جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
بررسی پیرامون تاثیر عملکرد مدیران در بهره وری نیروی انسانی شرکتهای دولتی وابسته به وزارت کشاورزی
نویسنده:
مجید جهانگیرفرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پیچیدگی فرایند جامعه، پیشرفت علم و تکنولوژی و به تبع آن افزایش نیازمندیها و گسترش سازمانها ایجاب می کند که ازمدیران کارآمد و ماهر در اداره امور سازمانها استفاده شود، زیرا بازده عملکرد معقول مدیران است که موجب بقا و رشد سازمان می شود.یکی از عوامل مهم پیشرفت و بالندگی یکی جامعه زنده و پویا نیروی انسانی آن جامعه است. استفاده بهینه از نیروی انسانی موجود منوط به داشتن مدیر بصیر، آگاه، لایق و هنرمند است. مدیر اثر بخش که خود نیز در زمره نیروی انسانی است، قادر خواهد بود که زمینه رشد بهره وری را با رفع موانع و ایجاد شرایط لازم فراهم، نیروی انسانی کارآمد و منابع مادی مورد نیاز را گردآوری و پس از ترکیب مناسب، هماهنگ نموده و با استفاده بهینه از آنها به هدفها دست یابد.امروزه توجه به بهره وری سازمانها به صورت امری ضروری درآمده است که از راههای مختلفی می توان به این مهم توجه کرد. یکی از راههای اجاد فرهنگ بهره وری و تحقق آن در سازمان، سبک مدیریت حاکم بر سازمان است که با فلسفه و اندیشه خاص خود می تواند با ترکیب مناسب و به کارگیری عوامل تولید بهره وری را محقق نماید. از آنجایی که انسان به همراه توامندی هایش عامل اساسی بهره وری است، سبک مدیریتی که بر انسان مدیریت کند و از توانمندی های او به نحو مطلوبی در راستای اهداف سازمان استفاده نماید، می تواند نقش محوری در بهره وری داشته باشد.هدف عمده و اساسی این تحقیق بررسی دقیق تاثیر عملکرد مدیران بر بازدهی نیروی انسانی است. یکی از دشواریها وضعیت کنونی در کشور به هرز رفتن منابع یا به زبان اقتصادی و مدیریت عدم کارآیی است یعنی انسان بعنوان موثرترین و راهبردی ترین منبع تولثد در سطحی بسیار پایین تر از ظرفیتهای ذهنی خود به کار گرفته می شود و میزان بهره گیری از آن سخت پایین است. بنابراین نکته ای که باید به آن توجه عمیق معطوف گردد ان است که از منبع نیروی انسانی به صورتی که فراخور و برازنده او می باشد، حداکثر استفاده به عمل آید.کارکنان فقط هنگامیکه فرصت خوبی برای مشارکت و قبول مسوولیت در قبال هدفهای تعیین شده پیدا کنند، رشد بهره وری را به طور جدی تعقیب و تضمین خواهند کرد. همچنین اگر هدفها توسط کارکنان به درستی فهمیده شوند و در ارتباط مناسب با آنها قرار گیرند، احتمال دستیابی به رشد بهره وری بیشتر خواهد شد.بنابراین اگر بخواهیم مدیریت را از منظر بازدهی نیروی انسانی آن نگاه کنیم، باید به دو نکته توجه گردد:1- حرکت و فعالیت صحیح به سوی بهره وری بیشتر، زاییده اعمال صحیح مدیریت بعنوان یک علم است.2- هدف نهایی از به کارگیری علم مدیریت دستیابی به سود بیشتر (نه صرفا به مفهوم مادی آن) در زمان کوتاه تر و با هزینه کمتری در چارچوب یک هدف سازمانی است. چنانچه سازمانی بخواهد به بازدهی و بهره وری نیروی انسانی خود به صورتی که فراخور و برازنده او می باشد نگاه کند باید برای آن اهمیت دراز مدت قائل شود و به بهبود بهره وری به عنوان یک فرایند مدیریتی بنگرد.بهره وری بالا منافع سرشاری برای فرد، شرکت، صنعت و ملت دربر دارد. اگر شرکتی از بهره وری بالا و مطلوب برخوردار باشد، همه افراد و موسساتی که به نوعی با آن سروکار دارند، مستفیذ خواهند شد، کارکنان، مدیران، صاحبان شرکت، دولت، بانکها، فروشندگان، مواد اولیه، مصرف کنندگان و در یک کلام یک ملت و یک کشور از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
کاربرد روانشناسى در استخدام نیروى انسانى
نویسنده:
ابوالفضل ساجدى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی,
چکیده :
جامعه ای كه در نظر دارد با حداقل نيرو، حداكثر بهره اقتصادی و صنعتی را با كيفيت عالی بدست آورد در صورتی به موفقيت مطلوب نائل می گردد كه براساس شناسائی دقيق نيروها و استعداد‌هايشان، امور مختلف را به آنها واگذار نمايد، بويژه اجتماعی كه در حال بازسازی است و نخستين گام های خود را در جهت خودكفائی بر می دارد. دقت در اين امر اسلام مورد تأكيد اكيد قرار گرفته است چنانكه از رسول خدا(ص) چنين نقل شده است: «كسی كه فردی از مسلمانان را برای انجام كاری منصوب نمايد در حالی كه می داند برای انجام اين عمل، فردی بهتر و شايسته تر و آگاه تر بدستورات اسلام در بين مسلمانان يافت می شود، شخص منصوب كننده به خداوند و پيغمبر اكرم(ص) و تمام مسلمانان خيانت نموده است». بنابراين، عدم دقت كافی در كيفيت استخدام و كم بها دادن به برخی جوانب آن، خيانتی نابخشنودنی به اسلام و مسلمين محسوب می گردد. برای تحقق استخدامی مطلوب: بررسی دقيق ابعاد چهارگانه ذيل در مورد افراد ضرورت دارد: 1- اعتقادات مذهبی و دیدگاه های سیاسی 2- عواطف و صفات روحی 3- توانائی های حسی و حرکتی 4- میزان هوش. در این مقاله هر یک از این موارد در چارچوب تنویر عنوان مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
اسلامیسازی علوم انسانی؛ آسیب شناسی
نویسنده:
ابوالفضل ساجدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این مقاله به آسیب شناسی روند اسلامی سازی علوم انسانی در ایران می پردازد. علوم انسانی که ابعاد انسانی آدمی را می کاود، برای اسلامی سازی به سازوکارهای ویژه ای در بعد ساختارهای آموزشی و پژوهشی، نیروی انسانی و تولیدات علمی در این عرصه نیاز دارد که هر سه دارای کاستیهایی است. کارکردگرایی به جای صدق گرایی، تبیین گرایی به جای استدلال گرایی، کاربردگرایی به جای علم گرایی، نمونه هایی از آسیب های محتوایی در روند اسلامی سازی علوم انسانی تلقی می شوند. فقدان روش شناسی مناسب در این مسیر نیز مشکلاتی را فراروی اندیشمندان داخلی قرار داده است. تحقیق حاضر به روش تحلیلی و جمع آوری اطلاعات به روش اسنادی انجام شده است.
