جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
رضایی سعید, منوچهری مهشید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف استاندارد ساختن مقیاس خلاقیت تورنس در گروه معلمان مرد و زن مقطع متوسطه شهر تهران اجرا گردید. نمونه ای با حجم 483 نفر به صورت چند مرحله ای از 40 دبیرستان شهر تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس 60 سوالی خلاقیت تورنس، بر پایه مقیاس لیکرت با درجات 0 تا 20 بود. نتیجه مرحله نهایی، هم گونی عبارت ها، بر پایه ضریب کلی آلفای کرونباخ ضریب اعتباری برابر با 0.871 به دست آمد. سپس بر اساس سه شاخص عمده ارزش ویژه، نسبت واریانس تبیین شده توسط هر عامل و طرح شیب دار، تعداد 7 عامل برای مجموعه 59 ماده ای پرسشنامه خلاقیت استخراج گردید. برای نام گذاری عامل ها از چرخش واریماکس استفاده شد که منجر به استخراج عامل های 1. بسط 2. سیالی 3. لذت بردن از تجارب تازه 4. توجه به جزییات 5. حل مسایل دشوار و پیچیده 6. ابتکار 7. انعطاف پذیری گردید. با توجه به عوامل مذکور، مقیاس خلاقیت حاصل از این پژوهش به گونه کلی عوامل موثر بر خلاقیت را با توجه به نظرات تورنس (1959) و پیشینه های مطالعاتی پوشش می دهد. از نتایج دیگر این تحقیق این که معلمان مرد در عامل های ابتکار و سیالی، بهتر از معلمان زن عمل کردند، اما تفاوت بین میانگین ها در هر دو جنس معنی دار نبود. پس اگر 483 نفر معرف جامعه اصلی باشند، میانگین نمره خلاقیت جامه اصلی با 99% اطمینان بین 0.16±1.28، یعنی در دامنه 1.1 تا 1.3 قرار دارد، با توجه به میانگین نمره خلاقیت کل آزمودنی ها و مقایسه آن با نرم مقوله ای مقیاس، جامعه حاضر از خلاقیت نسبتا زیادی برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 47 تا 68
نویسنده:
افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
نگرش تحلیلی و مقایسه ای به مبانی نظری و روان شناختی ویژگی های شخصیتی نوجوانان و جوانان نابینا و ناشنوا،‌ مهم ترین گام در تدوین برنامه های جامع آموزشی و توان بخشی،‌ سازش یافتگی اجتماعی و بهداشت روانی آنان است. آشنایی با ماهیت پدیده نور و صوت و نقش متفاوت و موثر آن ها در تحول شخصیت انسان در مراحل مختلف رشد و تحول، از کودکی تا سال های پیری، می تواند مطلوب ترین بستر برای تبیین ویژگی های روانی- شناختی و خصیصه های بارز شخصیتی نوجوانان و جوانان نابینا و ناشنوا باشد. در این مقاله، با توجه به ابعاد مختلف تاثیرگذاری "نور" و "صوت" قدرت "بینایی" و "شنوایی" در تحول شخصیت، به برخی از ویژگی های خاص و گاهی کاملا متفاوت شخصیتی جوانان نابینا و ناشنوا اشاره گردیده است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 12
نویسنده:
خنیفر حسین, جندقی غلامرضا, عبدالحسینی بیتا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
امروزه دارا بودن منابع انسانی کار آمد و استاندارد از دغدغه های مهم نظام آموزشی است و مقوله استانداردهای رفتار، دانش و عملکرد جز اساسی ترین محورهای انتخاب منابع انسانی کیفی است. در این پژوهش که به صورت مقاله درج شده با استفاده از مدل مفهومی و بهره گیری از منابع علمی و جهانی و با رویکرد بومی سازی در ایران کار شده است. برای انجام این پژوهش از میان 2628 مدیر آموزشگاه های دوره متوسطه و پیش دانشگاهی مناطق 19 گانه شهر تهران، 140 نفر (65 نفر زن و 75 نفر مرد) با استفاده از روش طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه ای که در قالب 40 سوال در دو بعد علمی (12 سوال) و عملکردی (28 سوال) طراحی شده بود، پاسخ دادند. با استفاده از آزمون ناپارامتری یومن ویتنی و کروسکال والیس و از طریق محاسبه ارزش میزانی ویژگی های مطرح شده در پرسشنامه، میزان مقبولیت گزینه ها سنجیده شد و نتایج زیر به دست آورد: 1) بیش از 90 درصد مدیران الگوی ارایه شده را برای ارزشیابی بعد علمی در سطح بالایی مناسب می دانند. 2) بیش از 90 درصد مدیران الگوی ارایه شده را برای ارزشیابی بعد عملکردی نیز در سطح بالایی مناسب می دانند. 3) بالاترین اولویت از دیدگاه مدیران مدارس متوسطه در بعد علمی «آگاهی از اهداف کلی سازمان و مدرسه به منظور برنامه ریزی صحیح» است و 4) بالاترین اولویت از دیدگاه مدیران مدارس متوسطه در بعد عملکرد «تحلیل نقاط قوت و ضعف مدیریتی خود در مدرسه» می باشد.
