جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 180
تحلیل و نقد سه مسئله نبوت(معجزه، وحی، خاتمیت) در دیدگاه تفسیری قادیانیه
نویسنده:
نویسنده:طاهره بتول؛ استاد راهنما:عزالدین رضا نژاد؛ استاد مشاور :رئیس اعظم شاهد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قادیانیه یک جریان نوپدید در قرن نوزدهم میلادی در‌ شبه قاره هند‌است که توسط میرزا غلام‌ احمد قادیانی پایه گذاری شد.غلام‌ احمد در‌‌ابتدا به‌عنوان یک‌مبلغ و مناظر‌اسلام درمقابل مسیحیان و هندوان ظاهر شد. وی پس ازمدتی ادعای محدّثیت، مسیح موعود و مهدی معهود را مطرح کرد و در نهایت ادعای نبوت کرد. وی در‌ ادعای پیامبری با در نظر‌گرفتن حساسیت مسلمانان نسبت به خاتمیت پیامبراسلام&#۶۱۵۱۴;،نبوت را به سه نوع (نبوت‌مستقل‌تشریعی(مانند :‌موسی&#۶۱۵۰۵;)، نبوت مستقل غیرتشریعی(مانند، هارون، سلیمان)، نبوت غیرمستقل و غیرتشریعی(‌نبوت ظلی:مانند نبوت غلام احمد)تقسیم کرد و خود را ظل و سایه حضرت-محمد&#۶۱۵۱۴; دانست. ازاینجا قادیانیه برخلاف سایر‌مسلمانان به‌ تداوم وحی رسالی پس‌از پیامبراسلام&#۶۱۵۱۴; معتقد‌شدند. آنان برای استمرار وحی توجیهات مختلفی بیان کردند. از‌جمله این‌که امت‌ پیامبر بهترین امتهاست و مقام و جایگاه این امت مقتضی تکلم و مکالمه‌الهی باخداوند را دارد چرا که اگر مکالمه با‌خدا نباشد، دین اسلام و مسلمانان فرومایه‌تر از قوم بنی‌اسرائیل خواهد بود. زیرا در بنی اسرائیل یک زن(مادر موسی) از طریق وحی با خداوند ارتباط داشت.حتی براساس آیات قرآن بر زنبور عسل وحی می‌شود، پس بر پیروان پیامبراکرم&#۶۱۵۱۴; نیز وحی می‌شود. به دنبال ادعای پیامبری غلام احمد و ادعای معجزاتی همچون بیماری طاعون، زلزله مهیب و...قادیانیه به‌توجیه و‌تأویل معجزات‌پیامبران برآمدند و خوارق‌عادات‌پیامبران بزرگ‌الهی را بر‌استعاره، تمثیل و مکاشفه حمل کردند و به‌نوعی معجرات انبیا را انکار‌نمودند.ادعای پیامبری غلام احمد چون به‌عقیده اجماعی مسلمانان درباره خاتمیت پیامبراکرم&#۶۱۵۱۴; صدمه می‌زد، قادیانیه آیات و روایاتی که بر خاتمیت دلالت می‌کنند، را توجیه و تأویل کردند.آنان واژه«خاتم»در آیه خاتم النبیین را به‌مهر و پیامبر ‌را مهرپیامبران تفسیر نمودند، یعنی پیامبری‌که از مهر‌او پیامبرانی دیگر بوجود می‌آیند.براساس این توجیه غلام احمد خودش را پیامبر پیرو شریعت اسلام معرفی کرد درحالی‌که واژه‌ی «خاتم» در لغت عرب به معنی آخرین به‌کار رفته و جمهور مفسران نیز همین معنی را برداشت نموده‌اند و استعمال این واژه در مهر مجازی بوده و در پایان هر چیزی بجهت ختم نمودن آن استفاده می‌شد. بنابراین دغدغه اصلی این نوشتار تحلیل و نقد سه مسئله نبوت، وحی، معجزه و خاتمیت در دیدگاه‌های تفسیری قادیانیه است. زیرا آنان اولا برخلاف عقیده سایر مسلمانان عقیده نبوت غلام احمد را دارند، ثانیا قائل به تداوم و استمرار وحی رسالی پس از پیامبر‌اکرم می باشند، ثالثا خاتمیت پیامبراکرم را نمی‌پذیرند.بنابراین یکی از اهداف این نوشتار تبیین دلایل گروه قادیانیه درباره سه مسئله نبوت(وحی، معجزه و خاتمیت) از‌منابع‌معتبر و دست‌ اول خودشان بوده و سپس دلائل و دیدگاه‌های قادیانیه بااستفاده از دلائل نقلی مانند:آیات قرآن، روایات(منابع اهل سنت)، و سخنان بزرگان و علمای اسلام بخصوص بزرگان اهل سنت، و در‌حد امکان دلائل عقلی تحلیل و نقد شده است. روش پژوهش، توصیفی تحلیلی است و روش جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها کتابخانه‌ای می‌باشد.
