جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > اخلاق زیستی > 1392- دوره 3- شماره 10
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
خاک پور حسین, حسومی ولی اله, گلی مهرناز, ایرانمنش اسما
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«امید» در «تربیت» و «سلامت روانی» انسان نقش مهمی بر عهده دارد. از نظر قرآن «رجا» (امید) انبساط سرور در دل به جهت امر محبوب است؛ در صورتی که انسان بسیاری از اسباب رسیدن به محبوب را تحصیل کرده باشد و به آرامش قلبی برسد.هدف از این مقاله بیان کارکردهای تربیتی امید و نقش آن در سلامت و بهداشت روان است. لذا به روش توصیفی- تحلیلی با رویکردی قرآنی- روایی، مبانی و عوامل ایجاد امید را بررسی و نتیجه گیری می کند: از نظر قرآن «امید» به واسطه دو رویکرد شناختی و رفتاری حاصل می شود. انسان از «خودشناسی» به «خداشناسی» رسیده و این باعث «خودباوری» و «خدامحوری» می گردد. شخص تکیه به هست نمای هستی دارد و اگر آن را با رویکردهای رفتاری مثل عمل صالح همراه نماید، به امیدی پایدار دست یازیده است.از نگاه قرآن «امید» در بعد تربیتی عامل تحرک و باعث عمل می باشد که بازده کار را بالا برده، باعث تقویت قدرت صبر، حس شادکامی، کارایی، کاردانی و ... می گردد که همه اینها سلامت روانی انسان را به همراه دارد.
صفحات :
از صفحه 59 تا 90
نویسنده:
خدایاری زرنق رحیم, عباسی محمود, عربلو جلال, مبصری خورشید, تورانی سوگند, اسماعیلی انور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پایه و اساس فرهنگ هر سازمانی ارزش های آن سازمان می باشند و زیربنای همه ارزش ها درسازمان نیز ارزش های اخلاقی می باشد. این ارزش ها به استقرار و حفظ استانداردهایی کمک می کند که می تواند بر هدایت افراد به سوی اقداماتی که برای سازمان مطلوب است تاثیر بگذارد. امروزه رعایت اخلاق و حفظ ارزش های اخلاقی به صورت یکی از مهم ترین پدیده هایی درآمده است که در بیشتر سازمان ها مورد توجه قرار می گیرد. به دلیل وجود خلاء در زمینه بررسی وضعیت محیط اخلاقی در بیمارستان ها، انجام پژوهشی که به دنبال ارزیابی وضعیت ارزش های اخلاقی در بیمارستان ها باشد، ضروری به نظر می رسد. این مطالعه توصیفی و مقطعی در سال 1392 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران انجام شد که از بین آنها 4 بیمارستان جنرال انتخاب شدند و 180 نفر از پرستاران و مشاغل مرتبط پاسخ دهندگان به پرسشنامه پژوهش بودند. پرسشنامه ارزش های اخلاقی لاول ترجمه الوانی پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. 170 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند، که 69 درصد آنها مونث، میانگین سنی 36 سال و میانگین سابقه کاری 12.5 سال داشتند. میانگین کل وضعیت ارزش های اخلاقی 25.33 از مجموع 45 به دست آمد که طبق دستورالعمل تفسیر پرسشنامه در مرز بین متوسط تا نسبتا ضعیف قرار دارد. با توجه به وضعیت نه چندان مطلوب ارزش های اخلاقی در این بیمارستان ها، مسئولین نظام سلامت کشور باید به مثلث آموزش (اخلاق در بیمارستان ها)، نگرش راهبردی (به مقوله اخلاق در نظام سلامت) و جبران عادلانه خدمات به عنوان کلید بهبود و توسعه اخلاق در نظام سلامت توجه ویژه داشته باشند.
