جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > مجله علوم انساني > 1382- دوره 10- شماره 3
  • تعداد رکورد ها : 12
نویسنده:
میرکریمی سیداباذر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رمز در لغت به معنی اشاره و در اصطلاح اهل ادب به معنی کلمه یا کلامی است که بدون وجود هیچ قرینه و یا بدون اتکا به وضع واضع لغت معانی بسیاری را می رساند.در درک معانی نماد دو اندیشه نقش دارد:الف: اندیشه نویسنده یا گوینده ب: اندیشه مخاطب یا شنونده اما نماد حاصل از اندیشه اول در ادبیات امروز نماد واقعی خوانده نمی شود، بلکه بدلیل محصور شدنش به خواست نویسنده یا گوینده، نماد گونه خوانده می شود نه نماد، اما نمادی که معانی آن برخواسته از اندیشه شنونده باشد نماد واقعی و حقیقی است.اگرچه رمز خود نوعی از صورتهای بیان است ولی بدلیل دارا بودن ویژگیهایی چون خالی بودن از هر نوع قرینه و عدم محدودیت در معانی خاص سبب شد از صورتهای بیانی چون استعاره، کنایه، مجاز مرسل و ... متمایز شود.نماد در دوره های مختلف زندگی بشر بر اساس چگونگی برداشتها از جهان اطراف و سطح اندیشه مردم جایگاه قابل توجه داشته است و غالبا نمادهای تاریخی برخواسته از اندیشه های افسانه ای و یا واقعی بوده است.
صفحات :
از صفحه 67 تا 75
نویسنده:
تهامی فاطمه سادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از روشن ترین نمونه های تضامن، همبستگی و پیوستگی میان ملل مختلف را در روابط و پیوندهای استوار میان دو ملت ایرانی و اندلسی - در عصر اسلامی اندلس - می یابیم. تا پیش از اسلام هیچ رابطه ای میان این دو ملت دیده نمی شود چنانکه پس از جدا شدن اندلس از دنیای اسلام نیز همه پیوندهای عصر اسلامی میان آنان از هم گسست.دیدارهای مکرر ایرانیان از اندلس و اندلسیان از ایران از اوایل قرن دوم هجری آغاز شد و تا یورش مغولان به دنیای اسلام ادامه یافت. روابط این دو ملت تا آنجا رسید که یک مسلمان اندلسی لغت نامه ای از زبان فارسی به عربی تدوین کرد و یک مسلمان ایرانی شیوه های زندگی و آداب و رسوم و حتی فنون موسیقی و آرایشگری ایرانیان را به اندلسیان آموخت و اینک گفتاری پیرامون این ارتباط دوسویه.
صفحات :
از صفحه 1 تا 10
نویسنده:
مهرمحمدی محمود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 41 تا 51
نویسنده:
خلیفه محمدابراهیم محمدحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در اینکه اکتشافات جدید و پیشرفتهای علمی حاضر نیاز لغت به کاربردها و واژه های جدید را در زمینه های مختلف چند برابر کرده است، شکی نیست. برطرف کردن این نیاز مبرم بار سنگینی است که بر دوش پژوهشگران متخصص در علم اصول نحو و لغت است؛ زیرا که فقط آنها می توانند این امر خطیر و ظریف را به نحو احسن و کامل انجام دهند، تا لغت بتواند پیشرفت کند و با زندگی انسان کمک و همراهی کند.این مقاله بر این امر تاکید می کند که متخصصان علم اصول نحو قبل از اینکه به راههای مانند ترجمه (تعریب (پناه ببرند، باید تمام اصول، قواعد نحو، صرف و لغت را کاملا مورد بررسی دقیق، همچنین همه کاربردهای مختلف زبان عربی - اعم از مشهور و غیر مشهور - را مورد تحقیق کامل قرار دهند.به نظر می رسد که این تجدید نظر و بررسی شامل دو مورد زیر می باشد:  -1 انواع مختلف سماعه و قیاس؛  - 2 چگونگی استفاده علمی صحیح از مسایل خلافی و صرفی که بین علمای نحو وجود دارد؛این مقاله به بررسی مورد اول اختصاص دارد که تمام موارد سماع و قیاس و همه انواع مختلف آنها را مورد بررسی و مناقشه علمی و احیانا اظهار نظر مستدل قرار داده است که شامل موضوعات اصولی قابل توجه می باشد.
