جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2023- دوره 10- شماره Issue 34
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
Saeideh Azimi Terambanian (Iran) 1 Dr. Mohammad Ali Khabari (Iran) 2 Prof. Mohammad Reza Sharifzadeh (Iran) 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: انسان معاصر علیرغم رسیدن به اوج رشد و برخورداری از پیشرفت های علمی قابل توجه، رضایت و رضایت خاصی به نظر نمی رسد. مخرب بودن زمان، ترس از مرگ و کوتاهی زندگی از جمله عواملی هستند که در پیدایش سرخوردگی و تکثیر افکار نیهیلیستی در دنیای مدرن نقش دارند. پیگیری مستمر دستاوردهای مادی نتوانسته نگرانی‌های عمیق‌تر وجودی را برطرف کند. بنابراین، نیاز روزافزونی به کاوش در جنبه های عمیق زندگی، مانند جستجوی معنا و جست و جو برای تحقق شخصی، به منظور تسکین دردهای وجودی و ارتقای کیفیت کلی وجود انسان وجود دارد. در این راستا، موضوع و هدف اصلی پژوهش حاضر، معطوف به معناداری زندگی و طول عمر انسان با یافتن راه‌حل‌های ملموس برای دردهای وجودی، ارتقای معنا و ارزش‌های زندگی آنان است. روش و یافته‌ها: این پژوهش با رویکردی تحلیلی- توصیفی به بررسی نظریه‌های فلسفی و وجودی لودویگ ویتگنشتاین، به‌ویژه بر فلسفه اولیه او و بررسی مؤلفه‌های سازنده معنا از دیدگاه او در زندگی بشری پرداخته است. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش بر اهمیت دو عنصر اساسی زیبایی‌شناسی و اخلاق با تأکید ویژه بر دیدگاه ابدی موضوع متافیزیکی در ایجاد زندگی معنادار و هدفمند تأکید می‌کند. این دو مؤلفه به عنوان عالی ترین ابزار بیان ارزش های واقعی زندگی و راه حلی برای غلبه بر چالش ها و مشکلات آن به شمار می روند و انسان ها را به سوی زندگی معنادار هدایت می کنند.
صفحات :
از صفحه 59 تا 85
نویسنده:
Dr. Zeinab Kabiri (Iran) 1 Ashraf Hashemi (Iran) 2 Kuburat Agbogun (Nigeria) 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: این مقاله به منظور تبیین دیدگاه ماکیاولی در مورد ملاک عمل اخلاقی و ارزیابی آن بر اساس مبانی انسان‌شناختی آیت‌الله مصباح یزدی است. روش و یافته: روش این مقاله توصیفی- تحلیلی است و یافته های این مقاله عبارتند از: ماکیاولی فیلسوفی قدرت مدار است که نظرات اخلاقی خود را در قالب آرای سیاسی خود ارائه کرده است. او معتقد است که از هر نوع رفتار و عملی می توان برای رسیدن به هدف نیروی انسانی استفاده کرد; اما آیت الله مصباح یزدی معتقد است، برای تعیین معیار حسن و قبح افعال انسان، ابتدا باید شناخت درستی از انسان، ابعاد وجودی، سعادت و شقاوت او، کمال و هدف نهایی او به دست آورد. نتیجه گیری: ماکیاولی هدف اصلی زندگی را نیروی انسانی می داند و اعمال انسان را در صورتی اخلاقی می داند که انسان را قادر به دستیابی به قدرت مادی کند. از نظر او قدرت ارزش ذاتی دارد و انسان می تواند از هر وسیله ای برای کسب آن استفاده کند. از سوی دیگر آیت الله مصباح یزدی به کسب حیات معنوی و اخلاقی معتقد است. او معتقد است که هدف وسیله را توجیه نمی کند و برای رسیدن به نیروی انسانی نمی توان از هیچ رفتار و عملی برای رسیدن به اهداف استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 113
نویسنده:
Dr. Kuswanto Kuswanto (Indonesia) 1 Dr. Irzal Anderson (Indonesia) 2 Afgha Okza Eriranda (Indonesia) 2
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: خانواده ها در نتیجه ازدواج زنان و مردانی که یکدیگر را دوست دارند و به یک قرارداد بسیار محکم، یعنی ازدواج، متعهد می شوند، تشکیل می شود. از سوی دیگر، طلاق به دلیل عدم توافق در حل مشکلات خانه بین زن و شوهر اتفاق می‌افتد. بر این اساس این سوال مطرح می شود که سطح تحصیلات و کیفیت زندگی جامعه چه تاثیری بر میزان طلاق خانواده دارد؟ روش و یافته‌ها: این تحقیق یک مطالعه رگرسیون داده‌های تابلویی کمی است که ترکیبی از داده‌های متقابل از 9 ناحیه/شهر استان جامبی و داده‌های سری زمانی 2018-2021 است. یافته های تحلیل نشان می دهد که بهترین مدل مورد استفاده برای تبیین تأثیر آموزش و شاخص توسعه انسانی (HDI) بر میزان طلاق خانواده در استان جامبی، اثر مشترک است. نتیجه‌گیری: بر اساس این مدل، نتایج به دست می‌آید: (1) بین سطح تحصیلات بر میزان طلاق خانواده در استان جامبی تأثیر مثبت و معناداری وجود دارد. (2) اثر منفی و معنادار HDI بر میزان طلاق خانواده در استان جامبی وجود دارد. (3) آموزش همزمان و HDI تأثیر معناداری بر طلاق خانواده در استان جامبی دارد. در مجموع، هم افزایی بین دولت، بخش خصوصی و جامعه برای تحقق کیفیت زندگی از طریق افزایش فرصت های شغلی، دسترسی به سلامت و آسایش در زندگی لازم است.
