جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
جهاد یا اجتهاد؟: ارتدکس دینی و علم مدرن در اسلام معاصر [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
S. Irfan Habib (اس. عرفان حبیب)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
HarperCollins,
چکیده :
ترجمه ماشینی" در حالی که اروپا هنوز در قرون تاریک گیر کرده بود، دانشمندان جهان اسلام در حال ترجمه ارسطو بودند و گام های بزرگی در نجوم، ریاضیات و فلسفه برداشتند. دو هزار سال بعد، به نظر می رسد ایده «پیشرفت علمی» در یک جنگ ناامیدکننده با اسلام قفل شده است. اسلام چه زمانی و چگونه شور و شوق خود را نسبت به عملکرد جهان طبیعی از دست داد؟ اس.عرفان حبیب، یکی از برجسته ترین مورخان کشور، این مسیر را دنبال می کند که چگونه اسلام «جریان اصلی» علم مدرن را زیر سوال برد - که از اصلاح طلبان قرن نوزدهم شروع شد و به آرمان گرایان امروزی ختم شد. او از طریق زندگی مردان مشهوری مانند سر سید احمد خان و مولانا عبدالکلام آزاد نشان می دهد که تبلیغ امروزی اسلام و پیروان آن به عنوان "ضد مدرن" و "ضد علم" افسانه ای است که به معنای واقعی کلمه منجر می شود، به عواقب مواد منفجره. حبیب همچنین مطالعات خود را هم به تاریخ و هم به اسلام می پردازد تا ایده بحث برانگیز «علم اسلامی» را به عنوان مقوله ای متمایز از علم «مدرن» و «اروپامحور» زیر سوال ببرد. جهاد یا اجتهاد در سبکی جذاب و آسان که سنگینی سؤالاتی را که می خواهد به آنها پاسخ دهد رد می کند، کلیشه ها و تبلیغات را به چالش می کشد. این کتاب رابطه‌ی اسلام و علم امروز را مورد توجه قرار می‌دهد.
دیدن و دیده شدن در دنیای متاخر قرون وسطی: اپتیک، الهیات و زندگی دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dallas George Denery (دالاس جورج دنری)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در اواخر قرون وسطی، مردم به طور فزاینده ای نسبت به بینایی، تشبیهات بصری و احتمال خطای بینایی وسواس پیدا کردند. دالاس دنری در این کتاب به این سؤال می پردازد که مردان و زنان قرون وسطایی فکر می کردند که دیدن خود و دیگران در ارتباط با جهان و خدا به چه معناست. او با کاوش در نوشته‌های راجر بیکن، دونس اسکاتوس، پیتر اورئول و نیکلاس از اوترکورت در پرتو مجموعه‌ای از راهنماهای مذهبی محبوب برای واعظان، اعتراف‌کنندگان و توبه‌کنندگان، از جمله رساله پیتر لیموژ در مورد چشم اخلاقی، نشان می‌دهد که چگونه این پرسش ذهن قرون وسطی را به خود مشغول کرده است. مردان و زنان در سطح فکری و عملی. این کتاب یک بررسی بین‌رشته‌ای منحصربه‌فرد از تأثیر متقابل بین زندگی مذهبی، اپتیک پرسپکتیویست و الهیات ارائه می‌کند. دنری بینش های جدید مهمی را در مورد روان قرون وسطایی و تصور از خود ارائه می دهد و اطمینان می دهد که این کتاب برای مورخان علم قرون وسطی و مورخان زندگی دینی و الهیات قرون وسطی جذاب خواهد بود.
