احساس کارآمدی معلم عبات است از باورهای معلم درباره توانایی ها و قابلیت هایش برای دستیابی به پیامدهای مطلوب در خصوص درگیر کردن دانش آموزان در فعالیت های تحصیلی و داشتن اثر مثبت بر یادگیری آنان. بر این اساس، با هدف تعیین رابطه بین کارآمدی معلم و ویژگی های معلم (جنسیت و تجربه) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، سیصد و شصت و چهار معلم (188 زن، 175 مرد) آموزش ابتدایی از نواحی پنجگانه شهر تبریز به شیوه نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها در دو مرحله انجام گرفت. ابتدا مقیاس احساس کارآمدی معلم (OSTSE، تشانن – موران و وولفولک هوی، 2001) و پرسشنامه ویژگی های محقق ساخته معلم در مورد معلمان اجرا شد. در مرحله دوم، میانگین نمرات سالانه دانش آموزانی که معلمان آنان در پژوهش شرکت داشتند، محاسبه شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که احساس کارآمدی معلم 60 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی می کند. مولفه درگیر کردن دانش آموزان بهترین پیش بینی کننده پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. تجربه معلم 1 درصد از تغیرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی کرد. نتایج هم چنین نشان داد که بین تجربه معلم و کارآمدی معلم رابطه مثبت و معنادار وجود دارد، اما تفاوت معنادار بین کارآمدی معلمان زن و مرد و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان آنان مشاهده نشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که احساس کارآمدی معلم عاملی تعیین کننده در پیشرفت تحصیلی محسوب می شود.
صفحات :
از صفحه 171 تا 189
نویسنده:
اژه ای جواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از دید «قرآن»، انسان جانشین خدا بر روی زمین است. او تنها موجودی است که ویژگی های خدا، همچون «آفرینندگی» و «خلاقیت» را داراست. تمام تلاش های به عمل آمده در مطالعات روانشناسان رفتاری نگر نتوانسته جایگاه ویژه «انسان» را مخدوش نماید. او «ضعیف»،‌ «حیله گر»، «زیاده خواه»، «شتابگر»، «نامعتدل»، «ضررگریز»، «طغیانگر» و ... است. در این مقاله بر اساس گزیده ای از آیات قرآنی سعی شده است به زبان ساده «روح»، «امر» و «خلق» از دید قرآن بیان گردد. و «جریان طبیعی جسمانی انسان» نیز که مرتبط با عوامل طبیعی است پرداخته شود. نگاه قرآن به «حیات دنیوی» و «حیات اخروی» انسان بخش کوتاه دیگر مقاله است. در بخش «چهره واقعی انسان در قرآن»، به ذکر صفات او از این منظر پرداخته می شود؛ سپس «خود طبیعی انسانی» (نفس) مورد بحث قرار می گیرد، و با اشاره ای به «نیازهای اساسی انسان در قرآن»، نگاه گذرایی به دیدگاه روانشناسان حوزه نیاز نیز صورت می گیرد. «قرآن و انسان اجتماعی»، بخش نهایی این مقاله است که به علل تحولات اجتماعی از دیدگاه قرآن می پردازد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 23
نویسنده:
افروز غلامعلی, کلانتری فتح اله, نصرتی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر پیش سازمان دهنده ها در یادگیری دانش آموزان پسر پایه دوم دبیرستان دردرس جغرافیا می پردازد. نمونه مورد مطالعه شامل 184 نفر از دانش آموزان پسر در رشته های تجربی، ریاضی، و علوم انسانی شهر شیراز است که دانش آموزان شرکت کننده در پژوهش به صورت تصادفی انتخاب شدند. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و نوع طرح پژوهش به شیوه آزمایشی است. ابزار اندازه گیری در تحقیق عبارت از یک آزمون محقق ساخته (بیست سوال چهار گزینه ای) است که به عنوان پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد. پس از آن به گروه آزمایشی قبل از تدریس درس جغرافیا پیش سازمان دهنده و به گروه کنترل تدریس جغرافیا بدون پیش سازمان دهنده ارایه گردید. بدین ترتیب نتایج یافته ها نشان داد که نمرات دانش آموزان در پیش آزمون تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته است اما در پس آزمون نمرات افزایشی در گروه آزمایشی ملاحظه گردید؛ بنابراین پیش سازمان دهنده ها نقش موثری بر یادگیری دانش آموزان دارند. گروهی که پیش سازمان دهنده ها را دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل، از یادگیری بهتری برخوردارند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 15
نویسنده:
رضویه اصغر, سیف دیبا, امامی عبدالصاحب
