جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
قضا و قدر
عنوان :
نویسنده:
عمرسلیمان اشقر؛ مترجم: گروه فرهنگی انتشارات حرمین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
زاهدان - ایران: حرمین,
چکیده :
در کتاب حاضر، که براساس منابع اهل سنّت تدوین شده، نخست لزوم ایمان به تقدیر (قضا و قدر) بیان و ثابت شده که تقدیر یکی از ارکان اساسی ایمان است. سپس، با مروری گذرا بر تاریخ نقد، به تعریف و بیان ارکان تقدیر پرداخته شده است. آن‌گاه، دیدگاه و مذهب منکران تقدیر و علل گمراهی آنها مطرح و در مقابل، دیدگاه موافقان، با استناد به نظرگاه سه تن از فرزانگان اهل سنّت، به بحث گذارده شده است. در پایان نیز ثمرات و نتایج ایمان به تقدیر،‌ آورده شده است.
دنیای سحر و شعبده‌بازی
نویسنده:
عمرسلیمان اشقر؛ مترجم: گروه فرهنگی انتشارات حرمین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
زاهدان - ایران: حرمین,
چکیده :
دنیای سحر و جادو، دنیای شگفت‌انگیزی است که در آن حقیقت با خرافات و علم با شعبده‌بازی و انگیزه با هدف، در هم آمیخته می‌شوند. دنیایی که ظاهر آن فریبنده است، ولی باطن آن زشت و پلید است. جادو همواره لغرشگاهی بوده است که بشریت جز نتایجی تلخ چیزی از آن به دست نیاورده است. کتاب حاضر در یک مقدمه، چهارده فصل و یک خاتمه تنظیم شده است. فصل اول به تاریخچه‌ جادو اختصاص دارد. در فصل دوم، سحر در لغت و اصطلاح تعریف شده و تفاوت بین سحر، معجزه و حد بیان شده است و در فصل سوم انگیزه‌ها، نتایج و آثار سحر بررسی شده است. بیان حقیقت سحر و اختلاف نظر علما و دلایل آن، روش‌های سحر کردن، میزان اثرگذاری جادوی جادوگر؛ روش‌های جادوگر شدن؛ جادو شدن پیامبر(ص)؛ درمان سحر و پرهیز از آن؛ حکم جادو و جادوگران؛ توبة جادوگران و تفسیر آیات سحر از سورة بقره از دیگر مباحث مطرح شده در کتاب است.
شرح مذاهب أهل السنة ومعرفة شرائع الدين والتمسك بالسنن
نویسنده:
أبو حفص عمر بن أحمد بن عثمان بن شاهين؛ المحقق: عادل بن محمد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسة قرطبة,
چکیده :
کتاب حاضر قسمت موجود از کتاب مذکور است که به بیان فضایل عشره از اصحاب و اهل بیت و عقیده مولف و عقیده سلف می پردازد. روش کتاب نقلی و بر اساس دیدگاه محقق نیز دارای احادیث ضعیف است. این کتاب مورد عنایت اهل سنت بوده است.
تحريم النظر في كتب الكلام
نویسنده:
موفق الدین ابن قدامة المقدسی؛ تحقیق: عبدالرحمن بن محمد سعید دمشقیة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
الرسائل السبعة في العقائد و معه رسالة ذم التأويل
نویسنده:
ابومنصور ماتریدی, موفق‌الدین أبی عبدالله بن احمد بن محمد بن قدامه المقدسی مقدسی و دیگران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: دار البصائر,
چکیده :
الرسائل السبعة في العقائد و معه رسالة ذم التأويل، مجموعه‌ای است از هفت رساله که با رساله «ذم التأويل» (اثر موفق‌الدین بن احمد بن محمد بن قدامه مقدسی، متوفی 620ق)، که به آن ضمیمه شده، هشت‌تا می‌شود. هفت رساله مزبور عبارتند از: «شرح الفقه الأكبر» ابومنصور ماتریدی (333ق)، «شرح الفقه الأكبر» احمد بن محمد مغنیساوی، «الجوهرة المنيفة في شرح وصية الإمام الأعظم أبي‌حنيفة» ملا حسین بن اسکندر حنفی، «كتاب الإبانة» ابوالحسن اشعری (324ق)، «الملحق الأول للإبانة» محمد عنایت علی حیدرآبادی، «الملحق الثاني للإبانة» محمد عنایت علی حیدرآبادی و «رسالة في الذب عن أبي‌الحسن الأشعري» ابوالقاسم عبدالملک بن درباس. نویسندگان این رسائل در مذهب حنفی و برخی از آنان تابع ابوالحسن اشعری بوده‌اند. این اثر، از هشت بخش تشکیل شده است که هرکدام از بخش‌ها شامل یک کتاب و یا رساله می‌شود. بخش اول و دوم شرح کتابی از ابوحنیفه به نام «الفقه الأكبر» است. بخش سوم، شرح وصیت‌نامه ابوحنیفه، بخش چهارم، متن کتاب «الإبانه» ابوالحسن اشعری، بخش پنجم تا هفتم، پیرامون کتاب «الإبانه» و بخش پایانی کتاب با عنوان «ذم التأويل» در مذمت تأویل است.
کتاب السنة
عنوان :
نویسنده:
أبو عبد االله أحمد بن محمد بن حنبل الشيبانی؛ تحقیق ودراسة: محمد بن سعید بن سالم القحطانی
نوع منبع :
کتاب , رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ریاض - عربستان: دار عالم الکتب للطباعة والنشر,
المعتزله بین القدیم والحدیث
نویسنده:
محمد العبده, طارق عبد الحلیم
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیرمنگام - انگلیس: دار الارقم,
چکیده :
کتاب حاضر در چند بخش تدوین شده است: بخش اول درباره علم کلام و ماهیت آن ، ماخذ اهل سنت در علم کلام ، بخش دوم درباره عقائد معتزله یعنی توحید، عدل ، وعد و وعید و منزله بین المزلتین و امر به معروف و نهی از منکر می باشد، بخش سوم تطورات فکری و سیاسی معتزله در قرون مختلف ، و فصل چهارم درباره تطورات معتزله در عصر حدیث می باشد.