جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 11
نویسنده:
دوکوهکی شهرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی گستره معنایی شمار واژگان در زبان فارسی است. شمار واژگان، در این مقاله به کلماتی اطلاق می شود که جزیی یا قسمتی از آنها به کمک یک عدد ساخته شده است. در گذشته در این زمینه تحقیقاتی انجام گرفته است که فقط درباره نقش یک عدد معین بویژه عدد هفت در زبان فارسی بوده است و سایر اعداد و کاربرد معانی متفاوتی را که در بر می گیرند، مد نظر قرار نگرفته است. با توجه به این که متون فارسی چه در نوشتار و چه در گفتار دارای شمار واژگان می باشند، بنابراین اهمیت اینگونه واژگان در روند ارتباطی زبان شایسته توجه بیشتری است. از دیدی زبانشناسانه، بررسی گستره معنایی شمار واژگان در زمینه پژوهش های معنا شناختی قرار می گیرد. به منظور انجام این تحقیق، شمار واژگان زبان فارسی از فرهنگ لغات استخراج شدند و تعداد و گستره معنایی هر یک از شمار واژگانی که به کمک اعداد فارسی ساخته شده اند، طبقه بندی گردیدند. از تعداد 793 شمار واژه استخراج شده، طبقه بندی متفاوتی از جنبه معنا شناختی برای هر یک از اعداد پدید آمد که این طبقه بندی گستره معانی متفاوتی را برای شمار واژگانی که بیشترین و کمترین تاثیر معنا شناختی را در زبان فارسی دارا هستند، بیان می کند.
صفحات :
از صفحه 54 تا 59
نویسنده:
پاک روان حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله بررسی دیگر باره نقش یا نمود مجهول در فارسی است. کلمه نقش در این گفتار در تقابل با ساختار قرار دارد و موید این نکته است که نگرش دوباره نگارنده برعکس نگرش محققان قبلی که عمدتا خرد به کلان بوده نگرشی است کلان به خرد. این بدان معنی است که نگارنده حاضر ابتدا نقش یا نمودی به عنوان مجهول را به طور عام تعریف کرده است سپس در پی آن بر آمده تا ببیند این نمود یا نقش خاص چگونه در صورتهای نحوی زبان فارسی متجلی گردیده است. چنین نگرش کلانی ایجاب می کند که مضاف بر ساخت "صفت مفعولی+ شد"، ساختارهای دیگری را در فارسی نیز جزو قلمرو مجهول فرض نمائیم. رهیافت پژوهشگر حاضر رهیافت نقش گرایانه مکتب نقش گرای هالیدی است و با اتخاذ چنین رهیافتی نگارنده در پی آن است تا توجیهی روشن تر و جامع تر از مطالعات قبلی در مورد مجهول فارسی ارائه دهد.
صفحات :
از صفحه 35 تا 52
نویسنده:
ضیاحسینی سیدمحمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش نشان داد که پاره ای از مشکلات انگلیسی آموزان ناشی از دانش پیشین ناکافی آنان است. هدف پژوهش این بود که اثر توامان ساختار و محتوای متن را روی درک خواندن بررسی کند. فرضیه ها عبارت بود از: الف) آشنایی با حوزه محتوایی متن خواندن، درک آنرا آسان می سازد؛ ب) انحراف از ساختار منطقی متن مانع درک آن می شود. آزمودنیها شامل تعداد 60 نفر دانشجوی سطح بالای متوسط در رشته مترجمی و ادبیات انگلیسی بودند. اینان تعدادی متن را که بلحاظ دانش فرهنگی و ساختار منطقی برایشان آشنا و یا ناآشنا بود، خواندند؛ و به تعدای پرسش پاسخ دادند. نتیجه بررسی پاسخ های آنها نشان داد که دانش محتوایی بیش از دانش ساختاری در درک خواندن تاثیر دارد. به سخن دیگر، وجود و یا عدم وجود دانش ویژه محتوایی در توانایی استنباط و درک متن آنها موثر است.
صفحات :
از صفحه 10 تا 16
نویسنده:
تحریریان محمدحسن, بی ریا رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زبان آموزان در کاربرد و فهم واژه های زبان خارجی بطور چشمگیری با یکدیگر فرق دارند. صاحبنظران معتقدند تفاوتهای ناشی از استفاده این مهارتهای ویژه که به تعامل و تقابل فعالیتهای شناختی ذهن و عوامل محیطی بستگی دارد، غالبا نادیده گرفته شده است. مقاله حاضر با توجه به کثرت عوامل موثر در پردازش واژگان زبان دوم و سازماندهی معانی آنها، بنا دارد تا دو سوال اساسی را مورد تحقیق و تفحص قرار دهد: الف- چه رابطه علمی بین نظامهای واژگانی اول و زبان دوم وجود دارد؟ب- آیا سطح دانش زبانی و شناختی زبان آموز بر میزان تعامل موجود بین این دو نظام نقش موثری دارد؟یافته های تجربی این تحقیق اثبات نمود که رابطه موجود بین نظامهای واژگانی زبان اول و زبان دوم به تشابه و تفاوت حیطه های معنایی و شناختی مربوط به واژه های دو زبان بستگی دارد و میزان این رابطه و نوع شیوه های کاربرد و فهم معانی کلمات یک زبان خارجی تحت تاثیر مستقیم سطح دانش زبانی و شناختی زبان آموزان می باشد.
