جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 731
غایة البیان فی تنزیه الله عن الجهة والمکان
نویسنده:
خلیل دریان الازهری
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: شرکة دار المشاریع للطباعه والنشر والتوزیع,
چکیده :
کتاب غایة البیان فی تنزیة الله عن الجهة و المکان بقلم خلیل دریان الأزهری می باشد. از آنجا که وهابیون قائل و معتقد به تجسیم خداوند متعال می باشند. برای خدا جا و مکانی نیز در نظر گرفته اند و کمال معرفت به ذات مقدس الهی را در این دانسته اند که انسان معتقد شود خدای متعال بالای همه مخلوقات و بر روی عرش و کرسی قرار گرفته است و گاهی بر اثر خستگی، یک پا را روی پای دیگر قرار می دهد و به استراحت می پردازد. و اگر کسی چنین خدایی را انکار کند ضال و کافر است. مؤلف این اثر درصدد برآمده تا با بررسی عقیده معتقدین به جهت و مکان برای خدا به تنزیه ذات احدیت از این عقیده باطل بپردازد. این کتاب شامل مقدمه و ده فصل می باشد. این فصول عبارتند از: در فصل اول به تعریف مکان و جهت پرداخته است. در فصل دوم به دلائل تنزیه پروردگار از مکان و جهت در قرآن می پردازد. در فصل سوم دلائل تنزیه پروردگار از مکان و جهت در روایات را بررسی شده. در فصل چهارم دلائل تنزیه پروردگار از مکان و جهت از اجماع مد نظر قرار گرفته. در فصل پنجم دلائل عقلی بر تنزیه پروردگار از مکان و جهت بررسی شده. در فصل ششم به عدم امتناع شرعی و عقلی وجود مکان در فوق عرش پرداخته. فصل هفتم بیان حکم کسی که برای خداوند مکان قائل میباشد را تبیین می کند. فصل هشتم با ذکر نقلهایی بر نظر اهل سنت مبنی بر بلامکان بودن خدا می باشد. فصل نهم عدم جواز قول به: خدا در هر مکان هست پرداخته. فصل دهم به بیان اینکه آسمان قبله دعاست می پردازد. مؤلف پس از بررسی اعتقاد معتقدین به جهت و مکان برای پروردگار به این نتیجه رسیده است که بر طبق آیات قرآنی و روایات وارده در این زمینه این عقیده نادرست بوده و خداوند متعال را از این اوصاف واهی منزه دانسته است.
حجة الدامغة لشبهات المجسمه الزائغة
نویسنده:
حسین سامی بدوی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
کتاب الحجة الدامغة لشبهات المجسمة الزائغة به قلم حسین سامی بدوی به رشته تحریر در آمده است. ابن تیمیه بنیانگذار فکرى وهابیت از رهبران سلفی گری محسوب می شود و از جمله معتقدان به تجسیم خداوند متعال است. او به سبب قول به تجسيم زنداني شد. بعد از ابن تیمیه، محمد بن عبدالوهاب، پایه گذار تفکر وهابیت، عقاید ابن تیمیه و از جمله عقیده تجسیم را دنبال کرد. مؤلف این اثر درصدد است تا با استدلالات انکار ناپذیر خود، شبهات وارده از عقائد انحرافی معتقدین به تجسیم خداوند متعال را نقد و رد نماید. این کتاب شامل مقدمه و یازده مبحث می باشد. برخی از مباحث آن عبارتند از: مجسمه و مشبهه، ظهور بدعتها و خیالات منحرف، شرح حدیث خلق الله آدم علی صورته، برای تأویل دو معنا می باشد، متشابه حقیقتی را نمی داند مگر خدا را، بزرگترین اسباب گمراهی و ضلالت فرق انحرافی از راه راست، اسماء الله الحسنی دلیلی است بر منزه بودن خداوند متعال از مشابهت به مخلوقاتش، خطا مجسمه در فهم قرآن بخاطر جهلشان به بیان قرآن است. .... مؤلف پس از بررسی شبهات و ادعاهای وارده از عقائد مجسمه برای دفاع از دین به رد عقائد مشبهه و مجسمه پرداخته است.