صفحات :
از صفحه 35 تا 53
نویسنده:
خادمی ندوشن فرهنگ
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ظهور کوشانیان در آسیای مرکزی نه تنها باعث از بین رفتن حکومتهای محلی شد بلکه نقش مهمی را در بازرگانی منطقه ایفا کرد. بعد از آنکه آنان شهرهای باختریان را به تسخیر خود درآوردند به حکومت اشکانیان هند و سکاییان خاتمه دادند و تنها رقیب مطلق همسایه شرقی اشکانیان شدند.اشکانیان در جنگهای متمادی با رومیها در بین النهرین موقعیت مناسبی را برای کوشانیان ایجاد کردند تا از شرایط اقتصادی سیاسی موجود استفاده برده و مسیر تجاری را به درون قلمرو خود تغییر دهند.در این مقاله علل ظهور کوشانیان در آسیای مرکزی و اینکه چه تغییراتی را در این منطقه به وجود آورده اند، می پردازیم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 8
نویسنده:
سعیدی مهرآباد محمد, فتحیان محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بدون شک مهمترین منبع استراتژیک یک جامعه و به تبع آن یک سازمان نیروی انسانی است که از ارزشی بسیار والا برخوردار است. مدیریت منابع انسانی به بهره گیری از نیروی انسانی به منظور نیل به اهداف فردی و سازمانی است که شامل زمینه های متعددی از جمله استخدام، انتخاب و انتصاب می شود. یک سازمان بدون توجه به عامل انسانی خود مطمئنا نخواهد توانست به اهداف و رسالت خود جامه عمل بپوشاند. گزینش و انتصاب منطقی و استفاده صحیح از نیروی انسانی، افزایش کارایی، موفقیت، برتری رقابتی و در یک کلام نیل به کمال سازمانی را به دنبال خواهد داشت.روشهای کمی و کیفی مختلفی در خدمت زمینه های فوق الذکر قرار گرفته اند. این مقاله رویکردی جدید و جالب توجه را در امر گزینش داوطلبان شغل و انتصاب ارایه می کند. در این رویکرد چگونگی استفاده از مدل مقیاس گذاری چند بعدی (MDS) برای ایجاد پایگاه دانش معتبر برای تصمیم گیریهای عقلایی در امر گزینش و انتصاب تشریح خواهد شد. با استفاده از این مدل و از طریق کشف ساختار مخفی ذهن خبرنگاران به شاخصهای مهم در امر گزینش دست می یابیم. این شاخصها می تواند در پایگاه دانش یک سیستم خبره مورد استفاده قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 29
نویسنده:
آباد مرضیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ابوعامر احمد بن عبدالملک بن شهید از بزرگان ادب عربی در اندلس قرن پنجم هجری است .وی شاعر و نویسنده و ناقدی چیره دست بود و مقاله ای حاضر ابعاد مختلف این شخصیت برجسته یعنی نظم و نثر و آرا نقدی همچنین رساله ای زیبای وی "التوابع و الزوابع" را که بیانگر خلاقیت ذهن شاعر است مورد بررسی قرار می دهد.
صفحات :
از صفحه 55 تا 66
نویسنده:
منوچهری عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 31 تا 39
نویسنده:
صدقی حامد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
در دهه های اخیر بعضی از موسسات، دانشگاهها و گروهی از استادان مبادرت به تالیف و نشر کتابهایی در زمینه زبان و ادبیات عربی، جهت تدریس در محافل دانشگاهی نموده اند. به ناچار باید حرکتی فعال و موازی با حرکت تالیف و نشر ایجاد شود که محوریت آن نقد و بررسی این حرکت و جنبش باشد و این به خاطر بالا بردن سطح فعالیت و سیر آن به سوی هدف نهایی و مطلوب می باشد.هدف این مقاله تبیین و آشکار ساختن اساس و معیارهایی است که هنگام نقد و بررسی باید به دیده اعتبار به آن نگریسته شود، و تعیین افقهای نه چندان دور و چارچوبهای کلی برای چنین تالیفاتی می باشد تا از جانب مولفان و موسساتی که اقدام به تالیف و نشر کتابها می کنند، رعایت شود.این مقاله به بررسی موضوعات زیر می پردازد:کتاب در میراث، نقد در میراث، رابطه میان تالیف و نقد، معیارهای ارزیابی متون و کتابهای درس، افقهای نقد و بررسی متون و کتابهای درسی در زمینه بررسی و نقد کتابهای درسی دانشگاهی.
صفحات :
از صفحه 11 تا 26
  • تعداد رکورد ها : 12