صفحات :
از صفحه 61 تا 71
تغییر، سرچشمه ی بالندگی در سازمان: چگونه آن را اجرا کنیم؟
نویسنده:
اصغر مشبکی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
ما در زمان و عصری زندگی می کنیم که روند تغییرات و تنوعِ ابزار مورد استفاده در جریان زندگی، هر روز بیشتر می شود. سرعت تغییرات و دگرگونی بحدی است، که هیچ یک از افراد بشر حتی در یک قرن گذشته پیش بینی چنین تغییراتی را نمی کرد. تحولات اخیر در زمینه های سیاسی، حکومتی، صنعت و اجتماع، مبین روشن و واضح این تغییرات است. تغییر حکومتی اتحاد جماهیر شوروی، فروپاشی نظام مارکسیستی در کشورهای بلوک شرق، استقلال کشورهای کوچک و بزرگ، به قدرت رسیدن کشورهای آسیای جنوب شرقی در عرصه های مختلف صنعتی، کاهش ارزش پولی دلار در مقابل ین، تشکیل جامعه متحد اروپا و برقراری ارتباط هر چه نزدیکتر این کشورها با یکدیگر و حتی استفاده از یک پول واحد و چندین براهین دیگر در این مورد - که هر یک می تواند اعجاب گذشتگان را دربرداشته باشد - ، از جمله این تغییرات است. تحولات و دگرگونیها تنها در سطح کلان پدیدار نگشته، بلکه در سطح خرد نیز چنین بوده است؛ مانند تکنولوژی به مفهوم عام خود (سخت افزار و نرم افزار)، مدیریت و علوم کاربردی به معنای خاص خود، که با یک نگاه اجمالی به اطراف خود و مقایسه آن با چند دهه قبل، این تغییر را بوضوح نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 127 تا 148
سوره عصر، منشور بهره وری قرآن کریم
نویسنده:
مصطفی احمدزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
امروزه به دلیل کاهش منابع و افزایش جمعیت و نیازها، بهره‌وری به عنوان یک اهرم مؤثر در مدیریت و رهبری جامعه، توجه دانشمندان علوم گوناگون را به خود جلب کرده است. در این میان، دین اسلام به عنوان آخرین دین الهی که داعیه‌ ارائه‌ برنامه‌ کامل و جامعِ مورد نیاز انسان معاصر را دارد نیز درباره‌ بهره‌وری ـ درست انجام دادنِ کارِ درست، یعنی تلفیقی از کارآیی (نسبت ستاده به داده) و اثربخشی (مقایسه نتیجه با اهداف)- با دیدگاه فرهنگی، بر پایه‌ نظام جامع بهره‌وری با تأکید بر نقش محوری انسان، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، نکات بدیع و منحصر به فردی را از طریق آیات قرآن کریم و سیره‌ ائمه‌ معصومین (ع) فراروی مسلمانان نهاده است تا در گام نخست درباره‌ آن بیندیشند و در گام بعدی، آموزه‌های بهره‌وری را به کار گیرند. منشور بهره‌وری قرآن کریم در سوره‌ عصر گزارش شده است. استفاده‌ بهینه از عمر به عنوان تنها سرمایه‌ زندگی؛ ایمان، به عنوان قوه‌ محرکه‌ و معدن انگیزه‌سازی انسان که به همراه معرفت، عبادت و یقین موجب افزایش نامحدود بهره‌وری در افکار، کردار و گفتار انسان می‌شود؛ و نتیجه‌ بهره‌وری ایمان، که در عمل صالح و مخلصانه رخ می‌نماید که هم در ارتقای بهره‌وری فردی مؤثر است و هم در افزایش بهره‌وری اجتماعی و نهایتاً سفارش به حق و صبر، که دو لازمه‌ بهره‌وری فردی و اجتماعی‌اند، از مهم‌ترین ویژگی‌های مؤمنان بهره‌ور در قرآن کریم است که در این سوره‌ کوتاه گزارش شده است.
صفحات :
از صفحه 314 تا 343
  • تعداد رکورد ها : 5