جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 34
جدایی کلیسا از دولت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philip Hamburger (فیلیپ هامبورگر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلیپ هامبورگر در چالشی قدرتمند با خرد متعارف استدلال می‌کند که جدایی کلیسا از دولت هیچ پایه تاریخی در متمم اول ندارد. شواهد مفصل گردآوری شده در اینجا نشان می دهد که آمریکایی های قرن هجدهم تقریباً هرگز به این اصل استناد نکرده اند. اگرچه توماس جفرسون و دیگران به طور گذشته‌نگر ادعا کردند که متمم اول کلیسا و ایالت را از هم جدا می‌کند، اما بعداً جدایی بخشی از قانون اساسی آمریکا شد. همبرگر نشان می‌دهد که جدایی عمدتاً از طریق ترس و تعصب به یک آزادی قانونی تبدیل شد. جفرسون از جدایی به دلیل دشمنی با روحانیون فدرالیست نیوانگلند حمایت کرد. پروتستان های بومی گرا (از قرن نوزدهم تا اعضای قرن بیستم K.K.K.) اصل جدایی را برای محدود کردن نقش کاتولیک ها در زندگی عمومی اتخاذ کردند. به تدریج، سکولاریست‌های لیبرال الهی و ضد مسیحی به این پروتستان‌ها پیوستند و امیدوار بودند که جدایی مسیحیت و سایر ادیان متمایز را محدود کند. در نهایت طیف وسیعی از مردان و زنان خواستار جدایی شدند. تقریباً همه این آمریکایی‌ها از اقتدار کلیسایی، به‌ویژه از اقتدار کلیسای کاتولیک می‌ترسیدند، و در پاسخ به ترس‌هایشان، به طور فزاینده‌ای دریافتند که آزادی مذهبی مستلزم جدایی کلیسا از دولت است. آزادی مذهبی آمریکا به این ترتیب بازتعریف و حتی دگرگون شد. در این فرآیند، متمم اول اغلب به عنوان ابزاری برای عدم تحمل و تبعیض مورد استفاده قرار گرفت.
دين و دولت در منظر نظريات مطرح
نویسنده:
سيد محمّدعلي احساني
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سكولاريسم ديدگاهي است كه مخالف حضور دين در عرصههاي سياسي ـ اجتماعي است. برداشتهاي متفاوتي از اين ديدگاه وجود دارد كه در يك تقسيمبندي كلي ميتوان آن را به «سكولاريسم افراطي» و «سكولاريسم معتدل» تقسيم كرد. سكولاريسم افراطي، اصالت و حقانيت دين را نفي كرده، آن را يك امر غيرالهي و حتي خرافي ميداند; در حالي كه بخش معتدل آن با پذيرش گوهر دين، قلمرو آن را صرفاً در چارچوب امور فردي تعريف ميكند. دين به عنوان آيين زندگي تنها طريق مطمئن براي نيل به كمال و سعادت بشر است. دين اسلام براي تأمين نيازهاي اساسي بشر احكام و معارفي ارائه داده است كه نيازمند سلطه در مسائل سياسي ـ اجتماعي است. علاوه بر كتاب و سنّت، تاريخ سياسي اسلام نيز پيوند وثيق بين دين و دولت را نشان ميدهد.
اصلاح سکولاریسم ها در فرانسه و ترکیه: مورد ممنوعیت حجاب [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Amelie Barras
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند سال گذشته، سکولاریسم به یک جزء ذاتی بحث در مورد آزادی مذهبی و حکومت دینی تبدیل شده است. این سؤال که آیا دولت ها باید پوشیدن روسری و سایر نمادهای مذهبی را محدود کنند، به ویژه در هدایت این روند فکری بسیار مهم بوده است. سکولاریسم‌های تازه‌سازی شده در فرانسه و ترکیه مستند می‌کند که چگونه در هر دو کشور، زنان مومن با ممنوعیت حجاب مخالفت کرده‌اند، و به این نکته اشاره می‌کند که چگونه این ممنوعیت‌ها با روح «واقعی» سکولاریسم همخوانی ندارد. این فعالان استدلال می کنند که می توان همزمان سکولار و مذهبی بود. به ارزش هایی که توسط سکولاریسم منتقل می شود اعتقاد داشته باشند، در حالی که همچنان به ایمان خود پایبند هستند. از طریق این بررسی، کتاب نشان می‌دهد که چگونه فعالان ادعاهای خود را در چارچوب سکولاریسم قرار می‌دهند و در عین حال آن را برای ایجاد فضایی برای دینداری خود بازبینی می‌کنند. این کتاب با پرداختن به خلأ موجود در ادبیات در مورد گفتمان مسلمانان مؤمن متاثر از این محدودیت‌ها، تحلیلی موضعی در مورد بعد کم مطالعه سکولاریسم ارائه می‌کند و منبع ارزشمندی برای دانشجویان و محققانی است که علاقه‌مند به دین، مطالعات جنسیتی، حقوق بشر و مسائل سیاسی هستند. علوم پایه.