مبانی علم مدرن در قرون وسطی: زمینه های دینی، نهادی و فکری آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward Grant (ادوارد گرانت)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برخلاف تصور رایج، ریشه های علم مدرن در دنیای باستان و قرون وسطی مدت ها قبل از انقلاب علمی قرن هفدهم کاشته شد. در واقع، آن انقلاب بدون تلاش‌های پیشین و انباشته سه تمدن بزرگ غیرقابل تصور بود: یونانی، اسلامی و لاتین. تمدن مسیحی لاتین اروپای غربی با غنای علمی که از طریق ترجمه از منابع یونانی-اسلامی در قرون دوازدهم و سیزدهم به دست می‌آمد، آخرین مرحله از سفر فکری را آغاز کرد که در انقلاب علمی که جهان را متحول کرد به اوج خود رسید. عواملی که این دستاورد منحصر به فرد را به وجود آورد، در نحوه توسعه مسیحیت در غرب، و در اختراع دانشگاه در سال 1200 یافت می شود. این جلد مرجعی برای مورخان علم یا علاقه مندان به تاریخ قرون وسطی، تحولات و اکتشافاتی را نشان می دهد که به اوج خود رسید. در انقلاب علمی
تلاش مجدد گالیله: 1633 تا 1992 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Galilei, Galileo;Finocchiaro, Maurice A.;International Society for Science and Religion
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
International Society for Science and Religion,
چکیده :
ترجمه ماشینی: محکومیت گالیله (1633) -- انتشار و انتشار اخبار (1633-1651) -- واکنش های نمادین: دکارت، پیرسک، دختر گالیله (1633-1642) -- قطبی سازی ها: سکولاریسم، لیبرالیسم، بنیادگرایی (16133) - مصالحه: ویویانی، آزوت، لایب نیتس (1654-1704) - اسطوره سازی یا روشنگری؟ پاسکال، ولتر، دایره المعارف (1657-1777) -- بی کفایتی یا روشنگری؟ پاپ بندیکت چهاردهم (1740-1758) -- دروغ های جدید، اسناد، اسطوره ها، عذرخواهی ها (1758-1797) -- جنگ ها و محاکمه های ناپلئونی (1810-1821) -- تفتیش عقاید از طرف گالیله؟ The Settele Affair (1820) و فراتر از آن (1835) - انواع شکنجه: اسطوره زدایی از محاکمه گالیله؟ (1835-1867) - تخلف از عدالت؟ مستندات نادرستی (1867-1879) - گالیله دوباره درست، دوباره اشتباه: هرمنوتیک، معرفت شناسی، "بدعت" (1866-1928) - قهرمان کاتولیک: بازپروری سه صد ساله (1941-1947) - کیفرخواست سکولار: اتمی برشت بمب و دو فرهنگ کوستلر (1947-1959) - تاریخ در محاکمه: ماجرای پاچینی (1941-1979) - "بازسازی" بیشتر: پاپ ژان پل دوم (1979-1992).
دلیل محاکمه: علم، دین و فرهنگ در ماجرای گالیله [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maurice A. Finocchiaro (موریس آ. فینوکیارو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در سال 1633، تفتیش عقاید روم، گالیله را به دلیل دفاع از نظریه نجومی مبنی بر حرکت زمین، و به طور ضمنی این اصل الهیاتی که کتاب مقدس مرجع علمی نیست، به عنوان یک بدعت گذار مظنون محکوم کرد. این رویداد بحث‌برانگیز موج‌هایی را در قرن‌ها به راه انداخته است و تجسم مبارزه بین متفکری است که به‌عنوان پدر علم مدرن شناخته می‌شود، و نهادی که هم یکی از بزرگ‌ترین ادیان و هم کهن‌ترین سازمان‌های جهان است. این محاکمه هم به عنوان نشانی آشکار از ناسازگاری علم و دین و هم به عنوان نمونه ای خیره کننده از عقلانیت، روش علمی و تفکر انتقادی ذکر شده است. در مورد محاکمه گالیله مطالب زیادی نوشته شده است، اما بیشتر آثار از دیدگاه خاصی استدلال می کنند - از دیدگاه علم سکولار علیه کلیسا، یا توجیه موضع مذهبی. هدف موریس فینوکیارو ارائه یک گزارش تاریخی متوازن است که ظرایف فرهنگی را ترسیم می کند. او با افشای روایت جذاب محاکمه گالیله، آن را در برابر پس زمینه فکری و فلسفی معاصر آن قرار می دهد. به طور خاص، فینوکیارو بر استدلال‌ها و شواهد معاصر موافق و مخالف حرکت زمین تمرکز می‌کند که مبتنی بر مشاهدات نجومی، فیزیک حرکت، اصول فلسفی در مورد ماهیت دانش، و اصول الهیاتی در مورد حجیت و تفسیر کتاب مقدس بود. فینوکیارو به دنبال هر دو طرف مناقشه و تأثیر فلسفی گسترده آن، رابطه پیچیده بین علم و دین را آشکار می کند و نشان می دهد که چگونه گالیله به عنوان مدلی از استدلال منطقی شناخته شد.
