آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 174
معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا و ادیان جهانی: چشم اندازها و مشکلات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Baldwin, Erik Daniel; McNabb, Tyler Dalton; Plantinga, Alvin; Plantinga, Alvin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سنت های مذهبی غیر مسیحی تا چه اندازه می توانند از معرفت شناسی پلانتینگا استفاده کنند؟ و اگر معتقدانی از سنت‌های دینی متفاوت وجود داشته باشند که می‌توانند به درستی از معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا استفاده کنند، آیا این امر به نحوی مانع از ضمانت باورهای دینی خاص یک پلانتینگی می‌شود؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، بالدوین و مک‌ناب ابتدا مقدمه‌ای بر معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا ارائه می‌کنند. دوم، آنها چشم اندازها و مشکلاتی را که اعضای ادیان غیر مسیحی هنگام تلاش برای استفاده از معرفت شناسی دینی پلانتینگی با آن مواجه می شوند، بررسی می کنند. در نهایت، آنها رویکردهای احتمالی را ترسیم می‌کنند که معتقدند باور مذهبی خاص یک پلانتینگی را می‌توان تضمین کرد، حتی با توجه به ایماندارانی از سنت‌های مذهبی دیگر که می‌توانند به درستی از معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا استفاده کامل کنند.
بررسی قابلیت معرفت‌شناسی اصلاح شده آلوین پلانتینگا در مقابل تحلیل فروید درباره دین
نویسنده:
نویسنده:سادات حسینی؛ استاد راهنما:جلال پیکانی؛ استاد مشاور :مهین رضایی,زینب شکیبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
یکی از موضوعاتی که در عصر حاضر، موردتوجه برخی از اندیشمندان فلسفه دین قرارگرفته است، منشأ دین و کارکرد آن است. ازجمله متفکرینی که این مسئله را مورد توجه قرارداده است، فروید می‌باشد، فروید بر اساس مبانی روانکاوانه خود، تحلیلی از منشأ دین و کارکرد آن به دست میدهد که بر طیفی وسیع از متفکران قرن بیستم تأثیرگذار بود. این تأثیرات اغلب نقش سلبی داشتند. ازاین‌رو اغلب دین‌داران یا تحلیل فروید را رد کرده‌اند یا با دیده تردید به آن نگریستهاند. پلانتینگا ازجمله متفکرانی است که دیدگاهی نسبتاً ویژه نسبت به تحلیل فروید اتخاذ میکند. در این پایان‌نامه ابتدا تحلیل فروید از منشأ و کارکرد دین را به‌اختصار توضیح داده، سپس رأی پلانتینگا را در آن باره تبیین می‌کنیم و درنهایت امر نشان دادهایم که توجه پلانتینگا به فروید چه نقشی در شکلگیری معرفتشناسی دینی پلانتینگا ایفا میکند. یکی از انگیزههای اصلی پلانتینگا در طرح نظریه پایه بودن باور به خدا، حس الوهی و همچنین نظریه تضمین، مواجه نشدن با ایراد فروید است، اما بررسی راه‌حل پلانتینگا نشان میدهد راه‌حل او بسنده نیست. در این پژوهش برای گردآوری داده‌ها از روش توصیفی- تحلیلی استفاده‌شده است.