مسائل کثر حولها النقاش والجدل
نویسنده:
السید زین آل سمیط؛ قدم له ونشره السید یوسف السید هاشم الرفاعی؛ اعده و خرج احادیثه محمد نور سوید
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
کتاب مسائل کثر حولها النقاش و الجدل توسط سید زین آل سمیط به رشته تحریر درآمده است. وهابیون پس از شکل گیری و به وجود آمدن، شبهات فراوانی را به تمام فرق مسلمین در امور مختلفه وارد کردند. نویسنده این کتاب به صورت پرسش و پاسخ در صدد پاسخگویی به برخی شبهات وارده است. این کتاب شامل مقدمه و هفده فصل می باشد. موضوعات این پرسش و پاسخ ها شامل: توسل، استغاثه، تبرک، زیارت قبور، سماع موتی، اهداء ثواب به مردگان، حکم قبور، حکم اولیاء، حکم قسم ها و نذرها می پردازد.سپس در ادامه به کرامات اولیاء، رویت پیامبر (ص) در خواب، حکم حضرت خضر (ع)، استشفاء به قرآن و اسماء الاهی، مولد النبی (ع)، اجتماع بر ذکر، تحریک مردم بر محبت اهل بیت (ع) و برحذر داشتن از بغض ایشان پرداخته است. نویسنده در هر یک از فصول پس از بررسی حکم، به بررسی شبهات مطرح شده می پردازد و آنها را پاسخ می گوید
نقد كتاب تطهير الجنان و اللسان لابن حجر الهیثمی
نویسنده:
تعلیق ونقد وتخریج السید حسن بن علی السقاف
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
نصيحة لإخواننا علماء نجد
نویسنده:
يوسف بن السید هاشم الرفاعی؛ قدم له محمد سعید رمضان البوطی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دار اقراء,
چکیده :
این اثر در نقد و بررسی دیدگاه‌ها و اندیشه‌های وهابیت به ویژه مساله زیارت اهل قبور و بنای بر قبور است. کتاب با اشاره به حدیث (الدین النصیحة) شروع شده و سپس با اشاره به بیش از پنجاه مورد از اعتقادات وعملکرد وهابیت ونقد وبررسی آنها در قالب نصیحت سعی داشته تا کج ‌فهمی‌ها و برخی از تعصبات خالی از خرد را تا حد امکان پاسخگو باشد. نویسنده در نصایح خود به مسائلی اشاره کرده که جزو مهمترین و اصولی‌ترین مبانی اسلام بوده و متاسفانه امروزه به محل اختلاف بین مسلمانان تبدیل شده و محل پرورش آن نیز مهد اسلام و محل نزول وحی شناخته شده است که برخی از آنها از این قرارند: افترا و تهمت کفر به سایر مسلمانان برخی اقدامات تبعیض آمیز برخی خرابکاریها مانند انهدام برخی آثار اسلامی‌ عملکرد وهابیت در قبال برخی از مصادیق تعظیم شعائر عملکرد وهابیت در مورد حرم نبوی و.. البته در پایان کتاب نیز چند بخش مجزا باعنواین زیر اضافه شده است: معرفی کتاب‌هایی در بحث زیارت؛ مسئله بنای بر قبور؛ بحث تسویه قبور. در خاتمه روی سخن نویسنده با حکام ممالک سعودی بوده و ضمن اشاره به برخی از اعمال نابخردانه دولت ایشان در مواجهه با سایر مسلمانان آنها را نصیحت نموده است. عناوین اصلی کتاب شامل: اشاره؛ مقدمه مترجم؛ تقریظ دکتر رمضان بوطی؛ نصیحتی چند، از سر وظیفه؛ بنای بر قبور؛ تسویه قبور.
قاموس شتائم الألبانی و الفاظ المنکره التی یطلقها فی حق علماء الامه و فضلائلها و غیرهم
نویسنده:
حسن بن علی السقاف
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الامام النووی,
چکیده :
کتاب قاموس شتائم البانی توسط حسن بن علی السقاف به رشته تحریر درآمده است بی شک آنچه از یک اهل علم وآشنا با متون اسلام انتظار می رود بیش از آن چیزی است که از یک جاهل به این مسائل می توان انتظار داشت . امروزه به فرقه ای برمیخوریم که هرچند ادعای منسوب بودن به سلف و سنت را دارند اما آنچه از اعتقادات و علمای این فرقه به گوش می رسد متاسفانه مغایر باتعلیمات اولیه اسلام همچون خوش برخوردی و حفظ عرض و آبروی مسلمانان می باشد.آنچه از عنوان این کتاب فهمیده می شود آنست که نویسنده درصدد بیان توهین ها وتهمت های البانی یکی از علما ومفتیان وهابیت نسبت به سایر علما در مورد نظرات وفتوای ایشان بوده است . نویسنده این کتاب در مقدمه ، سفارش اسلام به خوش برخوردی ونیز سیره نبوی در حسن خلق ومعاشرت را گوشزد نموده وسپس مخاطب را دعوت به قضاوت در مورد سخنان وطرز بیان مسائل توسط البانی ، می نماید . این کتاب شامل دومجموعه دیگر نیز می باشد : البراهین الناسفه للانوار الکاسفه : که در رد کتاب (بالانوار الکاشفه لتناقضات الخساف الزائقه وکشف ما فیها من الزیغ والتحریف والجاوزه ) نوشته شده است. کتاب الاحق الماحق المنقض علی ایقاف الزاهق: که در آن نویسنده ارداه نموده تا برخی تناقضات و کلمات البانی را پاسخ بدهد لذا با آوردن متن آن نظرات در ذیل آن جواب مستند وکافی را آورده است . میتوان اینگونه بیان داشت که نویسنده با اتیان این مطالب مستند توانسته عدم علمیت و مستند بودن سخنان واتهامات البانی را اثبات نماید
قراءة فی کتب العقائد: المذهب الحنبلی نموذجا
نویسنده:
حسن بن فرحان المالکی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان: مرکز الداراسات التاریخیه,
چکیده :
پژوهشی کلامی عقیدتی است درباره شکل‏گیری اندیشه‏های کلامی فرقه‏های اسلامی با تمرکز بر اندیشه‏ها و عقاید حنبلیه. این شرح با مراجعه به منابع کهن و تحقیقات معاصرین در حوزه فرق اسلامی فراهم آمده و تلاش می‏کند تعاریف منسجمی از اصطلاحات عقیده، سنت و بدعت و نیز زمینه‏ها و ریشه‏های سیاسی اختلافات عقیدتی ارائه کند. در این بحث عقاید مرحبه، قدریه، معتزله و شکل‏گیری اندیشه حنبلیه بررسی شده است. نویسنده مخصوصاً بر زمینه‏های فکری اهل حدیث و رابطه سیاست و عقیده و رفتارهای ویژه امام احمد حنبل و دیگر شخصیتهای حنبلی تمرکز کرده و ایده تکفیر و ارهاب را در عقیده حنبلی‏ها تحلیل کرده است.