گالیله به زندان می رود و افسانه های دیگر درباره علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edited by Ronald L. Numbers (رونالد ال. نامبرز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر می‌خواهیم که افراد غیردانشمند و صاحب نظر در مطبوعات، آزمایشگاه‌ها و منبرها نگاهی تازه به رابطه علم و دین بیندازند، رونالد نومبرز پیشنهاد می‌کند که ابتدا باید از افسانه‌های هولناکی که بیش از حد طولانی به عنوان تاریخ پنهان شده‌اند صرف نظر کنیم. حقایق تا حدود دهه 1970، روایت غالب در تاریخ علم، از دیرباز روایت پیروزمند علم و جنگ علم با دین بود. اما نسل جدیدی از مورخان علم و کلیسا شروع به بررسی اپیزودهایی در تاریخ علم و دین از طریق ارزش ها و دانش خود بازیگران کردند. اکنون رونالد نومبرز دانشمندان برجسته را در این تاریخ جدید علم به خدمت گرفته است تا اسطوره ها را از بین ببرد، از زندانی شدن گالیله تا تبدیل شدن داروین در بستر مرگ تا اعتقاد انیشتین به خدایی شخصی که «با کیهان تاس بازی نمی کرد». تصویر علم و مذهب در گلوی یکدیگر در رسانه‌های اصلی و مجلات علمی وجود دارد، اما هر فصل در گالیله به زندان می‌رود نشان می‌دهد که ما با دیدن فراتر از افسانه‌ها چقدر باید به دست آوریم. (20090515)
ابزار ریاضی در مصر و سوریه قرن چهاردهم: رساله مصور نجم الدین مصری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Francois Charette, Muhammad Ibn Muhammad Misri
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishers ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد شامل نسخه انتقادی با ترجمه انگلیسی یک رساله عربی با مصور غنی در مورد ساخت بیش از 100 ابزار مختلف نجومی است که بسیاری از آنها برای متخصصان ناشناخته هستند. این اثر را نجم الدین مصری، شخصیتی نسبتاً سایه دار، در قاهره، حدود 1330 سروده است. این نسخه با یک تفسیر فنی و تاریخی مفصل همراه است که به عنوان یک مقاله مستقل در مورد ابزار دقیق ریاضی اسلامی تنظیم شده است. در حالی که این مقاله/تفسیر عمدتاً مبتنی بر رساله نجم‌الدین است، از مشورت تعداد زیادی از نسخه‌های خطی که قبلاً مطالعه نشده‌اند نیز بهره می‌برد و شامل بحثی درباره همه منابع مرتبط از دوره 800-1500 می‌شود.
کتاب راهنمای کمبریج در باره گالیله [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Galilei, Galileo;Machamer, Peter K
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گالیله واقعاً چه کرد و منابع تصویری که ما از او داریم چیست؟ در این مجموعه، مقالات مشارکت‌کنندگان تمام جنبه‌های کار گالیله را پوشش می‌دهند.
فلسفه علم و تحقیق تاریخی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
John Losee (جان لازی)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه علم و تاریخ علم هر دو تفاسیر عمل علمی هستند و رابطه بین این دو رشته می تواند اشکال مختلفی داشته باشد: آنها ممکن است متقابلاً انحصاری، وابسته به یکدیگر یا با شمولیت مرتبط باشند. خیلی بستگی به این دارد که آیا فلسفه علم به عنوان یک علم تجویزی یا توصیفی در نظر گرفته می شود. این کتاب به ماهیت رابطه بین فلسفه علم و تاریخ علم می پردازد و به درک ما از فعالیت هایی که علم را در بر می گیرد، نور جدیدی می اندازد.
نقد و رشد معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(آلن ماسگریو)Imre Lakatos (ed.), Alan Musgrave (ed.)(ایمره لاکاتوش)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دو کتاب به ویژه در فلسفه علم معاصر تأثیرگذار بوده اند: منطق اکتشاف علمی کارل آر. پوپر و ساختار انقلاب های علمی توماس اس. کوهن. هر دو بر اهمیت انقلاب در علم اتفاق نظر دارند، اما در مورد نقش نقد در رشد انقلابی علم با هم اختلاف دارند. این جلد از یک سمپوزیوم در مورد کار کوهن، با ریاست پوپر، در یک کنفرانس بین المللی که در سال 1965 در لندن برگزار شد، برخاسته شد. کتاب با بیانیه کوهن درباره موضع خود و سپس هفت مقاله در ارائه نقد و تحلیل و در نهایت با پاسخ کوهن آغاز می شود. . این کتاب برای دانشجویان ارشد و فارغ التحصیلان فلسفه و تاریخ علم، و همچنین فیلسوفان حرفه ای، دانشمندان متمایل به فلسفه، و برخی روانشناسان و جامعه شناسان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
  • تعداد رکورد ها : 63