جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
بشارت محمدعلی, زبردست عذرا, نادعلی حسین, صالحی مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش رابطه بین هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی در یک نمونه دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه نوع رابطه هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مولفه های آن شامل دشواری در شناسایی احساسات، دشواری در توصیف احساسات و تفکر عینی از یک سو و رابطه هوش هیجانی با مشکلات بین شخصی و جنبه های شش گانه آن شامل مشکلات مربوط به قاطعیت، مردم آمیزی، اطاعت پذیری، صمیمیت، مسوولیت پذیری و مهارگری بود. سیصدو پنجاه و هفت دانشجو (210 دختر و 147 پسر) از رشته های مختلف دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی ها خواسته شد "مقیاس هوش هیجانی (EIS)"، "مقیاس نارسایی هیجانی تورنتو (FTAS-20)" و "مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP)" را تکمیل کنند. برای تحلیل داده های پژوهش، از شاخص ها و روش های آماری شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، تحلیل واریانس چند متغیره، ضرایب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مولفه های آن و با مشکلات بین شخصی در زمینه های قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت، و مسوولیت پذیری، همبستگی منفی معنادار دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هوش هیجانی می تواند نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی دانشجویان را در زمینه های قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت، و مسوولیت پذیری پیش بینی کند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که هوش هیجانی با نارسایی هیجانی و مشکلات بین شخصی همبستگی دارد. نتایج و پیامدهای پژوهش در این مقاله تشریح و تبیین خواهند شد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 123
نویسنده:
حسنی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تزکیه یکی از مفاهیمی است که در ادبیات تربیتی ما بسیار به کار می رود. اغلب این مفهوم با جمله مشهور «تزکیه مقدم بر تعلیم است» همراه می شود. در این مقاله این جمله مشهور به چالش گرفته می شود و با بررسی آیات و تفاسیر مربوط و همچنین از منظر بحث سبق و لحوق فلسفی، این تقدم و تاخر، رد می شود و در پایان تعریفی دیگر از دو منظر از مفهوم تزکیه ارایه شده که در راستای اندیشه تلفیق «تعلیم» و «تربیت» است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 127
نویسنده:
درانی کمال, غلامعلی لواسانی مسعود, خلجی ناصر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر به منظور بررسی عوامل موثر بر شرکت معلمان دوره ابتدایی منطقه برخوار (اصفهان) در دوره های آموزشی کوتاه مدت ضمن خدمت انجام شد. بدین منظور نمونه ای شامل 186 نفر از معلمان انتخاب شدند. در این پژوهش عوامل موثر بر شرکت معلمان در این دوره ها شامل پنج مولفه: کیفیت برگزاری دوره ها، زمان برگزاری دوره ها، روش تدریس مدرس دوره ها، امتیازات مترتب بر شرکت کنندگان در دوره ها و تبادل تجربیات حرفه ای و اطلاع رسانی سازمانی دوره ها می باشد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته حاوی 35 سوال بسته پاسخ و 2 سوال باز پاسخ استفاده شده و اعتبار آن از طریق آلفای کرونباخ 0.93 ارزیابی شده است. نتایج به دست آمده از یافته های پژوهش نشان می دهد که از میان 5 عامل موثر بر شرکت معلمان در دوره های آموزشی، عوامل مربوط به کیفیت برگزاری دوره ها و امتیازات مترتب بر شرکت کنندگان در دوره های آموزشی ضمن خدمت تاثیر معناداری داشته اند. در عامل تبادل تجربیات حرفه ای و اطلاع رسانی سازمانی دوره ها بین نظرات زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود داشت. در عوامل کیفیت برگزاری دوره، روش تدریس، مدرس دوره و تبادل تجربیات حرفه ای و اطلاع رسانی سازمانی دوره، بین نظرات معلمان با سطح تحصیلات مختلف تفاوت معنی داری وجود داشت که از طریق آزمون تعقیبی توکی تفاوت بین گروه ها مشخص شده است.
