جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 286
برهان آنسلم در اثبات خدا (بررسی تطبیقی)
نویسنده:
نصرالله میمنه جهرمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
مقال عن المنهج (ترجمه عربی گفتار در روش)
نویسنده:
رنه دکارت؛ مترجم: محمود محمد خضیری؛ مقدمه نویس: محمد مصطفی حلمی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
"نقد و بررسی" دلائل: اثبات خدا
نویسنده:
نويسنده:سیدمحمدرضا علوی‌سرشکی نويسنده:سیدعباس طباطبایی‌فر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: چهارده معصوم علیهم‌السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این کتاب سعی شده است با استفاده از مسایل فلسفی و مباحث مطرح شده در علوم جدید، دیدگاه‌های فلاسفه بزرگ اسلامی و غربی مانند ابن‌سینا، ملاصدرا، ارسطو، افلاطون، رنه دکارت، دیوید هیوم و ایمانوئل کانت به نقد و بررسی ادله اثبات خدا پردخته شود. نویسنده ابتدا به ایرادات منطق و فلسفه ارسطویی اشاره کرده و سپس مقدمات و پیش‌فرض‌های اثبات خدا اعم از مقدمات تصوری و تصدیقی در علم فلسفه را تبیین نموده است. آنگاه نویسنده مهم‌ترین ادله خداشناسی و براهین ارایه شده در این زمینه را مطرح کرده و اشکالات وارد شده بر این براهین مانند برهان حدوث نفس، برهان نظم، برهان حرکت، برهان صدیقین، برهان علیت و مباحث نفس‌شناسی را نیز ذکر نموده است.
ضرورت وجود خدا، اثبات وجود خدا
نویسنده:
نويسنده:علی کاظمی ويراستار:فریادعیسی چراتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: علی کاظمی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نگارنده در بخش نخست کتاب حاضر، دریافت وجود خدا را ناشی از سه نوع برداشت می‌داند: برداشت ناشی از تصور، اتفاق و یقین، سپس شش مساله را درباره‌ی ضرورت یکی بودن خداوند، تبیین می‌کند. این مسائل عبارت است از خود وجود، تعامل بین وجودها، چیستی وجودها، ازلی بودن یا نبودن وجودها، خصایص و کارکرد وجود نگارنده در بخش دوم برای اثبات وجود خداوند، دو شیوه را مطرح ساخته است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به حضور مستقیم و وجود آثار، اشاره کرد، "اثبات یکتایی خداوند"، "گفتار سوم کتاب است. در این بخش، اصول لازم برای یکتایی خالق، برشمارده شده است.
خدا را چگونه می‌توانیم اثبات کنیم؟
نویسنده:
نويسنده:حسن مبینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی - مشهد: سخن گستر,
کلیدواژه‌های اصلی :
برهان‌های اثبات وجود خدا (با رویکرد پاسخ به شبهات)
نویسنده:
نويسنده:محمدحسین فاریاب نويسنده:سیدعلی هاشمی نويسنده:سیداحمد حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: پژوهشکده باقرالعلوم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مروری بر مهمترین استدلال‌های عقلی و تجربی مربوط به اثبات وجود صانع حکیم است. در این اثر سعی شده است با مراجعه به آرای فلاسفه مسلمان، مهمترین براهین اقامه شده از سوی آنان در زمینه اثبات وجود خدا بیان شده و دلایل منطقی، فلسفی و تجربی آنان در این زمینه تبیین شود. نویسنده نخست به بیان برهان نظم و تقریر این برهان در اثبات وجود خدا پرداخته و برخی از اشکالات وارد شده در این زمینه را مطرح و پاسخ داده است. آن گاه به تبیین برهان فطرت و نحوه استدلال به آن در اثبات وجود خدا پرداخته و به تشریح مفاد این برهان پرداخته و برخی از ایرادات وارد شده بر این برهان را ذکر نموده و پاسخ آن‌ها را داده است. در بخش‌های دیگری از کتاب حاضر، نویسنده به بیان برهان‌های تجربی، برهان امکان و وجوب، برهان صدیقین، برهان وجودی، برهان حدوث، برهان حرکت و برهان اخلاقی کانت مبنی بر اثبات وجود خدا پرداخته و نحوه استدلال به این براهین را تبیین نموده است.
