جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
دین فطری، فطرت دینی (منشا دین و گرایش به آن از دیدگاه استاد مطهری (ره))
نویسنده:
محمدمهدی گرجیان، مجتبی افشارپور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مهم ترین مسائلی که امروزه در کلام جدید، دین شناسی و فلسفه دین مطرح است، مساله منشأ دین و چگونگی پیدایش آن است. با توجه به این نکته که این پرسش از نخستین پرسش های اساسی فلسفه دین و علوم مرتبط به آن بوده و از جمله مسائلی است که نزد مخالفان وحدت حقیقت دین و ماهیت فرا طبیعی آن مطرح شده است، اهمیت این بحث دوچندان می شود.به نظر نگارنده، پاسخ این پرسش در حکمت و کلام اسلامی به خوبی تبیین شده است. هر چند این بحث امروزه در مباحث کلام جدید مطرح می شود، اما برخی متکلمان مسلمان با استفاده از منابع کلامی پیشین راهی برای آن یافته اند و ریشه های آن را در کلام قدیم اسلامی جست و جو کرده اند. از بهترین پاسخ هایی که با توجه به تمام ابعاد مسائل دینی به این پرسش داده شده است، پاسخ استاد مرتضی مطهری (ره) است. در این نوشتار سعی نگارنده بر این است که نظریه های استاد را که به بحث منشأ دین مرتبط بوده و در فهم نظر نهایی ایشان کمک می کرده، گرد آورد و مقدمات و نتایج آنها را تبیین کند و نیز ارتباط میان بیانات ایشان در آثار گوناگون را در این زمینه بیابد. عناوینی که انتخاب شده اند برگرفته از خود عبارات استاد هستند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 81
دیدگاه های مختلف پیرامون سرشت انسان
نویسنده:
اعظم خاوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پروژه شامل چهار فصل است. فصل اول کلیات است که در آن موضوع تحقیق، پیشینه تحقیق، اهداف و کاربردهای تحقیق، سؤالها و فرضیه های تحقیق بیان شده است. فصل دوم تعاریف است که در آن واژه سرشت در لغت و در اصطلاح و در قرآن مورد بررسی قرار گرفته و همچنین اهمیت بحث از سرشت و ویژگی های امور فطری نیز ذکر شده است. در این فصل بیان می شود که سرشت مجموعه ای از استعدادها – اعم از جسمانی و روانی – و برخی از فعالیتهاست که پیش از تأثیر محیط مادی و اجتماعی به طور غیر اکتسابی در انسانها موجود است. در فصل سوم، دیدگاههای مختلفی که در مورد سرشت در بین اندیشمندان وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته و شامل دو بخش است که در بخش اول، دیدگاههای انکار تک سرشتی و در بخش دوم دیدگاههای تک سرشتی بیان شده است. در این فصل بیان می شود که گروهی چون اگزیستانسیالیسم ها، روان شناسان رفتار گرا، نظریه پردازان یادگیری اجتماعی، جامعه گرایان و تاریخ گرایان وجود سرشت را انکار می کنند. گروهی چون فروید گرایان، تجربه گرایان، سود گرایان، لذت گرایان، منش گرایان نسبت به سرشت انسانی بدبین و انسان را موجودی دیو سرشت می دانند و گروهی چون نو فرویدی ها، انسان گرایان و رمانتیست ها نسبت به سرشت خوشبین هستند. در فصل آخر یعنی فصل چهارم سرشت از دیگاه آیات و روایات و انواع فطریات مورد بررسی قرار می گیرد و بیان می شود که انسان سرشتی الهی دارد و از طرفی دارای اراده و اختیار است و این خود اوست که با انتخابهایش به خود هویت و شکل می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 2