مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مسایل مستحدثه فقهی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
موسوعة الأسـئلة العقائدية المجلد 4
نویسنده:
مرکز الابحاث العقائدية
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: م‍رک‍ز الاب‍ح‍اث‌ ال‍ع‍ق‍ائ‍دی‍ة,
چکیده :
«موسوعة الأسـئلة العقائدية» مجموعه ای است از سئوالات مختلف اعتقادی شیعه امامیه همراه با جواب مبسوط آنها. در این مجموعه پنج جلدی كه كتاب حاضر جلد چهارم از این مجموعه است، سئوالات مهم اعتقادی شیعه امامیه جمع آوری شده و جواب های این سئوالات با رویكردی قرآنی، روایی و عقلی نیز بیان شده است. در این مجلد سئوالاتی درباره افسانه عبدالله بن سبأ و پیدایش تشیع، حكم سجده كردن بر خاك در نماز، نقد و بررسی مسأله سقیفه و شوری مبنی بر تعیین خلیفه پس از رحلت پیامبر (ص)، حرمت شطرنج، مسأله شفاعت و اثبات آن از منظر شیعه، نقد شخصیت برخی از صحابه و عدالت آنان، نقد مسأله نماز تراویح و بطلان آن از نظر فقهی، جواز نماز خواندن در قبور، كراهت روزه روز عاشورا، نقد شخصیت عایشه، عثمان عفان، ابوبكر بن ابی قحافه و عمر بن الخطاب تحلیل مسأله غدیر و اثبات امامت حضرت علی (ع)، اثبات مسأله غیبت و ظهور امام زمان (عج)، اثبات غصب فدك و بررسی فرقه ناجیه در اسلام مطرح و پاسخ تشریحی این سئوالات نیز بیان گردیده است.
حوارات مفتوحة مع فضیلة الشیخ یوسف القرضاوی
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة الامام الصادق علیه السلام,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب حاضر نقد برخی از ادعاها و عقاید فقهی و اعتقادی اهل‏ سنت است. در این كتاب فتاوای شیخ یوسف قرضاوی از علمای جامعة الازهر مصر درباره برخی از حقائق اسلام و تاریخ اسلام مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. نقد دیدگاه‎ های یوسف القرضاوی درباره عدم ایمان ابوطالب، دفاع از شخصیت معاویة بن ابی ‏سفیان، تساوی دیه مرد و زن، جائز بودن استمناء، احكام ذبح و خوردن و آشامیدن، حرمت ازدواج موقت، حكم غنا و موسیقی از مهم ‎ترین مندرجات این كتاب است. نگارنده سعی كرده است با ادله قرآنی و روایی و تاریخی دیدگاه‎ های شیخ یوسف قرضاوی را در موضوعات فوق نقد نماید.
جواهر الفرائض
نویسنده:
محمد بن محمد خواجه نصیرالدین طوسی؛ محققان: خالد غفوری، کاظم فتلی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«جواهر الفرائض» اثر خواجه نصیرالدين طوسی درباره مسائل، احکام و فروعات ارث و تقسیم سهام به زبان عربی است که با توجه به تخصص خواجه نصیر در احکام نجوم و قواعد و فنون حساب در ریاضی، به تفصیل تقسیم ترکه و سهام را انجام داده است. این رساله دارای دو قسم است: قسمت نخست در فقه مواریث و متعلقات و احکام آن و قسمت دوم چگونگی تقسیم ارث بر ورثه با سهام صحیح یعنی بر مبنای عددی که در آن کسر نباشد. نویسنده، سهام صحیح را به همین مفهوم در نظر گرفته و در کتب فقهی سعی شده سهام به حصه‌ های معین و قابل تقسیم بدون عدد اعشاری و نسبت‌ های مشکل ساز که باعث اختلاف و ابهام می‌ شود تقسیم شود.
شافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام المجلد 2
نویسنده:
ملامحسن فیض کاشانی؛ محقق: مهدی انصاری قمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ل‍وح‌ م‍ح‍ف‍وظ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الشافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام»، کتاب جامعی است که عالم بزرگ مرحوم ملا محمدمحسن فیض کاشانی آن را در عقائد، اخلاق و احکام، به زبان عربی تالیف نموده است. این کتاب که ظاهرا خلاصه‌ ای است از کتاب وافی، در قرن یازدهم هجری تالیف شده است و به خاطر جامعیت و نیز به دلیل جایگاه والای مؤلف آن، از موقعیت کم نظیری در میان اهل علم برخوردار می‌ باشد. کتاب فیض در دو جلد تنظیم شده که جزء اول مشتمل بر کتاب عقل و جهل، کتاب علم و فقه، کتاب توحید و تمجید، کتاب صنع و ابداع، کتاب نبوت و امامت، کتاب ابتلا و تمحیص، کتاب ایمان و مقابل آن، کتاب فضایل و رذایل، کتاب معاشرت و حقوق، کتاب زی و تجمل، کتاب مواعظ و رسائل، کتاب موت و بعث می‌ باشد. در جلد دوم نیز کتاب‌ های صلاة و توابع آن، کتاب زکات و توابع آن، کتاب صیام، کتاب حج، جهاد و سیاسات، قضا و شهادات، معایش و مکاسب، کتاب فقه بیع و ربا، کتاب نکاح و ولد، کتاب فراق و عدد و کتاب تجهیز میت و مواریث مطرح شده‌ اند.