جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 136
دیدگاه ماکس وبر در مورد بوروکراسی: یک قربانی جنگ جهانی اول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Weber, Max (ماکس وبر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cochrane, Glynn, Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به بررسی تفکر ماکس وبر قبل از جنگ جهانی اول درباره بوروکراسی می پردازد. این نشان می دهد که چشم انداز وبر مولفه های مشترکی با بوروکراسی نظامی بسیار کارآمد ستاد کل پروس که توسط کلاوزویتز و هلموت فون مولتکه توسعه یافته است، دارد. وبر معتقد نبود که دیگر نهادهای مهم آلمان، خدمات ملکی، صنعت یا ارتش می توانند عملکردی در سطح جهانی ارائه دهند، زیرا او معتقد بود که آنها منافع محدود و خودخواهانه را دنبال می کنند. با این حال، پس از مرگ وبر در سال 1920، مدلی که همسرش ماریان منتشر کرد، حاوی هیچ یک از مطالب نظامی که وبر در فصل‌های اولیه اقتصاد و جامعه درباره آن نوشته بود، نبود. گلین کاکرین نتیجه می گیرد که پس از مذاکرات صلح ورسای (که وبر در آن شرکت داشت) در سال 1919 ستاد کل پروس را غیرقانونی اعلام کرد، مدل وبر بعید بود که شامل مواد نظامی شود.
هندسه دین در اندیشه ماکس وبر
نویسنده:
حسین رهنمایی ، حسن کرمی محمدآبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین در گستره اندیشه ماکس وبر یک پدیده اجتماعی است. وبر با رویکرد کارکردگرایانه به تبیین دین پرداخته است. در نگاه کارکردگرایانه به دین مبدأ فاعلی و غایی هستی کنار گذاشته می‌شود و صرفاً به گزاره‌های دینی بدون در­نظر­گرفتن ابتدا و انتهای آن نگریسته می‌شود، اما ماکس وبر­ برخلاف سایر جامعه­شناسان صرفاً به نگاه کارکردگرایانه اکتفا نکرده است و در جامعه‌شناسی دین خود به بررسی سایر جنبه­های دین نیز پرداخته است. دین در اندیشه وبر مجموعه­ای از تعالیم است که شامل باورها و اخلاقیات برای رسیدن به رستگاری است. در این اندیشه خدا در رأس عالم به عنوان مبدا ارزش­ها قرار می­گیرد، پیامبر به عنوان حامل پیام خدا و محرک تغییرات اجتماعی و منجی به عنوان واسطه­ای بین خدا و مردم قرار می­گیرد که مأمور رساندن دعا و خواسته‌های مردم به خدا و تضمین کننده رستگاری و کاهنده رنج­ها است. در اخلاقیات نیز زهد و پرهیز از گناه دو مؤلفه اصلی است. ایمان به باورها و پای­بندی به اخلاقیات موجد وصول به رستگاری است. خدا، پیامبر، منجی، گناه، زهد و رستگاری کلیدواژگانی هستند که در این نوشتار بر مبانی روش توصیفی-تحلیلی هندسه دین در نگاه ماکس وبر را به تصویر کشیده است.
صفحات :
از صفحه 130 تا 145
در ستایش بوروکراسی: وبر، سازمان، اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(ماکس وبر) Du Gay, Paul;Weber, Max
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
SAGE Publications,
جامعه شناسی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber, Ephraim Fischoff, Ann Swidler
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Beacon Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ترجمه افرایم فیشوف با پیشگفتار جدید آن سویدلر
دین هند: جامعه شناسی هندوئیسم و ​​بودیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber (ماکس وبر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Munshiram Manoharlal Publishers Private, Limited,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کلاسیک در مورد ارتباط بین نهادهای مذهبی و اداره، بوروکراسی.
اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber (ماکس وبر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Taylor and Francis,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شناخته‌شده‌ترین و بحث‌برانگیزترین اثر ماکس وبر، اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری، که اولین بار در سال 1904 منتشر شد، تا به امروز اثری قدرتمند و جذاب باقی مانده است. سبک بسیار در دسترس وبر تنها یکی از دلایل محبوبیت مداوم اوست. این کتاب ادعا می کند که اخلاق پروتستانی توسعه سرمایه داری در غرب را ممکن ساخته و تشویق می کند. «اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری» که به‌عنوان آگاهانه‌ترین اثری که تاکنون در مورد تأثیرات اجتماعی سرمایه‌داری پیشرفته نوشته شده است، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین آثار خود شناخته می‌شود. اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری؛ صفحه عنوان؛ صفحه حق چاپ فهرست مطالب؛ مقدمه؛ پیشگفتار مترجم; مقدمه نویسنده؛ بخش اول مشکل. 1 وابستگی مذهبی و قشربندی اجتماعی; 2 روح سرمایه داری; 3 برداشت لوتر از دعوت: وظیفه تحقیق. بخش دوم اخلاق عملی شاخه های زاهدانه پروتستانتیسم. 4 مبانی دینی زهد دنیوی; الف. کالوینیسم; ب. تقوا; ج. روش گرایی; د. فرقه های باپتیست; 5 زهد و روح سرمایه داری; یادداشت؛ فهرست مطالب
دین چین: آئین کنفوسیوس و تائوئیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber (ماکس وبر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Free Press,
مقایسه روش‌شناسی ماکس وبر و جواد طباطبایی درباره دلیل عقب‌ماندگی ایران دوران قدیم
نویسنده:
حسین روحانی ، رضا محمود اوغلی ، سید علی مرتضوی امامی زواره
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیدجواد طباطبایی یکی از سرشناس‌ترین متفکران‌ ایرانی است که با رهیافتی فلسفی، دلیل عقب‌ماندگی ایران را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. وی دلیل عقب‌ماندگی ایران را امتناع‌ اندیشه می‌داند. او بر ‌این باور است که علت‌العلل تمامی بحران‌ها و عقب‌ماندگی جامعه ایرانی به فقدان عقلانیت فلسفی مربوط می‌شود. او به جز برش‌های کوتاهی از تاریخ‌ ایران، سرتاسر تاریخ ایران را چیزی جز رویکردهای خام ‌ایدئولوژیک، جامعه‌شناسانه و غیاب ‌اندیشه و عقلانیت نمی‌داند و درست از‌این‌رو او براساس روش شرق‌شناسانه و سوبژکتیویستی خویش در تحلیل دلیل عقب‌ماندگی ایران‌زمین به یک رابطه علّی میان فقدان عقلانیت و عقب‌ماندگی‌ ایران می‌رسد.در برابر ‌این رویکرد تقلیل‌گرایانه طباطبایی که همه بحران‌های جامعه ایرانی را به فقدان ‌اندیشه و عقلانیت غربی تحویل می‌کند، با بهره‌ جستن از روش‌شناسی ماکس وبر می‌توان ‌این سخن را به میان آورد که ایده‌ها و اندیشه‌ها تنها از طریق رابطه‌ها، میانجی‌ها و ساختارها تأثیر می‌گذارند و‌ اندیشیدن امری اجتماعی است. همواره کلیتی انضمامی وجود دارد که ایده‌ها و مناسبات به صورتی درهم ‌تنیده متعلق به ‌این کلیت انضمامی هستند. بنابراین، امتناع تفکر و ‌اندیشه در سطح اجتماعی به‌عنوان امتناعی در تحرک در مناسبات و قفل‌شدگی در ساختار موجودیت انضمامی موضوعیت دارد. در جامعه‌شناسی ماکس وبر، پروتستانتیسم نه به‌عنوان عامل توضیح‌دهنده سرمایه‌داری بلکه به‌عنوان عاملی مطرح است که انگیزه‌های انسانی را در داشتن نگاهی ویژه به‌کار، زندگی، صرفه‌جویی و مال‌اندوزی مفهوم می‌سازد. ماکس وبر نمی‌گوید که سرمایه‌داری، اختراع پروتستانتیسم است؛ بلکه توجه او به منشی است در زندگی که وجهی از آن عقلانیت اقتصادی‌ای است که در اصل، غیرعقلانی است؛ چون مال‌اندوزی‌ای است بدون انگیزه مصرف. حسابگری‌ای است که کامجویی‌ فردی در آن به حساب نیامده است. ماکس وبر در ریاضت و سخت‌کوشی و امساک کالونی، آن عنصر غیر‌عقلانی‌ای را می‌بیند که پیش‌تازاننده عقلانیت سرمایه‌داری مدرن می‌شود. از عقلانیت مدرن نمی‌توان سخن گفت، مگر آنکه به سرمایه‌داری توجه کرد. بنابراین عقلانیت وبری، عقلانیت درهم‌تنیده با کردارها و نهادها و عقلانیتی تاریخ‌مند است.در ‌این جستار ‌این فرضیه آزمون می‌شود که در تحلیل و فهم عقب‌ماندگی‌ ایران قدیم، باید به ارتباط ارگانیگ میان ایده‌ها و کردارها و نهادها توجه کرد و نمی‌توان با رویکرد تقلیل‌گرایانه طباطبایی که تاریخ و تناقضات دیالکتیکی آن را به افراد و عقاید افراد تقلیل می‌دهد، فهم و درک درستی از دلایل عقب‌ماندگی داشت.
صفحات :
از صفحه 71 تا 83
وبر و اسلام: تدوین دوباره شرق‌شناسی
نویسنده:
محمدرضا نفيسي؛ ترجمه و تلخيص: محمود مقدس
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
یهودیت باستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Weber
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 136