صفحات :
از صفحه 141 تا 158
نویسنده:
زحمتکش وجیهه, زمانی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در تبیین افسردگی یکی از رویکردهای مورد بحث و بررسی، رویکرد شناختی است. مدل افسردگی بک از جمله رویکردهای شناختی است که طبق آن طرز تلقی بدبینانه بدون منطق، زمینه ساز شروع افسردگی و دوام آن است. این طرز تلقی منفی یا افکار منفی تکرار شونده اتوماتیک، مولفه مرکزی افسردگی هستند. شواهد حاکی است که در افراد افسرده، افکار منفی در سطح معناداری بالاتر از افراد غیر افسرده است. دسته ای از پژوهش ها به نقش افکار مثبت توجه نموده، مطرح ساخته اند که گاهی مهم ترین عامل تعیین کننده افسردگی، درجه افکار مثبت است تا درجه افکار منفی و در مقابل برخی از بررسی ها استدلال نموده اند که نسبت میان افکار مثبت و افکار منفی در این زمینه، حایز اهمیت است. به منظور بررسی این اختلاف نظر 200 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران به طور تصادفی فهرست افسردگی بک (BDI) و پرسشنامه افکار منفی و مثبت اتوماتیک ATQ-NP را تکمیل نمودند. در این پژوهش یافته های حاصل از تحلیل واریانس دو عاملی و همبستگی به دست آمده نشان می دهد تفکر مثبت و منفی در حالی که با یکدیگر مرتبط هستند، اطلاعاتی مستقل راجع به افسردگی فراهم می کنند. بین افسردگی و افکار منفی ارتباط مستقیم و بین افسردگی و افکار مثبت ارتباط معکوس وجود دارد. ضمن آن که تخریب افکار مثبت ویژگی برجسته تری از افسردگی است تا حضور افکار منفی پس آسیب تفکر مثبت در گروه افسرده و فقدان تفکر منفی در گروه غیر افسرده تعیین کننده هستند به عبارت دیگر؛ تفکر مثبت نه با افسردگی بلکه با شدت افسردگی ارتباط دارد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
نویسنده:
ایمانی محسن, سروش صدیقه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تربیت سیاسی (POLITICAL EDUCATION)، یکی از ابعاد مهم تعلیم و تربیت آدمی است که در طول تاریخ مورد توجه صاحب نظران تعلیم و تربیت و دست اندرکاران حکومت و سیاست بوده است. امر تربیت، به عنوان فرآیندی هدفمند، برای جلوگیری از انحراف و به هدر رفتن منابع انسانی و غیر انسانی نیازمند نظریه ای است که بتواند بر اساس آن آرمان ها، اصول و روش های خود را به خوبی تبیین و تربیت را در عمل هدایت نماید. پژوهش حاضر با توجه به احساس خلاء وجود چنین نظریه ای در تربیت و از جمله در بعد تربیت سیاسی انجام شده است، که متاثر بودن نظام آموزش و پرورش ما از آرا و اندیشه های دیگران، آن هم از ابتدای شکل گیری خود در دوران معاصر، تایید کننده این معناست. بنابراین، به منظور برداشتن گامی در این راه، تلاش گردید تا با بررسی مبانی فلسفی - سیاسی فیلسوف گرانقدر، ابونصر فارابی، به عنوان موسس فلسفه اسلامی و بنیان گذار فلسفه سیاسی و طراح «نظریه مدینه فاضله» (Ttheory of utopia) - که مبتنی بر آرا و اندیشه های اسلامی است - به استنباط رویکرد او در امر تربیت سیاسی، اهداف، اصول و روش های تربیت سیاسی را از سه اثر مهم سیاسی وی «السیاسه المدینه» و «اندیشه های اهل مدینه فاضله» و «تحصیل السعاده» و آثار دیگری که درباره آرای وی به قلم فرهیختگان نگاشته شده استف بپردازیم تا با تدوین آرای تربیتی آن فیلسوف شهیر، در امر مهم زمینه سازی، به منظور تحقق نظریه ای متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی، برای آموزش و پرورش کشورمان ایران گامی برداشته شود. آن چه در این پژوهش مطرح می شود این است که فارابی، به عنوان یک فیلسوف مسلمان آرمان گرا، دارای رویکرد دینی در تربیت سیاسی است. از نظر او، تحقق کمال یعنی الهی شدن و خلود نفس انسان «هدف غایی» تربیت سیاسی است و تحقق حاکمیت الله و تشکیل مدینه فاضله و تربیت سیاستمداران فاضل، به عنوان «اهداف واسطه ای» برای تربیت سیاسی سیاسی مطرح هستند. همچنین، «اصول» و «روش های» تربیتی استنتاج شده از آرای وی در تربیت سیاسی عبارتند از: «اصل وحدت» و «روش تربیتی همکاری سیاسی»، «اصل حفظ امت و مدینه فاضله» و «روش های تربیتی جهاد، همدلی سیاسی، تشویق در قبال انجام وظیفه سیاسی و مواجهه با نتایج ترک وظایف سیاسی». «اصل آزادی در انتخاب» و «روش های تربیتی، تعمیق آگاهی های سیاسی و پرورش اراده سیاسی»، «اصل عدالت اجتماعی»، «روش های تربیتی بهره برداری متوازن از امکانات، اطاعت از قوانین بدون تبعیض، ایجاد زمینه رشد سیاسی بر اساس شایستگی ها»، «اصل هماهنگی اخلاق و سیاست» و روش های تربیتی «پرهیز از فریب دادن سیاسی افکار عمومی» و «پرهیز از سلطه جویی و انحصار طلبی».
