جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 16
نویسنده:
به پژوه احمد, فتحی شهپر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش های اخیر نشان داده است که داشتن تجربه رابطه و تعامل اجتماعی با دانش آموزان استثنایی و دسترسی اطلاعات و آگاهی درباره افراد با نیازهای ویژه، می تواند به نگرش دانش آموزان عادی، نسبت به دانش آموزان استثنایی تاثیر مثبت بر جا گذارد. از این رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر برنامه های آگاه سازی و رابطه اجتماعی بر تغییر نگرش دانش آموزان دختر دبیرستانی نسبت به دانش آموزان عقب مانده ذهنی و ضرورت یکپارچه سازی آموزشی آنها است. در این تحقیق، هفتاد و پنج دانش آموز دختر پایه اول دبیرستانی، به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، از سه دبیرستان، در شهرکرد انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. در مورد گروه آزمایشی اول، ابتدا برنامه آگاه سازی و پس از آن برنامه رابطه اجتماعی اجرا شد. در مورد گروه آزمایشی دوم، فقط برنامه آگاه سازی اجرا گردید و گروه کنترل هیچ برنامه مداخله ای را دریافت نکرد. سپس برای سنجش نگرش افراد مورد مطالعه، مقیاس نگرش به پژوه (1991) به مرحله اجرا در آمد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که تفاوت میانگین های نگرش سه گروه مورد مطالعه، نسبت به دانش آموزان عقب مانده ذهنی معنادار بودند. به طوری که بین میانگین های نگرش گروه آزمایشی اول با گروه کنترل و بین میانگین های نگرش گروه آزمایشی دوم با گروه کنترل تفاوت ها (P<0.001) معنادار بودند. در مقابل، بین میانگین های نگرش گروه آزمایشی دوم (شرکت کنندگان در برنامه آگاه سازی) تفاوت معناداری به دست نیامد. در پایان، مقایسه میانگین های نگرش دانش آموزان دبیرستانی، نسبت به یکپارچه سازی آموزشی دانش آموزان عقب مانده ذهنی، در سه گروه مورد مطالعه، تفاوت معناداری را نشان نداد.
صفحات :
از صفحه 13 تا 25
نویسنده:
یوسفی فریده, حسین چاری مسعود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر ارایه اطلاعات مربوط به پایایی، روایی و نتایج حاصل از کاربرد مقیاس SCL-90-R در 133 نفر از دانشجویان سال اول پزشکی شیراز بوده است. برای دستیابی به پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی مقیاس، از شاخص های مختلف، از جمله ضریب همبستگی نمرات مقیاس مذکور با شاخص های روان نژندی و روان پریشی در پرسشنامه شخصیتی آیزنک، مقیاس تنهایی UCLA و مقیاس اضطراب تیلور استفاده گردید. نتایج به دست آمده همگی بیانگر پایایی و روایی مطلوب مقیاس SCL-90-R برای کاربرد در فرهنگ ایرانی است. در این پژوهش، همچنین ضمن ارایه جدولهای مربوط به تبدیل نمرات خام به نمرات تراز شده T، وضعیت دختران و پسران در هر کدام از شاخص های مقیاس نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 86 تا 99
نویسنده:
خیر محمد, جوکار بهرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر نوع مدرسه بر خود ادراکی دانش آموزان با سطوح مختلف هوشی است. تحقیقات نشان داده اند، سطح عملکرد و ساختار مدرسه ای که دانش آموزان در آن مشغول به تحصیل اند؛ تاثیر بسزایی بر خود ادراکی آنان دارد. به همین لحاظ، از مسایلی که دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت، در هر جامعه، با آن مواجه هستند، این است که آیا باید دانش آموزان سطوح مختلف را در مدارس جداگانه طبقه بندی کنند؟ و در صورتی که چنین جداسازیهایی صورت گیرد، این تفکیک چه تاثیری بر خود ادراکی دانش آموزان دارد؟به منظور دستیابی به هدف فوق، 455 نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی از مدارس عادی و تیزهوشان انتخاب و براساس نمره آزمون هوشی اوتیس در سه گروه عادی، تیزهوش مدارس عادی و تیزهوش مدارس تیزهوشان، دسته بندی شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه خود ادراکی، عامل موفقیت و عدم موفقیت (خیر، 1369) خود ادراکی سه گروه مورد مقایسه قرار گرفت.یافته های پژوهش نشان داد که از نظر عوامل کوشش، سطح دشواری تکلیف و شانس میان سه گروه تفاوت معنی دار وجود دارد. ولی از نظر عامل توانایی، سه گروه ادراک مشابه ای داشته اند. تفاوتهای یاد شده، در ابعاد مختلف درونی، بیرونی و پایدار و ناپایدار نیز بررسی شد.