خاتمیت از دیدگاه متفکران اسلامی (مهندس بازرگان، دکتر سروش، دکتر شریعتی و استاد مطهری)
نویسنده:
علی‌محمد قهرمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده ندارد.
نقد و بررسی دیدگاه‌ها و شبهات مربوط به خاتمیت از دیدگاه آیات و روایات و عقل (نقل و عقل)
نویسنده:
محسن یاراحمدی قرایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از مهم‌ترین و بنیادی‌ترین آموزه‌های اسلامی، مساله خاتمیت است، مساله خاتمیت و این‌که پیامبر اسلام (ص) آخرین پیامبر الهی است از مسائلی است که همه مسلمین از هر گروه و مذهبی به آن معتقدند و نه تنها دانشمندان بلکه فرد فرد توده‌های مردم مسلمان نیز با آن آشنا هستند و به اصطلاح از «ضروریات اسلام» است که هر کس مختصر معاشرتی با پیروان این مکتب داشته باشد به زودی در می‌یابد که آنان پیامبر اسلام (ص) را آخرین پیامبر الهی می‌دانند، آیات و روایات فراوانی، اسلام را به عنوان آخرین دین الهی و پیامبر اکرم (ص) را به عنوان پایان‌دهنده سلسله پیامبران معرفی کرده‌اند. ارتباطی که این مساله با مسائلی مانند امامت و رهبری و جاودانگی و جامعیت دین دارد، اندیشمندان اسلامی را بر آن داشته است تا در اطراف رازها و اسرار این حقیقت دینی، تاملات بیشتری داشته باشند. شبهاتی که در این پایان نامه به بررسی آنها پرداخته شده است به شرح ذیل می‌باشد: الف) شبهات بخش اول (تشکیک در ادله خاتمیت): 1ـ خاتم النبیین در آیه 40 سوره مبارکه احزاب دلالت بر ختم نبی دارد نه ختم رسل (فرق بین نبی و رسل). 2- تاویل خاتم به انگشتر، زینت، مهر تصدیق (شبهه اول). 3ـ حدیث پیامبر(ص( که فرمودند : من اولین انسان و نخستین پیامبر هستم (شبهه دوم). 4ـ نبی شدن ابراهیم فرزند پیامبر در صورت زنده ماندن (شبهه سوم). ب) شبهات بخش دوم (استدلال بر استمرار نبوت با تکیه بر آیات قرآن): 1ـ استدلال به آیه 35 سوره مبارکه اعراف مبنی بر تداوم ارسال رسول (شبهه اول). 2ـ استدلال به آیه 15 سوره مبارکه مومن مبنی بر تداوم ارسال رسول (شبهه دوم). 3ـ استدلال به آیات 47 و 49 سوره مبارکه یونس و حدیث پیامبر مبنی بر استمرار ارسال رسول بعد از پیامبر(ص) (شبهه سوم). 4ـ دلالت تعدای از آیات قرآن ]نبأ،28 ـ ق،41 و 42ـ مطففین،6ـ فجر،22ـ انعام،158[ مبنی بر استمرار ارسال رسول بعد از پیامبر(ص) (شبهه چهارم). همچنین در بحث عقلی خاتمیت به نقد نظریات اقبال لاهوری، سروش و مجتهد شبستری با تاکید بر آراء ونظریات شهید مطهری پرداخته شده است.