علم، دین و فضیلت: به سوی تعالی در گفتگو [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Richard Deen
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه تز تعارض علم و دین را که توسط فیلسوفان آلوین پلانتینگا و فیلیپ کیچر ترویج شده است به چالش می کشد. من تز تعارض آنها را به عنوان یک اختلاف معرفت شناختی درباره ماهیت تحقیق تحلیل می کنم. آلوین پلانتینگا استدلال می‌کند که برای معنا بخشیدن به علم به یک روش استدلال اعتقادی نیاز است، در حالی که فیلیپ کیچر یک دانشمند را به عنوان تنها راه برای درک دین تبلیغ می‌کند. من استدلال می کنم که ایمان گرایی و علم گرایی در زمینه انضباطی تحقیق قابل قبول هستند. با این حال، بررسی رابطه‌ی علم و دین، زمینه‌ای بین‌رشته‌ای از تحقیق است که در آن ایمان‌گرایی و علم‌گرایی به تعارض دامن می‌زنند. بنابراین، تضاد بین علم و دین، مصنوع گسترش فرم‌های تحقیق رشته‌ای توسط پلانتینگا و کیچر در زمینه‌ای میان رشته‌ای است. من به کار معرفت‌شناسی فضیلت نگاه می‌کنم، با شناسایی ماهیت تحقیق به‌عنوان علت اصلی تعارض آن‌ها، تا به تمایز اشکال تحقیق رشته‌ای از میان رشته‌ای کمک کند. اشکال انضباطی تحقیق، جست و جوهایی هستند که در آن فضایل قوه فکری برجسته تر از فضایل شخصیتی است. بنابراین، در تحقیقات انضباطی در مورد چگونگی ادامه تحقیقات، به عنوان مثال، ایمان گرایی پلانتینگا و علم گرایی کیچر، اتفاق نظر وجود دارد. تحقیق میان رشته ای شکلی از تحقیق است که در آن خود روش تحقیق مورد سوال است، شکلی از تحقیق از نظر چگونگی ادامه تحقیق مورد توافق قرار نگرفته است. بنابراین، فضایل شخصیت فکری بر فضایل هیئت علمی مقدم است، زیرا عوامل در حال عبور از مرزهای اشکال مختلف تحقیق هستند. این تمایز به من اجازه می دهد تا پلانتینگا و کیچر را به عنوان درگیر در تحقیقات رشته ای عالی اما تحقیقات بین رشته ای نه چندان عالی درک کنم. پایان نامه با نشان دادن اینکه چگونه کار آنها نمونه های ضعیفی از تحقیقات بین رشته ای را نشان می دهد، به پایان می رسد و نمونه ای مثبت در کار مایکل روس است.
عقل، متافیزیک و ذهن: مقالات جدید درباره فلسفه آلوین پلانتینگا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(مایکل رِئا)Kelly James Clark, Michael Rea(کلی جیمز کلارک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در ماه مه 2010، فیلسوفان، خانواده و دوستان در دانشگاه نوتردام گرد هم آمدند تا حرفه و بازنشستگی آلوین پلانتینگا را جشن بگیرند، که به طور گسترده به عنوان یکی از چهره های برجسته جهان در متافیزیک، معرفت شناسی و فلسفه دین شناخته می شود. پلانتینگا به دلیل نقش محوری که در تجدید و توسعه اخیر فلسفه دین و الهیات فلسفی ایفا کرد، احترام خاصی در جامعه فیلسوفان مسیحی به دست آورده است. هر یک از مقالات این جلد با جنبه خاصی از دیدگاه های پلانتینگا در مورد متافیزیک، معرفت شناسی یا فلسفه دین درگیر است. مشارکت کنندگان عبارتند از: مایکل برگمن، ارنست سوسا، ترنتون مریکس، ریچارد اوت، پیتر ون اینواگن، توماس پی فلینت، الئونور استامپ، دین زیمرمن و نیکلاس ولترستورف. این جلد همچنین شامل پاسخ‌هایی به هر مقاله از بس ون فراسن، استفن ویکسترا، دیوید واندرلان، رابین کالینز، ریموند ون آراگون، ای جی کافمن، توماس کریسپ و دونالد اسمیت است.