صفحات :
از صفحه 153 تا 178
نویسنده:
واعظی مظفرالدین, حسینی بهارانچی سیدرسول, امیرحسینی امیر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اثربخشی سازمانی، به عنوان مهم ترین هدف هر سازمان، مقصدی است که تمام تلاش های سازمانی در راستای رسیدن به آن صورت گیرد. اندیشمندان حوزه رهبری و مدیریت معتقدند که عوامل متعددی (سازمانی، محیطی، فردی و ...) با اثربخشی سازمان رابطه دارند. در این راستا، ویژگی های رفتاری مدیر می تواند سهم مهمی در افزایش و یا کاهش اثربخشی سازمانی ایفا کند. بدین منظور، در پژوهش حاضر به بررسی ارتباط مولفه های رفتاری مدیران آموزشی با اثربخشی دبیرستان ها پرداخته شد. روش تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی (همبستگی) و جامعه مورد مطالعه کلیه دبیرستان های رشته علوم انسانی شهر تهران و مدیران آن ها است که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای دو مرحله ای، 50 دبیرستان و مدیران آنها انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، دو پرسشنامه محقق ساخته (پرسشنامه سنجش رفتار مدیران آموزشی و پرسشنامه سنجش اثربخشی دبیرستان) بوده است. در تجزیه و تحلیل داده ها، ضمن استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شده است. یافته ها بیانگر ارتباط بین مولفه های رفتاری موفقیت مدار،‌ حمایتی و مشارکت جویانه با اثربخشی سازمانی و ارتباط نداشتن مولفه های رفتاری دستوری و موقعیت مدار با اثربخشی سازمانی است. رفتارهای مشارکت جویانه مدیر با مولفه های انطباق، سازگاری، یگانگی و حفظ تمامیت سازمانی ارتباط داشتند. همچنین، بین جنسیت مدیران آموزشی با میزان اثربخشی سازمانی رابطه معنی داری وجود نداشت.
صفحات :
از صفحه 13 تا 30
نویسنده:
بازرگان هرندی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
کندوکاو برای شناسایی مسایل نظام های آموزشی و انجام پژوهش جهت شناخت پدیده های آن بر پایه دیدگاه های فلسفی معرفت شناختی و انتخاب روش تحقیق انجام می شود برای این منظور پژوهشگران، به طور ضمنی یا آشکار، یک دیدگاه فلسفی را مفروض داشته و مبتنی بر آن، نحوه گردآوری داده ها، تنظیم، تلخیص و چگونگی تحلیل شواهد را تعیین می کنند. از این رو، انتخاب روش تحقیق برای پی بردن به ناشناخته ها، بر پایه دیدگاه های فلسفی به عمل می آید. روش های تحقیق کمی مبتنی بر دیدگاه اصالت تحصلی است و روش های تحقیق کیفی بر سه دیدگاه دیگر استوار است. از آنجا که روش های تحقیق کمی و کیفی به تنهایی نمی توانند پیچیدگی های مسایل و عناصر تشکیل دهنده نظام های آموزشی را بدون اریبی مورد مطالعه قرار دهند، ترکیب این روش ها مورد استفاده قرار گرفته و از آن تحت عنوان روش های تحقیق آمیخته یاد شده است. در دهه گذشته استفاده از روش های تحقیق آمیخته گسترش یافته است. براین اساس، در این مقاله، به سوال های زیر پاسخ داده شده است: (الف) تحقیق آمیخته چیست، ویژگی های آن کدام اند و چه کاربردی دارد؟ (ب) مراحل انجام یک طرح تحقیق با روش های تحقیق آمیخته کدامند؟
صفحات :
از صفحه 101 تا 119
نویسنده:
غباری بناب باقر, نبوی محمد, شیرکول ماندانا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر کشف عوامل موثر بر فرسودگی شغلی معلمان نابینا، ناشنوا، و عادی است. 176 معلم زن و مرد از مدارس عادی، نابینا، و ناشنوای مقطع راهنمایی انتخاب شدند و پرسشنامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ و مقیاس درجه بندی تیپ A و تیپ B (بورتنر) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی دو متغیره و رگرسیون چند متغیره (مدل همزمان) استفاده گردید. یافته ها نشان می دهد که اوقات فراغت، و سن پیش بینی های مناسبی برای متغیر ملاک (خستگی عاطفی) می باشند و جنسیت، پیش بینی مناسب برای متغیرهای ملاک (خستگی عاطفی، و دگرگونی شخصیت است. تیپ های شخصیتی، پیش بین مناسبی برای متغیر ملاک (خستگی عاطفی، دگرگونی شخصیت، و فقدان موفقیت فردی) است. متغیرهای نوع مدرسه، تحصیلات، وضعیت تاهل، تعداد فرزندان، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، محیط روانشناختی- اجتماعی، و تعداد شغل در معادله رگرسیون وارد نشدند و پیش بین های مناسبی برای متغیر های ملاک (خستگی عاطفی، دگرگونی شخصیت، و فقدان موقعیت فردی) تلقی نگردیدند.
