جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
پورحسین رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه نگه داری ذهنی عدد و ردیف کردن عملیاتی بر اساس نظر «پیاژه» انجام شده است. طبق نظر «پیاژه»، عدد، تالیفی از ردیف کردن و طبقه بندی است. وقتی کودک واجد نگه داری ذهنی می شود، می تواند آن ها را یک به یک مطابقت دهد. در این مطابقت، علاوه بر آنکه عناصر را ردیف می کند، عناصر را در هم طبقه بندی می کند. سوال اصلی این است که اگر عدد، تالیفی از ردیف کردن و طبقه بندی باشد، آیا بین عدد ردیف کردن رابطه علت و معلولی برقرار است و یا این که صرفا همبستگی بالایی دارند و در یک سن به استقرار می رسند؟ بر این اساس دو فرضیه مطرح شده است که طی آن ها هر آزمودنی که واجد نگه داری ذهنی عدد باشد، واجد ردیف کردن نیز می باشد. فرضیه دیگری آن است که بین تغییرات نمرات عدد و نمرات ردیف کردن، همبستگی بالا و معتبری وجود دارد. برای آزمون فرضیه ها، 180 نفر از دانش آموزان دبستانی شهر تهران در سه دسته سنی 6، 7 و 8 ساله به صورت تصادفی دو مرحله ای انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها بر اساس روش بالینی «پیاژه» و استفاده از مصاحبه بالینی انجام گرفته است. داده های جمع آوری شده بر اساس دستورالعمل نمره گذاری، که توسط پورحسین (1370) برای جمعیت ایرانی اعتباریابی شده است، به صورت داده های فاصله ای توسط مشخصه های آماری همبستگی «پیرسون»، آزمون t و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که سن، عامل اصلی تحول شناختی است و کودکان ایرانی در سن 8 تا 8 سال و 11 ماه واجد نگه داری ذهنی عدد و ردیف کردن عملیاتی می شوند. همچنین بین فهم عدد و توانایی ردیف کردن رابطه علیت وجود ندارد بلکه این دو توانایی با یکدیگر توازی و همبستگی بالایی دارند، به عبارت دیگر، این ساخت ها همدیگر را تسهیل می کنند.
صفحات :
از صفحه 133 تا 146
نویسنده:
خدایاری فرد محمد, پرند اکرم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هراس اجتماعی یکی از اختلالات اضطرابی است. افراد با هراس اجتماعی از موقعیت های اجتماعی و صحبت با دیگران می ترسند و از حضور در اجتماع پرهیز می کنند. این اختلال بر کارکردهای شغلی و تحصیلی افراد مبتلا تاثیر بسیار دارد. یافته های پژوهشی نشان داده اند که آموزش خانواده در کنار به کارگیری روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی موثراست. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی خانواده درمانی توام با روش های شناختی- رفتاری در درمان هراس اجتماعی است. روش پژوهش حاضر مطالعه موردی است. در این مطالعه دو آزمودنی 18 و 20 ساله که با استفاده از مصاحبه بالینی، ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR و آزمون های تشخیصی مبتلا به هراس اجتماعی تشخیص داده شده بودند شرکت کرده اند. نتایج این پژوهش بیانگر نقش خانواده در ایجاد، نگهداری و در نتیجه درمان هراس اجتماعی است. نتایج نشان دهنده کارآیی خانواده درمانی با تاکید بر رویکرد شناختی- رفتاری است. همسویی و ناهمسویی یافته ها در پایان مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 142
نویسنده:
سجادی سیدمهدی, رضانژادجولایی نجمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در دهه های اخیر برخی جریان های فکری نیرومند، بار دیگر هرمنوتیک را به عنوان نظریه یا علم تاویل مطرح نمودند، به طوری که آن را دارای پتانسیل تاثیرگذاری بر علوم انسانی از جمله تعلیم و تربیت می دانند. در این مقاله دیدگاه هرمنوتیکی هایدگر مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به محوریت مقوله فهم در مباحث هرمنوتیکی، هایدگر با نگاه فلسفی به فهم و مرتبط ساختن آن با وجود و تبیین شرایط وجودی حصول آن از هرمنوتیک روش شناسانه دیلتای فاصله گرفته و هرمنوتیک فلسفی را طرح ریزی نموده که در این تحقیق تاثیر آن بر تعلیم و تربیت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ایده اصلی در هرمنوتیک فلسفی هایدگر، رساندن تربیت شونده به فهم به گونه ای است که وی به امکان های وجودیش برای هستی و در متن زیست جهانی که در آن زندگی می کند، برسد. معلمان نیز بایستی با ایجاد فضاهای باز و اعتماد متقابل هم تفکر دانش آموز را بپذیرند و هم آن را به چالش بکشند و به دانش آموز کمک نماید که به آن چه صدای تفکر می دهد، گوش فرا دهد. این روش، آشکارا از نظام تعلیم و تربیتی که چیزی جز آموزش در آن نیست فاصله می گیرد.
