جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
یک زندگی (غیر) شایسته زندگی: ژنتیک تولید مثل در اسرائیل و آلمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Yael Hashiloni-Dolev (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب یافته‌های مطالعه‌ای را در مورد شکل‌دهی اجتماعی ژنتیک باروری در آلمان و اسرائیل، دو محیط اجتماعی فوق‌العاده جالب، که تاریخچه‌ای آسیب‌زا دارند، ارائه می‌کند. این مطالعه بر اساس انواع مواد تجربی (از جمله مصاحبه های عمیق با مشاوران ژنتیک و داده های نظرسنجی در مورد اعمال و نظرات آنها، و همچنین تجزیه و تحلیل متون قانونی، مذهبی، حرفه ای و رسانه ای)، تفاوت های چشمگیری را بین روشی که جوامع آلمانی و اسرائیلی به مسئله زندگی (غیر) شایسته زندگی می پردازند: در حالی که در آلمان، شرایط اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و قانونی انتخاب جنین را بر اساس تشخیص قبل از تولد محدود می کند، در اسرائیل به شدت آن را تشویق می کنند. تحلیل تطبیقی ​​دقیق روش‌هایی که این دو جامعه تعادل ظریف بین کیفیت و قداست زندگی را مدیریت می‌کنند، مناقشات پیرامون ژنتیک تولیدمثلی را به شیوه‌ای بدیع و تحریک‌آمیز روشن می‌کند. این مطالعه همچنین در استفاده از نظریه اجتماعی معاصر در مورد سیاست زندگی در درک تفاوت‌های بین دو جامعه که در اقتباس از ژنتیک تولیدمثلی در افراط مخالف قرار دارند، نوآورانه است. بنابراین، یک بحث بین فرهنگی اصلی در مورد دستکاری های فنی-پزشکی امروزی خود زندگی ارائه می دهد. "این یک کتاب منحصر به فرد و شجاع است. Yael Hashiloni-Dolev زمینه ژنتیک تولید مثل را در اسرائیل و آلمان مطالعه کرد و دریافت که در حالی که در آلمان شرایط اجتماعی، فرهنگی، قانونی و مذهبی انتخاب جنین را بر اساس تشخیص قبل از تولد محدود می کند، در اسرائیل به شدت تشویق می شود. این یافته غیرمنتظره توسط نویسنده به طرز درخشانی تحلیل شده است. بنابراین این کتاب عالی باید توسط دانشمندان علوم اجتماعی، متخصصان ژنتیک انسانی، مشاوران ژنتیک، متخصصان اخلاق زیستی و دانشجویان پزشکی خوانده و مورد بحث قرار گیرد. بنو مولر – هیل، دکتر رر. nat. ما پروفسور انستیتو ژنتیک دانشگاه کلن، کلن، آلمان.
بازپروری-اخلاق و آینده جنسیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frida Simonstein (auth.), Frida Simonstein (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: "بازپروری-اخلاق و آینده جنسیت" سه موضوع کاملاً مرتبط را که تاکنون به طور جداگانه در اخلاق زیستی مورد بررسی قرار گرفته اند، گرد هم می آورد: کمک باروری، تقویت و جنسیت. بخش اول این کتاب سیاست‌های کنونی و قانون‌گذاری کمک باروری را هدف قرار می‌دهد. بخش دوم بر دیدگاه‌های کنونی درباره اخلاق PGD و تقویت تمرکز دارد. بخش سوم به آینده جنسیت می پردازد. بخش چهارم به رحم مصنوعی و اکتوژنز می پردازد. هدف این کتاب ارائه دیدگاه مشترک به منظور دستیابی به تصویر بزرگ است. مشارکت کنندگان عبارتند از Matti Häyry، Tuija Takala، Søren Holm، David Heyd، Daniel Callahan، Harriet Bradley، Ekaterina Balabanova و دیگران. برخی از فصول این کتاب به طور قابل توجهی به بحث جاری در مورد موضوعات مورد بحث کمک خواهد کرد. فصل های دیگر بحثی را در مورد موضوعاتی که هنوز مورد بحث قرار نگرفته اند آغاز خواهد کرد. "Reprogen-Ethics و آینده جنسیت" قطعا برای خوانندگانی که به هر یک از موضوعات متقاطع کمک باروری، تقویت ژنتیکی و جنسیت علاقه مند هستند، جذاب خواهد بود. متخصصان اخلاق زیستی، جامعه شناسان، مشاوران ژنتیک، متخصصین زنان، قانونگذاران و دانشجویان رشته های مرتبط.