صفحات :
از صفحه 115 تا 136
نویسنده:
Dr. Mohammad Sheta Badra (Iran) 1 Zahra Shirdel (Iran) 2
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: هر جامعه ای در مسیر پیشرفت خود نیازمند ایجاد محیطی مساعد برای رشد و رفاه مردم است و بر اساس این آرامش محیطی زمینه های پیشرفت فراهم می شود. در این میان یکی از عواملی که مانع از توسعه جوامع می شود، بروز عوامل محیطی و ایجاد دشمنی توسط کشورهای دیگر است. مسائلی مانند جنگ، ترور، تحریم و ... از جمله این مسائل هستند که پیشرفت هر جامعه ای را با مشکل مواجه می کنند. این پژوهش با تمرکز بر این موضوع به دنبال شناسایی عوامل عقب ماندگی جامعه ایران است که توسط آمریکا ایجاد شده است. روش و يافته‌ها: در اين پژوهش با رويكرد فلسفه سياسي، از روش تحقيق توصيفي موردي و اسنادي براي بررسي تاريخچه تحليلي استفاده شده است. البته با توجه به اهمیت تقابل آمریکا در تاریخ معاصر ایران طی صد سال اخیر (1921-2020 میلادی)، صدها رویداد تاریخی علیه ایران بررسی شده و در ادامه راهبرد مقاومت در برابر تحریم ها در نظام حقوق بین الملل ارائه شده است. . نتیجه: مشکلاتی که آمریکا در تاریخ معاصر علیه ایران ایجاد کرده است، نشانه یک انحراف تاریخی است. این رفتار خارج از روابط دیپلماتیک باعث می شود یک کشور انواع فشارهای اقتصادی و غیراقتصادی را به کشور دیگر وارد کند که نتیجه آن عقب ماندگی جامعه است و راه حل مقابله با آن تقویت ساختار نظام حکومتی است. .
صفحات :
از صفحه 137 تا 168
نویسنده:
Amir Karimi (Iran) 1 Dr. Mohammad Ali Pargho (Iran) 2
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: هدف این پژوهش، تحلیل محتوای مقالات در مجله بین‌المللی چند رشته‌ای زندگی ناب (IMJPL) و پاسخ به سؤال در مورد ویژگی‌ها و مشخصات مقالات و نویسندگان مقاله است. روش و یافته‌ها: در پژوهش حاضر از روش تحلیل محتوا به عنوان روش توصیفی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش ده شماره منتشر شده مجله IMJPL از زمان ارتقای رتبه مجله و انگلیسی شدن مقالات آن یعنی شماره 23 به شماره 32 می باشد و نمونه آماری این تحقیق شامل 60 مقاله منتشر شده در این شماره ها می باشد. واحد تحلیل، عناوین مربوط به چک لیست های 11 سوالی این پژوهش در فصلنامه بود. روش این تحقیق با مراجعه به عناوین و مطالب، استنادات مقالات و اطلاعات مورد نیاز گردآوری شده است. داده ها با استفاده از ابزار گردآوری و آمار توصیفی مانند طبقه بندی داده ها بر اساس توزیع فراوانی و درصد فراوانی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه گیری: 80 درصد مقالات به صورت گروهی نوشته شده اند، مردان نسبت به زنان فعال هستند و 19 نفر عضو هیئت علمی هستند، همچنین در بین کشورهای شرکت کننده، ایران با 71 نویسنده، 93 درصد مقالات کیفی، 82 درصد مقالات توصیفی- تحلیلی بوده است. ، دانشگاه آزاد اسلامی و جامعة المصطفی العالمیه با ده نویسنده، معنی زندگی با 24 مقاله، کلیدواژه: زندگی با 11 تکرار، بیشترین کمیت را داشته و تحلیل کیفی مقالات نیز مورد بررسی قرار گرفت.
صفحات :
از صفحه 169 تا 189
نویسنده:
Mohammad Legenhausen (America)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: هدف در این مقاله بررسی نقد، بررسی موضوعات اصلی مطرح شده، نشان دادن ارتباط این موضوعات با مباحث فلسفی معاصر و پیشنهاد چگونگی دفاع از موضع صدرا است. دو نوع دفاع پیشنهاد می‌شود: اول، از آثار صدرا می‌توان حدس زد که او چگونه به انتقاد پاسخ داده است. ثانیاً، می‌توان در نظر گرفت که چگونه می‌توان از موضعی مانند صدرا با توجه به فلسفه معاصر دفاع کرد. روش و یافته‌ها: این پژوهش یک پژوهش کیفی با رویکرد تحلیل انتقادی است. یکی از ویژگی های بارز فلسفه ملاصدرا آموزه روح اوست. او معتقد بود که روح از بدن تکامل می یابد. روح انسان در وجود مادی سرآغاز دارد، اما فراتر از مادیات تکامل یافته و به غیر مادی بودن ابدی می رسد. نتیجه گیری: این عقیده که نفس غیر جسمانی به عنوان جوهری قابل تفکیک، ممکن است وجود خود را به صورت جوهر جسمانی آغاز کرده و سپس به جوهری تبدیل شده باشد، مورد انتقاد علامه مصباح قرار گرفته است. نقد او موضوعاتی را در فلسفه ذهن، متافیزیک و کلام اسلامی مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 27 تا 58
  • تعداد رکورد ها : 6