صفحات :
از صفحه 117 تا 140
نویسنده:
سپهوند تورج, گیلانی بیژن, زمانی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
برای بررسی رابطه سبک های تبیین (اسناد)، با استرس ادراک شده و سلامت عمومی، تعداد 120 شرکت کننده از دانشجویان دانشگاه تهران به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه سبک اسناد، مقیاس استرس ادراک شده و پرسشنامه سلامت عمومی را تکمیل نمودند و سپس بر اساس نمره هایشان، در پرسشنامه سبک اسناد، در دو گروه خوش بین (n=49) و بدبین (n=42) قرار گرفتند. هر چند مقایسه میانگین های افراد خوش بین و بد بین نشان داد که بین آن ها هم، از نظر استرس ادراک شده (p<0.01) تفاوت آماری معناداری وجود داشت، اما بررسی همبستگی بین استرس ادراک شده و سلامت عمومی در افراد خوش بین و بدبین و تجزیه و تحلیل افتراقی آنها نشان داد که شدت رابطه بین استرس ادراک شده و سلامت عمومی در این دو گروه تفاوتی نداشت (p>0.05). علاوه بر این، تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان نشان داد که استرس ادراک شده و سبک تبیین شرکت کنندگان، توانایی پیش بینی سلامت عمومی آن ها را داشت، (F<0.001) هر چند که استرس ادراک شده متغیر اصلی بود که با اطمینان 0.99، تغییرات مربوط به سلامت عمومی آن را پیش بینی کرد.
صفحات :
از صفحه 27 تا 43
نویسنده:
غباری بناب باقر, کیوان زاده محمد, وحدت تربتی شادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر، ارتباط بین میزان عفو و گذشت در دانشجویان علوم پزشکی ایران و تهران و سلامتی روانی آنان را بررسی می کند.روش: تعداد 420 نفر از دانشجویان، با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای از دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران انتخاب شدند و پرسشنامه های عفو و گذشت (مقیاس سنجش روابط انسانی) و چک لیست نشانگان روانشناختی (SCL-90R) بر روی آنان اجرا گردید، که پس از اجرا، تعداد 350 پرسشنامه در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که دانشجویان دارای عفو و گذشت بالا در بعد رفتاری از افسردگی، اضطراب و مشکلات روابط بین فردی پایین تری در مقایسه با گروه دیگر برخوردار بوده اند. دانشجویان دختری که از عفو و گذشت بالا در بعد عاطفی برخوردار بودند نیز خصومت کم تری را نسبت به گروه پایین عفو و گذشت از خود نشان داده اند. دانشجویان پسری که از عفو و گذشت بالا در ابعاد شناختی و رفتاری برخوردار بودند، میزان خصومت کم تری را نسبت به گروه پایین عفو و گذشت از خود بروز داده اند. همچنین دانشجویان پسر گروه بالای عفو و گذشت در بعد شناختی میزان افسردگی، اضطراب و مشکلات روابط بین فردیشان در مقایسه با گروه دیگر کم تر گزارش شده بودند.
