جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بنیان مرصوص: فلسفه اسلامی از نگاه مکتب تفکیک
نویسنده:
حسین مظفری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - ایران: قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، انتشارات‏‫,
چکیده :
مكتب تفكيك عنوان مكتبی ظاهرا فلسفی و عقلی است كه بر اهميت احاديث و عقل مورد نظر روايات اهل‏بيت (ع) تكيه كرده و به نقد و رد فلسفه مخصوصا فلسفه مأخوذ از يونان می‏پردازند. آن‌ها فلسفه را حجاب معرفت دانسته و با وجود معارف و اسرار معرفتی اهل‏بيت (ع) نيازی به فلسفه احساس نمی‏كنند. در اين كتاب طی ۹ بخش ضمن معرفی شخصيت‌ها و متفكران اين نحله به تحليل و بررسی و نقد انديشه‏های مكتب تفكيك پرداخته شده است. ميرزا مهدی اصفهانی، شيخ مجتبی قزوينی، محمود حلبی، ميرزا جواد تهرانی، سيدجعفر سيدان و محمدرضا حكيمی شخصيت‌هايی هستند كه نويسنده، آرا و زندگی آن‌ها را معرفی كرده است. تفكيكيان منكر ضرورت دانستن فلسفه برای فهم دين هستند. آن‌ها فلاسفه را به دليل تأويل متون دينی تخطئه می‏كنند و معتقدند بايد به جای تأويل، تفكيك را برگزيد و از دخالت دادن مطالب فلسفی در معارف دينی پرهيز كرد.
نقدی قویم بر کج‌راهه‌ای به نام صراط مستقیم
نویسنده:
نویسنده روح‌الله عربشاهی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
مشهد - ایران: پارسیران‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آنچه در این مجلد خواهید خواند، مروری است منتقدانه بر مطالبی که«حجة الاسلام رضایی طهرانی» در کتاب«صراط مستقیم»، به عنوان مقدمه نوشته‌اند. در هر قسمت، ابتدا عبارت منتخب از کتاب مذکور تحت عنوان«متن» آورده‌شده و سپس در زیر عنوان«نقد» به بررسی آن پرداخته‌شده‌است. لازم به ذکر است که مؤلف این نوشته معتقد است که نویسنده‌ی کتاب صراط مستقیم، نه تنها به بزرگان حوزه‌ی علمیه مشهد بلکه به بزرگان عالم تشیع، تهمت‌هایی زده و به آنان توهین کرده‌است.
ن‍ق‍د و ب‍ررس‍ی‌ ن‍ظری‍ه‌ ت‍ف‍ک‍ی‍ک‌
نویسنده:
م‍ح‍م‍درض‍ا ارش‍ادی‌ن‍ی‍ا؛ [ب‍رای‌] دف‍ت‍ر ت‍ب‍ل‍ی‍غ‍ات‌ اس‍لام‍ی‌ ش‍ع‍ب‍ه‌ خ‍راس‍ان‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ق‍م‌: ق‍م‌: ب‍وس‍ت‍ان‌ ک‍ت‍اب‌ ق‍م‌، ان‍ت‍ش‍ارات‌ دف‍ت‍ر ت‍ب‍ل‍ی‍غ‍ات‌ اس‍لام‍ی‌، ح‍وزه‌ ع‍ل‍م‍ی‍ه‌ ق‍م‌‏‫‬، ۱۳۸۲.,
علم و عقل از دیدگاه مکتب تفکیک
نویسنده:
عباس مرتضوی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مركز جهانی‌ علوم‌ اسلامی,
چکیده :
کتاب علم و عقل از دیدگاه مکتب تفکیک، نوشته ی آقای سیدعباس مرتضوی، از سوی انتشارات مرکز جهانی به چاپ رسیده است. این اثر برای سطح کارشناسی نگاشته شده و در بردارنده ی زندگی نامه و اندیشه های سه تن از بزرگان مکتب تفکیک: سیدموسی زرآبادی، میرزا مهدی اصفهانی و شیخ مجتبی قزوینی است. اثر حاضر دارای دو بخش اصلی است. بخش اول، با عنوان «تبیین شناخت از دیدگاه مکتب تفکیک»، درباره ی ضرورت تفکیک، معنای تفکیک، موضوع له و معانی الفاظ و تفاوت آن با معانی الفاظ در علوم بشری ، عقل، عمل، سبب وجدان، علم حضوری، عالم، عاقل و ادله ی عدم تجرد است.نویسنده در بخش دوم، به نقد آرای معرفت شناختی مکتب تفکیک پرداخته و راه های شناخت و معرفت دینی، اجماع، جایگاه عقل در اسلا م، تعارض عقل و نقل، نقد دیدگاه های مکتب تفکیک در مورد عقل و چگونگی ارتباط آن با عالم و عاقل را بررسی نموده است. تفکیک، نظریه ای معرفت شناختی و روش شناختی در خصوص چگونگی فهم متون دینی است که در آن بر تمایز سه روش معرفت دینی: روش قرآن، فلسفه و عرفان از هم تأکید می شود
