جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
صفوی کوروش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از نگارش این مختصر، معرفی نظریه حوزه های معنایی و چگونگی کارایی آن، در قالب واژگان زبان فارسی است. برای دستیابی به این مهم، ابتدا به تاریخچه پیدایش این نظریه در حوزه مطالعات معنی شناسی ساختگرا اشاره خواهد شد. سپس با توجه به بررسی حوزه های معنایی، از دو دیدگاه در زمانی و همزمانی، سعی بر آن خواهد بود تا عملکرد این نظریه، در قالب واژگان زبان فارسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 2 تا 11
نویسنده:
فلاحتی محمدرضا, یمینی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این تحقیق، بررسی ترکیبات حرف اضافه دار گیلکی و مقایسه نتایج آن با نظریه چامسکی، در خصوص پارامتر هسته می باشد. برای انجام تحقیق، 1200 آزمودنی از دو شهر فومن و رشت انتخاب و بر اساس متغیرهای سن، جنس، سواد و مکان به دوازده گروه تقسیم شدند. 20 جمله به طور تصادفی از کریستن سن (102-97: 1375) انتخاب شد و پس از اعمال اصلاحات واژگانی و ساختاری مورد استفاده قرار گرفت. در هر جمله، یک جای خالی وجود داشت که می بایست با یک عبارت حرف اضافه دار مناسب تکمیل می شد. از این تعداد آزمودنی، 24020 ترکیب جمع آوری شد. ترکیبات به دست آمده به چهار گروه بدون حرف اضافه، دارای حرف اضافه پیشین، دارای حرف اضافه پسین و سرانجام ترکیبات دارای هر دو نوع حرف اضافه پیشین و پسین، به طور همزمان، تقسیم شدند. یافته ها نشان داد که در این زبان به جای این که پارامتر هسته دوتایی باشد، سه تایی است. به بیان دیگر، در ترکیبات حرف اضافه دار گیلکی، سه نوع ساختار به چشم می خورد: (1) هسته - آغازین (2) هسته - پایانی و سرانجام ترکیبی از موارد (1) و(2) .
صفحات :
از صفحه 22 تا 28
نویسنده:
طالبی نژاد محمدرضا, اکبری محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در میان دست اندرکاران زبان آموزی و زبان شناسی کاربردی بسیاری بر این عقیده اند که فراگیری زبان دوم به منزله فراگیری فرهنگ دوم است. برای رسیدن به پاسخی قابل قبول در این زمینه، ابتدا لازم است چند موضوع مربوط به این مقوله مورد بحث قرار گرفته و ابهامات موجود از میان برداشته شود. در این مقاله به مباحثی چون فرهنگ، زبان مالکیت زبان، امپریالیسم زبانی، و جامعه زبانی پرداخته شده و با برجسته کردن ابهامات موجود سعی بر آن است تا میزان درستی نظریه برابری فراگیری زبان دوم با فراگیری فرهنگ دوم مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس استدلال ارائه شده، به نظر می رسد تجدید نظر در این زمینه ضرورت دارد.
صفحات :
از صفحه 102 تا 108
نویسنده:
فهیمه معرفت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعات زیادی در راستای به کار گرفتن یافته های فن آوری های جدید در کلاس های نگارش انجام گرفته است. محقق که سال هاست به تدریس درس نگارش مشغول است دریافت که دانشجویان اغلب رغبتی برای ارائه باز خورد به نوشته های همکلاسی های خود ندارند. بنابراین وی بر آن شد که با انجام یک تحقیق کیفی به توصیف بازخوردهایی که توسط فراگیران زبان از طریق پست الکترونیکی در کلاس نگارش ارائه می شود بپردازد. هم چنین این تحقیق به بررسی نظرات دانشجویان درباره طرح مورد نظر پرداخته است. شرکت کنندگان 26 تن از دانشجویان دختر و پسر رشته کارشناسی ادبیات زبان انگلیسی دانشگاه علامه طباطبایی می باشند. از دانشجویان خواسته شد تا تکالیف خود را از طریق پست الکترونیکی به استاد خود ارسال دارند. سپس دانشجویان نسخه هایی از نوشته های هم کلاسی های خود دریافت می کردند. آنها بعد از این که متن مورد نظر را می خوانند نظرات خود را به معلم خود ارسال می کردند. تحلیل این پیغام ها به آشکار شدن موضوع هایی متفاوت در بازخوردهای دانشجویان انجامید. گفتنی است که شرکت کنندگان روی هم رفته نظر مساعدی درباره این طرح داشتند.