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 139 تا 162
نویسنده:
قربان جهرمی رضا, غلامعلی لواسانی مسعود, رستگار احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه باورهای معرفت شناختی و اضطراب رایانه، با توجه به نقش واسطه ای اهداف پیشرفت و ارایه مدل اضطراب رایانه، بر اساس روش تحلیل مسیر است. برای این منظور، 375 دانشجوی کارشناسی دانشگاه تهران (218 دختر و 157 پسر)،‌ به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب و به پرسشنامه ای متشکل از مقیاس های اضطراب رایانه، اهداف پیشرفت و باورهای معرفت شناختی پاسخ دادند. نتایج پژوهش، به طور کلی نشان داد که رابطه باورهای معرفت شناختی و اضطراب رایانه، مورد تاثیر اهداف پیشرفت است، به طوری که توانایی ثابت از طریق اهداف تبحری، دانش قطعی از طریق اهداف تبحری و اجتناب- عملکرد و یادگیری سریع، به واسطه اهداف اجتناب- عملکرد بر اضطراب رایانه، اثر غیرمستقیم دارد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 121
نویسنده:
قناویزچیان غزاله, حری عباس, غائبی امیر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی الگو و میزان استناد مقالات رشته کتابداری و اطلاع رسانی به سایر رشته ها طی ده ساله 73-82 بوده است. در این مطالعه سهم انواع محمل های اطلاعاتی مورد استناد، سهم استناد به منابع تالیفی و ترجمه ای و مولفان بر استناد مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحلیل استنادی جهت تحقق هدف پژوهش حاضر مورد استفاده قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد که میزان و الگوی پیوندهای فرا رشته ای طی دوره مورد مطالعه یکسان نبوده و 7.27 درصد استنادات به منابع سایررشته ها اختصاص داشته و بیشترین استناد مقالات تالیفی نشریات مورد بررسی به علوم کامپیوتراختصاص یافته است. علوم تربیتی و جامعه شناسی به ترتیب دومین و سومین رشته های پراستناد بوده و بیشترین میزان پیوندهای فرا رشته ای کتابداری واطلاع رسانی به سال 1380 تعلق داشته است و کتاب ها بالاترین سهم ازانواع محمل های اطلاعاتی مورد استناد در پیوندهای فرا رشته ای کتابداری و اطلاع رسانی را دارا بوده است. در مجموع منابع تالیفی مورد استناد در مقایسه با منابع ترجمه ای از سهم بیشتری برخوردار بوده است.
صفحات :
از صفحه 17 تا 36
نویسنده:
کرامتی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله، اثریادگیری مشارکتی را در تدریس مفهوم انرژی در درس فیزیک بررسی می کند. تکنیک های یادگیری مشارکتی برای گروه آزمایشی و روش تدریس متداول برای گروه کنترل به کار گرفته شد. نمونه مورد مطالعه، 200 نفر از دانش آموزان سال اول دبیرستان های شهر مشهد بودند. معلومات قبلی دانش آموزان در زمینه مفهوم انرژی، با استفاده از مقیاس خود ساخته پیشرفت تحصیلی انرژی مورد ارزیابی قرار گرفت. پیشرفت دانش آموزان پس از اجرای روش های تدریس نیز با همین مقیاس تعیین شد. نتایج،‌ حاکی از تاثیر قابل توجه یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در گروه آزمایشی بود. این نتیجه، نشان دهنده موفقیت یادگیری مشارکتی در مقابل روش تدریس متداول است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 49
نویسنده:
ستوده هاجر, حری عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 163 تا 187
نویسنده:
میرکمالی سیدمحمد, خورشیدی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر، به بررسی عوامل موثر در پرورش خلاقیت دانش آموزان دوره ابتدایی استان گیلان از دیدگاه معلمان و مدیران دوره ابتدایی و متخصصان تعلیم و تربیت این استان می پردازد. نمونه مورد مطالعه، شامل 500 نفر، به ترتیب، 350 معلم، 100 مدیر و 50 متخصص تعلیم و تربیت است که بر روی آنان پرسشنامه ای 100 ماده ای اجرا و سپس بر اساس آزمون آماری موسوم به تحلیل عاملی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که 9 عامل آموزش خلاقیت و محتوا، فرهنگ و روابط اجتماعی، معلم،‌ محیط آموزشی، پشتکار دانش آموز، حاکمیت روابط انسانی، علاقمندی دانش آموز،‌ خانواده و روش های تدریس در پرورش خلاقیت دانش آموزان موثر و در نهایت، 96 شاخص نیز برای پرورش خلاقیت تدوین و استخراج گردید و چهار شاخص 3، 27، 51، 31 که با معیارهای فرهنگی گروه نمونه مطابقت نداشت حذف گردید. نتایج این پژوهش، با یافته های پژوهش های پیشین همخوانی دارد.
صفحات :
از صفحه 51 تا 75
  • تعداد رکورد ها : 134