جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18136
عزت اجتماعي از ديدگاه قرآن و روايات
نویسنده:
‫سيدعبدالعظيم زکي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫پرداختن به بعد اجتماعي عزت از ديدگاه قرآن و روايات، راه رسيدن به عزت اجتماعي را براي افراد جامعه بشري ترسيم ميکند. از اين رو، اين پژهش در چهار فصل، به اين موضوع از ديدگاه قرآن و روايات پرداخته است. خداوند در قرآن کريم و معصومان( در روايات به موضوع «عزت» پرداخته و جوامع بشري را به اهميت آن توجه دادهاند. نويسنده پس از کليات و مفاهيم، به عوامل عزت اجتماعي پرداخته است و از وجود رهبران الهي، پذيرش رهبران الهي و تأسيس دولت کريمه، به عنوان عوامل عزت اجتماعي در حوزه حکومتي ياد کرده است. وي عوامل عزت اجتماعي در حوزه ملي را اتحاد، برخورداري از نيروي قوي دفاعي، استقامت و پايداري، استقلال و آزادي، هجرت، جهاد، پيشرفت علمي، انقلاب، عفت و کار عنوان کرده است. سپس به آثار عزت اجتماعي پرداخته و آن را به دو بخش آثار دنيوي و اخروي تقسيم نموده است. آثار دنيوي عزت اجتماعي عبارتاند از: ذلت گريزي، نصرت الهي، پيروزي مستضعفان بر مستکبران، جلب نعمت و رحمت الهي، احسان، مواسات و تعاون، و طاغوت ستيزي. وي آثار اخروي عزت اجتماعي را جلب رحمت خاص خداوند، بهره‌مندي از نعمتهاي بهشتي، گوارايي نعمتها و همنشيني با خوبان بيان کرده است. در پايان، موانع عزت اجتماعي بيان شده است. موانع عزت اجتماعي در حوزه حکومتي عبارت است از: حاکميت طاغوت، فساد درباريان و رابطه دوستي با کفار. موانع عزت اجتماعي در حوزه ملي عبارت است از: هوي پرستي، حرص و طمع ورزي، شيطان پرستي، وهن و سستي، و خوف. نويسنده در ذيل هر يک از عوامل، آثار و موانع، بحثهاي مفهوم شناسي، بحثهاي قرآني و روايي، ديدگاه مفسران، مصاديق و ... را به تفاوت موارد، ارائه نموده است. نتيجه مؤلف از پژوهش اين است که عزت اجتماعي، بار مثبت فراواني در جامعه و افراد ايجاد ميکند.
تحقيق و ترجمه کتاب القصص القرآني تأليف سيدمحمّدباقر حکيم به زبان اردو
نویسنده:
‫حيدر رضوي، سيدمبين
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : اين پايان نامه، برگردان از عربي به زبان اردوي کتاب القصص القرآني تأليف آيت ‌الله سيدمحمّدباقرحکيم و تحليل داستان هاي قرآن کريم و ويژگي‌هاي آن است که قصّه‌هاي پيامبران اولوالعزم در کتاب خدا را تجزيه و تحليل قرآني و روايي مي‌کند. کتاب مذکور در پنج فصل و در دو باب تهيّه تنظيم شده است. در باب اوّل ابتدا ويژگي‌هاي قرآن کريم به ويژه خصوصيات قصّه‌هاي قرآني و اهداف عمومي آن مطرح شده و اَغراض قرآن و اهداف تربيتي و اخلاقي داستان هاي قرآني و جنبه‌هاي اجتماعي و تاريخي آن ها تبيين گرديده، سپس به بررسي ظواهر و حکمت تکرار برخي داستان ها و اختصاص داشتن قصّه‌هاي پيامبران به منطقه خاورميانه پرداخته شده است. آن گاه روش شناسي بحث درباره داستان هاي قرآن و استخراج مفاهيم مهّم تربيتي، اجتماعي و اخلاقي آن ها، تفسير قصّه‌هاي قرآن و تحليل مضمون قصّه ادامه مي‌يابد و نگارنده چندين نمونه از قصّه‌ها از جمله حکايت حضرت آدم و خلقت و خلافت الهي او را بررسي مي کند. در باب دوم، قصّه‌هاي پيامبران اولوالعزم جداگانه وارسي و تحليلي از داستان حضرت نوح، ابراهيم، موسي، عيسي، پيامبر اسلام واحوال اقوام مربوط از لِحاظ اعتقادي، اخلاقي، سياسي، اجتماعي وشخصيتي اين پيامبران تجزيه و تحليل قرآني مي شود. اختلاف روش‌ها و پيام‌هاي مربوط به قصّه‌هاي پيامبران اولوالعزم، ملاحظاتي عمومي درباره آن ها و معرّفي مدارک و مُستندشان از ديگر مندرجات اين پايان نامه محسوب مي شود.