آلوین پلنتینجا و معرفت شناسى اصلاح شده *
نویسنده:
حسین عظیمی دخت شورکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از جمله رهیافت هاى عمده در بیان رابطه عقل و دین، دیدگاهى است که به «عقلگرایىِ حداکثرى» مشهور گشته است. تجلّى عقلگرایى حداکثرى الهیات طبیعى و عقل محور بوده است، و مفروض الهیات طبیعى این است که معقولیت معتقداتِ وحیانى، شرط مقبولیت آنها را فراهم آورد. تفسیرى از معقولیت که همواره مدنظر الهى دانان طبیعى بوده، با عنوان مبناگرایى یا بنیادگرایى سنّتى قلمداد شده که مطابق با آن گزاره هاى عقلانى یا پایه هستند یا مستنتج از گزاره هاى پایه. در این تفسیر عقلانیت و صدق همواره توأمانند. در مقابل مبناگرایى سنّتى، معرفت شناسى اصلاح شده، تفسیرى دیگر از عقلانیت را معرفى مى کند. نویسنده در این مقاله مى کوشد تا با نظر به برخى از متفکران نهضت اصلاح دینى، معرفت شناسى اصلاح شده و تفسیر آنان از عقلانیت را معرفى کند و در ادامه با بیان برخى از انتقاداتى که به این نظریه وارد شده، نتیجه مى گیرد که معرفت شناسى اصلاح شده، به نوعى دچار نسبى گرایى و تا اندازه اى ایمان گرایى است.
صفحات :
از صفحه 30 تا 52
آلوین پلنتینگا:قائل به سازگاری علم و دین هستم/ به استدلالها و براهین علمی اثبات وجود خدا خوشبین نیستم
نویسنده:
آلوین پلنتینگا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از فیلسوفان دین معاصر که در این زمینه حرفهای قابل ملاحظه دارد پروفسور آلوین پلنتینگا است که از مهمترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم است. آثار پلنتینگا طیف وسیعی از موضوعات را در بر می‌گیرند، ولی سهم او در حوزه‌هایی چون متافیزیک، معرفت‌شناسی و به‌ویژه فلسفه دین بیشتر است. رویکرد او در فلسفه دین مبتنی بر اصول فلسفه تحلیلی است. در سال ۱۹۸۰ میلادی نشریه تایم با بررسی فلسفه دین از پلنتینگا به عنوان برجسته‌ترین فیلسوف دین یاد کرده بود. او رئیس پیشین انجمن فلسفه امریکا و رئیس انجمن فیلسوفان مسیحی نیز بوده است. آرای پلنتینگا در ایران هم بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، او حتی یک بار به ایران سفر هم کرده است.
نگاهی به کوشش آلوین پلانتینگا برای پاسخ به ایراد فروید دربارۀ منشأ باور به خدا
نویسنده:
جلال پیکانی ، سادات حسینی ، مهین رضایی ، زینب شکیبی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فروید بر اساس مبانی روانکاوانۀ خود تحلیلی از منشأ دین و کارکرد آن به‌دست داد که بر روی طیفی وسیع از متفکران سدۀ بیستم تأثیرگذار بود. این تأثیرات اغلب نقش سلبی داشتند. از این‌رو اغلبِ دینداران یا تحلیل فروید را رد کرده‌اند یا با دیدۀ تردید به آن نگریسته‌اند. پلانتینگا از جملۀ متفکرانی است که دیدگاه به‌نسبت ویژه‌ای دربارۀ تحلیل فروید داشت. در این مقاله ابتدا تحلیل فروید از منشأ و کارکرد دین را به‌اختصار توضیح داده‌ایم. سپس رأی پلانتینگا را در آن زمینه نقل کرده و در نهایت امر نشان داده‌ایم که توجه پلانتینگا به فروید، چه نقشی در شکل‌گیری معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا ایفا می‌کند، به این‌صورت که یکی از انگیزه‌های اصلی پلانتینگا در طرح نظریۀ پایه بودن باور به خدا و حس الوهی و همچنین نظریۀ تضمین، مواجه نشدن با ایرادهایی است که فروید مطرح کرد. اما بررسی معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا نشان می‌دهد که راه‌حل او بسنده نیست و ایراد فروید با روشی که پلانتینگا در پیش گرفت، رفع‌شدنی نخواهد بود.
صفحات :
از صفحه 609 تا 633
تصویر الهی در پاره‌های دانایی
نویسنده:
الوین پلانتینگا، علیرضا رضایت
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 174