جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1494
آیا جمله « اللهم ان هذا عبدی و ابن عبدی نزل بی » از آیت‌الله قاضی است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
بنده تا به حال این جریان را به شکل مستند نشنیده‌ام. سالها پیش هم که از نزدیکان مرحوم آیت الله شیخ ذبیح الله قوچانی (ایشان غیر از آیت‌ الله حاج شیخ عباس قوچانی می‌باشند و از تلامذه اولیه مرحوم قاضی محسوب می‌شدند) سؤال نمودیم گفتند: «ما هم هیچ وقت بیشتر ...
سن شیخ مجتبی قزوینی در زمان ورود میرزا مهدی اصفهانی به مشهد
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
با عرض سلام، میرزا در ۱۳۴۰ وارد مشهد شدند و مرحوم قزوینی متولد ۱۳۱۸ می‌باشند و در ۱۳۴۱ به مشهد آمده‌اند (طبق گزارش زندگینامه ایشان به نام متأله قرآنی) پس در سال ورود به مشهد ۲۳ ساله بوده‌اند و در مهرنامه شماره ۲۲ ص ۲۱۷ هم حقیر ۲۳ سال عرض کرده‌ام و مع بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
آیا شما از حرف های آقای صمدی آملی درباره شمر دفاع کرده اید؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
بنده در طی عرائضی توضیح دادم که آنچه به جناب آقای صمدی نسبت داده‌اند کذب است. مانند آنکه گفتند ایشان در آن سخنرانی گفته ‌اند شمر بهشتی است و خوب است و قبل از شیعیان وارد بهشت می‌شود. ایشان به صراحت جهنمی بودن و پلیدی وی را مطرح کرده بودند و فقط در ح بیشتر ...
تجلی ولایت در آیه تطهیر
نویسنده:
عبدالله جوادی آملی؛ گردآورنده: محمد صفایی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: مرکز نشر اسراء,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «تجلی ولایت در آیه تطهیر» تالیف عبدالله جوادی آملی، به بررسی مسئله امامت و تحقیق پیرامون آیه ولایت برای اثبات عصمت و طهارت ائمه اطهار (ع) می پردازد. مولف در ابتدای کتاب خود در رابطه با مفاد آیه تطهیر سخن گفته و سپس در رابطه با اقسام اراده تشریعی و تکوینی مطالبی را عنوان می کند. وی همچنین در رابطه با موضوعاتی مانند: تفسیر آیه تطهیر، تعیین مصداق اهل البیت، ماجرای مباهله از زبان فخر رازی، طهارت های سه گانه و آیه تطهیر و دیگر مباحث مرتبط سخن گفته و به شبهاتی که در این باب مطرح شده است پاسخ می دهد.
تنبیه الامة و تنزیه الملة
نویسنده:
محمدحسین غروی نائینی؛ محقق: جواد ورعی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بوستان کتاب قم,
چکیده :
«تنبیه الامة و تنزیه الملة»، مشهورترین رساله درباره مبانی فکری و ابعاد گوناگون حکومت مشروطه، بر اساس نگرش شیعی، نوشته میرزا محمدحسین غروی نائینی (متوفی ۱۳۵۵) و به زبان فارسی است. هدف اصلی کتاب، نفی استبداد و اقامه دلیل بر درستی حکومت مشروطه، بر اساس مکتب تشیع و پاسخ به اشکالات و شبهات مخالفان مشروطه است. نویسنده در سراسر کتاب، با دیدگاهی که اسلام را توجیه کننده استبداد و حاکمیت استبدادی می‌ داند، به شدت مخالفت می‌ کند. میرزا در این کتاب حاکمیت اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله را با دلیل و برهان قاطع اثبات کرده و پرده از چهره حکومت های استبدادی برداشته است، او زندگی در زیر سلطه استبداد را مساوی با برده بودن می‌ داند. ایشان از قائلین به ولایت مطلقه فقیه است که در این کتاب تمام مناصب و شؤون اعتباری امام معصوم علیه السلام را برای فقیه جامع الشرایط ثابت می‌ داند.
