جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 277
برگزیده افکار راسل
نویسنده:
برتراند راسل؛ گردآوری متن انگلیسی: رابرت . ا. اگنر؛ نقد و بررسی مطالب از محمدتقی جعفری؛ ترجمه متن از انگلیسی: عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: شرکت سهامی انتشار,
چکیده :
این کتاب، گلچینی از بذله ها در موضوعات مختلفی از قبیل روان شناسی، سیاست، تعلیم و تربیت، مذهب، اخلاق و ... است که مؤلف از میان تعداد زیادی از کتب و مقالات «لرد راسل» انتخاب کرده، و علّامه ی فقید «استاد محمدتقی جعفری» با چیره دستی تمام و با توجه به آگاهی و فهم دقیق مسائل فلسفی، به نقد و بررسی گفته های «راسل» پرداخته است.
تاریخچه فلسفه غرب و پیوند آن با  شرایط سیاسی و اجتماعی از زمان های قدیم تا امروز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bertrand Russell (برتراند راسل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
NEW YORK: SIMON AND SCHUSTER,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «تاریخ فلسفه غرب» نوشته‌ی «برتراند راسل» است. این مجلد شامل متن کامل سه کتاب «فلسفه‌ی قدیم»، «فلسفه قرون وسطی» و «فلسفه جدید» است. در مقدمه در باب فلسفه آمده است: «آن تصوری از زندگی و جهان که "فلسفی" نامیده می‌شود محصول دو عامل است یکی تصورات دینی و اخلاقی که ما به ارث برده‌ایم، دیگری آن نوع تحقیقی که می‌توان علمی نامید به شرط آن‌که این کلمه را به وسیع‌ترین معنایش به کار بریم. در مورد نسبت دخالت این دو عامل در دستگاه‌های فلسفی نظر فلاسفه بسیار متفاوت است اما وجود مقداری از این دو عامل است که صفت مشخص فلسفه را تشکیل می‌دهد.» در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «امروزه دو طرز نگاه به یونانیان رواج دارد. یکی آن که از زمان رنسانس تا همین زمان‌های اخیر تقریبا در سراسر جهان معمول بود و آن احترام کمابیش خرافی بود نسبت به یونانیان، به عنوان مبدع و مخترع بهترین چیزها و صاحب نبوغ فوق بشری که مردم جدید را نمی‌رسد سودای رسیدن به مقام و مرتبه‌ی آنان را در سر بپرورانند
راسل درباره دین: گزیده هایی از نوشته های برتراند راسل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برتراند راسل؛ گرد آوری: استفان اندر سون, لوئیس گرین اسپان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
روتلج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «راسل در باب دین» گزیده ای جامع و در دسترس از نوشته برتراند راسل در مورد دین و موضوعات مرتبط از اوایل قرن تا پایان عمر او ارائه می دهد. تأثیر دین تقریباً در تمام نوشته‌های برتراند راسل از رساله‌های ریاضی تا داستان‌های اولیه‌اش نفوذ کرده است. این مجموعه جامع از نوشته ها نمای کلی روشنی از رشد تفکر او درباره دین ارائه می دهد. راسل به عنوان یک فیلسوف، مورخ، منتقد اجتماعی و فردی خصوصی با دین مبارزه می کند. مقالات برگزیده به ترتیب زمانی مرتب شده‌اند و تفکر راسل را با اظهارات شخصی او و دیدگاه‌های او درباره دین و فلسفه، دین و علم، دین و اخلاق، دین و تاریخ را در بر می‌گیرد. این مجموعه توسعه و تنوع تفکر راسل در مورد دین را نشان می‌دهد و خواننده را در معرض تمام جنبه‌های کار او در این زمینه قرار می‌دهد.
چرا من مسیحی نیستم و مقالاتی دیگر درباره دین و موضوعات مربوط به آن
نویسنده:
نويسنده: برتراند راسل؛ گردآورنده: پل ادواردز؛ مترجم: امیر سلطان‌زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نشر علم,
چکیده :
برتراند راسل به عنوان يکي از مشهورترين فلاسفه بريتانيا در قرن بيستم شناخته مي‌شود. شهرت وي بيش از دلايل فلسفي، به گستره فعاليت هاي سياسي و صلح‌طلبانه و اجتماعي او مربوط است. وي دين را به عنوان ابزاري در دست اهالي قدرت در دوران قرون وسطي مي‌ديد تا منويات توسعه‌طلبانه و جنگ‌سالارانه خود را توجيه کنند. کتاب حاضر مجموعه‌اي از چند مقاله و سخنراني و مناظره است که در سال 1957 توسط پروفسور پل ادوارد جمع‌آوري شده است. اين کتاب زيرنظر خود برتراند راسل گردآوري و به تأييد خود وي نيز رسيده است.