فراسو: تفسیر و تأویل قرآن کریم در آثار سهروردی
نویسنده:
سیما السادات نوربخش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
مجموعه کامل قصه های قرآن : از آدم تا خاتم )علیهم السلام ( و زبان مشهور اسلام
نویسنده:
تاليف محمدجواد مهري كرمانشاهي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
کدام تفسیر علمی؟: در باب امکان و امنتاع تفسیر علمی قرآن
نویسنده:
مستنصر میر,ابوالفضل والازاده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
امام در لغت  و قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
امام در لغت به عبارت زير معنا شده است:
ابن فارس مى گويد:
«الإمام:كلّ من اقتدى به وقدم فى الأُمور،و النبى (صلى الله عليه وآله وسلم) إمام الأئمّة والخليفة إمام الرعية والقرآن إمام المسلمين».([1])
«امام كسى است كه به آن اقتدا شود و در كارها بیشتر ...
رفتار مسلمانان با پيامبر( در قرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫تبيين رفتار مسلمانان معاصر پيامبر( با ايشان در مسائل مختلف، با نگاه به قرآن و بهره‌گيري از کتب تفسيري و تاريخي، هدف اصلي اين پژوهش است. رفتار همه مسلمانان معاصر پيامبر با ايشان در يک سطح نبوده و در مجموع سه تقسيم عمده در اين موضوع وجود دارد: مومنان واقعي، مومنان ضعيف الايمان و منافقان. مومنان واقعي نيز دو دسته هستند: اهل بيت( و غيرمعصومين. اهل بيت( هميشه در سختي‌ها و مشکلات با تمام توان به ياري پيامبر برخاسته و همواره نسبت به ايشان اطاعت محض داشته‌اند. اجابت پيامبر در يوم الدار، از خودگذشتگي براي حفظ جان پيامبر و اجابت پيامبر با بدن مجروح، تنها برخي از شواهد فراوان اين مطلب است که در تاريخ ذکر شده است. دسته دوم از مومنان واقعي هم اگرچه مانند اهل بيت معصوم نيستند، ولي رفتار مناسبي با رسول خدا( داشته‌اند. آن‌ها در شرايط بحراني همراه پيامبر بوده و در مسايل قضايي و احکام نيز پيامبر را تنها مرجع خود مي‌دانستند. همچنين در مسايل اجتماعي و اخلاقي، با اطاعت و دلدادگي به پيامبر، و رعايت آداب معاشرت، کارنامه خوبي از خود بر جاي گذاشته‌اند. اما در اين ميان، رفتار برخي از همسران رسول خدا( موجب رنجش خاطر ايشان گرديده است. مؤمنان ضعيف الايمان، کساني هستند که اعمال نيک و بد را با هم آميخته و در ضمن، به گناهان خود نيز معترف هستند. آنان گاهي در مسايل سياسي و نظامي، احکام اجتماعي و اخلاقي، و قضا، دچار اعمال ناپسندي نسبت به رسول خدا( شد‌ه‌اند. اما بدترين نوع رفتار با پيامبر، از سوي منافقان مشاهده مي‌شود. آنان با ارتکاب اعمال ناشايست، مانند افترا به پيامبر، مخالفت با دستورات ايشان، سوء قصد به جان ايشان، اتهام بي‌عدالتي و توطئه براي اخراج پيامبر از مدينه، کارنامه سياهي از خود به جاي گذاشتند، که نتايجي مانند محروميت از آمرزش، خلود در جهنم و نارضايتي خداوند در دنيا و آخرت گريبان‌گير آنان خواهد بود.
روشها و سبکهای ترجمه قرآن
نویسنده:
محمدعلی رضایی اصفهانی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
قصه هاي قرآن100 داستان ازقرآن کريم
نویسنده:
اکبري، مجمدرضا،-
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
ال‍اس‍لام‌والای‍م‍ان‌‌ال‍ق‍رآن‌ ف‍ی‌ ش‍ه‍ر‌ال‍ق‍رآن‌
نویسنده:
ع‍ب‍دال‍ح‍ل‍ی‍م‌ م‍ح‍م‍ود.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ق‍اه‍ره‌ ؛ ب‍ی‍روت‌: دارال‍ک‍ت‍ب‌‌ال‍م‍ص‍ری‍ه‌: دارال‍ک‍ت‍ب‌‌ال‍ل‍ب‍ن‍ان‍ی‌‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 18136