صفحات :
از صفحه 126 تا 133
نویسنده:
رزمجو سیدآیت اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از این تحقیق اولا بررسی تاثیر آزمون انگلیسی کنکور سراسری بر روش تدریس دبیران مراکز پیش دانشگاهی می باشد. دومین هدف آن مقایسه نظرات دبیران و دانش آموزان این مراکز در این زمینه می باشد. و بالاخره اینکه، بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهادهای کاربردی برای بهبود کیفیت امر آموزش زبان در مراکز پیش دانشگاهی ارائه شود. بنابراین، دو پرسش نامه که کاملا از نظر محتوا شبیه هم بودند در بین 40 دبیر و 80 دانش آموز مراکز پیش دانشگاهی نواحی چهارگانه شهر شیراز توزیع شد. تمامی داده های به دست آمده با استفاده از درصد، بسامد، میانگین و انحراف استانده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. علاوه بر این، با استفاده از آزمون مربع خی و آزمون تی مستقل داده ها تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که الف. دبیران مراکز پیش دانشگاهی بیشترین اهمیت را به مهارت خواندن، ترجمه از انگلیسی به فارسی، دستور زبان و واژگان می دهند. ب. مهارت گفتاری، مهارت شنیداری و تلفظ و آهنگ کلام نادیده گرفته می شوند. ج. دبیران تلاش می کنند تا روش تدریس خود را متناسب با آزمون انگلیسی کنکور سراسری ارائه دهند. د. آزمون تی مستقل نشان داد که اختلاف معناداری میان نظرات دبیران و دانش آموزان در رابطه با روش تدریس دبیران به طور کلی و میان نقطه نظرات آنها در مورد عامل اول (مهارتها و عناصر زبان) و عامل چهارم (روش تدریس و ایجاد انگیزه) وجود دارد. و بالاخره اینکه به نظر می رسد که دبیران مراکز پیش دانشگاهی از شاخص هایی بهره می گیرند که متناسب با روش های سنتی از جمله گرامر - ترجمه و خواندن هستند.
صفحات :
از صفحه 56 تا 67
نویسنده:
رحیمیان جلال, بتولی آرانی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
متداولترین انواع جمله در زبان های دنیا، خبری، پرسشی و امری است که به ترتیب برای دادن اطلاع، طلب خبر و صدور فرمان بکار می روند. مطالعات رده شناسی زبان ها حاکی از آن است که در استفاده روزمره از زبان، کمتر شاهد تطابق مقوله های دستوری یاد شده با مقوله های معنایی - منظوری مربوط به آنها هستیم. نمونه های این نبود همسانی را هم در زبان روزمره مردم و هم در آثار ادبی موجود در زبان می توان دید، البته از آنجا که شعر بازتاب سیلان پیش بینی نشده افکار و احساسات بشری است، شاید بتوان نمونه های این نبود همسانی را در آثار ادبی بیش از دیگر آثار مشاهد نمود. متخصصان صنایع ادبی فارسی، نقش های معنایی - منظوری فراوانی را در این زبان برشمرده اند. تحقیق حاضر نقش های معنایی - منظوری 91 جمله پرسشی از میان اشعار اخوان ثالث را، در قالب ارائه شده از سوی شمیسا (1373 و 1376) تجزیه و تحلیل نموده است. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که اخوان، در 91 جمله پرسشی از 17 قطعه شعر خود 12 نقش از نقش های بیست و هفتگانه ارائه شده از سوی شمیسا را به کار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که وی از مقوله معنایی - منظوری نومیدی بیشترین بهره را گرفته است. این کاربرد حاکی از وجود بحران در جامعه ای است که شاعر در آن زندگی می کرده است. البته بسامد بالای بهره گیری از مقوله نومیدی نیز بی ارتباط با بدبینی شاعر نسبت به آنچه در اطراف وی می گذشته نیست؛ این موضوع مؤید نظر کسانی است که اخوان را شاعر یاس و شکست می دانند.
صفحات :
از صفحه 42 تا 55
نویسنده:
یارمحمدی لطف اله, جعفری ژانین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این تحقیق بررسی کارایی الگوی تجزیه و تحلیل گفتار تسویی (1995) به خصوص در مورد زیر مقوله های ساخت های پرسشی پاسخ طلب و بررسی مقابله ای آنها در فارسی و انگلیسی می باشد. به منظور دستیابی به این اهداف تعداد 361 نمونه ساخت پرسشی از سه نمایشگاه معاصر انگلیسی و تعداد 337 نمونه از سه نمایشگاه معاصر فارسی استخراج و مقابله شده اند.نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی تسویی برای توصیف ساخت های پرسشی پاسخ طلب و رده بندی این ساخت ها بر حسب نقش گفتمانی آنها مناسب است.
صفحات :
از صفحه 15 تا 27