نقد استدلال‌های داوكينز در نفی وجود خدا
نویسنده:
عباس شيخ شعاعی، عبدالله مرتضوی نيا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئلة «وجود خدا و رابطة آن با جهان» همواره يک حوزة زنده و پويا در بحث‌هاي فلسفي بوده است. با مطرح شدن نظرية تکامل داروين در محافل علمي غرب، سؤالات بسيار مهمي در اين مسئله به‌وجود آمد. ريچارد داوکينز يک زيست‌شناس معتقد به نظرية تکامل داروين است که در آثار خود ضمن برشماري انتقادات مطرح‌شده به برخي از براهين اثبات وجود خدا، از جمله برهان وجودي، برهان نظم، برهان عليت و... در آثار خود، استدلال‌هايي براي رد وجود خداوند ارائه کرده است: برهان «نامحتملي وجود خدا»، برهان «باور خدا به‌مثابة ويروس ذهني» و برهان «رقابت تبييني خدا با علم»، از استدلال‌هاي اصلي او براي انکار وجود خداوند است. در اين مقاله دلايلي که داوکينز براي رد وجود خداوند مطرح کرده است، تبيين مي‌گردد و در ادامه بر اساس انديشه‌هاي شهيد مطهري، اليستر مک گراث و ديگر فيلسوفان دين معاصر، به نقد و بررسي آن ادله پرداخته مي‌شود.
صفحات :
از صفحه 7 تا 19
ابن‌کمونه و شبهه وارد بر ادله اثبات توحید خداوند
نویسنده:
لیلا سلیمانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
شبهه ابن‌کمونه، شبهه‌ای است که بر یکی از ادله توحید وارد شده است و آن دلیل، «لزوم ترکیب» است که خلاصه آن چنین است که اگر دو خدا موجود باشد، هر دو در وجود مشترک خواهند بود و اگر یک مابه‌الامتیاز، آنها را جدا نکند، متحد خواهند بود. وجود مابه‌الامتیاز باعث می‌‌شود که هر یک از آن دو خدا، مرکب از مابه‌الامتیاز و مابه‌الاشتراک شود و هر مرکب، نیز ممکن‌الوجود است، نه واجب‌الوجود. شبهه معروف منسوب به ابن‌کمونه در تخریب دلیل توحید است. البته این شبهه را نخستین بار، شیخ اشراق در کتاب مطارحات بر برهان حکمای مشاء مطرح کرد و وقتی ابن‌کمونه که از شارحان کلام شیخ اشراق است، آن را در برخی تألیف‌های خود بیان کرد، به نام او، شهرت یافت.
برهان معجزه در مسیر اثبات وجود خدا
نویسنده:
محمد علی شمس آبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده: فیلسوفان و متکلمان دین در دلالت و عدم دلالت معجزه بر وجود خداوند نظریات گوناگونی دارند. با پذیرش امکان و وقوع معجزه بر طریق نظام سبب و مسببی، به نام خرق ناموس طبیعت معرفی شده است. ابن­سینا با تأکید بر قوای نفس انسانی و تزکیه نفس، معجزه را تبیین کرده است. ملاصدرا نیز با تأکید بر نفوس در هیولای عالم جسمانی و با داشتن عقول پاک معجزه را پردازش کرده است. ابن­سینا و ملاصدرا معجزه را در مسیر اثبات وجود خدا، ثابت نمی­دانند. عمده متکلمان مسیحی حیطه معجزه را وسیع گرفته و هر آنچه که به عنوان امداد غیبی برای رفع مشکلات فردی و اجتماعی به صورت بارقه­های ذهنی به صورت ناگهانی تجلی شود، معجزه می­دانند. این طریق را مقدمه­ای برای اثبات وجود خدا مطرح می­کنند. گروهی از متکلمان مسیحی نیز در صدد رد معجزه بر آمده­اند. متکلمان اسلامی معمولا رابطه منطقی بین معجزه و اثبات وجود خدا را نمی­پذیرند؛ در این میان آیت الله جوادی آملی بر این باور است، اما مرحوم نراقی و مراغی رابطه منطقی را پذیرفته­اند. واژگان کلیدی: معجزه ـ وجود خدا ـ ابن­سینا ـ ملاصدرا ـ جوادی آملی ـ نراقی ـ متکلمان مسیحی.
صفحات :
از صفحه 111 تا 128
  • تعداد رکورد ها : 286