قرآن در آیینه نهج البلاغه
نویسنده:
محمدتقى مصباح یزدى؛ مترجم: هادی حسن فیضی هندی
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: مجمع جهانی اهل بیت (ع) ‫,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «قرآن در آیینه نهج البلاغه» نوشته محمدتقى مصباح یزدى، شامل مجموعه‌‌ اى از چند سخنرانى است که استاد در ماه رمضان سال‌‌ هاى 1377 و 1378 در قم ایراد کرده‌‌ اند. در این مجموعه، جلوه‌‌ هایى از حقیقت قرآن از دیدگاه نهج البلاغه و از زبان امیر مؤمنان (علیه السلام) بیان گردیده و همچنین به شبهاتى مانند: دست‌‌ نیافتنى بودن حقیقت قرآن و قرائت‌‌ هاى مختلف از آن پاسخ داده شده است. در خاتمه نیز، علل و انگیزه‌‌ هاى طرح اینگونه شبهه‌‌ ها از زبان امام على (علیه السلام) بیان مى‌‌ گردد.
اصول عقاید (توحید)
نویسنده:
محسن قرائتی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
تهران: مرکز فرهنگی درس هایی از قرآن,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «اصول عقاید (توحید)» تالیف محسن قرائتی، به بررسی یکی از اصول پنج گانه مکتب شیعه یعنی مسئله توحید می پردازد. مؤلف در آغاز کتاب خود به صورت مختصر مباحثی پیرامون «دین» مطرح ساخته و به کارکرد دین، تحلیل های غلط از دین، خرافات در دین و سایر موضوعات دین شناسی اشاره می کند. وی پس از طرح مباحث موجزی در رابطه با جهان بینی و چگونگی شناخت هستی، به بحث از مسئله اصول دین و تشریح اصل اول (توحید) پرداخته و در ضمن این بحث نیز به تحقیق در موضوعاتی همچون فطرت، راه های خداشناسی، نشانه های خداشناسی، اقسام توحید، شرک و... می پردازد. همچنین مولف در پی موضوع شرک به انواع شبهاتی که از طرف وهابیون بر شیعه وارد گشته پاسخ می دهد.
قول الفاصل فی الرد على مدعی التحریف
نویسنده:
شهاب الدین مرعشی نجفی؛ محقق: محمدرضا جدیدی نژاد؛ ناظر: محمود مرعشی نجفی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتابخانه بزرگ حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی رحمه الله,
چکیده :
«القول الفاصل في الرد على مدعي التحريف»، كتابى است كه در پاسخ به شبهه وقوع تحريف در قرآن كريم نوشته شده است. تحريف داراى اقسامى است؛ از جمله تحريف به نقصان كه طرفداران اين نظريه عقيده دارند قرآنى كه در دسترس ما قرار دارد تمام آنچه را كه بر پيامبر اكرم (ص) نازل شده است، در بر نمى ‏گيرد، بلكه دچار نقص و كمبود است. اين نقص و كمبود هم يا از ناحيه اسقاط مخالفين و معاندين ناشى مى‏ شود و يا به وسيله عوامل طبيعى كه در روند جمع ‏آورى قرآن اتفاق افتاده صورت گرفته است. از جمله كسانى كه به اين نظريه قائل است، مرحوم ميرزا حسين نورى متوفاى 1320 هجرى قمرى است كه كتاب «فصل الخطاب في تحريف الكتاب» را در همين زمينه به رشته تحرير درآورده است. وى در اين كتاب دوازده دليل بر وقوع تحريف در قرآن كريم برشمرده و نسبت به ادله معتقدان به عدم وقوع تحريف پاسخ ‏هايى سست و بى ‏پايه ارائه مى‏ كند. بسيارى از علماء و دانشمندان مسلمان به ويژه شيعه در رد اين كتاب آثارى از خود به يادگار گذاشته ‏اند. از جمله مرحوم آيت اللّه سيد شهاب ‏الدين مرعشى نجفى كه رساله حاضر را در نقد و رد كتاب ميرزاى نورى تحرير نموده است.