صفحات :
از صفحه 2 تا 12
نویسنده:
زمانی غلامحسین, آزادی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
کیفیت آموزشی، شاخصه های مختلفی دارد که مهمترین آنها عملکرد تحصیلی دانشجویان است. از سازه های تأثیر گذار بر عملکرد تحصیلی، انگیزه و علاقه مندی دانشجو است. این موضوع بدلیل اهمیت، مورد کنکاش قرار گرفت تا ابعاد انگیزه ورود به دانشگاه و علاقه مندی به تحصیل در رشته های کشاورزی بیشتر شناخته شود. پژوهش حاضر با روش توصیفی طراحی شد و با استفاده از فن پیمایش و بهره گیری از پرسشنامه به انجام رسید. روایی ظاهری پرسشنامه با نظر متخصصین رشته و پایایی آن با انجام یک مطالعه راهنما با ضریب 0.68=a ضریب همبستگی بازآزمایی معادل 0.7=r مورد تایید قرار گرفت. جمعیت مورد تأیید قرار گرفت. جمعیت مورد مطالعه، دانشجویان ورودی سال 1376 دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز (292 نفر) بودند که از این تعداد 247 پرسشنامه دریافت کردند و پس از واکاوی، 234 پرسشنامه کامل مورد استفاده قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمارهای مختلف نظیر فراوانی، آنالیز واریانس، LSD، آزمون تی، Wilcoxon، و مجذور کای استفاده شد. نتایج نشان می دهد که دانشجویان کشاورزی مهمترین انگیزه برای ادامه تحصیل خود را، کسب علم به عنوان یک امر با ارزش، اظهار کرده اند؛ ولی این مورد را برای سایر دانشجویان، در رتبه یازدهم قرار داده و احساس می کنند که برای دیگر دانشجویان برخورداری از مزایای مادی و شغلی بهتر اولین انگیزه برای ورود به دانشگاه است. در این تحقیق همچنین، ویژگی هدف های ورود به دانشگاه مثل امیدواری، صراحت، و واقع گرایی مورد سنجش قرار گرفت و میزان آن بین دانشجویان در حد ضعیف تشخیص داده شد. در نهایت توان دانشجویان به کسب دانش و مهارت از طریق نظام آموزش خودگردان ارزیابی شد و زمینه های ششگانه برنامه های آموزشی در حد ضعیف تا متوسط برآورد شد.
صفحات :
از صفحه 100 تا 110
نویسنده:
یوسفی فریده, خیر محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از مطالعه حاضر، بررسی پایایی و روایی مقیاس سنجش مهارتهای اجتماعی ماتسون در فرهنگ ایرانی و نیز مقایسه مهارتهای اجتماعی دختران و پسران نوجوان دبیرستانی بود. برای این منظور، مقیاس یاد شده به 562 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شیراز داده شد و پس از تکمیل، با استفاده از یک شاخص 5 درجه ای نمره گذاری گردید. برای محاسبه پایایی مقیاس، از روش آلفای کرونباخ و تنصیف استفاده گردید و ضرایب مطلوب و مناسبی بدست آمد. برای بررسی روایی سازه مقیاس یاد شده، از روش تحلیل عوامل استفاده شد و پنج عامل بدست آمد. در عامل مربوط به مهارتهای اجتماعی مناسب، نمرات دختران به نحو معنی داری بیشتر از پسران و در عامل مربوط به رابطه با همسالان، نمرات پسران به نحو معنی داری بیشتر از دختران بود. اگر چه که در نمره کل مقیاس تفاوت معنی داری بین این دو جنس مشاهده نگردید.