صفحات :
از صفحه 3 تا 9
نویسنده:
پورگیو فریده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله شخصیت های زن در رمان هزار و نهصد و هشتاد و چهار جورج اورول بررسی شده است. این شخصیت ها بر اساس پس زمینه خانواده، ازدواج، عشق و موقعیت اجتماعی مطرح شده اند. برخلاف شهرت اورول به عنوان یک یاغی زمانه خویش و برخلاف تاثیر شگرف هزار و نهصد و هشتاد و چهار بر شاخه های دیگر علوم مانند ادبیات، زبانشناسی، جامعه شناسی، سیاست و جرم شناسی وی در حقیقت دیدگاهی سنتی در این مدینه فاجره/ حرمان شهر (dystopia) ارایه می دهد. تصویری که از زنان در کتاب هزار و نهصد و هشتاد و چهار ارایه می شود چندان تفاوتی با رمانهای سنتی وی، روزهای برمه، دختر کشیش، تنفس و درخت زندگی ندارد. در این رمان، مانند رمانهای دیگر اورول دیدگاه سنتی مرد طبقه متوسط انگلیسی را نسبت به زن نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 35 تا 42
نویسنده:
رحیمیان جلال, شکری احمدآبادی کاظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 17 تا 34
نویسنده:
ریاضی عبدالمهدی, فیانگل پرستو
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر بررسی چارچوبها و ساختارهای بلاغی سیاق کلام در مقاله های علمی علوم انسانی در سطوح خرد و کلان می باشد. در این بررسی 171 مقاله از رشته های مختلف علوم انسانی، چاپ شده در 5 مجله دانشکده های علوم انسانی کشور مورد مطالعه قرار گرفتند. از دیدگاه نظری این تحقیق بر پایه نظریه های زبانشناسانی چون فرت، هلیدی و سینکلر استوار است، و از نظر علمی از روشهای تجزیه و تحلیل متن که توسط جان سویلز (1990)، به ویژه برای بررسی مقاله های تحقیقی ارائه شده، پیروی می کند. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد مقاله های علوم انسانی به دو دسته تجربی و توصیفی تقسیم می گردند. چارچوب به کار رفته در مقاله های تجربی مورد مطالعه با چارچوب ارائه شده توسط سویلز کاملا هماهنگی دارد. اما گروه عمده مقاله ها را مقاله های توصیفی تشکیل می دادند که این مقاله ها از چارچوب دیگری پیروی می کردند که می توان گفت چارچوب مناسبتری برای مقاله های توصیفی می باشد. از آنجا که تحقیق جامعی روی متنهای علوم انسانی در زبان انگلیسی به عمل نیامده است نمی توان مقایسه ای با مقالات مشابه در زبان انگلیسی انجام داد، اما مسلم است که مقاله های توصیفی در زبان انگلیسی نیز از چارچوب رایج در متنهای تحقیقی تجربی استفاده نمی کنند. بررسی بخشهای مقدمه مقالات نشان داد که این بخشها دقیقا دارای چارچوبی منطبق با چارچوب ارائه شده توسط بروس (1983) بودند. در زمینه عوامل ریز ساختی نیز نتایج جالب توجهی بدست آمد که تقریبا با نتایج تحقیقات قبلی همسو هستند.
صفحات :
از صفحه 2 تا 16
نویسنده:
طالبی نژاد محمدرضا, اکبری محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تدریس زبان انگلیسی در ایران معمولا الگوی انگلیسی به عنوان زبان خارجی را دنبال کرده است. این وضعیت گرچه عادی و گسترده است اما بنظر می رسد از چند جنبه نیاز به بازبینی دارد. با مقایسه الگوهای انگلیسی بعنوان زبان خارجی (EFL)، انگلیسی به عنوان زبان دوم (ESL) و انگلیسی به عنوان یک زبان بین المللی (EIL) بر اساس مطالعه تطبیقی اسمیت (1978) این نوشتار روشن می کند که تدریس زبان انگلیسی در ایران دیگر دنباله روی الگوی EFL نیست. ارزیابی مقایسه ای روشن می کند که تدریس انگلیسی در ایران ویژگی های EIL را دارد. بنابراین این مقاله با مشخص کردن روند پیشرفت آن بسوی EIL نمونه هایی از تغییر چارچوب فکری را نشان می دهد و مدعی است که زمینه ELT در ایران آماده تغییر می باشد.
صفحات :
از صفحه 53 تا 60
نویسنده:
نوروززاده ن., یمینی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله گزارشی است در زمینه مقایسه آزمون تکمیل متن چند گزینه ای و آزمون تک به عنوان ابزارهای سنجش بسندگی انگلیسی به عنوان زبان خارجی. پس از انجام مراحل لازم برای تهیه آزمون تکمیل متن چند گزینه ای و آزمون تک آن دو با هم مقایسه گردید. ملاک تجربی برای روایی سنجه ای آزمونها آزمون تعیین قوه دانشگاه کمبریج بود. هر دو نوع آزمون از نظر روایی و پایایی قابل قبول بودند ولی آزمون تکمیل متن چند گزینه ای از نظر پایایی، روایی، آسانی ماده ها، قدرت تمیز ماده ها، و سهولت تصحیح برتر از آزمون تک بود.
صفحات :
از صفحه 61 تا 66
نویسنده:
یمینی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با این پیش فرض که املای معمولی انگلیسی قانونمندی است، بررسی حاضر در صدد بود که بافت هایی را بیابد که در آن ها برخی از همخوانهای انگلیسی به صدا در نمی آیند. تعداد 12 همخوان از این نوع مورد مطالعه قرار گرفت. بافت های مربوط به آن ها شناسایی شد و قواعد لازم به صورت فرمول ارایه گردید. همچنین، کاربرد آموزشی قواعد مزبور نیز مورد اشاره واقع شد.
صفحات :
از صفحه 44 تا 52
  • تعداد رکورد ها : 11