منهج السلف فی فهم النصوص بين النظرية والتطبيق
نویسنده:
محمد ابن السید علوی المالکی الحسنی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: المکتبه العصریه,
چکیده :
کتاب منهج السلف فی فهم النصوص بین النظریه و التطبیق توسط محمد بن سید علوی مالکی حسنی به رشته تحریر در آمده است. همانا دینی که مورد قبول خداوند و نزد وی می باشد فقط اسلام است و دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) تمام پیروان این دین را به مودت و محبت و برادری و عدم تفرقه و اختلاف دعوت کرده است و اختلاف و تفرقه را از طرف شیطان بیان می دارد. نویسنده در این کتاب درصدد بیان این است که روش قدما و پیروان این دین منتخب الهی را از همان صدر اسلام را بشناساند. این کتاب شامل مقدمه و چهار قسمت می باشد. موضوعات این اقسام عبارتند از: قسم اول مباحثی را در میدان عقیده مطرح می نماید. در قسم دوم به بحث و بررسی در میدان نبوت می پردازد. در قسم سوم مباحثی از فقه قرآن و سنت را مطرح می نماید. قسم چهارم به بحث و بررسی در میدان بدعت پرداخته است. نویسنده در پایان بیان می دارد که خداوند در قرآن می فرماید مسلمانان باید به ریسمان الهی چنگ بزنند و دست از تفرقه و اختلاف بردارند و حتی بسیاری از احادیث نبوی به وحدت و اتحاد و برادری و برابری بین تمام مسلمانان سفارش کرده اند, لذا سوال اینجاست که خداوند و پیامبرش با آن همه سفارش به وحدت و اتحاد چرا فرقه وهابیت به هر بهانه واهی به تفرقه و اختلاف و حتی ارتداد بقیه مسلمین دامن می زنند؟
محاورة علمیة حول شدّ الرحال لزیارة قبر خیر البریة صلی الله علیه و سلم: مشروعیتها - کیفیتها
نویسنده:
ابراهیم القادری
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دار القادری,
چکیده :
بررسی زیارت پیامبر اکرم (ص)، کیفیت زیارت، ثواب زیارت، بحث راجع به مساجد، پاسخ به شبهات ابن تیمیه و نقد وبررسی نظرات او و... از جمله موضوعات کتاب می باشد.
تبرک بالصالحین بین المجیزین والمانعین
نویسنده:
عبدالفتاح بن صالح قدیش الیافعی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه الرساله ناشرون,
چکیده :
این کتابی موجز، درباره تبرک به صالحین است که ادله موافقین و مخالفین، هر دو با هم آورده شده است. و در آن اقوال و آثار و حوادثی که در زندگی بزرگان دین از تبرک به آثار علمای پیش از خود بوده، ذکر شده است. مساله تبرک به آثار صالحین از جمله مسائلی است که در بر دارنده حب مومنین به آثار صالحین است از آن جهت که آنان، خداوند را همان گونه که سزاوار پرستش است بندگی کرده اند. تبرک چیزی نیست جز اظهار محبت به اولیای الهی و از طرفی احساسات و عواطف و صدق نیت نیز باعث این چنین اظهار محبت هایی می شود. حال سوال این است که آیا محبت شرک است؟ آیا ادب و قدر شناسی کفر است؟ آنچه ارزش این کتاب را دو چندان می کند مقدمه ها و تقریظ هایی است که علمای بنام اهل سنت در مقدمه کتاب نگاشته اند. این کتاب از یک مقدمه، هشت فصل و یک خاتمه تشکیل شده است. مهمترین عناوین معنی البرکه و التبرک التبرک بالنبی و آثاره الاثار و الاقوال فی التبرک بغیر القبر الشریف من آثاره التبرک ببعض الاماکن و الاشیاء التی ورد الشرع بالتبرک بها فی ذکر بعض اقوال المانعین فی ذکر بعض اقوال علماء المذاهب فی المساله
  • تعداد رکورد ها : 731