جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
التربية
عنوان :
نویسنده:
هربرت سبنسر؛ ترجمة: محمد السباعي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: هنداوی,
کلیدواژه‌های اصلی :
کارکردهای تربیتی امید و نقش آن در سلامت روان از دیدگاه قرآن
نویسنده:
خاک پور حسین, حسومی ولی اله, گلی مهرناز, ایرانمنش اسما
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«امید» در «تربیت» و «سلامت روانی» انسان نقش مهمی بر عهده دارد. از نظر قرآن «رجا» (امید) انبساط سرور در دل به جهت امر محبوب است؛ در صورتی که انسان بسیاری از اسباب رسیدن به محبوب را تحصیل کرده باشد و به آرامش قلبی برسد.هدف از این مقاله بیان کارکردهای تربیتی امید و نقش آن در سلامت و بهداشت روان است. لذا به روش توصیفی- تحلیلی با رویکردی قرآنی- روایی، مبانی و عوامل ایجاد امید را بررسی و نتیجه گیری می کند: از نظر قرآن «امید» به واسطه دو رویکرد شناختی و رفتاری حاصل می شود. انسان از «خودشناسی» به «خداشناسی» رسیده و این باعث «خودباوری» و «خدامحوری» می گردد. شخص تکیه به هست نمای هستی دارد و اگر آن را با رویکردهای رفتاری مثل عمل صالح همراه نماید، به امیدی پایدار دست یازیده است.از نگاه قرآن «امید» در بعد تربیتی عامل تحرک و باعث عمل می باشد که بازده کار را بالا برده، باعث تقویت قدرت صبر، حس شادکامی، کارایی، کاردانی و ... می گردد که همه اینها سلامت روانی انسان را به همراه دارد.
صفحات :
از صفحه 59 تا 90
زنان، اسلام و آموزش در ایران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Goli M. Rezai-Rashti, Golnar Mehran, Shirin Abdmolaei
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه ویرایش شده با تکیه بر پیچیدگی ها و تفاوت های ظریف در آموزش زنان در رابطه با پیامدهای انقلاب 1979 ایران، پیامدهای سیاست های مبتنی بر دین را بر روابط جنسیتی و همچنین نتایج پیش بینی نشده مشارکت فزاینده زنان در آموزش بررسی می کند. این جلد با تمرکز بر تأثیر تلاش‌های اسلامی‌سازی جمهوری اسلامی بر جامعه ایران، به‌ویژه روابط جنسیتی و آموزش، بینشی در مورد پارادوکس افزایش فرصت‌های آموزشی علی‌رغم قوانین و محدودیت‌های تبعیض‌آمیز که بر زنان تحمیل شده است، ارائه می‌کند.
فرزندپروری به مثابه یک مناسک معنوی و منبعی برای الهیات: مسائل مادری
نویسنده:
Claire Bischoff, Elizabeth O’Donnell Gandolfo, Annie Hardison-Moody
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این جلد به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه مادران می‌توانند فرزندپروری را به‌عنوان تمرین معنوی درک کنند و این عمل برای دانش‌آموزی الهیات چه معنایی دارد. یک گروه بین نسلی و بین‌فرهنگی از دانشمندان مادر، این پرسش‌ها را که در تلاقی مطالعات مادری، اعمال مذهبی، مراقبت شبانی و الهیات مطرح می‌شوند، از طریق مقاله‌های جذاب و قابل دسترس بررسی می‌کنند. مقالات شامل عناصر روایی و الهیاتی هستند، زیرا نویسندگان از تأملات شخصی، مصاحبه‌ها و/یا مطالعات جامعه‌شناختی استفاده می‌کنند تا در مورد پیامدهای الهیاتی تمرین والدین بنویسند، مفاهیم کلیدی در الهیات را بازنگری کنند، و به توضیح قوی‌تری از فرزندپروری به عنوان تمرین معنوی کمک کنند. از دیدگاه های مختلف کلامی این جلد هم تصاویر ظالمانه و مذهبی از مادری فداکارانه را به چالش می کشد و هم ابعاد معنوی مادری را در نظر می گیرد که به توانمندی و رفاه زنان کمک می کند. همچنین الهیات عملی و سیستماتیک را عمیق‌تر می‌کند تا دغدغه‌ها و شادی‌های تجسم‌یافته و روزمره مادری را که در زمینه‌های مختلف امتیازات و به حاشیه رانده شدن تجربه و اجرا می‌شود، در بر گیرد.