صفحات :
از صفحه 167 تا 180
نویسنده:
پورحسین رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه نگه داری ذهنی عدد و ردیف کردن عملیاتی بر اساس نظر «پیاژه» انجام شده است. طبق نظر «پیاژه»، عدد، تالیفی از ردیف کردن و طبقه بندی است. وقتی کودک واجد نگه داری ذهنی می شود، می تواند آن ها را یک به یک مطابقت دهد. در این مطابقت، علاوه بر آنکه عناصر را ردیف می کند، عناصر را در هم طبقه بندی می کند. سوال اصلی این است که اگر عدد، تالیفی از ردیف کردن و طبقه بندی باشد، آیا بین عدد ردیف کردن رابطه علت و معلولی برقرار است و یا این که صرفا همبستگی بالایی دارند و در یک سن به استقرار می رسند؟ بر این اساس دو فرضیه مطرح شده است که طی آن ها هر آزمودنی که واجد نگه داری ذهنی عدد باشد، واجد ردیف کردن نیز می باشد. فرضیه دیگری آن است که بین تغییرات نمرات عدد و نمرات ردیف کردن، همبستگی بالا و معتبری وجود دارد. برای آزمون فرضیه ها، 180 نفر از دانش آموزان دبستانی شهر تهران در سه دسته سنی 6، 7 و 8 ساله به صورت تصادفی دو مرحله ای انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها بر اساس روش بالینی «پیاژه» و استفاده از مصاحبه بالینی انجام گرفته است. داده های جمع آوری شده بر اساس دستورالعمل نمره گذاری، که توسط پورحسین (1370) برای جمعیت ایرانی اعتباریابی شده است، به صورت داده های فاصله ای توسط مشخصه های آماری همبستگی «پیرسون»، آزمون t و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که سن، عامل اصلی تحول شناختی است و کودکان ایرانی در سن 8 تا 8 سال و 11 ماه واجد نگه داری ذهنی عدد و ردیف کردن عملیاتی می شوند. همچنین بین فهم عدد و توانایی ردیف کردن رابطه علیت وجود ندارد بلکه این دو توانایی با یکدیگر توازی و همبستگی بالایی دارند، به عبارت دیگر، این ساخت ها همدیگر را تسهیل می کنند.
صفحات :
از صفحه 133 تا 146
نویسنده:
خدایاری فرد محمد, پرند اکرم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هراس اجتماعی یکی از اختلالات اضطرابی است. افراد با هراس اجتماعی از موقعیت های اجتماعی و صحبت با دیگران می ترسند و از حضور در اجتماع پرهیز می کنند. این اختلال بر کارکردهای شغلی و تحصیلی افراد مبتلا تاثیر بسیار دارد. یافته های پژوهشی نشان داده اند که آموزش خانواده در کنار به کارگیری روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی موثراست. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی خانواده درمانی توام با روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی است. روش پژوهش حاضر مطالعه موردی است. در این مطالعه دو آزمودنی 18 و 20 ساله که با استفاده از مصاحبه بالینی، ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR و آزمون های تشخیصی مبتلا به هراس اجتماعی تشخیص داده شده بودند شرکت کرده اند. نتایج این پژوهش بیانگر نقش خانواده در ایجاد، نگهداری و در نتیجه درمان هراس اجتماعی است. نتایج نشان دهنده کارآیی خانواده درمانی با تاکید بر رویکرد شناختی- رفتاری است. همسویی و ناهمسویی یافته ها در پایان مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 142
نویسنده:
سجادی سیدمهدی, رضانژادجولایی نجمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در دهه های اخیر برخی جریان های فکری نیرومند، بار دیگر هرمنوتیک را به عنوان نظریه یا علم تاویل مطرح نمودند، به طوری که آن را دارای پتانسیل تاثیرگذاری بر علوم انسانی از جمله تعلیم و تربیت می دانند. در این مقاله دیدگاه هرمنوتیکی هایدگر مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به محوریت مقوله فهم در مباحث هرمنوتیکی، هایدگر با نگاه فلسفی به فهم و مرتبط ساختن آن با وجود و تبیین شرایط وجودی حصول آن از هرمنوتیک روش شناسانه دیلتای فاصله گرفته و هرمنوتیک فلسفی را طرح ریزی نموده که در این تحقیق تاثیر آن بر تعلیم و تربیت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ایده اصلی در هرمنوتیک فلسفی هایدگر، رساندن تربیت شونده به فهم به گونه ای است که وی به امکان های وجودیش برای هستی و در متن زیست جهانی که در آن زندگی می کند، برسد. معلمان نیز بایستی با ایجاد فضاهای باز و اعتماد متقابل هم تفکر دانش آموز را بپذیرند و هم آن را به چالش بکشند و به دانش آموز کمک نماید که به آن چه صدای تفکر می دهد، گوش فرا دهد. این روش، آشکارا از نظام تعلیم و تربیتی که چیزی جز آموزش در آن نیست فاصله می گیرد.