پاسخ های ما
نویسنده:
علی عطائی اصفهانی
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ
وضعیت نشر :
تهران : مشعر,
چکیده :
پاسخ‌ های ما، اثر آقای علی عطائی اصفهانی می‌ باشد، در این کتاب درباره سؤالاتی که با رفتن به مکه و مدینه برای حجاج پیش می آید بحث شده است. مسافرینی که عازم مکه و مدینه می‌ شوند پا به سرزمینی می‌ گذارند که محیط بسیار آماده‌ ای برای معرفت پروردگار و شناسایی ذات پاک اوست و به راستی آن جذبه معنوی و روحانی که انسان به هنگام ورود به آن سرزمین پیدا می‌ کند به هیچ بیان و سخنی قابل توصیف نیست؛ ولی جای بسیار تاسف است که برادران اهل سنت این موقعیت و فرصت را از این مهمانان خدا می‌ گیرند و دریایی از سؤالات را در مشاهده این میهمانان قرار می‌ دهند و این عزیزان را به فکر فرو می‌ برد که منشاء این اختلاف عقاید و اعمال که بین خودشان و آنها موجود است را بدانند، لذا برای یافتن پاسخ به سوی عالمان و روحانیون رو می آورند. مؤلف از آن جا که خود از مسافرین این سفرها بوده و بارها خود و دیگر روحانیون را با این سؤالات مواجه می‌ دیده است و از سوی دیگر درخواست مکرر عزیزان روحانی باعث شد تا ایشان دست به قلم برده و مسائل محل خلاف را که چشم گیر و مورد توجه عموم مردم می‌ باشد، جمع آوری و به صورت یک کتاب در معرض دید همگان و بخصوص زائرین عزیز قرار دهد. روش مؤلف در نگارش این کتاب به‌ صورت سؤال و پاسخ مى‌ باشد. وى اوّل پاسخ شیعه و سپس نظر فقهاى اهل سنت را ذکر مى‌ کند و در صورتى‌که بین مذاهب چهارگانه اهل سنت در مسئله‌ ای اختلاف باشد، نظر همه آنها را بازگو مى‌ نماید و در آخر مسئله، بعضى از دلایل قرآنى و روایى آن را ذکر مى‌ کند.
آیین وهابیت
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مشعر,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«آیین وهابیت» کتابی کلامی و به زبان فارسی تألیف آیت الله جعفر سبحانی از عالمان معاصر شیعه در قم است. او در این اثر که در ۲۰ فصل گردآوری کرده به مباحث اختلافی بین شیعیان و وهابیت پرداخته و سپس به نقد و بررسی عقائد وهابیان می‌ پردازد. این اثر در مؤسسه امام صادق (ع) به چاپ رسیده و ترجمه عربی آن با عنوان «الوهابیة فی المیزان» منتشر شده است. مؤلف در مقدمه کتاب، اساس اسلام را بر پایه توحید و وحدت کلمه دانسته و این دو را مورد تأکید پیامبر (ص) معرفی می‌ کند. وی سپس به پایه گذاری فرقه وهابیت می‌ پردازد که بر اساس عقائد انحرافی و افراطی ابن تیمیه حرانی شکل گرفت و بعدها توسط محمد بن عبدالوهاب پایه گذاری گردید. وهابیان به تکفیر مخالفین پرداختند و تفرقه و جدایی را میان مسلمانان نهادینه ساختند. وی سپس به معرفی ابن تیمیه از دیدگاه عالمان معاصر پرداخته که هر کدام به گونه‌ ای او را مورد نکوهش و مذمت قرار داده‌ اند. آیت الله سبحانی در ۲۰ فصل و یک خاتمه، ضمن زندگانی محمد بن عبدالوهاب به نقد و بررسی عقائد وهابیان می‌ پردازد.
  • تعداد رکورد ها : 1494