تحلیل درون مایه های تربیتی در بهارستان جامی
نویسنده:
نرگس تهوری,محمد بهنام فر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بهارستان جامی یکی از مهم ترین آثار تربیتی قرن نهم است که به تقلید از گلستان سعدی با نثری آمیخته به نظم نگاشته شده است. موضوع این مقاله به «تحلیل درون مایه های تربیتی در بهارستان» اختصاص دارد که به روش کتابخانه ای و به شیوه توصیفی و تحلیل متن انجام شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مباحث تربیتی در بهارستان ظاهرا براساس دیدگاه امام محمّد غزالی مطرح شده و در سه محور تربیت در خانواده، مدرسه و اجتماع با اندیشه های وی مطابقت دارد و درون مایه های تربیتی آن بیشتر بر پایه عدالت، توجه به زیردستان، علم آموزی، رازداری و حسن معاشرت استوار است. جامی در بیان مبحث تربیتی، همانند امام محمّد غزالی هدف نهایی و غایی تربیت را تزکیه نفس و دوری از فساد برای نیل به کمالات عالی انسانی و سرانجام تقرّب به خدای یکتا می داند.
آسیب شناسی تربیت معنوی عبادی فرزند در خانواده هنگام ازدواج
نویسنده:
خادم حسین فاضلی,ابوالفضل ساجدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از دیدگاه اسلام، تشکیل خانواده و تربیت صحیح فرزند، جایگاه ویژه داشته و نردبان صعود شمرده شده است. موفقیت در تربیت عبادی معنوی فرزند، به نبود عوامل آسیب زا در امر ازدواج و گزینش همسر بستگی دارد. ازاین رو، شناخت زمینه ها و عوامل آسیب زای این عرصه، هنگام ازدواج و پیش از آن، امری سرنوشت ساز می باشد. این پژوهش بر آن است که عوامل آسیب زا در تربیت معنوی عبادی فرزندان آینده خانواده را، هنگام ازدواج و پیش از آن، از دیدگاه منابع دینی و از منظر کارشناسان امر، بازکاوی کند تا برای کسانی که در مسئله ازدواج، نسبت به همسر و تربیت فرزندان آینده شان دغدغه دارند راهگشا باشد. این تحقیق با رویکرد توصیفی تحلیلی، عوامل آسیب زای تربیت معنوی عبادی را مورد ارزیابی قرار می دهد. مواردی همچون: عدم تدین همسر، نابرابری اعتقادی و فرهنگی داوطلبان ازدواج، بداخلاقی، شراب خواری، نابرابری فکری زوجین، و نیز برخی بیماری های ارثی، ازدواج های تحمیلی و... از یافته های این تحقیق و از عوامل آسیب زا به شمار می آیند.
تاریخ مختصر تعلیم و تربیت
نویسنده:
عیسی صدیق
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مطبعه روشنایی,
إمام علي علیه السلام و قضايا الأمّة
نویسنده:
حسن موسى صفّار
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مراحل تربیت از دیدگاه قرآن، سنت و علم روانشناسی
نویسنده:
جمال فرزندوحی، طاهره حیدرنژاد
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تربیت یکی از مقاصد وجودی انسان و امری ضروری برای حیات جامعه است که درجه رشد و تحول هر جامعه را نشان می دهد؛ اما از آنجایی که شرایط و ویژگی های تربیتی در مراحل مختلف زندگی کاملاً متفاوت است و به میزان رشد و کیفیت هر مرحله بستگى دارد از این جهت بحث از مراحل تربیت از اهمیت خاصی برخوردار است، در این نوشتار، ابتدا تعریف دو مفهوم اساسی مقاله یعنی، مرحله و تربیت ارائه شده، آنگاه بر پایه این مقدمات، مراحل تربیت از دو نظر که یکی مربوط به قبل از تولد (مرحله جنینی) و دیگری مربوط به بعد از تولد (مراحل کودکی، نوجوانی و...) است به بررسی شده است. ضمن بررسی مراحل گوناگون تربیت، این نتیجه حاصل شد که اگر به فرایند تربیت که امرى پیوسته و همیشگى است، از دوران کودکى و حتى پیش از آن توجه شود، بر سایر مراحل تربیت اثر می گذارد و تأکید آموزه هاى دینى و روان شناسى بر دوران کودکى، به این معنا نیست که جریان تربیت انسان، تنها محدود به این دوره است، بلکه پرورش و تربیت انسان در سراسر عمر او تداوم و امکان تحول و سازندگى نیز همواره وجود دارد. این مقاله به روش کتابخانه ای با رویکرد تحلیلی و با بهره گیری از کتب تفسیری، تربیتی و روان شناسی ارائه شده است.