خاتمیت پیامبر اسلام و ابطال تحلیلی بهائیگری، قادیانیگری
نویسنده:
نويسنده:یحیی نوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نوید نور,
کلیدواژه‌های اصلی :
امامت سر خاتمیت
نویسنده:
عباس جوارشکیان‏‫؛ تهیه دفتر تبلیغات اسلامی شعبه خراسان رضوی.‬
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه بوستان کتاب‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
ولایت فقیه: ضامن خاتمیت (مباحثی پیرامون جایگاه، مبانی و پیش فرض‌های حکومت‌ دینی و پاسخ به اشکالات وارده بر اصل ولایت فقیه)
نویسنده:
نويسنده:سیدامیرحسین هاشمی‌الحسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: راز نهان,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نگارنده بر آن است تا در این کتاب مبانی حکومت اسلامی و ادله ولایت‌فقیه را گردآوری کند و اشکالات مطرح‌شده را به‌طور کامل پاسخ دهد. از خصوصیات منحصربه‌فرد این کتاب استفاده از فعل معصومین در کنار اقوال ایشان برای اثبات ولایت‌فقیه است. از دیگر ویژگی‌های این کتاب مباحث رجالی آن است که سعی شده تمامی احادیث که در مسیر اثبات قرار می‌گیرند کاملاً از حیث سند بررسی شوند.
وحی، تجربه نبوی و خاتمیت
نویسنده:
نويسنده:سیدمجتبی حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: کتاب نیستان,
چکیده :
این کتاب، مجلدی دیگر از «سلسله مباحث پیامبرشناسی» است که به مسئلة وحی اختصاص داشته و دربردارندة ۵ فصل با عناوین آغاز وحی و اقسام آن؛ نظریات غیرتوحیدی در مورد وحی؛ تبیین توحیدی وحی؛ الهی لا تکلنی الی نفسی طرفه عین ابدا؛ و خاتمیت است؛ برخی از مباحث مندرج در کتاب، عبارت‌اند از: آغاز رسالت؛ انواع دریافت‌های پیامبر(ص)؛ تحلیل‌های گوناگون از وحی؛ نظریة تجربة نبوی؛ شأن نزول آیات؛ و فاتحیت.
نتایج سیاسی خاتمیت: نفی دو گفتمان و طرح یک نظریه بانضمام چند مقاله دیگر درباره سیره سیاسی اخلاقی پیامبر
نویسنده:
نويسنده:محمد منصورنژاد ويراستار:مرتضی منصورنژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: جوان پویا,
مهدویت و مسائل جدید کلامی (خاتمیت و مهدویت)
نویسنده:
نويسنده:رحیم لطیفی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: یاران آفتاب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اندیشة مهدویت در دیدگاه شیعی، یعنی استمرار حجت و شخصیت الهی که دین و شریعت محمد (ص) را با استفاده از قرآن و سنت نبوی تفسیر و تبیین کند؛ ولی مطالعة نادرست و از روی تقلید و عادت، به این اندیشه می‌انجامد که پذیرش امامت و مهدویت ملازم با کم‌رنگ ساختن اصل خاتمیت است. این معترضان که ختم نبوت را مساوی با قطع ارتباط و هستی با خدا پنداشته‌اند، تصور می‌کنند در عصر خاتمیت هیچ بشری با عالم غیب ارتباطی ندارد؛ در حالی که اصول شریعت اسلامی چنین چیزی را نمی‌پذیرد و به وجود امام زمان (عج) در عصر خاتمیت معتقد است. نگارنده در کتاب حاضر ضمن بیان مفهوم خاتمیت به اثبات نقلی و عقلی خاتمیت همت گماشته و آن‌گاه راز فلسفة خاتمیت را از دیدگاه آیت‌الله مطهری، علامه طباطبایی و دکتر سروش و اقبال تشریح کرده است. در ادامه به این نکته که مهدویت با خاتمیت هم‌خوانی دارد اشاره، هم‌چنین دیدگاه‌های منکران خاتمیت را بررسی کرده است.
  • تعداد رکورد ها : 180