صفحات :
از صفحه 45 تا 65
نویسنده:
آقامحمدیان شعرباف حمیدرضا, احسنی حسین, بشارت محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه نگرش مدیران ارشد، میانی و عملیاتی نسبت به شغلشان و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان در دانشگاه فردوسی است، یکصد نفر از مدیران مرد دانشگاه فردوسی مشهد در این پژوهش شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استرس شغلی و نگرش سنج مدیران استفاده نتایج پژوهش نشان داد که: 1. بین نگرش مثبت مدیران نسبت به شغلشان با عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معکوس و معنی دار وجود دارد. 2. بین نگرش مثبت مدیران عملیاتی و میزان عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. 3. بین نگرش مثبت مدیران ارشد و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار وجود ندارد. 4. بین نگرش مثبت مدیران میانی و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار وجود ندارد. 5. مدیران ارشد و عملیاتی نسبت به مدیران میانی به طور معنی داری از میانگین فشارزای روانی - شغلی بیشتری برخوردارند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آزمون آنالیز واریانس نشان داد که بین فشار روانی و نگرش مثبت مدیران نسبت به شغل شان رابطه معنادار وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 169
نویسنده:
شرفی جم محمدرضا
نوع منبع :
نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در حال حاضر، یکی از دشوارترین پرسش ها و معضلات فلسفی، معنای "زندگی" است. بررسی منظرهای متنوع فلسفی بیانگر این واقعیت است که فصل مشترک غالب آنها، ابهام زدایی از معنای زندگی و تاکید بر هویت متعادل و متوازن است. از منظر روانشناسی نیز با رویکردهای متفاوتی در باب معنا و مفهوم زندگی، مواجهیم، غایت بسیاری از این رویکردها، متضمن سلامت روان و بعضا خودشکوفایی آدمی است. یکی از رویکردهای غالب و مطرح در حوزه روان درمانی، دیدگاه فرانکل است. این دیدگاه که امروزه به نام مکتب سوم روان درمانی و اصطلاحا لوگوتراپی یا "معنادرمانی" موسوم است، فرانکل با تجربیات برگرفته از جنگ جهانی دوم، معتقد شد که با تحقق معنا، حیات آدمی، جلوه خاصی می یابد و همه چیز در پرتو آن قابل پذیرش و تحمل خواهد بود. توجه او بعدها به معنای غایی حیات معطوف شد و آن را پدیده ای ورای درک آدمی، تلقی کرد. او در فرازهای دیگری به تبیین نسبت میان معنای غایی و دین پرداخت و دین را تحقق خواست معنای غایی در زندگی نامید. وی تجلی رابطه انسان با خدا را در راز و نیاز با او یا اصطلاحا تک گویی صمیمانه مشاهده و تبیین می کند ولی در عین حال بر این نکته پای می فشارد که "انسان نمی تواند از خدا سخن بگوید، اما می تواند با خدا بگوید، می تواند دعا کند. هدف این مقاله، تبیین رویکرد معنای غایی و تاثیر آن در حیات آدمی است. در پایان مقاله به رویکرد دین به ویژه اسلام در خصوص معنا و مفهوم زندگی خواهیم پرداخت.
صفحات :
از صفحه 29 تا 50
  • تعداد رکورد ها : 134