صفحات :
از صفحه 147 تا 158
نویسنده:
جلیل بهارستان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از این نوشتار مقایسه کار ارزشیابی در مدیریت اسلامی و مدیریت متداول است. به منظور نیل به این هدف، دو پرسش پژوهشی مطرح می گردد: پرسش اول – آیا در اسلام ارزشیابی وجود دارد یا خیر؟پرسش دوم – تفاوت ارزشیابی در اسلام و ارزشیابی در مدیریت متداول چیست؟برای پاسخ به دو پرسش پژوهشی مذکور، دو فرضیه عنوان می شود که عبارتند از: فرضیه اول – با استناد به دلایل مختلف، ارزشیابی در اسلام به طور جدی مطرح است. فرضیه دوم – ارزشیابی در اسلام با ارزشیابی متداول تفاوتی آشکار دارد؛ از جمله توجه به حسن فاعلی به جای توجه به حسن فعل. نوع این تحقیق (بنیادی – کتابخانه ای) و روش آن (نظری – تحلیلی) می باشد. ابتدا به منظور تأیید فرضیه اول به پنج دلیل زیر استناد می شود: دلیل اول: براساس اصول فطری و تکوینی انسان با توجه به داشتن هدف، عقل، وجدان و فطرت الهی و وجود رقیب و عتید، دو فرشته ای که در سمت راست و چپ انسان مراقب اعمال آدمی است، به طور دقیق اعمال را می نویسند؛ بنابراین انسان کارهای خود را ارزیابی می کند و به سوی خیر و کمال گام بر می دارد. دلیل دوم: با توجه به اصل اعتقادی معاد که روز حسابرسی است و با در نظر گرفتن امر به معروف و نهی از منکر که از فروع دین اسلام است، ارزشیابی عنصر جدایی ناپذیر از شریعت اسلام است. دلیل سوم: با توجه به اصل امتحان و آزمایش که سنت الهی و عامل تکامل انسان است. تمام بندگان بدون استثنا در معرض آزمایش و امتحان الهی قرار دارند و اصولاً فلسفه مرگ و زندگی، امتحان و آزمایش است.دلیل چهارم: توجه به آیات متعدد قرآن کریم و احادیث فراوان در مورد امتحان، بلا، فتنه، میزان و محاسبه که با صراحت، وجود امتحان و آزمایش اعلام گردیده است. دلیل پنجم: توجه به پیامهایی که در نهج البلاغه، در قالب خطبه ها، نامه ها و حکمت ها در مورد ارزیابی و نظارت در مدیریت اسلامی آمده است. سپس، برای تأیید فرضیه دوم، ابتدا مفاهیم مختلف ارزشیابی، اهداف و ملاکهای ارزشیابی و شیوه های آن در مدیریت متداول و اسلامی مقایسه و تفاوت آن بیان شده است. در پایان، تفاوت ارزشیابی در اسلام و ارزشیابی متداول، از نظر حسن فعل و حسن فاعل و تفاوت مفهوم علم و شناخت، هدفهای رفتاری و هدفهای غایی و محدودیتهایی که در ارزشیابی متداول از نظر (زمانی – مکانی) و تبعیت از مصالح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد و پیوسته خطاهای فراوانی که در کمین شیوه ارزشیابی متداول وجود دارد ولی در ارزشیابی اسلامی وجود ندارد. مورد بررسی قرار می گیرد که نتیجه آن است که بر اساس میزان عدل الهی ارزشیابی ذره ای کم یا زیاد نمی شود در حالی که ارزشیابی های متداول، مصلحت گرایانه و سازشکارانه هستند و در بیشتر مواقع در آنها رابطه بر ضابطه حاکم است و به جای در نظر گرفتن تفاوتها، تبعیض صورت می گیرد.
صفحات :
از صفحه 56 تا 71
نویسنده:
لطیفیان مرتضی, بشاش لعیا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پیوند علم و مذهب، یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که مشوق اصلی پیاژه در پرداختن به علم، در معنای کلی و گسترده آن، بوده است. شور و شوق این مباحث از یکسو و عدم یافتن پاسخی مناسب در فلسفه و علم تحصیلی از سوی دیگر، او را برانگیخت تا به کنکاش و ارایه طرح نو دست زند. مقاله حاضر، تلاشی است جهت دسترسی به سیر تحول و شکل گیری نظریه پیاژه در پیوند دادن علم و مذهب، حاصل تحول و تکامل چنین پیوندی از نظر پیاژه، ادراک و اصول به مراتب ارزش متعالی و تقرب به نفس متعالیه است. در انتهای مقاله، به بررسی پاره ای از اشکالات و کاستی ها در این زمینه پرداخته خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 219 تا 230
نویسنده:
حسین چاری مسعود, خیر محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله، موضوع یادگیری اطلاعات کلامی مورد ملاحظه قرار گرفته است. پس از نگاهی کوتاه در قالب یک مقدمه، به معرفی مهارت های مربوط به دانش بیانی اقدام شده است. پیشینه اطلاعات کلامی در پژوهش های مربوط به تداعی، در دهه های پایانی سده نوزدهم ردیابی شده و روند پژوهشی مرتبط با این حوزه تا سالیان اخیر نیز از نظر دور نمانده است. ویژگیهای مختلف اطلاعات کلامی، توأم با طبقه بندی آنها، مشتمل بر سه نوع نام ها، واقعیت ها و دانش های کلامی سازمان یافته به بحث گذاشته شده اند. در مورد پردازش و ذخیره سازی ذهنی طبقات سه گانه اطلاعات کلامی با اتکا به رویکرد پردازش اطلاعات نیز به اجمال نکاتی ارایه شده است. در ضمن عرضه روشهای مختلفی که برای و ذخیره سازی اطلاعات کلامی مورد استفاده قرار می گیرند، گوشه هایی از کاربردهای این روشها در امر آموزش مطرح شده است. در بخش پایانی این مقاله، به نقش اطلاعات کلامی در تعلیم و تربیت اشاره شده و از سودمندی دانش های بیانی، به عنوان مبنا و بستر یادگیری بسیاری از مهارت ها، سخن به میان آمده و از اطلاعات کلامی، در برابر برخی سوء تعبیرها و ملاحظات طعن آمیز دفاع شده است. سرانجام، یک جمع بندی و نتیجه گیری کوتاه بر این نوشتار مهر ختام می زند.