صفحات :
از صفحه 109 تا 135
نویسنده:
خدایاری فرد محمد, عابدینی یاسمین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اختلال افسردگی دو قطبی یکی از شایع ترین اختلالات روان شناختی و از جمله علل مهم خودکشی ها است. افراد مبتلا به این اختلال دوره های شدید شیدایی و افسردگی خواهند داشت. با توجه به ماهیت عود کننده اختلال افسردگی دوقطبی نه تنها بسیار مهم است که به درمان دوره های حاد پرداخت بلکه باید از عودت و بازگشت اختلال و شروع دوره های بعدی پیشگیری کرد. اگر چه استفاده از داروهای ضدافسردگی و درمان با تشنج برقی، منجر به درمان کوتاه مدت این اختلال می شود اما شواهد نشان می دهند که پس از قطع دارو، نشانه های اختلال مجددا بازگشت پیدا می کند. از طرفی درمان با تشنج برقی نیز دارای اثرات نامطلوبی روی حافظه و شناخت بیماران است. بنابراین متخصصان بالینی و پژوهشگران علاقمند به طراحی و توسعه شیوه های مختلف روان درمانگری برای درمان این اختلال شده اند. از طرفی نتایج مطالعات اخیر نشان داده اند که شناخت- رفتار درمانگری، درمان کارآمدی برای اختلالات خلقی از جمله اختلال افسردگی دوقطبی است که نه تنها ناراحتی های حاد را کاهش می دهد بلکه خطر بازگشت نشانگان اختلال را از بین می برد. بنابراین در پژوهش حاضر با هدف بررسی کارآیی فنون شناخت- رفتار درمانگری توام با دارودرمانی در درمان اختلال افسردگی دوقطبی، دو آزمودنی بزرگسال مبتلا به این اختلال (یک مرد و یک زن) با استفاده از روش شناخت- رفتار درمانگری توام با دارودرمانی مورد مطالعه و درمان قرار گرفتند. در این روش از فنونی چون خودبازبینی، سرمشق دهی، مثبت نگری، تنش زدایی، بازسازی شناختی، آموزش حل مساله و آموزش مهارت های اجتماعی، استفاده شده است. نتایج نشان دهنده کارآیی بالای این روش درمانی در درمان و پیشگیری از عودت نشانگان اختلال دوقطبی است. هم سویی این نتایج با نتایج پژوهش های قبلی نیز به تفصیل مورد بحث واقع شده است.
صفحات :
از صفحه 121 تا 138
نویسنده:
حجازی یوسف, رضایی مسعود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر استفاده دانشجویان کشاورزی از منابع کتابخانه است. جامعه آماری این تحقیق را 186 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران که در سال های 82-1383 مشغول به تحصیل بود اند تشکیل می دهند نتایج حاصل از آزمون F نشان می دهد که میزان استفاده دانشجویان از منابع کتابخانه مرکزی بر حسب معدل تفاوت معنی داری با یکدیگر دارد نیز نشان می دهد که میزان استفاده دانشجویان از کتابخانه مرکزی، تخصص گروه، و خارج از دانشکده از نظر تعداد ساعات مطالعه و تعداد کتاب های امانت گرفته شده دارای تفاوت معنی داری از نظر راهبردهای تدریس و یادگیری نیز بین سه کتابخانه فوق تفاوت معنی داری وجود دارد. تحلیل رگرسیون رضایت دانشجویان از کتابخانه نشان می دهد که 17.5 درصد از تغییرات استفاده دانشجویان از منابع کتابخانه مرکزی به متغیرهای ارایه خدمات، فراهم بودن پایان نامه و گزارش های علمی، روزآمد بودن مجلات داخلی و خارجی و سرعت و سهولت در دستیابی به منابع و 16.2 درصد از تغییرات در استفاده دانشجویان از منابع کتابخانه تخصصی به زمان مورد استفاده از کتابخانه و روزآمد بودن منابع تخصصی داخلی بستگی دارد.
صفحات :
از صفحه 207 تا 221
  • تعداد رکورد ها : 134