جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1494
رسالة فی معنی المولی
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: مهدی نجف
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این کتاب (رسالة فی معنی المولی) اثر شیخ مفید، محمد بن محمد بن نعمان بغدادی با موضوع امامت حضرت علی علیه السلام می باشد. شیخ مفید در این کتاب، یکی از مباحثات خود را با علمای اهل تسنن درباره حدیث شریف رسول اکرم که می‌ فرماید: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» به نگارش درآورده است. کتاب حاضر مانند دیگر تالیفات شیخ مفید از ارزش و اعتبار خاصی در میان علما و فقهای شیعه برخوردار است و همواره مورد توجه و علاقه دانشمندان اسلامی قرار داشته است. یکی از ابتکارات شیخ مفید این است که مناظرات و مباحثات خود را با علمای مذاهب مختلف اسلامی به رشته تحریر درآورده تا هم مورد استفاده آیندگان قرار گیرد و هم از دستبرد حوادث و تحریف مخالفان در امان بماند. شیخ مفید در این کتاب، یکی از مناظره‌ های مهم خود را با عالمی از متکلمان معتزله و از جماعت «بهشمیه»، که منسوب به ابو هاشم جبایی می‌ باشند، آورده است. آن عالم معتزلی ادعا می‌ کرده که کلمه «مولی» در حدیث پیامبر (ص) به معنای امامت و رهبری نیست. شیخ مفید در این مباحثه در صدد اثبات امامت حضرت علی علیه‌ السلام از این حدیث شریف است. این حدیث، متواتر و مورد تایید اکثر دانشمندان اسلامی قرار گرفته است. شیخ مفید در این کتاب با استدلال به معنای لغوی «مولی» می‌ فرماید: اصل در معنای آن، امامت و رهبری است؛ و این معنای حقیقی و موضوع له آن است و دیگر معانی، مجازی می‌ باشند و نیازمند قرینه هستند. نکته دیگری که شیخ به آن استدلال کرده سخن اهل بیت رسول خدا علیهم‌ السلام است. روایات فراوان و متواتر این نکته را تایید کرده‌ اند که مراد از مولی امامت و رهبری است و علمای اهل تسنن نیز اهل بیت علیهم‌ السلام را به صداقت و راستگویی قبول دارند.
رسالة فی رد مذهب الوهابیة
نویسنده:
محمد عصار؛ محقق: نعمان نصری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«رسالة فى رد مذهب الوهابيه»، تاليف محمد بن محمود حسينى لواسانى تهرانى معروف به عصار، در سال 1343 ق در عقايد اسلامى و پاسخ گوئى به شبهات وهابيت، به زبان عربى مى‌ باشد. برخى از عناوين مهم عبارتند از: 1- وجوب تعظيم ما ينسب إلى المنتجبين. 2- في بيان معنى التوحيد. 3- في دعوى أن طلب الشفاعة من الأنبياء كطلبها من الأصنام؟ 4- الفرق بين شرك الأولين و شرك أهل هذا الزمان. 5- تكفير العلماء لبني عبدالقدامى. 6- في بيان أن الناس يوم القيامة يستشفعون بالنبي (ص).
رسالة حول خبر ماریة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید؛ محقق: مهدی صباحی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الموتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این کتاب (رسالة حول خبر ماریة) نوشته شیخ مفید، ابو عبدالله محمد بن محمد بن نعمان عکبری بغدادی می باشد. شیخ مفید این کتاب چند صفحه‌ ای را در شرح سخن حضرت رسول خدا (ص) درباره ماریه قبطیه نگاشته است. برخی از مخالفین، این روایت را دلیل بر یک سری عقاید انحرافی گرفته‌ اند و شبهاتی مطرح کرده‌ اند. شیخ مفید در این کتاب به تمام این شبهات پاسخ داده و سخن حق را، که همان نظر شیعه است، اثبات نموده است.