میرزا مهدی الاصفهانی؛ رائد التفکیک فی المعرفة الدینیة
نویسنده:
جمعي از نويسندگان؛ مترجم: عباس جواد
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مرکز الحضارة لتنمية الفکر الاسلامی,
چکیده :
کتاب «میرزا مهدی الاصفهانی؛ رائد التفکیک فی المعرفة الدینیة» را جمعی از نويسندگان گردآورده و عباس جواد ترجمه کرده است. محمدمهدی غروی اصفهانی (مشهور به میرزا مهدی اصفهانی) از فقهای معاصر شیعه بوده است. وی را مؤسس مکتب تفکیک یا مکتب معارف خراسان می‌ دانند. نام مکتب تفکیک و یا مکتب معارف خراسان بعدها توسط شاگردان او بر روش تدریسش تعلق گرفت. ایشان با این پیش فرض که فلسفه و عرفان با معارف اهل بیت تغایر دارند، تلاش در جداسازی علوم بشری (فلسفه و عرفان و تصوف) از معارف اهل بیت داشت.
مکتب تفکیک
عنوان :
نویسنده:
محمدرضا حکیمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دلیل ما,
چکیده :
«مکتب تفکیک» نام کتابی است از محمدرضا حکیمی، متفکر مسلمان معاصر. مکتب تفکیک (مکتب مشهد و مکتب معارفی خراسان نیز خوانده می شود) مکتبی در علوم مذهبی شیعی است که پیروانش بر تفکیک آموزه های فلسفی از روش های دین شناسی تأکید دارند. این مکتب منتج از آموزه های میرزا مهدی اصفهانی در مشهد شکل گرفت. عنوان مکتب تفکیک نخستین بار توسط محمدرضا حکیمی طی مقاله ای با همین نام در شمارهٔ ۱۲، سال نهم کیهان فرهنگی، در اسفند ۱۳۷۱ معرفی شد و شهرت یافت. پس از آن و در سال ۱۳۷۵ وی کتابی با همین نام منتشر کرد و در آن به تفسیر دیدگاه های این مکتب و معرفی بنیان گذاران آن پرداخت. این مکتب در ابتدای انقلاب ایران در بازداری ترویج رسانه ای بعضی برنامه ها با موضوع عرفان اصطلاحی تاثیر داشت و تا حال نیز مواضع علمی - انتقادی نسبت به شیوه های مصطلح فلسفه و عرفان اسلامی دارد. حکیمی در این کتاب سید موسی زرآبادی، میرزا مهدی اصفهانی و مجتبی قزوینی خراسانی (استاد خود) را به عنوان سه رکن اصلی مکتب تفکیک معرفی کرده است. وی دربارهٔ اصطلاح مکتب تفکیک بیان می کند: «واژه‌ٔ تفکیک را اینجانب از سالها پیش دربارهٔ این مکتب پیشنهاد کردم و به کار بردم و امروز اصطلاح شده و معروف گشته است‌. در اینجا باید از باب توضیح لازم بیفزایم که این مکتب به جز جداسازی سه جریان شناختی از یکدیگر، بُعد دیگری نیز دارد و آن بیان معارف ناب و سرهٔ قرآنی است، بدون هیچ گونه امتزاجی و التقاطی و خلطی و تأویلی - از نوع تأویلهایی که می دانیم - و همین خود جوهر غایی این مکتب است‌.
صراط مستقیم : نقد مبانی مکتب تفکیک
نویسنده:
به تقدیر سیدی/نویسنده وکیلی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
مشهد: پیوند با امام (ره),
م‍ک‍ت‍ب‌ ت‍ف‍ک‍ی‍ک‌
نویسنده:
م‍ح‍م‍درض‍ا ح‍ک‍ی‍م‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ق‍م‌: دل‍ی‍ل‌ م‍ا‏‫,