زیر سوال بردن سکولاریسم فرانسوی: سیاست جنسیتی و اسلام در حومه پاریس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jennifer A. Selby (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بر اساس کار میدانی گسترده مردم‌نگاری، گفتمان‌های عمومی درباره سکولاریسم در فرانسه را تحلیل می‌کند تا بررسی کند که چگونه اسلام زیر روسری فتیش‌شده قرار می‌گیرد، چگونه بدن زنان به نمایندگی از هویت‌های جمعی می‌آید، و چگونه فعالیت و مشارکت زنان مسلمان حومه شهر با سیاست‌های سکولار نادیده گرفته می‌شود.
سکولاریسم مقایسه‌ای در عصر جهانی‌شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Linell E. Cady, Elizabeth Shakman Hurd
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سکولاریسم های مقایسه ای در عصر جهانی به بررسی تاریخ و سیاست سکولاریسم و ​​نقش عمومی دین در فرانسه، هند، ترکیه و ایالات متحده می پردازد. انواع سکولاریسم را به‌عنوان مجموعه‌ای از فرآیندهای در حال تحول و چالش برانگیز تعریف و بازسازی دین تفسیر می‌کند، نه راه‌حلی ثابت برای چالش‌های ناشی از تفاوت‌های مذهبی و سیاسی. این شامل مقالاتی از دانشمندان برجسته از سراسر رشته ها، سنت های سکولار و مذهبی، و تخصص منطقه ای است. این جلد رویکرد جدیدی را به رابطه شدیداً مورد مناقشه بین اقتدار سیاسی و سنت دینی نشان می دهد.
وفادار به سکولاریسم: سیاست دینی دموکراسی در ایرلند، سنگال و فیلیپین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David T. Buckley
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین و دموکراسی می توانند همنوعانی پرتنش ایجاد کنند. نخبگان سکولار ممکن است جنبش های مذهبی را مستعد درگیری و ناتوان از سازش ببینند، در حالی که کنشگران مذهبی ممکن است از این بیم داشته باشند که ضد روحانیت دین را از زندگی عمومی بیرون کند. با این حال، چنین تنش هایی اجتناب ناپذیر نیست: از آسیا تا آمریکای لاتین، بازیگران مذهبی با دموکراسی همزیستی می کنند و حتی به حفظ آن کمک می کنند. دیوید تی باکلی در کتاب وفادار به سکولاریسم استدلال می‌کند که نهادهای سیاسی که نقش فعال دین عمومی را تشویق می‌کنند، بخش کلیدی در توضیح این تنوع هستند. او مفهوم "سکولاریسم خیرخواه" را برای توصیف نهادهایی توسعه می دهد که تقسیم بندی اساسی دین و دولت را با فضای گسترده ای برای مشارکت بازیگران مذهبی در زندگی عمومی ترکیب می کنند. او تأثیر سکولاریسم خیرخواهانه را بر نخبگان مذهبی و سکولار، هم در مقاطع حساس در تشکیل دولت و هم در زمانی که سیاست در طول زمان تکامل می‌یابد، دنبال می‌کند. باکلی نشان می‌دهد که چگونه بازیگران مذهبی و سکولار در طول زمان اعتبار و هنجارهای مشترک را ایجاد می‌کنند و توضیح می‌دهد که چگونه چنین ائتلاف‌هایی می‌توانند چالش‌های ناشی از احیای مذهبی و دوره‌های ضد روحانیت را تحمل کنند. وفادار به سکولاریسم این نظریه نهادی را در ایرلند، سنگال و فیلیپین با استفاده از ترکیبی از داده های آرشیو، مصاحبه و افکار عمومی آزمایش می کند. این مطالعات موردی نشان می‌دهد که چگونه حتی کشورهایی با اکثریت مذهبی فعال می‌توانند به سکولاریسم وفادار بمانند.
دین و سکولاریزاسیون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vernon Pratt (auth.) (ورنون پرات)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
نقد پساسکولاریسم
نویسنده:
علی مجتبی‌زاده، مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
حوزه علمیه قم، مرکز مدیریت,
چکیده :
کتاب حاضر، با موضوع مباحث توصیفی و پاسخ‌گویی به شبهات به رشته تحریر درآمده است و ضمن طرح مباحث توصیفی پساسکولاریسم و بررسی و نقد اصول و مبانی آن، به روند این جریان فکری در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخته است. کتاب در چهار بخش تدوین شده: بخش اول به تعریف مفهوم سکولاریسم و پساسکولاریسم می‌پردازد در فصل دوم اصول و مؤلفه‌های پساسکولاریسم مورد بحث قرار می‌گیرد و در بخش سوم به نقد اصول فکری پساسکولاریسم می‌پردازد و در پایان نقد تبیین اجتماعی پساسکولاریسم از دین را واکاوی می‌نماید.
دین و سکولاریسم: آیا اسلام می تواند سکولار باشد؟
سخنران:
سیدسجاد ایزدهی
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
کلیدواژه‌های اصلی :
دین و سکولاریسم: انقلاب اسلامی و روند سکولاریسم
شخص محوری:
بیژن عبدالکریمی، علیرضا شجاعی زند
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 34