دعوی السفارة فی الغیبة الکبری
نویسنده:
محمد سند بحرانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : بقية العترة,
چکیده :
«دعوى السفارة فى الغيبة الكبرى»، اثر شيخ محمد سند، كتابى است به زبان عربى در رد ادعاى مدعيان سفارت و نيابت خاصه از طرف حضرت حجت عليه‌ السلام پس از پايان دوران غيبت صغرى. اين كتاب پژوهشى است مستند، در شناسايى مدعيان دروغين ارتباط با امام مهدى (ع) و احكام آن‌ ها و نقد و بررسى نظرات آنان. «دعوى السفارة فى الغيبة الكبرى» اولين اثرى بود كه شيخ محمد سند به نگارش آن پرداخت. انگيزه وى از تاليف اين كتاب اين بود كه او مى‌ ديد، در بحرين و ساير شهرهاى شيعه‌ نشين، و حتى لبنان و عراق اين شبهه ايجاد شده بود كه بعضى از افراد با امام زمان (عج) ارتباط دارند و حالت پيغام‌ رسان از سوى او به مردم و از سوى مردم به آن حضرت مى‌ باشند، در واقع يك نوع ادعاى وساطت داشتند. اين شبهه و شبهه‌ هاى مشابه ديگرى كه مطرح بود، باعث شد كه اين كتاب را بنويسد. در واقع اين كتاب در خصوص دعوى سفارت نيست؛ بلكه درباره مطلق بحث‌ هاى اتصال به غيب، مكاشفات و ارتباط با نشئات ديگر است.
حقیقة مصحف فاطمة عند الشیعة
نویسنده:
اکرم برکات عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: دار الصفوة,
چکیده :
کتاب «حقیقة مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) عند الشیعة» تالیف اکرم برکات العاملی پیرامون حقیقت مصحف حضرت فاطمه زهرا (سلام‌ الله‌ علیها) و محتوای آن نوشته شده است. نویسنده در حقیقت به دفاع از شیعه برخواسته و تهمتی را که به شیعه زده شده، مبنی بر اینکه شیعه معتقد است مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن دیگری است و لذا شیعه دارای دو قرآن می‌ باشد، را به طرق و روش های مختلف جواب داده و ساحت شیعه را از آن پاک می‌ نماید وی با استناد به کتب لغت واژه مصحف را معنی و استعمال آن در غیر از قرآن را اثبات و نتیجه می‌ گیرند که اطلاق لفظ مصحف بر کتاب فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) غیر از اطلاق لفظ مصحف بر کتاب عبد الله ابن مسعود و غیر آن می‌ باشد که از اینها قرآن فهمیده می‌ شود. و لذا مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) قرآن نمی‌ باشد از طرف دیگر برخی خواسته‌ اند بگویند که مصحف فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) همان مصحف حضرت علی (علیه‌ السلام) می‌ باشد. وی برای پاسخ دادن به این نظریه و رد آن، به محتوای مصحف حضرت فاطمه (سلام‌ الله‌ علیها) پرداخته و اثبات می‌ نمایند که از نظر محتوا این مصحف با مصحف حضرت علی که قرآن همراه با تفسیر آن است، تفاوت دارد.
إلى المجمع العلمی العربی بدمشق
نویسنده:
عبدالحسین شرف الدین موسوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الشبستری للمطبوعات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«إلى المجمع العلمى العربى بدمشق»، عنوان صحيح كتابى است كه به قلم نويسنده گرانقدر سيد عبدالحسين شرف‌ الدين موسوى خطاب به اعضاء آن مجمع و مجله‌ اش المنار، به زبان عربى به رشته تحرير در آمده است. نويسنده در ابتداى كتاب خود را دعوت كننده به خير و هدف خود را نصيحت بزرگان مجمع علمى دمشق و مجله المنار مى‌ داند كه اگر بپذيرند، همگى رستگار مى‌ شوند و در غير اين صورت به وظيفه تبليغى خود عمل كرده است.
وهابیون و البیوت المرفوعة
نویسنده:
محمد علی سنقری همدانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«الوهابيون و البيوت المرفوعة»، تاليف علامه محقق و محدث شيخ محمد على بن حسن همدانى سنقرى كردستانى، درباره عدم جواز تخريب اماكن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مى باشد و تحقيقى كه بر روى اين كتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مى‏ باشد. زمانى كه اصحاب فرقه ضاله وهابيت، بسيارى بعضى از مساجد و خانه ‏هايى را كه منسوب به اهل بيت (ع) و زوجات پيامبر اسلام و بعضى صحابه بود را خراب مى‏ نمودند، ايشان اقدام به نوشتن چنين كتابى نمودند.