صفحات :
از صفحه 87 تا 107
نویسنده:
معارفی فریده, اشک تراب طاهره, عباس زاده عباس, علوی مجد حمید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پرستاران در جایگاه ارائه خدمت، فعالیت های خود را بر اساس ارزش های مشترکی بنا می نهند که معمولا این ارزشها در کدهای اخلاق حرفه ای منعکس می گردد. از آنجایی که بیماران محوری ترین عنصر در موسسات سلامت می باشند، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای پرستاران از دیدگاه ایشان انجام گردیده است، تا زمینه برای توصیف وضعیت موجود و برنامه ریزی بهتر در جهت ارتقاء رعایت این کدها بیش از پیش فراهم گردد. در این پژوهش توصیفی-مقطعی 210 نفر از بیماران بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جهرم شرکت داشتند که به روش سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگر ساخته روا و پایایی بود که به بررسی میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای پرستاران از دیدگاه بیماران در دو حیطه ارائه خدمات بالینی و تعهد حرفه ای بر اساس طیف لیکرت(همیشه-4 تا هرگز-1) می پرداخت. میانگین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای توسط پرستاران، 78.67±18.92 درصد گزارش شد. بیشترین میانگین رعایت مربوط به کد: «احترام به حریم خصوصی بیمار» با میانگین 3.69±2.99 (از کل 0 تا 4) و کمترین میانگین رعایت مربوط به کد:«گزارش اعتراض بیمار به مسئول بخش» با میانگین 2.76±1.35 (از کل 0 تا 4) بود. با توجه به رعایت خوب کدهای حرفه ای پرستاران به نظر می رسد حفظ و ارتقاء وضعیت موجود و شناسایی علل بروز برخی کاستی ها در رعایت معدودی از کدهای اخلاق حرفه ای می بایست مد نظرمسئولین ذیربط قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 35 تا 57
نویسنده:
جاهد محسن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رفتاری که ما آدمیان با حیوانات داریم موضوع شاخه ای از اخلاق کاربردی است که آن را اخلاق حیوانات می نامند. در اخلاق حیوانات رویکردهای گوناگونی وجود دارد: رویکرد تحلیلی، رویکرد قاره ای، رویکرد پراگماتیستی و رویکرد الاهیاتی. از سوی دیگر فیلسوفان اخلاق نظریه های کلاسیک اخلاق را در این حوزه به کار گرفته و در خصوص حیوانات موضع گیری کرده اند. در یک تقسیم بندی کلی این نظریات در دو دسته جای می گیرند: (1) نظریه های مستقیم (2) نظریه های غیرمستقیم. ذیل نظریه های غیرمستقیم، نظریه های کانتی و قرارداد اجتماعی قرار می گیرند و نظریه های مستقیم خود به دو دسته تقسیم می شوند: نظریه های قایل به برابری انسان و حیوانات و نظریه های قایل به عدم برابری. پژوهشگر حوزه اخلاق حیوانات با آگاهی از رویکردها و نظریه های موجود، آن ها را در موضوعات جزیی تر این حوزه - همچون آزمایش بر روی حیوانات، استفاده از آن ها در باغ وحش ها و سیرک ها و ... - به کار خواهد برد. نوشتار حاضر در پی آن است که چارچوب های اصلی شاخه اخلاق حیوانات را به اجمال معرفی نماید و پیشنهادی در مورد بهترین رویکرد برای جامعه ایران ارایه نماید.
صفحات :
از صفحه 161 تا 188
نویسنده:
رضوی طوسی سیدمجتبی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظرسنجی حاضر، با هدف بررسی آگاهی شهروندان 18 سال و بالاتر تهرانی درباره «جایگاه روابط خویشاوندی و صله رحم در تعاملات خانوادگی روزمره» اجرا شده است. جامعه آماری نظرسنجی حاضر، ساکنین شهر تهران بوده و نمونه های این طرح از بین شماره تلفن های مناطق 22 گانه شهرداری شهر تهران به صورت تصادفی و متناسب با جمعیت هر منطقه (با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای) انتخاب شده است. این پژوهش با حجم نمونه 400 نفری برگزار شده و برای تحلیل داده ها از روش آمارهای توصیفی و استنباطی استفاده شده است.یافته های تحقیق نشان دادند که 65.6 درصد از پاسخگویان از طریق دیدار چهره به چهره با یکدیگر در ارتباط هستند، 26.1 درصد از آنها به صورت تلفنی، 6 درصد از آنها از طریق پیامک و 1 درصد از آنها از طریق ارسال نامه و ایمیل با یکدیگر در ارتباط هستند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که 31.6 درصد از پاسخگویان حداقل هفته ای یکبار به دیدار فامیل درجه یک شان می روند و 23.6 درصد از آنها هفته ای چند بار، 22.3 درصد هر روز، 14.3 درصد ماهانه، 5.5 درصد هرچند ماه یک بار، 2 درصد سالانه 0.3 درصد از آنها اصلا به دیدار فامیل درجه یک نمی روند و 0.5 درصد از پاسخگویان زمان دیدارشان مشخص نیست.نتایج بدست آمده حاکی از این است که 95.5 درصد از پاسخگویان معتقدند که میزان صله رحم و روابط دید و بازدیدهای خانوادگی در جامعه کمتر شده است. 40.8 درصد از پاسخگویان علل کاهش صله رحم در جامعه را مشکلات اقتصادی و گرانی می دانند، 18.9 درصد از آنها گرفتاری و مشکلات زیاد مردم، 12.6 درصد از آنها نداشتن وقت و مشغله کاری زیاد، 9.9 درصد از آنها چشم و هم چشمی،حسادت و تجملگرایی و زیاده خواهی مردم، 6.8 درصد از آنها پیشرفت فناوری و مدرن شدن زندگی و افزایش ارتباطات پیامکی، 3 درصد از آنها کم شدن محبت میان مردم، 2.2 درصد از آنها طولانی شدن راه ها و ترافیک؛ 1.9 درصد از آنها دوری مردم از اسلام و کمرنگ شدن عقاید دینی را بیان کرده اند.نتایج نشان داد که از بین 65 درصد پاسخگویانی که گفته اند صله رحم خود را از طریق دیدار چهره به چهره انجام می دهند، اکثریت آنها یعنی 33.6 درصدشان روزهای تعطیل را برای ارتباط با خویشاوندان انتخاب می کنند. نتایج تحلیل رگرسیون درباره عوامل موثر بر میزان عمل به صله رحم نشان می دهد که ضریب همبستگی چندگانه میزان عمل به صله رحم با ترکیب خطی متغیرهای برخورداری از حمایت اجتماعی و نگرش مثبت نسبت به صله رحم معادل 0.23 است.