نقش فرهنگ و ساختارهای فرهنگی در تحولات جمعیتی
نویسنده:
سید حسین شرف الدین,اسماعیل چراغی کوتیانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
جمعیت و تحولات آن، محور همة سیاست گذاری های کلان است و غفلت از آن، پیامدی جز نابسامانی در ساحت های مختلف جامعه نخواهد داشت. این تحولات متأثر از عوامل گوناگونی هستند که هر کدام فراز و نشیب هایی را برای جمعیت تولید می کنند. در این میان نقش فرهنگ و ساختارهای فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش کوشیده ایم تا با روش اسنادی و کتابخانه ای به تبیین نقش فرهنگ در فرایندهای سه گانة باروری، مرگ ومیر و مهاجرت بپردازیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که عناصر فرهنگی چون سطح سواد و تحصیلات، دین و مذهب، تغییرات هویتی و نگرشی، ایدة ترجیح جنسی و ارزشمندی فرزندداری در باروری تأثیر دارند. از سوی دیگر مرگ ومیر نیز به نوعی متأثر از ابعاد فرهنگی چون سطح تحصیلات، میزان اطلاعات، سطح دین داری، الگوی تربیت، سبک زندگی و خرده فرهنگ های قومیتی و نژادی والدین است. این پژوهش همچنین بر نقش دین و دگرگونی های بینشی و ارزشی در فرایند مهاجرت تأکید می کند.
جایگاه توالد و تناسل در حقوق و اخلاق اسلامی
نویسنده:
نقیبی سیدابوالقاسم, صدرطباطبایی سیدمحمدعلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 147 تا 168
مطالعه ای درباره اندیشه های جمعیتی ابن خلدون
نویسنده:
عهدیه اسدپور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 111 تا 132
بررسی نسب کودکان ناشی از تلقیح مصنوعی با رویکردی بر نظر امام خمینی (س)
نویسنده:
محمد موسوی بجنوردی، مرضیه جبارزارع
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
تحولات باروری، تنظیم خانواده و سیاست های جمعیتی در ایران
نویسنده:
محمدجلال عباسی شوازی,میمنت حسینی چاوشی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف: بررسی و ارزیابی تحولات باروری و سیاست های جمعیتی و تنظیم خانواده. روش: اسنادی و تحلیل سیاست های جمعیتی در سه دهه اخیر.یافته ها: جمهوری اسلامی ایران در سه دهه اخیر، تحولات چشمگیر جمعیت شناختی را تجربه کرده که بر ساختار سنی و جنسی جمعیت در آینده تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت. با عنایت به اینکه برنامه ریزی های توسعه اقتصادی ـ اجتماعی در کشور، تحت تاثیر تحولات گذشته، وضعیت موجود و تغییرات آینده جمعیتی قرار دارد. از این رو، هر گونه برنامه ریزی جامع اجتماعی- اقتصادی، مستلزم مطالعات عمیق تحولات جمعیتی در کشور است. بدون شک، تحولات جمعیت می تواند منشا چالش های فراوانی برای دولت و کشور قلمداد شود؛ ولی در عین حال، با برنامه ریزی صحیح و به موقع می توان از ساختار و ویژگی های موجود جمعیت برای بهبود وضعیت آینده کشور استفاده کرد.نتیجه گیری: با توجه به برخی از پیامدهای تحولات باروری در ایران، راهکارها یی برای سیاستگذاری جمعیتی از جمله: احیای شورای عالی جمعیت، تدوین سیاست های جدید جمعیتی بر اساس نیازهای واقعی جمعیت و توسعه در کشور و ... پیشنهاد شده است.
