جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
فرهنگ جاهلیت در قرآن
نویسنده:
مصطفی علامه مهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهشی در ریشه یابی آداب و سنن عصر جاهلیت بر اساس آیات قرآن است. این پژوهش ابتدا به بررسی ریشه ها و زیرساخت های تفکر جاهلی اشاره می کند، سپس رویکردی به اندیشه های خرافی و انحرافی در حوزة فکری و اعتقادی مردم عصر جاهلیت داشته و اعتقاد آن ها به معبودهای محسوس یعنی بت های دست ساخته خویش و اجرام آسمانی و معبودهای غیر محسوس همچون فرشتگان، جن، شیاطین، اندیشه های خردگریز و نسبت های ناروا نسبت به پیامبر اسلام(ص) و قرآن کریم پرداخته است. نویسنده در بخش پایانی به موضوع نظامات اجتماعی جاهلیت اشاره می کند؛ طایفه، قبیله و سنت های حاکم بر آن در نزد عرب جاهلی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و همه خود را موظف به حفظ آن و مطیع رئیس قبیله می دانستند و نیز یادآور می شود که جامعه عصر جاهلی به خاطر حرص و طمعی که دامنگیر آن شده بود، برای بدست آوردن ثروت از هر راهی استفاده می کرد به گونه ای که ربا، قمار، کم فروشی، فحشاء و فروش برده از راه های متداول کسب درآمد آن ها بود.
مفهوم شناسی «تبرّج جاهلی»
نویسنده:
حیدر علوی نژاد
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این نوشتار پس از بیان علل ضرورت واژه شناسی حجاب به تعریف «تبرّج جاهلیت اولی» به عنوان تعبیر قرآنی پرداخته است. نویسنده نخست با بررسی اشعار عرب، فرهنگنامه ها و تفاسیر، مفهوم جاهلیت را توضیح می دهد سپس از جاهلیت اولی بحث می کند ودو دیدگاه را مورد بررسی قرار می دهد: 1- جاهلیت اولی یک دوره زمانی است. 2- جاهلیت اولی یک فرهنگ است. و در پایان با تعریف تبرّج دیدگاه خویش را مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 136 تا 163
  • تعداد رکورد ها : 2