صفحات :
از صفحه 45 تا 65
نویسنده:
آقامحمدیان شعرباف حمیدرضا, احسنی حسین, بشارت محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه نگرش مدیران ارشد، میانی و عملیاتی نسبت به شغلشان و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان در دانشگاه فردوسی است، یکصد نفر از مدیران مرد دانشگاه فردوسی مشهد در این پژوهش شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استرس شغلی و نگرش سنج مدیران استفاده نتایج پژوهش نشان داد که: 1. بین نگرش مثبت مدیران نسبت به شغلشان با عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معکوس و معنی دار وجود دارد. 2. بین نگرش مثبت مدیران عملیاتی و میزان عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. 3. بین نگرش مثبت مدیران ارشد و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار وجود ندارد. 4. بین نگرش مثبت مدیران میانی و عوامل فشارزای روانی - شغلی آنان رابطه معنی دار وجود ندارد. 5. مدیران ارشد و عملیاتی نسبت به مدیران میانی به طور معنی داری از میانگین فشارزای روانی - شغلی بیشتری برخوردارند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آزمون آنالیز واریانس نشان داد که بین فشار روانی و نگرش مثبت مدیران نسبت به شغل شان رابطه معنادار وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 169
نویسنده:
رهنما اکبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله سه رویکرد اساسی در مفهوم سازی اخلاقی شامل: «رویکرد توافق ذهنی»، «رویکرد پیامدگرایی» و «رویکرد اخلاق متبنی بر مراقبت» از نظر کاربرد آن ها در پرورش اخلاقی مورد بررسی قرار گرفته است. تقسیم بندی سه گانه فوق که توسط هاینز (1998) مطرح گردیده می تواند به عنوان جمع بندی دیدگاه های مختلف در مفهوم سازی اخلاقی تلقی گردد که پیش تر تحت عناوین اخلاق «ذهنی» در مقابل اخلاق «عینی» یا اخلاق «صفات» در مقابل اخلاق «اصول» مطرح شده بود. دیدگاه تقسیم بندی سه گانه هاینز دارای ویژگی خاصی است که در آن، این سه دیدگاه علی رغم تفاوت های مفهومی در موضوع «پرورش اخلاقی» با یکدیگر همپوشانی زیادی دارند. موضوعی که محور مقاله حاضر را تشکیل داده و طی آن موارد ضروری مربوط به پرورش اخلاقی این دیدگاه مورد بررسی قرار گرفته و در پایان نتیجه گیری شده، آن است که: «اخلاق فضیلت مدار» با «اخلاق اصول» در پرورش اخلاقی تعارض ذاتی ندارد و این اخلاق «پیامد مدار» است که به نوعی در مقابل اخلاق «اصول» و «قاعده مدار» قرار دارد.
صفحات :
از صفحه 99 تا 119
نویسنده:
باقری خسرو, نجفی نفیسه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تبیین معیارهای عدالت در تعلیم و تربیت و توزیع امکانات آموزشی، نیازمند تبیین ملاک های بهره مند و عدالت توزیعی است. طبق آثار صدر و مطهری، تلاش، نیاز و استحقاق ذاتی می توانند به منزله معیارهای بهره مند افراد و توزیع منابع و امکانات تلقی شوند. دلالت های هر یک از این معیارها در توزیع امکانات آموزشی از این قرار است: تلاش به عنوان معیار توزیع امکانات آموزشی با در نظر گرفتن امکانات آموزشی به منزله بستر تلاش، مقتضی فراهم نمودن امکانات آموزشی متناسب با تلاش افراد است و با در نظر گرفتن امکانات آموزشی به عنوان فرصت های شغلی و اجتماعی آینده، عامل استحقاق برای برخورداری فرد تلاشگر از آن است. البته تلاش نباید فراهم کننده استحقاق در امکانات آموزشی بصورت اجحاف آمیز باشد. معیار نیاز در حوزه تعلیم و تربیت ایجاب می کند که زمینه لازم جهت ایجاد توانایی برای رفع نیازها، برای همه دانش آموزان فراهم و تدابیر و امکانات ویژه ای برای جبران محرومیت دانش آموزان محروم اتخاذ شود. رعایت معیار سوم یعنی استحقاق ذاتی در بعد انسانی - معنوی آموزش و پرورش نیز لازمه عدالت است و همه دانش آموزان دارای استحقاق های ذاتی مساوی در این بعد می باشند. در حال حاضر عملکرد مدارس خصوصی ناقض اصل تلاش، نیاز و تا حدی استحقاق های ذاتی است و بنابراین عادلانه نمی باشد. بنظر می رسد ارتقا کیفیت آموزش در مدارس دولتی و کاستن نقش تعیین کننده معلم و امکانات آموزشی در موفقیت تحصیلی، می تواند روش مناسبی جهت رفع تبعیض ناشی از اختصاص نابرابر امکانات در نظر گرفته شود.