لال شیش؛ چوب بلاگردان، تیر آرش
نویسنده:
احمد ابومحبوب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب,
چکیده :
بشر ابتدایی برای پدیده های طبیعت قایل به روح بود و می کوشید که روح طبیعت را با خود و زندگی خود سازگار سازد. این امر در آداب و رسوم اجتماعی بشر و افسانه ها و جشن ها نمود پیدا کرد و به صورت اسطوره به زندگی خود ادامه داد. امروزه نیز برای درک مفاهیم اسطوره ها باید به تحلیل آن مراسم و... پرداخت. یکی از این موارد، رسم «لال شیش زدن» است که در برخی مناطق مازندران در شمال ایران رایج است. شکل های دیگر آن ـ مانند چوب زدن ـ در سرزمین های دیگر وجود دارد. بیشترِ این مراسم برای راندن شیاطین و ارواح خبیث بوده است. به نظر می رسد که پرتاب تیر به وسیله آرش ـ در اسطوره ایرانی آرش کمانگیر ـ گونه ای از این رسم بلاگردانی بوده که به صورت داستانی حماسی و اساطیری باقی مانده است. این مقاله به رسم «لال شیش زدن» در ایران و گونه های آن در سرزمین های مختلف و ارتباط احتمالی آن با تیراندازی آرش می پردازد.
صفحات :
از صفحه 9 تا 23
بررسی عوامل مؤثر بر باروری با تکیه بر رویکردی چندسطحی
نویسنده:
محمد شیری,طه نوراللهی,الهام رستمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کشور ایران در دهه های اخیر تحولات چشمگیری در زمینه تغییرات جمعیت تجربه نموده است. افزایش نرخ رشد جمعیت به 9/ 3 درصد در دهه 1355 1365 و کاهش رشد جمعیت به 29/ 1 درصد در دوره 1385 1390 به خوبی این مهم را نشان می دهد. تغییرات باروری مهم ترین عامل تبیین کننده تغییرات رشد جمعیت بوده است. با توجه به تفاوت های استانی باروری در ایران و نقش تعیین کننده تغییرات استانی در روند آتی باروری، بررسی ویژگی های اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی منطقه ای در تبیین باروری ضروری به نظر می رسد. هدف اصلی این مقاله بررسی نقش ویژگی های استانی در تبیین باروری است. به منظور نیل به هدف این مقاله، روش تحلیل چندسطحی به کار گرفته شده است. داده های مورد استفاده برگرفته از داده های خام 2 درصد سرشماری 1385 است که در دو سطح فردی و استانی طبقه بندی شده اند. میانگین استانی تعداد فرزندان زنده به دنیاآمده و میانگین سنی زنان در معرض باروری به عنوان متغیرهای پیش بین سطح 2 و متغیرهای اشتغال، تحصیلات، سن و ساختار خانواده به عنوان متغیرهای پیش بین سطح 1 مدل سازی شده اند. نتایج مبیّن این است که ویژگی های سطح استانی، تأثیرات ثابت و تصادفی معناداری را در ضرایب رگرسیونی سطح فردی در تبیین باروری دارد، به گونه ای که میانگین میزان باروری زنان از باروری استان و میانگین سن زنان در معرض باروری تأثیرپذیرند. همچنین نتایج گویای این مهم است که میزان تأثیر متغیر تحصیلات زنان بر باروری در استان هایی که میانگین کل تعداد فرزندان زنده به دنیاآمده در سطح بالاتری قرار دارد به مراتب پایین تر است.
  • تعداد رکورد ها : 12