صفحات :
از صفحه 40 تا 55
نویسنده:
گودرزی محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور بررسی روایی مقیاس نومیدی بک، نسخه انگلیسی آن، با رعایت اصول مربوط به ترجمه آزمون های روانی، از انگلیسی به فارسی برگردانده شد. سپس، آزمون به دست آمده، همراه با آزمون افسردگی بک، روی گروهی از دانشجویان رشته های مختلف که به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شده بودند، اجرا گردید. نتایج حالی از آن بود که بین مقیاس نومیدی و آزمون افسردگی بک، همبستگی معنی داری در جهت مثبت وجود داشت. علاوه بر این، افراد دارای افسردگی بالا و شدید نسبت به افراد دارای افسردگی پایین و خفیف، در مقیاس نومیدی بک، نمرات بالاتری کسب نمودند و تفاوت آنها از لحاظ آماری معنی دار بود. این یافته ها حاکی از روایی همزمان مقیاس نومیدی بک در بین دانشجویان می باشد. همچنین، با استفاده از روش بازآزمایی، پایایی بالایی برای مقیاس فوق پیدا شد. ضریب همسانی درونی (آلفای کرونباخ) مقیاس نیز نسبتا بالا بود و پرسشهای مقیاس با نمره کل آزمون همبستگی مثبت و معنی دار داشتند. با انجام تحلیل عاملی روی داده های به دست آمده بر اساس مقیاس نومیدی بک، پنج عامل زیر استخراج گردید: 1- یاس در دستیابی به خواسته ها؛ 2- عدم اطمینان به آینده؛ 3- بدبینی؛ 4- نومیدی در مورد آینده؛ 5- انتظار منفی نسبت به آینده
صفحات :
از صفحه 26 تا 39
نویسنده:
بیگدلی زاهد, فرهادیان بهروز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر روند مجموعه سازی در کتابخانه های عمومی استان خوزستان را با تأکید بر نظرات مراجعین بررسی می نماید. برای انجام این تحقیق، پژوهشگران پرسشنامه ای تهیه کردند و پس از تعیین پایایی و اعتبار آن، تعداد 1400 نسخه از آن در اردیبهشت ماه 1379، به 28 کتابخانه از میان 85 کتابخانه عمومی موجود در استان خوزستان که به طور تصادفی انتخاب شدند. فرستادند، 660 پرسشنامه را مراجعین تکمیل کردند و برگرداندند که در تحلیل نهایی، تعداد 504 پرسشنامه که به طور کامل پر شده بودند (36 درصد) مورد استفاده قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل نهایی داده ها معلوم شد که مجموعه سازی در کتابخانه های استان خوزستان بر اساس نیازهای مراجعین صورت نمی گیرد و مراجعین از روند فعلی مجموعه سازی رضایت ندارند. مواد کتابخانه ای، برای کتابخانه های عمومی سراسر کشور عملاً به نیازهای مراجعه کنندگان و نظرات آنان بی توجهی نشان می دهد. این موضوع جایگاه کتابداران را به حد نگهبانان کتاب تنزل داده است و در نتیجه، کتابخانه های عمومی از اهداف و وظایف واقعی خویش دور مانده اند و بیشتر نقش کتابخانه های آموزشگاهی و آن هم در حد تأمین مکانی برای مطالعه دانش آموزان را ایفا می کنند. در پایان مشکلات کتابخانه های عمومی خوزستان، راه حل ها و پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده ارایه شده است.
صفحات :
از صفحه 204 تا 218
  • تعداد رکورد ها : 16