جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تجلی مضامین دینی در شعر معاصر فلسطین
نویسنده:
عزت ملا ابراهیمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حدیث ایران,
چکیده :
فلسطین گهواره ادیان بزرگ توحیدی و نقطه پیوند تمدنها است. این سرزمین مقدس میعادگاه ابراهیم خلیل (ع)، مهد مریم عذرا (س)، زادگاه عیسی بن مریم (ع) و محل معراج پیامبر (ص) است و پیروان ادیان سه گانه توحیدی اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان را در خود جای داده است. اگر در شعر معاصر فلسطین نظری بیافکنیم خواهیم دید که همواره رنگ دینی و صبغه مذهبی بر شعر این مرز و بـوم سایه دارد. شاعران مسلمان فلسطینی همواره در خلال آثارشان به تبیین افکار، اندیشه، عقاید و دیدگاه های خود پیرامون جهان هستی، مرگ، مبدا، معاد، آخرت و... می پردازند و به هنگام بیان آن ها می کوشند تا حوادث جاری وطنشان را با جنبه های الهی و قدسی درآمیزند و با الهام از کلام وحیانی زمینه لازم را برای دستیابی به پیروزی نهایی و رهاسازی سرزمینش از چنگال اشغالگران فراهم سازند.
صفحات :
از صفحه 23 تا 38
صبر و پایداری از دیدگاه نهج البلاغه
نویسنده:
ملیحه نعیمی سراجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
صبر و مقاومت از اصول اولیه زندگی بشری است کهخداوند متعال در فطرت هر انسانی قرار داده است و در پی آن ادبیّاتی به نام ادبیّات مقاومت شکل گرفته است . صبر و مقاومت، هم در برابر دشمن درونی و نفس امّاره و هم در برابر ظلم و ستم و متجاوزین خارجی-که در میدان نبرد رخ می دهد- است. این ادبیّات، ادبیّاتی عدالت محور و مردمی است.امروزه صبر و مقاومت بیش از پیش حائز اهمیت است چراکه تهاجم و حملات کشورهای بیگانه بر سر هر ملتی ممکن است وجود داشته باشد و ضروریست که نظریه امام (ع) را درباره ی صبر و قداست مقاومت دانست تا شیعیان و مخاطبان به اهمیّت آن پی ببرند و همچنین این پژوهش به منظور روشن کردن این فضایل صورت گرفته است و اینکه چگونه پایداری در خطبه ها و حکمت های حضرت تجلی یافته است و به روش توصیفی – تحلیلی نوشته شده است.کتاب مقدس نهج البلاغه که منتخبی از سخنرانی‌ها و نامه‌ها و حکمت‌های امام علی (ع) است، را می‌توان نمونه‌ای بارز از ادبیّات پایداری دانست؛ چراکه دعوت به مقاومت و ایستادگی به وفور در بیانات مولای متقیان به چشم می‌خورد. علی (ع) در بسیاری از سخنانشان یاران و مخاطبان خود را به مقاومت در برابر خواهش‌های نفسانی و همچنین جهاد و مقاومت در میدان جنگ، خواندند. ایشان در اغلب فرمایش‌های خود به ایجاد ترغیب و تحریض به مقاومت، پرداختند.
تحلیل و بررسی عناصر ادبیات مقاومت در شعر معاصر افغانستان
نویسنده:
نیک خواه عبدالرحیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
از آنجا که در هر کشوری میان اوضاع سیاسی و اجتماعی با هنر و ادبیات، رابطه ای دوسویه و مبنی بر تاثیر و تاثر متقابل برقرار است، در پژوهش حاضر نخست به صورت مختصر درباره کشور افغانستان و اوضاع تاریخی و سیاسی این سرزمین از گذشته تا امروز سخن گفته ایم و سپس تاثیر عوامل سیاسی و تاریخی بر فرهنگ و هنر و به ویژه ادبیات این کشور را بیان نموده ایم، آنگاه به شرح اهمیت موضوع پژوهش، اهداف و کاربردها، پرسش ها، فرضیه ها، جامعه آماری و ملاک گزینش شاعران پرداخته ایم و پس ار توضیح دادن شیوه تحقیق که از نوع تحلیل محتوا می باشد، عناصر اصلی ادبیات مقاومت یعنی جنگ، مقاومت و صلح را در شعر چهارده شاعر افغانستانی معاصر، با ذکر نمونه هایی، تحلیل و بررسی کرده ایم و با استفاده از دو جدول، بسامد کاربرد هر یک از درون مایه ها را در در شعر معاصر این سرزمین و آثار تک تک شاعران، نشان داده ایم. در پایان پژوهش بدین نتیجه دست یافته ایم که با توجه به آشفتگی اوضاع سیاسی و اجتماعی افغانستان، بسامد حضور درون مایه «جنگ» و پس از آن، «مقاومت» در شعر شاعران، بسیار زیاد و کاربرد مضون «آشتی» در کلام آنها بسیار ناچیز است و سخن سرایان افغانستانی چه در داخل این کشور و چه خارج از آن، اعتلای فرهنگ و ادب، و پرداختن به اوضاع سیاسی و اجتماعی وطن شان را وجهه همت خویش قرار داده اند.
صفحات :
از صفحه 137 تا 155
  • تعداد رکورد ها : 3