مسائل السرویة
نویسنده:
محمد بن محمد مفید
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: الموتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«المسائل السرویة» اثر شیخ مفید به زبان عربی و مجموعه سؤالاتی است که از شهر ساری در استان مازندران، توسط یکی از شخصیت‌ های علمی آن جا به نام «سید فاضل شریف» مطرح شده است و شیخ مفید به آنها پاسخ داده است. بهترین راه برای حل شبهات عقیدتی، پاسخ قوی و کامل به سؤالاتی است که در هر عصر و دورانی مطرح می‌ گردد، زیرا این گونه طرح مباحث عقیدتی جاذبه بیشتری دارد و توجه خواننده را به خود جلب می‌ کند و بهتر آن را فرا می‌ گیرد. شیخ مفید، در این کتاب، با همتی عالی و سعه صدر به پاسخ گویی سؤالات پرداخته و هر جا لازم به تفصیل و توضیحات بیشتری بوده با بیانی روان به شرح آن پرداخته و هر کجا لازم ندیده، به اختصار اکتفا کرده و به دیگر تالیفات خود ارجاع داده است. وي در این کتاب، با شیوه‌ ای استدلالی در بحث و استنباط و با تمسک به روایات صحیح و معتبر، نظریات برخی از دانشمندان بزرگ معاصر خود را رد کرده است. او به فراوانی روایات توجهی نکرده، بلکه به سند آنها توجه دارد و روایات صحیح را اگر چه محدود باشند، بر روایات فراوان ضعیف السند مقدم داشته است.
فصول المهمة فی تألیف الامة
نویسنده:
عبدالحسین شرف الدین موسوی؛ محقق: عبدالجبار شراره
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: المجمع العالمی للتقریب بین المذاهب الإسلامیة، مدیریة النشر و المطبوعات,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الفصول المهمة في تأليف الأمة»، تأليف علامه سيد عبدالحسين شرف ‏الدين از جمله آثار ارزشمندى است كه در راستاى ايجاد وحدت و الفت ميان امت اسلامى به نگارش درآمده است. اين اثر نشان مى‏ دهد كه مسأله وحدت در نزد شرف ‏الدين چه اندازه مهم بوده است كه اولين اثرش را به آن اختصاص داده است. مؤلف که بیشترین دغدغه را در تقریب بین شیعه و سنی دارد، در این اثر به عوامل بروز تفرقه و جدایی بین مذاهب اسلامی پرداخته و راهکارهایی برای وحدت نیز ارائه می ‌کند. علامه شرف الدین در مقدمه به وقایع پس از رحلت پیامبر (ص) پرداخته و تنها «وحدت اسلامی» را راه بالندگی و پیشرفت جامعه اسلامی می‌ داند. وی سپس در ۱۲ فصل با نقل احادیث صحیح از مجامع حدیثی معتبر اهل سنت و نیز فتواهای برجسته عالم اسلام از دورترین دوره آن درباره اسلام، ایمان، حرمت انسان گوینده شهادتین، اهل نجات بودن موحدان و نجات اهل توحید به بیان حقایق پرداخته است. او همچنین به مقوله اجتهاد در مقابل نص، فتاوای تکفیری و تکفیر شیعه و پاسخ به آن، نقش دروغ سازان و عملکرد برخی از نویسندگان در تفرقه افکنی واکنش نشان داده است.
شیعة فی موکب التاریخ (دراسة موضوعیة فی نشئة الشیعة فی ضوء الکتاب و السنة و التاریخ)
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: معاونیة شؤون التعلیم و البحوث,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الشيعة في موكب التاريخ»، نوشته آيت‌ الله جعفر سبحانى است كه به بررسى تحليلى و مستند پيدايش و سير تاريخى تشيع از دوره پيامبر (ص) تا دوران خلافت عباسى مى‌ پردازد. اين كتاب، نام كاملش «الشيعة في موكب التاريخ (دراسة موضوعية في نشئة الشيعة في ضوء الكتاب و السنة و التاريخ)» است. موضوع كتاب، بحث در مورد پيدايش تشيع، پندارهاى مطرح‌ شده درباره تشيع و تشيع در دوره اموى و عباسى مي باشد.
  • تعداد رکورد ها : 1494