صفحات :
از صفحه 113 تا 160
نویسنده:
مصباحی مریم, عباس زاده عباس
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زمینه اخلاق در آموزش عالی مفهومی چندبعدی است و منشاء اثربخشی در آن می باشد به همین دلیل مورد توجه بسیاری از دانشگاهها قرار گرفته است. تنوع تحقیقات در زمینه اخلاق حرفه ای پژوهشگران و مسئولین را با متغیرها و ابعاد بسیاری در این خصوص مواجه کرده است. ولی به ندرت دیدگاهها و تجارب کارکنان را در مورد عوامل اثرگذار بر اخلاق حرفه ای مورد بررسی و توصیف قرار گرفته است لذا انجام پژوهشی که با نگرشی جامع مولفه های اخلاق حرفه ای متغیرها و روابط آنها را روشن نماید ضروری است. مقاله حاضر در دو بخش به این مهم می پردازد. بخش اول تبیین مولف های موثر در اخلاق حرفه ای بر اساس تجارب، دیدگاهها، و ادراکات اطلاع رسانهای تاثیرگزار، و بخش دوم نیز با بهره گیری از مدل سیستمی، رابطه بین متغیرها ارائه شده را در نظام آموزش عالی را نشان می دهد. این پژوهش به روش کیفی گرندد تئوری در دانشگاههای شهید باهنر، علوم پزشکی، پیام نور و آزاد کرمان انجام شده است.روش اجرا: در این پژوهش به تحلیل محتوی مصاحبه های 37 اطلاع رسان تاثیرگزار که به شکل تئوریک و مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختاری قرار گرفتند پرداخته شد. تحلیل داده ها از طریق درون مایه ای و مقایسه مداوم همزمان با جمع آوری داده ها انجام گرفت. که پس از غوطه وری و تحلیل داده ها حدود 395 کد اولیه استخراج و نهایتا تعامل نمادین بین عوامل مشخص شد.یافته ها: یافته های این مطالعه موید وجود 5 درون مایه سایه بانی و 17 درون مایه فرعی شامل: 1- عوامل اخلاق فردی (استانداردهای اخلاق فردی، اعتقاد قلبی، خودکنترلی، وجدان)، 2- عوامل مدیریتی (نقش الگویی مدیران، رفتار خیرخواهانه، مشارکت در تصمیم گیری)، 3- عوامل سازمانی (گزینش و بکار گیری، برنامه های راهبردی اخلاق، فرهنگ سازمانی) بود. 4- عوامل اخلاق شغلی (اخلاق آموزشی، اخلاق پژوهشی، و اخلاق ارتباطی) 5- عوامل فراسازمانی (فرهنگ، شرایط سیاسی، اعتماد عمومی، شرایط اقتصادی) در آخر روابط بین متغیرها از طریق مدل سیستمی که فرایند اخلاق حرفه ای را تحت تاثیر قرار می دهد نشان داده شد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق عوامل موثر بر اخلاق حرفه ای در آموزش عالی را مشخص می نماید. نکته قابل توجه اینکه مشارکت کنندگان تاکید زیادی بر درون مایه های فردی مانند وجدان کاری و نظارت الهی داشتند توجه به حوزه عوامل راهبردی، نهادینه سازی و اعتماد عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 33
  • تعداد رکورد ها : 6