جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1503
فلوطین عربی: بررسی «الهیات ارسطو» و متون مرتبط [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Peter S. Adamson (پیتر اس. آدامسون)
نوع منبع :
کتاب , رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame ,
کلیدواژه‌های اصلی :
دعوت به فلسفه (Protryptivus) [کتاب عربی]
نویسنده:
ارسطو؛ قدم العربیه مع تعلیقات و شروح: عبدالغفار مکاوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
انتقاد آنتونی کنی از راه اول آکوئیناس و «هر چیزی که توسط یک اصل دیگر حرکت می کند» [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
RENATO JOSÉ DE MORAES
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آنتونی کنی در کتابی گسترده و تأثیرگذار از پنج راه نوشته توماس آکویناس انتقاد کرد. در مورد راه اول، در میان سایر نقدها، کنی معتقد است که توماس آکویناس نتوانست ثابت کند «هر چیزی که در حرکت است توسط دیگری به حرکت در می‌آید». از آنجایی که این اصل برای استدلالی که آکویناس در مورد "اولین محرک، به حرکت در نیامده توسط هیچ کس دیگر" توسعه داد، مرکزی است، راه اول ناکافی است و بر یک اشتباه مبتنی است. در این مقاله، آثار ارسطو و آکویناس مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند تا مشخص شود که استدلال‌های آنها در مورد حرکت متقن و متقن است. برعکس، انتقاد کنی سازگار نیست و با تفسیر بد از متون و مفاهیم به اشتباه می افتند. اودربرگ و ویشیپل با آکویناس و ارسطو موافق هستند و مقالات آنها نتایج این مقاله را که برای فیلسوف قرون وسطی و علیه کنی مطلوب است، تقویت می کند.
فلسفة الاخلاق بین ارسطو و مسکویه
نویسنده:
ناجی التکریتی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان - اردن: دار دجلة ناشرون وموزعون [مؤسسة عراقية أردنية],
ارسطو، نظریة علل یا نظریة تبیین‌های چهارگانه؟
نویسنده:
سیدامیرعلی موسویان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کاربرد نابه‌جای «علت» در ترجمة آیتیون و انتقال محتوای مفهومی و متافیزیکی علت فاعلی به سایر علل به‌ویژه علت غایی، سبب تفاسیر و فهم نادرست از این مفهوم بوده است. اگر نسبت میان علت و تبیین در نظر گرفته نشود، خلط میان معنای علت در فلسفة جدید و آیتیا رخ می‌دهد که ناشی ازلحاظ نکردن تفاوت «نظر به واقع» و ذهن یا تمایز مقام ثبوت و اثبات است. در این مقاله به چرایی و چگونگی احصاء علل ارسطویی و سویه‌های وجود شناختی و معرفت‌شناختی نسبت علت و تبیین از دیدگاه او پرداخته می‌شود. دلیل طبقه‌بندی چهارگانة ارسطو از علل و فهم نسبت علّی را باید بر اساس مقولة تغییر و حرکت یا نسبت میان سازنده و مصنوع جست. می‌توان نقش تغییر و حرکت را به‌عنوان بنیاد تحلیل طبیعی علیت بر اساس آموزه‌های به‌خصوص فیزیک و متافیزیک نگریست به‌موازات نظریة علیت ارسطو در تحلیلات ثانی بر مبنای مفاهیم حد وسط قیاس برهانی و حمل کلی ذاتی علّی. می‌توان علت را نوعی تبیین یا به‌اصطلاح قسمی تبیین موسوم به تبیین علّی دانست به‌نحوی‌که تبیین و آیتیا اعمّ از علت است.
صفحات :
از صفحه 187 تا 210
هایدگر و ارسطو: دوگانگی هستی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Walter A. Brogan
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
في السماء والآثار العلوية
نویسنده:
أرسطوطاليس؛ ترجمة: يحيى بن البطريق؛ حققهما وقدم لهما: عبد الرحمن بدوي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مكتبة النهضة المصرية مصر,
روانشناسی به مثابه اخلاق: خواندن یونگ با کانت، نیچه و ارسطو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Giovanni Colacicchi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
دانش علمی و مفهوم جوهر در فلسفه اولی ارسطو [پایان نامه پرتغالی]
نویسنده:
Rafael Sacramento de Souza
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف از این پایان نامه نشان دادن این است که تصور ارسطویی از دانش، که در کتاب De Anima صورت بندی شده است، کاملاً با طرح فلسفه اول به عنوان «علم در جستجوی» همانطور که در کتاب متافیزیک آمده است، سازگار است. در واقع، «علم طلبه» به چهار صورت ارائه می شود: 1) علم اسباب و اصول; 2) علم وجود به عنوان هستی; 3) نظریه جوهر و 4) علم کلامی. علمی که میل طبیعی به دانستن را به خوبی انجام می دهد، که «همه انسان ها» را نشان می دهد، فلسفه اول نامیده می شود، زیرا به علل و اصول هستی به عنوان کلیت آن می پردازد. این علم، به گفته ارسطو، به این مسئله پاسخ می دهد که «از زمان های قدیم، مانند اکنون و همیشه، موضوع ابدی تحقیق و مسئله ابدی است، «آنچه هست» [که] به این معناست: «ماده چیست؟ "". پاسخ به این مسئله با پاسخ به این سؤال که ماده به طور کلی چیست آغاز می شود و با پاسخ به این سؤال که چه نوع موادی وجود دارد، خاتمه می یابد. علم کلامی که وجود جوهری فوق معقول، ازلی و غیر متحرک، علت و اصل هستی را به عنوان موجود نشان می دهد، نقطه اوج فلسفه اولی و دلیل بر وحدت چهار راه ارائه آن است.
فلسفه دین آنتونی فلو: از الحاد تا دئیسم [پایان نامه پرتغالی]
نویسنده:
Ilton de Queiroz Júnior
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه به تحلیل مفصلی از فلسفه دین آنتونی فلو، از تزهای الحادی تا «تبدیل» دئیستی او، که او این تغییر را می نامد، می پردازد. بسیاری آنتونی فلو را یکی از فیلسوفان بزرگ قرن بیستم می دانند. او درباره موضوعات مختلف در فلسفه، به ویژه در زمینه های منطق، زبان، سیاست و دین نوشت. در سال 1950، اولین و مشهورترین مقاله خود، الهیات و ابطال، تجدید چاپ شده ترین نشریه فلسفی قرن گذشته و نقل قول های مکرر در متون فلسفی الحادی را منتشر کرد. در 81 سالگی، طی مصاحبه ای در سال 2004 برای آسوشیتدپرس، فلو گفت که درک خود را در مورد وجود خدا تغییر داده است و بله، ممکن است ذهن خالق هوشمندی از جهان شناخته شده وجود داشته باشد. اما، همانطور که ادیان وحی شده ادعا می کردند، فلو اعلام کرد که به "خدای ارسطو" اعتقاد دارد، این یک خدای مداخله گر نخواهد بود. این پایان نامه که به سه بخش تقسیم می شود، عمدتاً به بخش اصلی می پردازد
  • تعداد رکورد ها : 1503