ترجمه کتاب شرح انتقادی فلسفه لایب نیتس  اثر : برتراند راسل
نویسنده:
منوچهر صانعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پایان‌نامه ترجمه‌ای است از کتاب شرح انتقادی فلسفه لایب نیتس که توسط برتراند راسل انگلیسی تالیف یافته است .
نسبت زبان و واقعیت نزد راسل و ویتگنشتاین متقدم
نویسنده:
سعید صیفی‌پور استاد راهنما: محمدرضا عبداله‌نژاد استاد مشاور: محمد اصغری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
راسل و ویتگنشتاین به عنوان نمایندگان نخستین فلسفه تحلیلی، علاقه زیادی به زبان و پژوهشهای زبانی دارند. هر دو به عنوان یک اتمیست منطقی علاقمند به پژوهش درباب رابطه زبان و واقعیت هستند. ولی باید توجه کرد که نحوه ترسیم رابطه زبان و واقعیت نزد آن دو ، تا حدودی ، با هم فرق می کند. عوامل زیادی در این امر موثر هستند که از مهمترین آنها می توان به نگاه متفاوت آنها به منطق اشاره نمود. جالب توجه است که نتیجه نگاه متفاوت آنها به منطق، تفاوت نگاه آنها به واقعیت را نیز رقم می زند. راسل و ویتگنشتاین بر این عقیده‌اند که فلسفه همان تحلیل منطقی گزاره‌ها به اجزاء تشکیل دهنده نهایی آن‌هاست و این اجزاء قالب های سازنده واقعیت را نمایش می دهند. تفاوت آن‌ها در اینجاست که راسل تحلیل منطقی خود را از طریق نظریه معرفت شناختی آشنایی پیش می برد، ولی ویتگنشتاین در تحلیل منطقی خود بیشتر به طرح کانت نظر دارد. به عبارت ساده تر، راسل فکر می کند که اجزاء تشکیل دهنده‌ی واقعیت باید اشیایی باشند که می توان از طریق ادراک مستقیم با آن‌ها آشنا شد، ولی ویتگنشتاین، همانند کانت، به دنبال شرایط امکان بازنمایی زبانی واقعیت است. هدف اصلی او این نیست، که همانند راسل، ماهیت دقیق اشیا را ثابت کند؛ بلکه او می خواهد بگوید که وجود اشیا و اوضاع اتمی شرط اصلی بازنمایی واقعیت است.
تاریخ فلسفه تحلیلی از بولتسانو تا ویتگنشتاین
نویسنده:
اندرس ودبرگ؛ ترجمه: جلال پیکانی, بیت اله ندرلو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات حکمت,
چکیده :
نگارنده در کتاب حاضر، به‌خوبی توانسته است با روش تحلیل منطقی، درون‌مایه اصلی‌ترین چهره‌ها و جریانات فلسفه تحلیلی را بکاود و نشان دهد چگونه هر چهره از پس چهره دیگر سر برآورده است. این کتاب با تبیین زمینه‌های فلسفی و علمی ظهور فلسفه تحلیلی آغاز می‌شود و سپس به ترتیب اندیشه «بولتسانو»، «فرگه»، «راسل»، «ویتگنشتاین اول»، «کارناپ»، «جریان صورسازی»، «مور» و نهایتاً «ویتگنشتاین دوم» را چنان عرضه می‌دارد که خواننده به‌خوبی درمی‌یابد که چگونه هر اندیشه از دل اندیشه پیشین برآمده است.
اتمیسم منطقی
نویسنده:
برتراند راسل؛ ترجمه جلال پی‌کانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر علم,
چکیده :
یکی از فیلسوفانی که نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد و پیشرفت فلسفة تحلیلی داشته، «برتراند راسل» است. با آن که وی در طول حیات فلسفی خویش مواضع فلسفی گوناگونی را اتخاذ کرد و آراء متفاوت و گاه متضادی را مطرح ساخت، آن بخش از اندیشة وی که از آن تحت عنوان «فلسفة اتمیسم منطقی» یاد می‌شود، یکی از مهم‌ترین نقاط عطف در تاریخ فلسفة تحلیلی به شمار می‌آید. راسل جسته و گریخته دربارة فلسفة اتمیسم منطقی سخن رانده است، اما یکی از بهترین و در عین حال مختصرترین منابع برای آشنایی با آن، مجموعه‌ای است متشکل از هشت درس گفتاری که وی در سال 1918 ارائه کرده است. امروزه این درس گفتارها در عین اختصار به عنوان یکی از متون اصلی فلسفة تحلیلی به شمار می‌آیند. از این رو ترجمة این اثر می‌تواند برای علاقه‌مندان و پژوهشگران فلسفة تحلیلی مفید باشد.
أساطين الفكر: عشرون فیلسوفاً صنعوا القرن العشرین
نویسنده:
روجيه بول دروا؛ ترجمة: علی نجیب ابراهیم
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الکتاب العربی,
برتراند رسل
نویسنده:
مصطفى غالب
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار ومکتبة الهلال,
  • تعداد رکورد ها : 277