مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 105
اندیشه دینی در استرالیا: شش مطالعه اکتشافی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Wayne Hudson (وین هادسون)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Monash University Publishing,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب اولین مطالعه عمده درباره اندیشه دینی استرالیا است. این استدلال می کند که اندیشه دینی را می توان در بسیاری از روشنفکران در استرالیا یافت، چه در افراد متمایل به دین و چه در کسانی که به طور متعارف مذهبی نیستند. این کتاب با گردآوری تحقیقات موجود و جدید، دیدگاه‌های جدیدی را باز می‌کند و زمینه را در شش مطالعه اکتشافی مجدداً مضمون می‌کند. هر مطالعه از برخی جهات تجدیدنظر طلبانه است. اشکال کفر در روشنفکران از انواع مختلف بررسی می شود. مفهوم سکولاریته مقدس برای پیچیده کردن و به چالش کشیدن بحث‌های «سکولار» در استرالیا استفاده می‌شود. لیبرالیسم مذهبی به عنوان فراملی و اغلب منبع اصلاحات اجتماعی تفسیر می شود. تعاملات بین تفکر دینی و فلسفه به طور مفصل مورد بحث قرار گرفته است، همانطور که توسعه الهیات که توجه نسبتا کمی از سوی مورخان به آن جلب شده است. آنچه را شاید بتوان در بسیاری از روشنفکران، آگاهی پساسکولار نامید، نیز در نظر گرفته می شود. جدی‌تر گرفتن تفکر دینی، بازنگری‌های احتمالی در شیوه روایت داستان ملی را پیشنهاد می‌کند. در استرالیا زندگی فکری جدی‌تر از آنچه برخی مورخان ادعا کرده‌اند وجود داشت و بخش قابل توجهی از آن به معنای وسیع «مذهبی» بود.
عصری سازی اندیشه دینی
نویسنده:
نويسنده: عبدالمجید شرفی؛ مترجم: حمید سعیدی‌امجد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نشرناقد,
چکیده :
نویسنده کتاب، عبدالمجید شرفی (استاد تاریخ تمدن و اندیشه اسلامی در دانشگاه تونس) درصدد است رهیافت‌هایی به منظور "عصری کردن اندیشه دینی"، با هدف پاسخ‌گویی به ضرورت‌های انسان و جامعه مدرن به دست دهد ;از این رو توجه وی معطوف به مسائل و مشکلات علم "فقه "و "اصول فقه "است .به‌زعم وی تجدید نظر در منظومه فقهی هیچ رکنی از ارکان دین را ویران نمی‌کند ;همچنین برای تجدید نظر در این منظومه موروثی چاره‌ای جز بازگشت به تاریخ نیست .کتاب متشکل از سه بخش " :مشروعیت عصری سازی اندیشه دینی"، "اصول فقه "و "فقه " است که در پایان هر بخش چند پرسش و پاسخ درج گردیده است .
الألوهية بين الفکر الديني القديم والمارکسي الحديث
نویسنده:
أرزاق فتحى أبو طه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 495 تا 546
التجديد الديني في فكر علي شريعتي
نویسنده:
ترايكية يامنة . يعلى فاروق .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
عقيدتنا
نویسنده:
مالك مصطفى وهبي عاملي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
الفكر الديني وقضايا العصر
نویسنده:
محمود حمدي زقزوق
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
الدار المصریه اللبنانیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش مردم در حکومت اسلامی (مقایسه اندیشه‌های فقهی آیت‌الله محمدحسین نائینی و آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر)
نویسنده:
بهنام طالبی طادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مردم‌سالاری دینی به‌عنوان نظریه ابتکاری انقلاب اسلامی با مبانی درون دینی از چنان قوتى برخوردار ‌است که می‌تواند به‌عنوان الگوی جدید حاکمیت عدالت محور و جایگزینی برای نظریه-های لیبرال دموکراسی و سوسیالیستی در سطح جهان، خاصه به‌مثابه الگوی انقلاب اسلامی در کشورهایی که با بیداری اسلامی مواجه شده‌اند، مطرح شود. اگرچه این نظریه دارای ابعاد و مسائل فراوانی در حوزه علم «کلام»، «حقوق عمومی»، «علوم اجتماعی»، «فرهنگ» و «سیاست» است که می‌تواند مورد واکاوی اندیشمندان این علوم قرار گیرد، لیکن بنیادی‌ترین مسئله در این نظریه تبیین بایدها و نبایدهای فقهی به عنوان مبادی مشارکت دهی عمومی در حکومت اسلامی است. لذا تبیین جایگاه مردم در حاکمیت دینی مبتنی بر مبانی فقهی و مبادی تصدیقیه علم فقه، امری بس ضروری در پیشبرد این نظریه است. از آنجا که آیت الله نائینی و آیت الله صدر، حسب شرایط زمانی در ارتباط ملموس‌تری با چالش‌ها و مسائل حکومت دینی قرار داشتند، رجوع به اندیشه و نظرات فقهی آن‌ها در تبیین جایگاه مردم در حکومت اسلامی بس ضروری می‌نماید. روشی که در این رساله پیگیری می‌شود مبتنی بر مبادی و مبانی اولیه فقهی در اتکاء به آراء عمومی است که در منظومه فکری این دو فقیه مورد واکاوی قرار می‌گیرد.
فكر الشيعي في مواجهة الإتجاه التعددي
نویسنده:
عدنان حساني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
تدين و الحداثة
نویسنده:
محمدجواد لاريجاني؛ مترجم: علاء رضایي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 105