صفحات :
از صفحه 21 تا 43
نویسنده:
رحیمی نژاد عباس, عاشقی حسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان موفقیت برنامه درسی جدید علوم دوره دبستان کشور بود. در این پژوهش چهار هزار و سیصد و پنجاه و دو دانش آموز (1697 دختر، 2654 پسر) شرکت کردند. بر اساس گزارش انجمن بین المللی ارزشیابی موفقیت تحصیلی (IEA) دانش آموزان ایرانی شرکت کننده در پروژه بین المللی تیمز 2003 در درس علوم پایه چهارم افزایش عملکرد 34 نمره ای داشتند. این افزایش عملکرد با توجه به سطح بندی سوالات از آسان به دشوار در چهار سطح پایین، متوسط، بالا و پیشرفته در تیمز 2003 مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های این پژوهش افزایش 16 درصدی عملکرد دانش آموزان ایرانی در سطح پایین، افزایش 13 درصدی در متوسط، افزایش 4 درصدی در سطح بالا و نیز افزایش یک درصدی در سطح پیشرفته را نشان می دهد. برنامه درسی جدید علوم دبستان که تحت عنوان فرایند محوری مطرح شده است با هدف تربیت دانش آموزان پژوهنده تدوین شده است. با توجه به افزایش 4 درصدی عملکرد دانش آموزان ایرانی در سطح بالا و 1 درصدی در سطح پیشرفته نقاط معیار می توان چنین استنباط نمود که برنامه کسب شده دانش آموزان ایرانی در تیمز 2003 در تحقیق اهداف برنامه درسی فرآیند محور چندان موفق نبوده است، اما با عنایت به افزایش قابل توجه عملکرد دانش آموزان در نقاط معیار پایین و متوسط که بیش تر با حافظه محوری و توانایی حفظی دانش آموزان سروکار دارد می توان این طور استنباط کرد که در افزایش عملکرد سطح پایین و متوسط موفق بوده اند. دو سطح پایین و متوسط بیش تر با برنامه درسی قبلی یعنی برنامه حافظه محور هماهنگ است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 25
نویسنده:
رجبی غلامرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر به منظور بررسی ویژگی های روان سنحی (اعتبار، روایی و تحلیل عوامل) پرسشنامه افسردگی (CDI) در دانش آموزان دختر و پسر پایه سوم راهنمایی و اول دبیرستان اهواز می باشد. 399 دانش آموز دختر و پسر مدارس راهنمایی و دبیرستانی با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. نتایج تحلیل عوامل، با استفاده از تحلیل مولفه های اصلی شش عامل را به دست داد. در این میان، عامل یکم بیشترین سهم واریانس سوالات پرسشنامه را تبیین می نماید. علاوه بر این، ضرایب اعتبار باز - آزمایی 0.81 آلفای کرونباخ 0.88 و تنصیف 0.83 برای کل پرسشنامه به دست آمد. همچنین، ضریب همبستگی بین پرسشنامه افسردگی (CDI) و فرم کوتاه مقیاس افسردگی کودکان 0.36 در کل نمونه، 0.55 برای دختران و 0.22 برای پسران محاسبه شد. نتایج تحلیل واریانس عاملی نشان داد که بین دانش آموزان دختر و پسر و عرب زبان و فارسی زبان از لحاظ میزان افسردگی تفاوت وجود ندارد.
صفحات :
از صفحه 23 تا 46
نویسنده:
خرازی سیدکمال
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله به آموزه های حافظ همچون یک مکتب تربیتی نگاه شده و مبانی فلسفی، دینی، تربیتی و علمی آن مورد بررسی قرار گرفته است. در مقاله با استناد به اشعار حافظ تاکید شده است که حافظ پرورش را مقدم بر آموزش می داند و به جای مدرسه و قیل و قال درس، در پی انسان سازی است. حافظ از نظر معرفت شناسی نگرش شهودی دارد و از نظر هستی شناسی معتقد به تقدیر الهی است. او از نظر انسان شناسی انسان را موجودی تکامل جو، مسوول و مسلط بر نفس می داند و از نظر ارزش شناسی معتقد است انسان باید با طبیعت و آفریده های خداوند هماهنگ باشد و انسان بیگانه با مخلوقات خداوند نمی تواند راز خلقت را درک کند. مقاله مبانی دینی مکتب تربیتی حافظ را نیز کاویده و معتقد است حافظ به جای تاکید بر‌ آداب دینی بر تجزیه دینی تاکید دارد و رابطه عاشقانه را بستر تجربه دینی می داند. در مقاله همچنین مبانی علمی آموزه های حفظ درباره نقش دین در سلامتی و تعادل روانی و معنابخشی به حیات فرد مورد بحث قرار گرفته است. در مقاله تاکید شده است که جهان بینی حافظ برگرفته از قرآن، حدیث و محصول ممارست او با قرآن و ریاضت و عرض نیازمندی وی در درگاه ذات احدیت است. کلام حافظ استعاره ای از کلام الهی و پیامبران و ائمه اطهار و بزرگان دین است.
صفحات :
از صفحه 129 تا 140
نویسنده:
میرکمالی سیدمحمد, سبحانی نژاد مهدی, یوزباشی علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 159 تا 187
  • تعداد رکورد ها : 134